• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Ben büyü hakkında hiçbirşey duymadım ama islamda zaten buyue itimat etmek doğru değil.
tırnak,saç gömme vs olaylarının doğru olduğuna inanmıyorum herhangi bir hadisle de karşılaşmadım açıkçası.
Saç olayında da dediğim gibi bence kullanılmasın diyedir,her ihtimale karşı alınır yani eğer bi mantık varsa o da budur ama sadece kendi yorumum bunla da ilgili hadis görmedim.

Peki ben bir daha denk gelirsem sorayım. Fatih gibi bir semtte sorup cahil damgası yemekten korkmuştum. :1:

Bazı kadınların yüzünde erkek gibi sakal çıkıyor. Diyorlar ki onları almak harammış. E kadının erkeğe benzemesi de haram. Şimdi bunu nasıl çözeceğiz? :44:

Bize de küçükken vücudumuzdakileri almamanın günah olduğu söylendi, öyle öğrettiler yani. Belli bir milimi geçmemesi gerekmiş. O mantıklı gelmişti temizlik açısından. Çok garip gerçekten aynı dine inanıyoruz ama uygulamalar farklı farklı.

halk arasında böyle bir inanış var ama yanlış. kadının kaşı dışındaki tüylerini almasında sakınca yoktur. bilhassa alması lazım ki, eşine güzel görünsün, kendini iyi hissetsin.. kaş hakkında bile kesinkes asla alınamaz denmiyor. mücedditler ona bile yumuşaklık getirmiş. eğer kadının evliliği bunun yüzünden sıkıntıya giriyorsa alınabilir diye fetva var..

Bazı kadınların yüzünde erkek gibi sakal çıkıyor. Diyorlar ki onları almak harammış. E kadının erkeğe benzemesi de haram. Şimdi bunu nasıl çözeceğiz? :44:

Bize de küçükken vücudumuzdakileri almamanın günah olduğu söylendi, öyle öğrettiler yani. Belli bir milimi geçmemesi gerekmiş. O mantıklı gelmişti temizlik açısından. Çok garip gerçekten aynı dine inanıyoruz ama uygulamalar farklı farklı.

evet benim baba tarafı da arnavut. Hala gelinler kaynananın kölesi gibi davranılan evler çok fazla. Çok kapalı yaşıyor çoğu aile giyim kuşam açık oldukları halde kendi içlerinde tuhaftırlar. Bizim bir akrabamız var kadın 35 yaşında kolları erkek gibi kıllı ama iğrenççç. Annem kadına kaynanasının yanında sen kollarına neden epilasyon yaptırmıyorsun dedi. Kaynana ordan bir atladı annesinin evinde çekseydi o kıllarını. Bizim evde o günaha giremez. Gelin de kv izin vermeden alamam dedi :27: O değil de o gelinin daha nereleri öyle kıllıdır bilmiyorum.

Son düzenleme:
sakalı sevdiğimden eşime uzun süredir kirli sakal bıraktırıyordum kestirmiyordum bilmeden adamı günahtan kurtarmışım:1:

Tamda fransız manikürü yapmıştım.:1:Temizlik açısından tırnak uzatmamayı anlarımda toprağa gömmek nedir?Sitelerde vs de yaşıyoruz artık,deli derler adama.Ayrıca bunu öğütleyerek yüz şehit sevabına erişiyorsanız vah zavallı şehitlerimize.Savaşta çatışmada niye ölüyorsun ki bak tırnakların nasıl olması gerektiğini anlat bir değil 100 şehit kadar sevaba gir.:19:

100 şehit sevabı mı.. :26: Ben şu an şoklardayım. İnandıkları şeyleri ne kolay harcıyorlar yeri geldiğinde. Bu inandığı şeyi küçültmektir insanın.

Neyse söyleyeceğim çok şey var bu sevap günah sayma konusunda da konu dışına çıkmayalım.

Benim gittiğim kuaförde de saç kestiren hanımlar saçlarını toplayıp götürüyorlar yanlarında. Onlar da gömüyormuş galiba bilmiyorum..

Gömüyorlar mıymış :53::53::53:

oky tırnaklarını uzatma,göm,saçını kestirirsen al yastık altında sakla,bıyık tüy asla alma koltuk altı falan ohhhh uzat.
Bi hesap yaptım 4 tavsiye verdim 4*100=400 şehit sevabı aldım:8:
Allahım ya bu kadar kolay mıydı?:ssz:

yanarim yanarim tirnaklarini yiyenlere yanarim.zavallilar 100 sehit sevabini hic kazanayamacaklar.:)

kizlar siz su 100 sehit sevabina nasil sok olduysaniz inanin bende sizin yazdiklariniza sok oldum:53:
100 sehit sevabi nedir bilmezmisiniz??? sayet ben bir konu hakkinda bilgim yoksa tercihim onu arastirmak ve ona göre yorum yapmaktir yada normal bir sekilde sormak olur, birseyi bilmemek ayip degildir ögrenmemek ayiptir... biz böyle ögrendik...
ve suanda bir dalga konusu sezdim ben ve gercekten üzücü? cünkü alaya alinan konu Efendimiz sav dir, ben bu 100 sehit sevabini kendimden uydurmadim söylemedim bunu bize bildiren Peygamberimiz sav´in ta kendisi
"Ahir zamanda unutulmus bir sünnetimi ihya edene 100 sehit sevabi verilir!" Hadisi serif ibni mace
100 sehit sevabi nedir? sehit nasil olunur? sadece savasanlarmi sehitdir? bunlari bir arasitirin insaALLAH...

bunuda tekrar yazayim
(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) (Deylemi) Bu açıdan kesilen tırnaklari gömmek menduptur.
Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.
illada gömmek sart degildir güzelce sarip cöpe de atabilirsiniz...:34:
ben saclarimi kendim kestigim icin bilemicem fakat duyumlara göre bazi saclari toplayip peruk vs. gibi seylerde üretiliyormus bundan dolayi bende kapali oldugum icin istemem bu tür seyler icin saclarimin kullanilmasini toplar eve götürüp ya bahceme gömerim yada cöpe atarim...

aboooo ben regl ken çok saç boyattım, tırnak kestim, kaş aldırdım hepsi günah mı :53:

insan bilmeyerek bir sey yaptigi zaman ondan mesul degildir canim tövbe yeterlidir fakat ögrendikten sonra amel etmek lazim ;)
ama benim bildigim günah degildir uygun olmayan birsey hos degil yani...

Kesilen saç eğer kullanılacaksa çok düzgün bir şekilde yere düşürmeden karışmadan kesilmeli. Kesilirken yere düşen saçlar süpürülüp çöpe atılıyor. Bazıları bunları toplayıp poşete koyuyor işte çöpe attırmak yerine. Sonra evde kendileri mi çöpe atıyor iyice sarıp ne yapılıyor o saçlar. Yakıyorlar mı gömüyorlar mı. Ben gerçekten merak ettim de kuaförde soramadım. İnternette okudum büyüden bahsediliyor bunun gerekçesi olarak zaten.

Hatta diğer arkadaş da paylaşmış şu sözü:

"Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!" (Deylemi)

Klozete atıp sifonu da çeksen zaten o tırnağı kim bulsun.

:26:

evet arkadasim zaten illaki gömün diye bir sart yok tavsiye ama ozamanlar millet büyücülükle cok ugrastigi icin Efendimiz sav bunu tavsiye etmis fakat bugünümüzde cöpe artarsak zaten kim ne bilecek o tirnaklar cöpler bizim oldugunu :)

Anaaammm ben bu siralamayi hic yapmiyorum ya. Annem ben kücükken hep öyle keserdi de nedenini bilmezdim :( hic arastirmak aklima da gelmedi. Allah razi olsun kardes. Bundan sonra ben buna uyarken sende sevabini alirsin insallah :112:

amin cümlemizden insaALLAH arkadasim bende kizima ögrettim :) artik o bana diyor anne birinci bunu ikinci bunu vs. gösteriyo cok tatli :)

Son düzenleme:
kizlar siz su 100 sehit sevabina nasil sok olduysaniz inanin bende sizin yazdiklariniza sok oldum:53:
100 sehit sevabi nedir bilmezmisiniz??? sayet ben bir konu hakkinda bilgim yoksa tercihim onu arastirmak ve ona göre yorum yapmaktir yada normal bir sekilde sormak olur, birseyi bilmemek ayip degildir ögrenmemek ayiptir... biz böyle ögrendik...
ve suanda bir dalga konusu sezdim ben ve gercekten üzücü? cünkü alaya alinan konu Efendimiz sav dir, ben bu 100 sehit sevabini kendimden uydurmadim söylemedim bunu bize bildiren Peygamberimiz sav´in ta kendisi
"Ahir zamanda unutulmus bir sünnetimi ihya edene 100 sehit sevabi verilir!" Hadisi serif ibni mace
100 sehit sevabi nedir? sehit nasil olunur? sadece savasanlarmi sehitdir? bunlari bir arasitirin insaALLAH...

bunuda tekrar yazayim
(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) (Deylemi) Bu açıdan kesilen tırnaklari gömmek menduptur.
Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.
illada gömmek sart degildir güzelce sarip cöpe de atabilirsiniz...:34:
ben saclarimi kendim kestigim icin bilemicem fakat duyumlara göre bazi saclari toplayip peruk vs. gibi seylerde üretiliyormus bundan dolayi bende kapali oldugum icin istemem bu tür seyler icin saclarimin kullanilmasini toplar eve götürüp ya bahceme gömerim yada cöpe atarim...

Buna yukarıda da cevap verdim, bilmiyorsunuz diyemezsiniz, herkesin inanışı farklı. Siz benden farklı yaşıyorsunuz diye ben de size bilmiyorsunuz araştırın öğrenin mi diyeyim? Şimdi öğrendim de ne değişti, inanıyor muyum? Hayır. Yani bu bilmemekten değiş farklı inanıştan kaynaklanıyor. :31:

aboooo ben regl ken çok saç boyattım, tırnak kestim, kaş aldırdım hepsi günah mı :53:

Saçı bilmem ama tırnak ve kaş hakkında hadis görmedim yanlış bir inanç olabilir,gözumden kaçmış olabilir ,burda bununla ilgili hadis paylaşan oldu mu ?

Buna yukarıda da cevap verdim, bilmiyorsunuz diyemezsiniz, herkesin inanışı farklı. Siz benden farklı yaşıyorsunuz diye ben de size bilmiyorsunuz araştırın öğrenin mi diyeyim? Şimdi öğrendim de ne değişti, inanıyor muyum? Hayır. Yani bu bilmemekten değiş farklı inanıştan kaynaklanıyor. :31:

hmm anladim ozaman herkezin inanisi farkli oldugundan sizin yaptiginiz gibi alay konusuna mi baglamak lazim???
sizin bu hareketiniz benimde sizin inanciniz icin ayni tavri sergilemem mi gerekiyor?
hayir zaten de yapmam fitratimda yoktur düsüne bilirsiniz kendinizce, herkez düsüncesinde yasam seklinde hürdür ama alaya almakda pek hos degildir...:31:

Son düzenleme:
hmm anladim ozaman herkezin inanisi farkli oldugundan sizin yaptiginiz gibi alay konusuna mi baglamak lazim???
sizin bu hareketiniz benimde sizin inanciniz icin ayni tavri sergilemem mi gerekiyor?
hayir zaten de yapmam fitratimda yoktur düsüne bilirsiniz kendinizce, herkez düsüncesinde yasam seklinde hürdür ama alaya almakda pek hos degildir...:31:

Alay etmek gibi bir maksadım olmadığını da belirtmiştim...

Ben sadece şu büyü olayına tepki verdim o da şaşırdığım için, yani bu zamanda büyü? Her neyse...
Ama burada insanların en doğrusunu biz biliriz tavırlarıyla siz bilmiyorsunuz okuyun araştırın öğrenin demelerine sinirleniyorum. Bana göre de benim bildiğim doğru. Ama kimseye siz yanlış biliyorsunuz demedim, demem.

Son düzenleme:
ee yani. Benimde değişmedi. Secimimi yapmisim zaten.:ssz:

Son düzenleme:
Kurani Kerime göre birakin erkekleri kadinlarinda tüylerini killarini vs vs almasi dogru degildir.
Kurani türkce okusaniz ne güzel olacak

Alay etmek gibi bir maksadım olmadığını da belirtmiştim...

Ben sadece şu büyü olayına tepki verdim o da şaşırdığım için, yani bu zamanda büyü? Her neyse...
Ama burada insanların en doğrusunu biz biliriz tavırlarıyla siz bilmiyorsunuz okuyun araştırın öğrenin demelerine sinirleniyorum. Bana göre de benim bildiğim doğru. Ama kimseye siz yanlış biliyorsunuz demedim, demem.

simdi yazinca baktim tatlim baska üyeyle karistirmisin seni, nickine dikkat etmedim...
evet sen büyü icin yazmisin kusura bakma :34:

Düşünce değiştirmekten çok alay etmek ön palnda tepkilerimizde.
ve alay edenler de bilmiyorlar yani bir çoğu ben inanmıyorum derken neye göre inanmadıklarını belirtmiyor.
Ben bunu demek istedim.
Yani inanmamak, inanan kişi ile alay etme hakkını mı doğruyyor?

Saçı bilmem ama tırnak ve kaş hakkında hadis görmedim yanlış bir inanç olabilir,gözumden kaçmış olabilir ,burda bununla ilgili hadis paylaşan oldu mu ?

regl iken tırnak kesilince,gusl alınmadan vücuttan o parça gittiği için benim arkadaşım regl iken tırnak kesmiyordu...

regl iken tırnak kesilince,gusl alınmadan vücuttan o parça gittiği için benim arkadaşım regl iken tırnak kesmiyordu...

Evet zaten ben de hep duymuşumdur ama cubbelinin kursa bağlı bir arkadaşım zorunluluk yok kesmekte sakınca yok demişti. Hadis de sunulmamış belki yanlış inançtır.

ee yani. Benimde değişmedi. Secimimi yapmisim zaten.:ssz:

oky zaten meysoş inan dememiş ki ona göre yorum yap demiş. islamda hadislere inanan kesim için 100 şehit olayı doğrudur mesela. Bunu duymadım demişsin duysan belki inanaları düşünür alay etmezdin :)))))))

Son düzenleme:
Back
X