kizlar siz su 100 sehit sevabina nasil sok olduysaniz inanin bende sizin yazdiklariniza sok oldum

100 sehit sevabi nedir bilmezmisiniz???
sayet ben bir konu hakkinda bilgim yoksa tercihim onu arastirmak ve ona göre yorum yapmaktir yada normal bir sekilde sormak olur, birseyi bilmemek ayip degildir ögrenmemek ayiptir... biz böyle ögrendik...
ve suanda bir dalga konusu sezdim ben ve gercekten üzücü? cünkü alaya alinan konu Efendimiz sav dir, ben bu 100 sehit sevabini kendimden uydurmadim söylemedim bunu bize bildiren Peygamberimiz sav´in ta kendisi
"Ahir zamanda unutulmus bir sünnetimi ihya edene 100 sehit sevabi verilir!" Hadisi serif ibni mace
100 sehit sevabi nedir? sehit nasil olunur? sadece savasanlarmi sehitdir? bunlari bir arasitirin insaALLAH...
bunuda tekrar yazayim
(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) (Deylemi) Bu açıdan kesilen tırnaklari gömmek menduptur.
Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.
illada gömmek sart degildir güzelce sarip cöpe de atabilirsiniz...

ben saclarimi kendim kestigim icin bilemicem fakat duyumlara göre bazi saclari toplayip peruk vs. gibi seylerde üretiliyormus bundan dolayi bende kapali oldugum icin istemem bu tür seyler icin saclarimin kullanilmasini toplar eve götürüp ya bahceme gömerim yada cöpe atarim...