- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
İslamı insanlar doğru uygulamıyor diye bu islamın kötü oldugunu göstermez ama
o şekilde düşünürsek din ugruna halkı sömüren kimler gelmiş gecmiş bu dünyadan. bizler de onlardan islamı öğreneceğimize acar kitabını okuruz değil mi?
ki gerçekten cihat amaçlı değil de kendi çıkarları uğruna bunları yapanların cezası zaten Allahtadır biz bilemeyiz ki verecekleri hesabı.
aynı şekilde islamda da denir ama saraylım islam hoşgörü dinidir diye. o tokat atma mevzusunun hikayesi bile vardır islamda senın aynı anlattıgın şekilde.
Gecmis gecmiste kaldi, ben bugunu konusuyorum. Ona bakarsaniz Hristiyanlar da neler neleryapmislar... Milyonlarca Museviyi gaz odalarinda yakmislar. Yani aslinda bir deli Alman liderinin yaptigini da butun Hristiyanlik alemine mal etmek istemiyorum ama.. Engizisyon mahkemeleri kurmuslar.. Insanlar zulum gormus.. velhasil bunun bir sonu gelmis, din ve devleti birbirinden ayirip butun geri zihniyete dur demisler. Demokratik medeni hukuklarini uygulamaya koymuslar, dini Kiliseye birakmislar sadece.. Bizde ise hala geriye donus icin bir ozlem var.. Ben bunu anlamiyorum iste... Herseyin asirisi, hele ki dinin asirisi zarar kardesim..