• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Siz de kusura bakmayın :)

Estağfirullah.:16:
Tatlıya bağlanmasına sevindim, kk daki kadın tartışmalarının kavga düzeyinde olmasını hiç sevmiyorum :27::27:
Ama dediğim gibi artık bazı konularda otomatiğe bağlıyoruz çünkü az çok tepkileri tahmin edip hatayla yaklaşıyor önyargılı davranıyoruz ,kendi adıma sanırı m bu knuda böyle yaptım.

Ama bana yine de bir sakal tıraşı oldu diye erkeğin kadına benzemesi mantıklı gelmiyor. Hiç sevmem zaten sakalı da bıyığı da, batıyor yahu :52: Neyse inanç meseleleri hassas. :ssz:

Bilemem, mantık herkese göre farklı olabilir ama din değişmez.
Yine de doğrusunu Allah bilir :34:

Bazı kadınların yüzünde erkek gibi sakal çıkıyor. Diyorlar ki onları almak harammış. E kadının erkeğe benzemesi de haram. Şimdi bunu nasıl çözeceğiz? :44:

Bize de küçükken vücudumuzdakileri almamanın günah olduğu söylendi, öyle öğrettiler yani. Belli bir milimi geçmemesi gerekmiş. O mantıklı gelmişti temizlik açısından. Çok garip gerçekten aynı dine inanıyoruz ama uygulamalar farklı farklı.

evet canim erkeklere jilet yasak haram fakat kisalta bilirler sakinca yok ;)
kadinlara gelince erkege benzememek icin mesela bekar kizlar almalari uygundur yoksa koca begenmeye bilir :)
ama evlendikten sonra esi musade etmeyince kas almak vs kadinlara yasaktir (hangi erkek karisini sakalli ister) :D
kaslara gelince sekil vermek haramdir (bazilari incecik yapiyor yada tamamen aliyor onun yerine boya sürüyor) ALLAHcc verdigini begenmeyip insanin kendisi düzeltmesi uygun degil fakat asiri bir bozukluk varsa almasinda, sadece düzeltmek amaci ile (inceltmemek sekil vermemek) ve eside musade ediyorsa sakinca yok insaALLAH...
vicuda gelince kil almak günah mi dediler sana :) banada her kil alindiginda gusl abdesti gerekiyor demislerdi hahahha cahillik cok fena :)
sacmalik temizlik imandandir maglum yerleri ya jiletle yada ozamanin tabiri yolmakla (ada) alinabilir hatda sarttir bildigim kadari maglum yerde ki kili iki parmagin arasina alabilirsen temizlenmeli ve hatda 40 gün temizlenmezsen mekruh oluyor bosuna dememisler temizlik imandandir :)

Estağfirullah.:16:
Tatlıya bağlanmasına sevindim, kk daki kadın tartışmalarının kavga düzeyinde olmasını hiç sevmiyorum :27::27:
Ama dediğim gibi artık bazı konularda otomatiğe bağlıyoruz çünkü az çok tepkileri tahmin edip hatayla yaklaşıyor önyargılı davranıyoruz ,kendi adıma sanırı m bu knuda böyle yaptım.

Ben de biraz gerginim ya ondan hemen alındım. Şu sıra fazla kırgınım çevremdeki insanlara vs . Güvenimi yitirdim. Tek ALLAHa inanıp ona sığınıyorum. O yüzden sert kaçtı tepkim. Fazla tepki verdim yumuşak yaklaşmadım ben de. :43:

Ben de biraz gerginim ya ondan hemen alındım. Şu sıra fazla kırgınım çevremdeki insanlara vs . Güvenimi yitirdim. Tek ALLAHa inanıp ona sığınıyorum. O yüzden sert kaçtı tepkim. Fazla tepki verdim yumuşak yaklaşmadım ben de. :43:

o zaman tekrar kusura bakmayın :(
olsun ilk adım sizden geldi :23:
sevgi yumaklı tartışma konusu oldu bu da :)
Allaha emanet olun :)

Daha önce ben neden sakal bırakılır hiç düşünmemiştim. Ne bileyim efendimiz emrediyor ve yapıyorsa gerisini pek düşünmem bazen.
Bu sitede arasıra takılırım şimdi baktım bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar hatalı sadece paylaşmak istedim.
http://www.sorularlaislamiyet.com/a...-peygamberimiz-asv-niye-bunu-onerdi-bize.html

zaten yaratılan hiçbir şey boşa yaratılmamıştır
bak bir şey daha öğrendik :)
meğer sakalın ne çok hikmeti varmış.

kadinlara gelince erkege benzememek icin mesela bekar kizlar almalari uygundur yoksa koca begenmeye bilir :)
ama evlendikten sonra esi musade etmeyince kas almak vs kadinlara yasaktir (hangi erkek karisini sakalli ister) :D
kaslara gelince sekil vermek haramdir (bazilari incecik yapiyor yada tamamen aliyor onun yerine boya sürüyor) ALLAHcc verdigini begenmeyip insanin kendisi düzeltmesi uygun degil fakat asiri bir bozukluk varsa almasinda, sadece düzeltmek amaci ile (inceltmemek sekil vermemek) ve eside musade ediyorsa sakinca yok insaALLAH...
vicuda gelince kil almak günah mi dediler sana :) banada her kil alindiginda gusl abdesti gerekiyor demislerdi hahahha cahillik cok fena :)
sacmalik temizlik imandandir maglum yerleri ya jiletle yada ozamanin tabiri yolmakla (ada) alinabilir hatda sarttir bildigim kadari maglum yerde ki kili iki parmagin arasina alabilirsen temizlenmeli ve hatda 40 gün temizlenmezsen mekruh oluyor bosuna dememisler temizlik imandandir :)

Yok tam tersi almamak günah diye öğrettiler. Sizin de yazdığınız gibi, temiz olunmalı diye öğrendik. Almanın günah olduğun burada okudum.

Tırnak uzatmak da günahmış.
Tüyler buğday boyunu geçmeyecekmiş .
Regl iken tüy alınmayacakmış. Çünkü onlar abdestsiz kabul edilip sana günah yazılıyormuş.
Regl bitip abdest alınca tüy tırnak kesilebilirmiş.
Regl iken saç boyanmazmış.
Ben de bunları biliyorum. Ama bana tuhaf geliyor . :( Yalan yok yani.

Yok tam tersi almamak günah diye öğrettiler. Sizin de yazdığınız gibi, temiz olunmalı diye öğrendik. Almanın günah olduğun burada okudum.

ben direk son sayfaya gectigim icin görmemsim :)

öyle diyenlere burdan duyuru almayinca hatda 40 gün gecerse MEKRUHDUR...

o zaman tekrar kusura bakmayın :(
olsun ilk adım sizden geldi :23:
sevgi yumaklı tartışma konusu oldu bu da :)
Allaha emanet olun :)

Bakmam ben hiç kusura, siz de bakmayın :16:

Aynen, siz de ALLAHa emanet olun. Amin inşallah ...

İnsanların değer verdikleri şahsiyetlere karşı biraz daha saygılı olun. Yoksa sizin değerlerinize de saygısızlık yapılırsa şikayet etme hakkınız olmaz. aşağıladığınız kişi hadis alimi.
Dediğiniz şahısa inanmıyorum ve pek saygıda duyduğumu söyleyemeyeceğim.Siz saygı duyun tabi.

Dediğiniz şahısa inanmıyorum ve pek saygıda duyduğumu söyleyemeyeceğim.Siz saygı duyun tabi.

İnanmak sevmek size kalmış bundan bizlere ne. ama uluorta herkesin görebileceği bir ortamda bir kişiye yobaz diyerek hakaret etme hakkınız yok.Saygı duymayan saygı bekleyemez hiç kimseden!

Tırnak uzatmak da günahmış.
Tüyler buğday boyunu geçmeyecekmiş .
Regl iken tüy alınmayacakmış. Çünkü onlar abdestsiz kabul edilip sana günah yazılıyormuş.
Regl bitip abdest alınca tüy tırnak kesilebilirmiş.
Regl iken saç boyanmazmış.
Ben de bunları biliyorum. Ama bana tuhaf geliyor . :( Yalan yok yani.

tuaf degil canim bu sebebden regl dikkatlice takip edicen regl olmadan evvel tirnaklarini kesicen :)
mesela nasil dim dogdugun vakit tertemiz geldin dünyaya degilmi kilsiz tüysüz :) hayiz iken kirli oluyoruz o dönem kesersen temizlenirsen uygun degildir ama günah da degil benim bildigim kadari, ama en dogrusu hayizdan temizlendikten sonra tühleri almak ve tirnak kesmek en uygunudur...
uzun tirnagin altinda seytan oturur :)))
temizlik konusunda söyle düsün taharatlaniyoruz, tirnak ile et arasina mikroplar pislik vs. girebiliyor cok dikkat etsen bile temizligine ellerimiz vidumuzun heryerine degiyor oramiz buramiz kasiniyor yüzümüze degiyor orayi burayi elliyoruz is ev vs. ve yemek yerken agizimiza degiyor yani kisacasi mikrop deposu olabiliyor tirnak alti :)
sac boyanmazmisi senden duydum simdi canim onu bir arastirim insaALLAH bilmeden birsey diyemem...

İnanmak sevmek size kalmış bundan bizlere ne. ama uluorta herkesin görebileceği bir ortamda bir kişiye yobaz diyerek hakaret etme hakkınız yok.Saygı duymayan saygı bekleyemez hiç kimseden!
Ben burada kimlere neler denildiğini gördüm.Evet derim de ayrıca bu benim şahşi görüşüm.Çok rahatsızsanız buyurun aşağıda şikayet butonu.Kişileri tek tek uyarmakta nedir?Sen bunu yazdın sen kime şunu dedin diye.Daha fazla alıntı yapmayalım lütfen polemik oluyor sonra.Konuya yorumumu yaptım kişilere laf yetiştirip banlanmak istemem.:34:

Ben burada kimlere neler denildiğini gördüm.Evet derim de ayrıca bu benim şahşi görüşüm.Çok rahatsızsanız buyurun aşağıda şikayet butonu.Kişileri tek tek uyarmakta nedir?Sen bunu yazdın sen kime şunu dedin diye.Daha fazla alıntı yapmayalım lütfen polemik oluyor sonra.Konuya yorumumu yaptım kişilere laf yetiştirip banlanmak istemem.:34:

Yahu yobaz dediğiniz kişi kitlelerce sevilen biri ve onlardan biri de benim ve sevdiğim kişiye hakaret edilmesine İstediğim gibi tepki gösteririm. Bu kısım da sizi ilgilendirmez :)Kimlere neler neler denildiğini gördüm dediğiniz kişilerden biri de sizsiniz.:34: Amacım polemik olsa bir hakaret de ben sallardım burdan :21:

Back
X