• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

üfff böyle saçmalıkları hayatta ciddiye almam.Mantıklı bir din bizim dinimiz ama böyle yobaz cahiller nasıl lanse ediyorlar islamiyeti.Temiz olmak bakımlı olmak niye haram olacakmış.İyi almayalım hiç bir tüyümüzü terleyelim kokalım ama haramdan uzak duralım.Azıcık mantık yahu...:32:

İnsanların değer verdikleri şahsiyetlere karşı biraz daha saygılı olun. Yoksa sizin değerlerinize de saygısızlık yapılırsa şikayet etme hakkınız olmaz. aşağıladığınız kişi hadis alimi.

İyi , insanlar iş görüşmesine giderken sakallı gitsinler .

Haram ile mekruh farkli seyler. Haram kuranda yazan yasaklanan seylerdir ve boyle bi yasak yok kuranda.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bıyıklı gidiliyorsa sakallı da gidilir ne sakıncası var?
Hatta bazı işyerlerinde bıyık serbest sakal yasak bunu da hiç anlamamışımdır.
Koltukaltı kılı falan yasak olsun en azından otobusler kötü kokmaz :52:
Ayrıca neye karşı geliyoruz hadise mi sdünnete mi neye?
Bir de cübbeli hoca,mahmut hoca bu kişiler sünnet hassasiyeti derin olan kişiler buna da dikkat edilmeli.
Mesela efendimiz s.a.v yamalı giydi diye kıyafetlerinde yama bile vardır. Bu kadar hassastırlar.

yurt disindayiz esim is gorusmelerine,isine hatta dugunumuze bile sakaliyla geldi. burada ozgurlugun ne oldugunu ogrendim Allah'a sukur. kimse basortulu oldugum icin yahut esim sakalli oldugu icin ikinci sinif muamelesi gostermedigi gibi. rahatlikla is gorusmelerine gittik kabul de edildik. hatta hristiyan olan patronum namaz kilmak istersen namazlik ve uygun yer var demisti basortulu oldugum icin.

yahudiler kippalariyla, shikler turbanlariyla, hindular saclarinin ortasindaki kirmizilarla, muslumanlar sakallari veya tesetturuyle devletin ve ozel sektorun herhangi kurumunda calisiyor ve bu bir sorun teskil etmiyor.

birgun turkiye de bu konuma gelir insallah. insanlar inanclarindan oturu otekilestirilmek yerine saygi duyulup, sakalli is gorusmesine mi gidilir denmez.

İyi , insanlar iş görüşmesine giderken sakallı gitsinler .

Sakal bırakmanın sünnet olduğunu biliyorum
Peygamber Efendimizin de sakalları varmış zaten.

Ama jiletle kesmek neden haram onu bilmiyorum ilk defa duydum.
Haram olan bir şeyin insana zararı vardır ya maddi ya manevi. jiletle kesince yüz tahriş oluyor ondan dolayı mı acaba?

yurt disindayiz esim is gorusmelerine,isine hatta dugunumuze bile sakaliyla geldi. burada ozgurlugun ne oldugunu ogrendim Allah'a sukur. kimse basortulu oldugum icin yahut esim sakalli oldugu icin ikinci sinif muamelesi gostermedigi gibi. rahatlikla is gorusmelerine gittik kabul de edildik. hatta hristiyan olan patronum namaz kilmak istersen namazlik ve uygun yer var demisti basortulu oldugum icin.

yahudiler kippalariyla, shikler turbanlariyla, hindular saclarinin ortasindaki kirmizilarla, muslumanlar sakallari veya tesetturuyle devletin ve ozel sektorun herhangi kurumunda calisiyor ve bu bir sorun teskil etmiyor.

birgun turkiye de bu konuma gelir insallah. insanlar inanclarindan oturu otekilestirilmek yerine saygi duyulup, sakalli is gorusmesine mi gidilir denmez.

Tebrik ediyorum.:34::16::16::16::16::16::16:

Sakal bırakmanın sünnet olduğunu biliyorum
Peygamber Efendimizin de sakalları varmış zaten.

Ama jiletle kesmek neden haram onu bilmiyorum ilk defa duydum.
Haram olan bir şeyin insana zararı vardır ya maddi ya manevi. jiletle kesince yüz tahriş oluyor ondan dolayı mı acaba?

Belki kökten gidiyor diyedir:26:

Benim şahsen kimseyi ötekileştirdiğim yok.
Bence insanlar nasıl istiyorsa öyle gitsin. Türkiye Şartlarına göre yorum yapıyorum.
Keşke burada da insanlar sırf kendi inançları için , bir yorumu hedef alıp onun üstünden bilgiçlikte bulunmasa , ilk önce bu tarz bir yerden başlayıp sonra iş kurumlarına kadar ulaşırız diye düşünüyorum.

jilet kökten götürmez ki ama.

belki de jiletle kesince daha fazla çıkıyor ya ondan da olabilir.
bizimkisi tahmin tabi. doğrusunu Allah bilir.

Ben yanlış ifade ettim. Görunurde sakal kalmıyor ya onu demek istedim :)
Evet tabi sadece tahmin.

Ben yanlış ifade ettim. Görunurde sakal kalmıyor ya onu demek istedim :)
Evet tabi sadece tahmin.

Ha tamam ben anlamamışım.
yalnız baktım da şimdi erkek yüzü tertemiz olunca kadın yüzü gibi olduğu için yani erkeğin kadına benzemesi de doğru olmadığı için diyor.
çözdük olayı galiba :)

Bıyıklı gidiliyorsa sakallı da gidilir ne sakıncası var?
Hatta bazı işyerlerinde bıyık serbest sakal yasak bunu da hiç anlamamışımdır.
Koltukaltı kılı falan yasak olsun en azından otobusler kötü kokmaz :52:
Ayrıca neye karşı geliyoruz hadise mi sdünnete mi neye?
Bir de cübbeli hoca,mahmut hoca bu kişiler sünnet hassasiyeti derin olan kişiler buna da dikkat edilmeli.
Mesela efendimiz s.a.v yamalı giydi diye kıyafetlerinde yama bile vardır. Bu kadar hassastırlar.

Valla nasıl gidiyorsa gitsin . İsterse donla gitsin.
Ama ben o zamanların şartlarını da iyi düşünüp ona göre ALLAHın verdiği akılla düşünülmesi taraftarıyım da aynı zamanda.
Kıyafetteki yama meselesi mesela, bilmiyorum bana tuhaf geldi. O kadar da değil yani, bu kadar şekilciliğe gerek yok.
Bu durumda bizde yama yok ya, ötekileştik mi şimdi ?
Ben karşı gelmiyorum hiçbir şeye, gelebilirdim de, benim inancım benim nefsim. Belki de müslüman bile değilim.
O yüzden kalkıp da lütfen her yoruma, her düşünceye atlayıp şöyle böyle, gülerek ahkam kesmeyin dalga geçer gibi.
Sünneti , hadisi savunurken bu tavır oldukça ironik ve çelişkili.
Yorumunuzu yapıp geçin, eğer fikir paylaşımı gibi iyiyse niyetiniz de gülerek bir tavır takınmazsanız niyetiniz yanlışl anlaşılmaz.

Sakal bırakmak erkekler için sağlam sünnetlerden biridir
Jiletle kesmenin sakıncalı olması sakalı tamamen kestiği için olabilir
Sünneti yaşatmak çok sevaptır, hele unutulmuş bir sünneti yaşatmanın sevabı inanılmaz

Ayrıca Cüppeli Hocanın sohbetlerini ben çok severim, kimi zaman kendi kendime gülerim bile
Sürekli cehennemle , ateşle ,azapla korkutup kaçıran biri hoca değil , espri ile güncel konularada değinerek çok
hoş bir şekilde nasihat ederek anlatıyor
İnanılmaz birikimli ve kaynaksız konuşmayan birisi :31:

Abdullah b. Mesud'a, Esed oğullarından Ümmü Yakub adlı bir kadın gelir ve aralarında şu konuş-ma geçer:

"Senin dövme yaptırmaktan, saç/peruk taktırmaktan, kaş kirpik aldırmaktan kadınları men ettiğini duydum. Senin bu konuda, Allah'ın kitabından bir dayanağın var mı?"

"Evet, bu konuda hem Kur' ân'a hem de sünnete dayanıyo-rum."

"Vallahi ben, mushafın her ye-rini okuyup inceledim, ama onda senin dediğin yasağı görmedim!"

"Peki sen şu ayeti görmedin mi: Peygamber size ne getir-diyse onu alın, o sizi neden sa-kındırdıysa ondan sakının?"(5)

Benim şahsen kimseyi ötekileştirdiğim yok.
Bence insanlar nasıl istiyorsa öyle gitsin. Türkiye Şartlarına göre yorum yapıyorum.
Keşke burada da insanlar sırf kendi inançları için , bir yorumu hedef alıp onun üstünden bilgiçlikte bulunmasa , ilk önce bu tarz bir yerden başlayıp sonra iş kurumlarına kadar ulaşırız diye düşünüyorum.

sizin yorumunuz alintilanarak genele yazilan bir yorum bu. hedef alma falan yok. hedef alinacak olsa ne yorumlar var bu konuda. neyse..

sizin yorumunuz alintilanarak genele yazilan bir yorum bu. hedef alma falan yok. hedef alinacak olsa ne yorumlar var bu konuda. neyse..

Ben dediklerinize katılıyorum zaten. Ama burada bir çok insan sırf siz öyle yazdığınız ve yorumumu alıntıladığınız için bir anda beni kafir ilan edip taşlamaya gelebilir. Yanlış anlaşılmaya meyil verir yani. O yüzden ben de böyle anladım. Hedef alma yoksa sorun da yok .

Ben şimdi bişi yazacaktım,ama kendimi tutuyorum ! 👎

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
X