• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Kuranı kerim e göre dünya düz değildir elips olduğu hakkında düşünceler ortaya atılmıştır hatta islam alimleri.
ayrıca kuranı türkçe okumadan önce sıradan bir insan türkçe okuyunca bilim insanı mı olunuyor otomatikmen.
Bir de kuranı arapça okumak şifadır daha hikmetlidir.Arapça okumak türkçeyi mi yasaklıyor ?

Ben anladigim dilde okurum , herkes öyle yapmali.Ha arapcan varsa oku arapca . Ayrica Dinlerin tanrilarin tarihini arastirirsaniz cok güzel bilgiler edineceksiniz ama sizin icin tek dogru kurani kerim ve allah. Diger bütün dinleri tanrilar red ediyorsunuz bu durumda. Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz onca dinler arasinda dogru olani sectiginizi ? Sonucta Hristiyana göre Hristiyan olmayanlar cehennemlik Müslümanlara göre müslüman olmayanlar cehennemlik vs vs vs... Ben konu sapmasin diye cok yorumda bulunmadim ama madem konusmak istiyorsunuz ciddi bir bilgi alisverisi yapabiliriz.
Dosyam kabarik 3 yil boyunca Kurani kerimi arastirmis birisi olarak .Ayriyetten evren fizik heisenbergin dalgalarla calismasina kadar arastirmalarimda mevcut. Isterseniz yani ben buradayim :) Sevgiler

Bence de Kuran'da cok celiskili aciklamalar var. Ornegin "Hz. Isa'ya Incil indirdik" der... Halbuki sagliginda Hz. Isa'ya inen bir kitap yoktur. Incil o oldukten 70-80 sene sonra havarileri ve en yakindan onun yaptiklarina, soylediklerine sahit olanlar tarafindan roportajlar ve arastirmalar ile yazilmis bir din kitabidir. Bunu da butun Hristiyan alemi bilir zaten.. Icindeki 5 Gospel'i yazanlar farkli kisilerdir. Kuran'daki gibi "biz sunu yaptik" gibi bir dili yoktur, ucuncu sahislarin agzindan Hz. Isa'nin hayati, mucizeleri, ogretileri, yaptiklari ve olaylar nakledilir.

Ben anladigim dilde okurum , herkes öyle yapmali.Ha arapcan varsa oku arapca . Ayrica Dinlerin tanrilarin tarihini arastirirsaniz cok güzel bilgiler edineceksiniz ama sizin icin tek dogru kurani kerim ve allah. Diger bütün dinleri tanrilar red ediyorsunuz bu durumda. Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz onca dinler arasinda dogru olani sectiginizi ? Sonucta Hristiyana göre Hristiyan olmayanlar cehennemlik Müslümanlara göre müslüman olmayanlar cehennemlik vs vs vs... Ben konu sapmasin diye cok yorumda bulunmadim ama madem konusmak istiyorsunuz ciddi bir bilgi alisverisi yapabiliriz.
Dosyam kabarik 3 yil boyunca Kurani kerimi arastirmis birisi olarak .Ayriyetten evren fizik heisenbergin dalgalarla calismasina kadar arastirmalarimda mevcut. Isterseniz yani ben buradayim :) Sevgiler

Ben s,ze özel yazmadım sizin genellediğiniz gibi genelleme yaptım bu bilim insanı olayında.
Dinler tarihi mi? insanoğlunn varlığından beri allahın dini vardır eğer ibadet vs benzemelrini diyorsan buna inan biri için bunun önemi yok.
Ayrıca Ayrıva tek doğru kuran demek diğer meseleleri okumanın yasak olduğu anlamına gelmiyor.
amacım tartışma değil zira burası müslüman ateist tartışma ortamı değil.
ama konuya farklı bir şekilde dalmışsınız :)))))
saygılar

Yazı karakterleri bozuk gelmis , telefondan bakıyorum... Doğru Hadisler zaten dikkate alınmalı diyorum ama Kuran mantığına uyuyorsa geçerli zaten demek istedim, gercek islam alimleri açıklar anlatır, yorumlar ... Bizde yararlanırız ama Kuran'a uyar'sa ...
Kadın tüy sakal kesmez Kuran'da nerede var, hadiste varsa niye dikkate alayım...

Çok konu var'da burada ömrümüz yetmez konuşmaya, en güzeli ahlaklı bir şekilde, iyi insan, hoşgörülü sevgi dolu merhametli,yardımsever, dünyaya hayrı olan insanlar olarak yaşamamız...

Ateistler türedi son zaman çok, inançsızlık iyi birşey değil... Kuran mı , incil mi , tevratmı hangisi üstün tartışmalarıda saçma hepsi Allahın kitabı, hepimiz Allahın yarattığı kuluz , kimsenin kimseye üstünlüğü yok...
Hepsinin öZü aynı ama son kitap Kuran olduğu için biz Müslümanlar Kuran'ı tanırız, son kitapsa doğru Kitaptır ... İnsan ve din ayrımım asla yoktur Tek bir Allah var ...
Ayrılmak yanlış, Allah kullarına ayrım istemez...

Doğru şekilde insanlık görevimizi yapalım, Kul olmanın hakkını verelim,
İnsanlığa iz bırakacak yararlı işler yapalım... Ateistler twitter'da çok türedi çok gülüyorum sürekli ispatlama ve delil sunma derdinler, demek algıları almıyor, yukarıda arkadaş yazmış sevgi nerde kuranda diye , islam yani öz islamda. Sevgi hoşgörü sonsuz, ama rdikal şekilci uygulanan islamda evet eleştirileck çok şey var ... Kuranda recm yok !
Birçok olmayan şeyi ordan burdan sallamasınlar...Kur'anı anlamak için Arapça bilmek ve alim olmak gerekmez, doğru insanların türkçe Mealleri yeter...

Uzun bir konu, herkesin bakış açısı farklı, küçümsenecek bir din değil, bilakis muhteşem yüce bir dindir ... Ama çok taciz ediliyor, aşırı uçların hepsi Dinimize zarar veriyor...

Bu konu bitmez :) herkes Allah yolun'da doğrudan sapmadan iyilikle yolunda yürüsün, hayat kısa faydalı işlere el atalım, inancı kaybetmek sapkınlıktır.. Hiçbirşey kendiliğinden bu kadar mükemmel bir ahenk içinde var olmaz... Hepimiz Allahın kuluyuz, ayrımcılık yok ! İnsanlık var ... Dua'ların gücü var ... Ama dini kullananlar maalsef çok acı gerçekki çok var ....

Ben her hadis doğru demedim zaten. Evet tek kaynak kurandr ve kuranda da peygamberin emrettiğini alın emretmediğinden geri sakının der. Ayrıca herşeye cevap vermişsiniz ama yalnızca kuran ile yani saf bir ceviri ile olaylar nasıl açıkladın? Veya namaz şekillleri.

rainy days never say goodby...

Ben s,ze özel yazmadım sizin genellediğiniz gibi genelleme yaptım bu bilim insanı olayında.
Dinler tarihi mi? insanoğlunn varlığından beri allahın dini vardır eğer ibadet vs benzemelrini diyorsan buna inan biri için bunun önemi yok.
Ayrıca Ayrıva tek doğru kuran demek diğer meseleleri okumanın yasak olduğu anlamına gelmiyor.
amacım tartışma değil zira burası müslüman ateist tartışma ortamı değil.
ama konuya farklı bir şekilde dalmışsınız :)))))
saygılar

Nasil isterseniz beni alinti yaparak cvp verince öyle düsündüm ben. Konuya aslinda tüyle girdim ama buralara kadar geldi niyseee :)

Kuranı Kerim e göre dünya düzmüş neye dayanarak bunu söyler ki insan !
iki dk lık araştırma yeter halbu ki ama nerde !
göklerin ve yerin "kuturlarından" geçmeye gücünüz yetiyorsa....... böyle bir ayet vardır ,
ve bu ayette geçen kutur tabiri çap demektir.......

Ben dinimize asla bunları demedim ... İslam sonsu sevgi, hoşgörü dinidir ...

Benim derdim uydurma hadislerin dikkate alınması ...

Bu arada islam=sevgi , barış,temizlik , güzel ahla vs vs
bunu inkar edenler tekrar okusun :)u arada din gibi ciddi konular üzerinden alaycı espriler yapılmaz,yapılmamalı
B

Hz isa ya kitap inmemiş:53:
Neyse arkadaşlar herksei Rabbime emanet ediyorum.
Bu konular bitmez herkes bildiğine inansın ve kimse kimseyi hiç bir konuda zorlayıp aşağılamasın
Sevgiler:16:

Ben dinimize asla bunları demedim ... İslam sonsu sevgi, hoşgörü dinidir ...

Benim derdim uydurma hadislerin dikkate alınması ...

Yanlış anlamayın bunu size yazmadım. :50:

Ben de yillar once bir alimden duymustum.nedenini anlayamamistm.demek ki dogruymus vardr bir nedeni sorgulamak bize düşmez. Dini konulari tartsrken dikkatli olmaliyz ozellkle kurani kerimle alakali lütfen yorumlarmizi katmayalm bu çelişkili bu bana ters gibi cumleler şirk koşmak gibi birşey olur.takildgmz algilayamadgmz şeyleri alimlere sorup ogrenmeliyiz...

Arapça okumak daha sevap olduğu düşüncesi bence benim görüşüm yanlış ... Bilen anlayan okusun o ayrı ama gerçekten anlamını biletek okuyorsa ...

Arapça okuma yazma kurslarına gidip kuran okuyan çok ama açıklayamıyor ... Üstelik hocalık yapanda sadece yazdırmayı okutmayı biliyor açıklaöadını yapamıyor ! Bazıları ! Çoğunluk belkide cani hocalarını diyorum, ablamadığımı basıl öğreteyimki ? Arapça hüzünlü şarkı söyleyene ne güzel dua okuyor kuran okuyor diye ağlayanlar var hala ))))

Anlayarak okunmadı akla yatkın ... Anlamadığım şeyi okumanın ne gibi faydası olurki ? Bana ve dünyaya ... Emeviler abbasilerin saptırması bu arapça okunacak iddası, Kuran kureyş lehçesinle indirilmiş araplar bu lehçeyi anlamamış kendi lehçelerinle okumak için Peygamber efendimizden iZin istemişler, vermiş ...
Buharinin hadisindede var , arapların başka lehçede okuması caizse, başka Dillerde okunmasıda caizsir diye ...

"Ey Muhammed... Kur'an'ı senin dilinde indirerek kolayca anlaşılmasını sağladık" (Duhan Suresi, ayet 5859).

Bu ayette çok şey açıklıyor ...

Sevgilerle hepinize şimdilik 😊

Merhamet,sevgi,saygı,hoşgörü, ihtiyacı olanlarla paylaşmak ...
Her zaman altın kural ✔️

Kuranı kerim e göre dünya düz değildir elips olduğu hakkında düşünceler ortaya atılmıştır hatta islam alimleri.
ayrıca kuranı türkçe okumadan önce sıradan bir insan türkçe okuyunca bilim insanı mı olunuyor otomatikmen.
Bir de kuranı arapça okumak şifadır daha hikmetlidir.Arapça okumak türkçeyi mi yasaklıyor ?

Bence de Kuran'da cok celiskili aciklamalar var. Ornegin "Hz. Isa'ya Incil indirdik" der... Halbuki sagliginda Hz. Isa'ya inen bir kitap yoktur. Incil o oldukten 70-80 sene sonra havarileri ve en yakindan onun yaptiklarina, soylediklerine sahit olanlar tarafindan roportajlar ve arastirmalar ile yazilmis bir din kitabidir. Bunu da butun Hristiyan alemi bilir zaten.. Icindeki 5 Gospel'i yazanlar farkli kisilerdir. Kuran'daki gibi "biz sunu yaptik" gibi bir dili yoktur, ucuncu sahislarin agzindan Hz. Isa'nin hayati, mucizeleri, ogretileri, yaptiklari ve olaylar nakledilir.

Yanlış biliyorsunuz...
Kur'an-ı Kerim de çelişki yoktur...Hz İsa 'ya indirilen İncil vardır...Lakin Hz İsa'dan sonra ki yıllarda,zamanının din alimleri tarafından (işlerine gelmeyen kısımları)değiştirilmiştir..Müslümanlar bunu bilir zaten...
Kur'an-ı Kerim ise başka peygamber gelmeyeceği için kıyamete kadar Allah tarafından korunacaktır..Tevrat ve İncil gibi tahribata uğramadığı açıkça ortadadır..(eski zamandan kalma Kur'an ile günümüzdeki Kur'an aynıdır)
Kur'an-i Kerim Allah'ın sözleridir...Üçüncü şahıslar anlatmaz...
Kıyamete kadar da emirleri emirleri emir,yasakları yasak olarak geçerlidir...Yani "ay hangi çağda yaşıyoruz,kaçıncı yüzyıldayız" gibi bahaneler geçersizdir...

20Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılarda bulunan hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir. 21Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insanın isteğinden kaynaklanmadı. İnsanlar Kutsal Ruh tarafından yöneltilerek Tanrı'nın sözlerini ilettiler.
petrus bolum 1

Yanlış biliyorsunuz...
Kur'an-ı Kerim de çelişki yoktur...Hz İsa 'ya indirilen İncil vardır...Lakin Hz İsa'dan sonra ki yıllarda,zamanının din alimleri tarafından (işlerine gelmeyen kısımları)değiştirilmiştir..Müslümanlar bunu bilir zaten...
Kur'an-ı Kerim ise başka peygamber gelmeyeceği için kıyamete kadar Allah tarafından korunacaktır..Tevrat ve İncil gibi tahribata uğramadığı açıkça ortadadır..(eski zamandan kalma Kur'an ile günümüzdeki Kur'an aynıdır)
Kur'an-i Kerim Allah'ın sözleridir...Üçüncü şahıslar anlatmaz...
Kıyamete kadar da emirleri emirleri emir,yasakları yasak olarak geçerlidir...Yani "ay hangi çağda yaşıyoruz,kaçıncı yüzyıldayız" gibi bahaneler geçersizdir...

Ben Incil'i hepsini olmasa da okudum. ABDde okudugum universitedeki din ogretmeni bu mevkiye 11 sene din uzerine okuyarak geldigini soyleyen bir profesor idi. Onun verdigi derste biz en cok da Incil'i yazanlarin kimler oldugunun nasil tesbit edildigine yogunlasmistik. Okudugum bolumu bitirebilmem icin en az bir din dersi almam mecburi idi ve ben de "New testament" yani Incil dersi almistim. Incil'e soyle bir goz bile gezdirseniz bile ayni elden cikmamis oldugunu anlarsiniz. Icindeki 5 Gospel 5 ayri sahisla anilir, ikisinde Hz. Isa'nin peygamber soyu ve aile agaci anlatilir, 5inde de ayri ayri kisiler tarafindan tesbit edilmis hayatindaki yaptigi mucizeler ve ogretileri, degisik ortamlarda soyledigi sozler yazar. Hepsinin de anlatim uslubu farklidir. Ayrica 5 Gospel haricinde diger degerli havarilerin de baslarindan gecenler ve yazdiklari mektuplar, hristiyanligi yaymak icin yaptiklari seyahatler vardir icinde. Yani Kuran'daki, sanki tek agizdan cikan anlatim dili zaten yoktur. Yani tam da bahsettiginiz uzere Kuran'dakinin aksine; ucuncu sahislar anlatir Incil'de.. O kitabin hic bir yerinde de Isa'ya inmis baska bir kitaptan bahsetmez. Yani kisacasi Hristiyan aleminde Isa'ya Incil indirildigine inanan hic bir Hristiyan yoktur. O muslumanlarin Hz. Isa'ya indirildigine ve sonradan bozulduguna inanilan kitabi Hristiyanligin hic bir yerinde duyamazsiniz. Bozulan sadece bu havariler tarafindan yazilip bir kitapta toplanan ilk orijinal kitaptir. Dunyada su an 38 degisik Incil vardir. Ancak bunlarin ozu aynidir. Cogu Hristiyan mezhebinde Isa'nin kendisinin Allah'in uc boyutundan biri ve ayni zamanda oglu (baba, ogul, kutsal ruh) olduguna inanilir zaten, onun sozu Tanri sozu kabul edilir.

Son düzenleme:
Ben Incil'i hepsini olmasa da okudum. ABDde okudugum universitedeki din ogretmeni bu mevkiye 11 sene din uzerine okuyarak geldigini soyleyen bir profesor idi. Onun verdigi derste biz en cok da Incil'i yazanlarin kimler oldugunun nasil tesbit edildigine yogunlasmistik. Okudugum bolumu bitirebilmem icin en az bir din dersi almam mecburi idi ve ben de "New testament" yani Incil dersi almistim. Incil'e soyle bir goz bile gezdirseniz bile ayni elden cikmamis oldugunu anlarsiniz. Icindeki 5 Gospel 5 ayri sahisla anilir, ikisinde Hz. Isa'nin peygamber soyu ve aile agaci anlatilir, 5inde de ayri ayri kisiler tarafindan tesbit edilmis hayatindaki yaptigi mucizeler ve ogretileri, degisik ortamlarda soyledigi sozler yazar. Hepsinin de anlatim uslubu farklidir. Ayrica 5 Gospel haricinde diger degerli havarilerin de baslarindan gecenler ve yazdiklari mektuplar, hristiyanligi yaymak icin yaptiklari seyahatler vardir icinde. Yani Kuran'daki, sanki tek agizdan cikan anlatim dili zaten yoktur. Yani tam da bahsettiginiz uzere Kuran'dakinin aksine; ucuncu sahislar anlatir Incil'de.. O kitabin hic bir yerinde de Isa'ya inmis baska bir kitaptan bahsetmez. Yani kisacasi Hristiyan aleminde Isa'ya Incil indirildigine inanan hic bir Hristiyan yoktur. O muslumanlarin Hz. Isa'ya indirildigine ve sonradan bozulduguna inanilan kitabi Hristiyanligin hic bir yerinde duyamazsiniz. Bozulan sadece bu havariler tarafindan yazilip bir kitapta toplanan ilk orijinal kitaptir. Dunyada su an 38 degisik Incil vardir. Ancak bunlarin ozu aynidir. Cogu Hristiyan mezhebinde Isa'nin kendisinin Allah'in uc boyutundan biri ve ayni zamanda oglu (baba, ogul, kutsal ruh) olduguna inanilir zaten, onun sozu Tanri sozu kabul edilir.

Daha önce söyledim şimdi de tekrar ediyorum kurandaki incil ve isa ile bugunki hristyan aleminin incilleri ve isa sı aynı değil islamı hristyanlığa göre yorumlayamazsın çünkü kastettiği kitap o kitap değil zaten bozulmuştur diyor ki bu da kuranıın kmetine kanıt

Daha önce söyledim şimdi de tekrar ediyorum kurandaki incil ve isa ile bugunki hristyan aleminin incilleri ve isa sı aynı değil islamı hristyanlığa göre yorumlayamazsın çünkü kastettiği kitap o kitap değil zaten bozulmuştur diyor ki bu da kuranıın kmetine kanıt

Sana gore Meryem, sana gore... Ben zaten celiskiyi savunuyorum, sen hala bana Kuran diyorsun. Internet elinin altinda, git biraz arastir... hatta Incili oku, hem de Turkce versiyonunu... Ne kadar bozulmus olursa olsun, ondan baska turlu yazilip gonderilmis bir Incil yok maalesef.. Onu da icindekileri yazan 6-7 kisi olusturmus, bir kisi degil. Hic bir zaman, orijinali de dahil, yeryuzune tek agizdan inen bir Incil olmamis.

Sana gore Meryem, sana gore... Ben zaten celiskiyi savunuyorum, sen hala bana Kuran diyorsun. Internet elinin altinda, git biraz arastir... hatta Incili oku, hem de Turkce versiyonunu... Ne kadar bozulmus olursa olsun, ondan baska turlu yazilip gonderilmis bir Incil yok maalesef.. Onu da icindekileri yazan 6-7 kisi olusturmus, bir kisi degil. Hic bir zaman, orijinali de dahil, yeryuzune tek agizdan inen bir Incil olmamis.

saraylım bozulmuş incilde yazılana inanıyorsun ama kurana inanmıyorsun çelişki var diyorsun bu ne mantık. adamlar duralım bi kitap yazalım mi dediler adıda incil mi olsun dediler. neden incil başka isim mi yoktu. biz kurana tam inanıyoruz. orda neden incil diye geçiyor peki. neden başka bi isim değil. mantığa davet ediyorum seni

Once Konu basligina gore yorum yapayim .
Sakal haric yuzdeki killarin durumu diger cinse benzememektir benim bildigim .
Kadinlarda sakallanma ve kas arasi ,erkege benzememek adina alinabilir diye biliyorum . Ama buna yuze guzellik vermek adina tum kasin ve yuzdeki tuylerin alinmasini kapsamiyor !.
Erkeklerdede sakal sunnettir . hocanin kastetigi jiletle tras sanirim . Tumden Sakal birakma durumu kastedilmiyor sanirim .
Cok ayrinlili bir bilgim yok bu konuda fazla yorum yapamiycam .

Konunun geldigi yere deginecek olursam . Saraylim yorumlarin cok uc noktada oluyor genelde ( sadece bu konuda degil ) insanlarin inanclari konusunda dikkatli ol canim. Bazan elestirilmeyecek seyler vardir ( Kur'an) gibi !

Birde Kur'an'iKerim arapca inmistir sebebi dunya'daki en zengin dil olmasi .
Arapca bilinmiyorsa diger dilerde ceviri tabiki okunur fakat ayni tad alinmaz , neden derseniz turkceyi bazalirsak ,arapcadaki kelimelerin turkcede tam karsiligi olmuyor bazan . Bunu en iyi farkli turkce tercumeler okursaniz anlarsiniz .
Bizim ulkemizde ozelikle diyanetin ogretgigi arapca , arabistandaki arapcadan baya farklidir . Arapca bilen arkadaslarim umre ve hacca gittiklerinde ogrendikleri arapcanin pekde gecerli olmadigini soylediler .
Sonuc olarak hangi dilde olursa olsun okuyalim vede hayatimiza uygulayalim
.:)

Back
X