Cumartesi pazar tatil olan bir iş neden imkansız??

Otomatik_portakal

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
9
15
3
38
Merhabalar. 5 aydır iş arıyorum ve 4 yaşında bir kızım var tek yaşıyoruz. kreşler malum haftasonu tatil. Bırakacak kimsem yok çocuğu ve hemen hemen bütün iş yerleri cumartesileri çalıştırıyor..kreşler de aksam en gec 6da kapanıyor genelde ve ben 7den önce biten iş görmedim. Yani bir işe girsem bile kreş saatine yakın bir mesai saati olmalı. Ama aylardır arıyorum bulamıyorum. Peki ben bu hayattan altı üstü haftasonu tatil bir iş isteyip çok mu lüksi birşey talep ediyorum? Neden imkansız bu kadar, neden bir kadın bu kadar çaresiz kalmak zorunda? Düşünmekten, çaresizlikten hasta oldum... Sıfırı tüketiyorum şu zamanlar.. Ne yapmalı ne etmeli nasıl bir yol bulmalı düşünmekten artık kendimi bitiyorum...

Evet o şekilde duyduğum için ben de başvurdum epeyce bir yere ama sadece iki yerden haber geldi, onlar da vardiyalıydi. Yani yine çocuğu ağlamazdım kresten. Üstelik cumartesi de çalışılıyor denmişti...
İşkurun sitesinden bence iş bakın. Orada baya ilanlar var.Gündüz çocugu alacak biri olsa, gece de bırakabilseniz aslında

Bankaların temizlik ve servis görevlileri oluyor. Direkt bankaya bağlı olmuyorsunuz ama bankanın çalışma saatlerinde görev almış oluyorsunuz. İlanları var mı bilmiyorum ama bir araştırabilirsiniz. Eğitim ve ikna kabiliyetiniz uygunsa satış odaklı bazı çağrı merkezleri de hafta içi çalıştırabiliyor. İş bulma sitelerinde az da olsa görebilirsiniz.

Önlisans mezunuyum ama muhasebe bilgim yok. O yüzden muhasebe olmuyor. Ya da avukat yanında olan Ofis işlerinde de deneyim istiyorlar genelde (aslında birçok işte bu şekilde) deneyimim olmadığından görüşmelerde geri dönüş olmuyor ofis işlerinde.

Çiğli organize sanayide bir çok fabrika var. Orada şartları iyi olan bir fabrika var. Adı luna. Ama gece var mı bılmıyorum. En son yabancılar almıştı, saatleri düzelmişti.Cumartesi 1 e kadar çalıştıran bir yer var ama,
Bir arastiracagim.. Teşekkür ederim
🌼

Rica ederim. Bu arada arkadaşıma da attım. Bilginiz olsun. Devlet çalışan annelere 400 TL kreş destegi veriyormuş
Geçen sene başvurdum, bu kreş desteği Avrupa birliğinin bir programı ve yedeklere bile alınmadım. Ki hiçbir şeyim yok maddi, mülk ya da herhangi bir birikimim bir yerde. Fakat denk geldiğim bir çift karı koca çalışmalarına rağmen alıyorlardı. Birçok kurumumuz gibi maalesef yine doğru, adaletli işlemeyen bir sistem...

Back
X