- 8 Eylül 2017
- 2.092
- 4.307
- 53
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
depresyona girmiş gibisniz herkesin derdi var kimse güllük güliştanlık yaşamıo bir evladınız var mış bukadar zorlamanın ve bunu bu kadar dert etmek neden sağlığınızda tehlikeye artarak üstelik saçmalamışsınız bence iki kere doğurabildiğinizimi göstermekmi amaç çoçuğunuzu annesiz bırakma tehlikesini bile göze almışsınızAslında buraya da çok detay vermeyeceğim sadece rahatlamak için yazıyorum bunu neden yağtığımoda bilmiyorum çünkü kimseye anlatmak istemiyorum kendi sorunlarını paylaşınca değerinden kaybediyorum gibi geliyor çünkü insanlar çok kötü ilk fırsatta zayıf yerinden vuruyorlar insanı.Son zamanlarda zor günler geçiyorum eskiden anlatırdım birilerine hatta mutsuz olduğumu hissedip sorarlardı böyle dönemlerde sonra öğrenince boşver üzülme nasip kısmet sözleri ve meraklarını giderip bir aha da arkasını aramazlardı bende her seferinde derdimle başbaşa kalırdım (madem derdime derman olmayacaklar bir teselli olur eleştirmeden dinlemek bile olur) niye derdimi meşgul ederler ki.İşte bu yüzden çok yalnızım ve kimseye neyim var anlatmakta istemiyorum.Sadece buraya yazmış olmanın hakkını vermek için bir iki başlık bırakayım eğer okuyup benimle ilgilendiyaeniz ayıp olmasın. 7 kere düşül yaptım 3 kere kürtaj oldum sonuncu kaybım ikizdi ayakların yerden kesilmişti büyük hayal kırıklığı oldu tabi bir oğlum var çok şükür Rabbim'e şükürler olsun.En çok onun için demedim ama nasip değilmiş.Ve sonra birşey oldu çok değiştim işte eskisi gibi olamıyorum.Şuan üniversite bitiriyorum son sınıfım açıköğretim ve kpss gireceğim inşallah başka bir yol çizdim.Kimsenin bana inanmadığı ve dedikodumun yapıldığı bir yol.Kafam çok karışık ve yalnız hissediyorum kendimi artık hayatımda güzel birşeyler olsun istiyorum olur mu dersiniz? Çok Yoruldum.Ben aslında çok memnunum hayatımdan ama çevremden sürekli huzursuzluğa maruz bırakılıyorum acaba bir dağın tepesine kulübe yapıp kaçsam kurtulur muyum kendim gibi olmak istiyorum sadece neyse hiç anlaşılır olmadı biliyorum ama bunları yazmak bile rahatlattı biraz.Zaten öyle bir yerdeyim ki ne konuşmak istiyorum ne de susmak dokunsalar bom diye patlayacağım sanki....
Evet dedikodu olma sebebim bu yaştan sonra okumaya çalışmam ama ben kafamı böyle oyalıyorum aslında ve gerçekten oturup çalışıyorum uygulamalı derslerim var kurs gidip geliyorum.Üstelik oğlumla beraber yapıyoruz bunları ve birlikte vakit geçirmişte oluyoruz biz çok iyiyiz böyle ama insanlar rahat vermiyorlarGeçmiş olsun kayiplariniz için.
Bir test falan yaptırın, sebebi neymiş diye. Belki tedavi falan olursunuz düzelir.
Okulu bitirmeniz de çok güzel.
Çok iyi gelecektir size.
Yeni çizdiğiniz yol mu dedikodunuzun yapıldığı falan. Bunu anlamadim.
Gerisi için başarılar dilerim
Yok canım durum şöyle 5 tanesi kimyasal gebelik yani adet kanaman gecikiyor o arada kanda görünüyor düşük bir değer ve aslında takipçi hasta olmasam haberim olmaz sanırsın ki 2 gün gecikmeli adet oldun kese oluşmadan adet görüyorsun.toplamda gerçek 3 gebeliğim var yani kalp atışlarını duydum ve kalbi durdu bebeklerin. Sürekli bunu denemiyorum sadece 2 kere denedim onuda oğlum çok kardeş istiyordu ve sürekli arkadaşlarının kardeşlerinden bahsediyordu o kısımları anlatmayayım onun için 2 kere denedim. Sonuncu bilinçli kalmadım hatta öğrendiğimizde çok şaşırmıştık eşimle.Ben şuandada korunuyorum ve herkese bir daha denemeyeceğimi söylediğim halde.Aaa çocuğa kardeş lazım yok denemen lazım yok bilmem kimin olmuyomuşta şöyle olmuş vs vs ben zaten tam olarak bundan sıkıldım.Neden böyle de mutlu olduğumu anlamak istemiyorlar neden beni rahat bırakmıyorlar sürekli eksiklikmiş bu gibi ısıtıp ısıtıp önüme sürüyorlar tam olarak bu durumdan bunaldım zaten. Sadece 1 kere bile düşük yapsalar anlarlar beni oysa çok kolay sanıyorlar heralde. Doğurganlık yaşım bitene kadar bu vıdı vıdılara mahkum mu olacağım yani.depresyona girmiş gibisniz herkesin derdi var kimse güllük güliştanlık yaşamıo bir evladınız var mış bukadar zorlamanın ve bunu bu kadar dert etmek neden sağlığınızda tehlikeye artarak üstelik saçmalamışsınız bence iki kere doğurabildiğinizimi göstermekmi amaç çoçuğunuzu annesiz bırakma tehlikesini bile göze almışsınız
Gerçekten yazdıkların çok iyi geldi teşekkür ederim. bazen anlaşılmak bile teselli oluyor. Ben bunun olmadığını kabullendim ve yolumu çizdim.üstelik eşimde çok kırdı beni bu dönemde çok yaram var ilişkimizde yara aldı emin olun. Ama şimdi devam ediyorum insanlar ah bir izin verse olabildiğince uzak duruyorum zaten okul kurs kendi halinde devam ediyorum.Geçen annemle telefonla konuşuyoruz komşumuz son düşüğünü bildiği halde arkadan bağırıyo kardeş yap kardeş diye özellikle oğlumun yanında konuşulmasından çok rahatsız oluyorum o çok istiyordu çünkü ve 3 kere kardeşim olacak diye sevinip hayal kırıklığı yaşadı.Bu insanlar niye bu kadar acımasız?? Ve ben sonuncuna hastanede yatmak zorunda kaldım oğlum gelip dedi ki tamam annecim artık istemiyorum sen iyi ol yeter şimdi biri sorunca direk dönüp ben istemiyorum kardeş diye cevap veriyor bu nasip kısmet işi neden insanlar sürek üstümüze geliyor anlamıyorumAllah yardımcınız olsun,cennetinde buluşun İnşAllah,oğlunuzada bereketli,mutlu bir ömür nasip etsinSiz çok isterseniz,çok dua ederseniz nasipse olur. Öncelikle kendinize inanın ve çevreyi boşverin insanlar konuşur da konuşur,her şeyi konuşurlar,siz bu hayata bir kere geliyosunuz o yüzden önemli olan kulağınızı kapatabilmeniz. Azmedin,atanın ve hayatınızı şekillendirin
Ayrıca yaralarınızdan faydalananları hayatınızdan kovun.
bence zorlamayın bukadar baya karamsar yazmışsınız bende düşük yaptım üstelik başka çoçukta yok çabanız ve derdiniz bana çok anlamsız geldi milletin lafıylada hareket etmeyn size birşey olsa evladınıza kim bakacakYok canım durum şöyle 5 tanesi kimyasal gebelik yani adet kanaman gecikiyor o arada kanda görünüyor düşük bir değer ve aslında takipçi hasta olmasam haberim olmaz sanırsın ki 2 gün gecikmeli adet oldun kese oluşmadan adet görüyorsun.toplamda gerçek 3 gebeliğim var yani kalp atışlarını duydum ve kalbi durdu bebeklerin. Sürekli bunu denemiyorum sadece 2 kere denedim onuda oğlum çok kardeş istiyordu ve sürekli arkadaşlarının kardeşlerinden bahsediyordu o kısımları anlatmayayım onun için 2 kere denedim. Sonuncu bilinçli kalmadım hatta öğrendiğimizde çok şaşırmıştık eşimle.Ben şuandada korunuyorum ve herkese bir daha denemeyeceğimi söylediğim halde.Aaa çocuğa kardeş lazım yok denemen lazım yok bilmem kimin olmuyomuşta şöyle olmuş vs vs ben zaten tam olarak bundan sıkıldım.Neden böyle de mutlu olduğumu anlamak istemiyorlar neden beni rahat bırakmıyorlar sürekli eksiklikmiş bu gibi ısıtıp ısıtıp önüme sürüyorlar tam olarak bu durumdan bunaldım zaten. Sadece 1 kere bile düşük yapsalar anlarlar beni oysa çok kolay sanıyorlar heralde. Doğurganlık yaşım bitene kadar bu vıdı vıdılara mahkum mu olacağım yani.
Evet canım bende bunu yapmaya çalışıyorum diğer yazdıklarımı oku lütfen tam olarak toplumsal baskıdan sıkıldım yoksa kendi halime bıraksaşar gayet iyiyiz biz böyle.Babaannem her yanı a gittiğimde şununda çocuğu olmjyodu oldu bununda olmuyoru oldu fiyo dedim ben denemeyeceğim artık istemiyorum bu seferde onu ayıplıyorlar aaa Allah ın işine karışma büyük konuşma vs konuyu bitirmiyorlar bir türlü böyle beni bitiriyorlar.Bana dediki yaşın genç dene anlatamıyorum ölene kadar bunu mu deneyeceğim yani? Ben 3. Yü yapmadığıma pişmanım demez mi bide.Benim ki tercih değil ki OLMUYORRR İŞTE OLMUYORR NİYE BENİ RAHAT BIRAKMIYORSUNUZ1Tane oglunuz varmis canim neden ikinci icin israr
Psikolojik zaten cokmussun. Dusuklerden dolayi az degil 7 dusuk 3 kurtajdan bahsediyorsun. Yani toplamda 10 gebelik ediyor. Az bi rakam degil. Birak oglun var allah ona saglik versin. Tum hayatini ona adayabilirsin mesela.
Canım benim birşey zorladığım yok ki Anlatamadım heralde.Zaten korunuyorum ben ama bunun için eleştiriliyorum sıkıntıö bu zaten.bence zorlamayın bukadar baya karamsar yazmışsınız bende düşük yaptım üstelik başka çoçukta yok çabanız ve derdiniz bana çok anlamsız geldi milletin lafıylada hareket etmeyn size birşey olsa evladınıza kim bakacak
size laf söylyen insanlarla görüşmemeyi iletişimi kesmeyi dşündünüzmü neden milletin söylediği bukadar önemli ki derdiniz için basit çözümler gerekli bu yani görüşmezsin olur biter şükür etmekte bir erdemdirCanım benim birşey zorladığım yok ki Anlatamadım heralde.Zaten korunuyorum ben ama bunun için eleştiriliyorum sıkıntıö bu zaten.
Zaten öyle yapıyorum okula başladım kurs vs kimseyle görüştüğüm yok gerçek bir iki arkadaşım dışında.Ama babaamnemle bi sokak var aramızda yaşlı kadın yardımcı oluyorum ona ve büyüğüm eski kafalı beni üzdüğünün farkında olsa böyle konuşmazdı heralde birinci derece büyüklerimize Hayatımdan çıkaramam ya ama inan son zaman okulu bahane edip az gidiyorum yanına bu seferde sitem ediyor :)size laf söylyen insanlarla görüşmemeyi iletişimi kesmeyi dşündünüzmü neden milletin söylediği bukadar önemli ki derdiniz için basit çözümler gerekli bu yani görüşmezsin olur biter şükür etmekte bir erdemdir
Ben aslında çok memnunum hayatımdan ama çevremden sürekli huzursuzluğa maruz bırakılıyorum
Geçmiş olsun, düşük sayınız çok fazla ya, nasıl bu kadar ihmal edildiniz anlayamadım? 1.düşükten sonra bile hemen genetik testleri yapıyorlar. Gerçi çocuğunuz varmış ama yine de kesinlikle yaptırın sıkıntılı bir durum varsa müdahale edilsin. Bir de bu sayıda düşük ve kürtaj sağlığınız için müthiş bir risk. Psikolojisi sapasağlam insan bile bunun alından asla kalkamaz. Mutlaka bir uzmana görünün derim.Aslında buraya da çok detay vermeyeceğim sadece rahatlamak için yazıyorum bunu neden yağtığımoda bilmiyorum çünkü kimseye anlatmak istemiyorum kendi sorunlarını paylaşınca değerinden kaybediyorum gibi geliyor çünkü insanlar çok kötü ilk fırsatta zayıf yerinden vuruyorlar insanı.Son zamanlarda zor günler geçiyorum eskiden anlatırdım birilerine hatta mutsuz olduğumu hissedip sorarlardı böyle dönemlerde sonra öğrenince boşver üzülme nasip kısmet sözleri ve meraklarını giderip bir aha da arkasını aramazlardı bende her seferinde derdimle başbaşa kalırdım (madem derdime derman olmayacaklar bir teselli olur eleştirmeden dinlemek bile olur) niye derdimi meşgul ederler ki.İşte bu yüzden çok yalnızım ve kimseye neyim var anlatmakta istemiyorum.Sadece buraya yazmış olmanın hakkını vermek için bir iki başlık bırakayım eğer okuyup benimle ilgilendiyaeniz ayıp olmasın. 7 kere düşül yaptım 3 kere kürtaj oldum sonuncu kaybım ikizdi ayakların yerden kesilmişti büyük hayal kırıklığı oldu tabi bir oğlum var çok şükür Rabbim'e şükürler olsun.En çok onun için demedim ama nasip değilmiş.Ve sonra birşey oldu çok değiştim işte eskisi gibi olamıyorum.Şuan üniversite bitiriyorum son sınıfım açıköğretim ve kpss gireceğim inşallah başka bir yol çizdim.Kimsenin bana inanmadığı ve dedikodumun yapıldığı bir yol.Kafam çok karışık ve yalnız hissediyorum kendimi artık hayatımda güzel birşeyler olsun istiyorum olur mu dersiniz? Çok Yoruldum.Ben aslında çok memnunum hayatımdan ama çevremden sürekli huzursuzluğa maruz bırakılıyorum acaba bir dağın tepesine kulübe yapıp kaçsam kurtulur muyum kendim gibi olmak istiyorum sadece neyse hiç anlaşılır olmadı biliyorum ama bunları yazmak bile rahatlattı biraz.Zaten öyle bir yerdeyim ki ne konuşmak istiyorum ne de susmak dokunsalar bom diye patlayacağım sanki....
Belli ki daha çok gençsiniz.Biraz uzaklaşın çocuk olayından,Bi çıkın o psikolojiden.
Aradan bir kaç yıl geçsin.Bu kadar üstüste hem bedeninize hem ruhunuza zarar.
Üstelik bir evladınız da varmış.Herkesin oluyor, şıp diye hamile kalıyor diye bakmayın olaya
Bir evladım var hiç olmayan ne yapsın diye düşünün?
Bir kaç yıl sonra isterseniz tekrar denersiniz.
Çok üzüldüm bebekleriniz için. Allah hayırlısını versin. Hayır da şer de Allah'tan.
Böyle insanlarla görüşmeyin. Dinlemeyi bilen insan gerçekten çok az konuşup konuşup karşıdakine fırsat vermeyen, dinleyen anlamayan, araya hemen kendini karıştıran aman neyse. Üzmeyin insanlar için kendinizi.
Evlisiniz, çocuğunuz da var okul ve KPSS de var maşallah her şeye yetişiyosunuz:) güçlü birisiniz sizi anlamayan insanlar için üzmeyin kendinizi.
Çok dolarsanız da burada kalabalık abla kardeşiz ne güne duruyoruz dinleriz sizi :)
Durumunuza üzüldüm düşük ve kürtajlarınız için tedavi yöntemlerini deneyin inşallah sağlıklı bi çocuk dünyaya getirirsiniz. Üniversiteyi bitirmenizde ayrı bi başarı bence insanların dedikodusuna karşı sadece bınunla bile avutabilirsiniz kendinizi. Önemli olan eşinizle probleminizin olup olmadığı eğer yoksa bence sorununuzda yokturda biraz psikolojiniz zedelenmiş olabilr. Sonuçta 1 evlat sahibisiniz hiç çocuk olmasa bu isteğinizi anlardım. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız bu sorunlarınızı.
Kayıplarınız için üzüldüm ama Allaha çok şükür bir oğlunuz varmış Allah bağışlasın.Siz çok güçlü bir insansınız çünkü yaşadığınız zor günlere rağmen hayatınızı güzel bir şekilde idame ettirmek için bir çaba sarfetmişsiniz okul okumuşsunuz sizi tebrik ederim.Evli misiniz merak ettim.Kaybettiklerinize üzülmeyi bırakın Allah’ın size bağışladıklarına şükredin çok şükür bir yavrunuz var sağlıklısınız okul okuyorsunuz.Her şey daha güzel olacak![]()
yazdıklarınıxıçevrenizdekileri neden bu kadar muhatap alıyorsunuz?
hayatınızdan çıkarın
uzaklaştırın
Çok sevindim iyi hissetmenize.yazdıklarınıxı
okumak iyi geldi teşekkür ederim.Eleştirilmemin sebebi bu zaten 32 yaşındayım açıköğretimden okuyorum daha önce okuyordum okulu dondurmuştum kayıt yenilettim son senem bitince kpss deneyeceğim inşallah 35 son zaten oldu oldu olmadı nasip.Şuan bunlarla uğraşmak iyi geliyor yeni şeyler öğreniyorum oğlumda benimle beraber hevesleniyor ben derse oyurdukça oda çalışıyor İngilizce öğreniyorum onun derslerine de yardımcı oluyorum.Ben memnunum yani.Yeni bir yoldan kastım bunlar oğlum ve kocamla beraber tabi.
Canım ben hastane çalışanıydım önceden ilk düşüğüöfen sonra bütün testlerin bakıldı Ankara ve Antalya a prof hattı sayılır doktorlarla görüştüm rahim filmi vs herşey temiz zaten doktorlar yapılabilecek birşey olmadığını sadece denemem gerektiğini söylediler 2. Düşüğümde kan sulandırıcı vs tıbbi destekte aldım önlem amaçlı ama olmuyor.bu düşüklerim toplamda 5 senelik mevzu her düşüğümün arasında korunma sürelerine var kimyasallardan korunma ververmiyorlar ben onlarda bile korundum bir müddetGeçmiş olsun, düşük sayınız çok fazla ya, nasıl bu kadar ihmal edildiniz anlayamadım? 1.düşükten sonra bile hemen genetik testleri yapıyorlar. Gerçi çocuğunuz varmış ama yine de kesinlikle yaptırın sıkıntılı bir durum varsa müdahale edilsin. Bir de bu sayıda düşük ve kürtaj sağlığınız için müthiş bir risk. Psikolojisi sapasağlam insan bile bunun alından asla kalkamaz. Mutlaka bir uzmana görünün derim.
Bazı insanlar kendilerini bastırmak için başkalarının acısını kullanır, bazıları patavatsızdır,bazıları da kendince size destek vermek isterGerçekten yazdıkların çok iyi geldi teşekkür ederim. bazen anlaşılmak bile teselli oluyor. Ben bunun olmadığını kabullendim ve yolumu çizdim.üstelik eşimde çok kırdı beni bu dönemde çok yaram var ilişkimizde yara aldı emin olun. Ama şimdi devam ediyorum insanlar ah bir izin verse olabildiğince uzak duruyorum zaten okul kurs kendi halinde devam ediyorum.Geçen annemle telefonla konuşuyoruz komşumuz son düşüğünü bildiği halde arkadan bağırıyo kardeş yap kardeş diye özellikle oğlumun yanında konuşulmasından çok rahatsız oluyorum o çok istiyordu çünkü ve 3 kere kardeşim olacak diye sevinip hayal kırıklığı yaşadı.Bu insanlar niye bu kadar acımasız?? Ve ben sonuncuna hastanede yatmak zorunda kaldım oğlum gelip dedi ki tamam annecim artık istemiyorum sen iyi ol yeter şimdi biri sorunca direk dönüp ben istemiyorum kardeş diye cevap veriyor bu nasip kısmet işi neden insanlar sürek üstümüze geliyor anlamıyorum
Aminn bunu okurken gözlerim nemlendi.çok teşekkür ederim çok duygulandım.Bazı insanlar kendilerini bastırmak için başkalarının acısını kullanır, bazıları patavatsızdır,bazıları da kendince size destek vermek isterNiyetini bilemeyiz ama susturamayız da. Güçlü olmak zorundayız ki bakınız güçlü durmanız için,iyi olmanız için bir destekçiniz var
Yavrum size destek oluyor,o da üzülür tabi ama sizi güçlü görmek istiyor bakın
Siz onun için mutlu olun,millet konuşsun dursun duyun he deyip geçin. Eşiniz kendini göstermiş yapacak bir şey yok,Allah iyilerle karşılaştırsın İnşAllah
Sizin için de dua edeceğim,atanın güçlenin mutlu kalın
![]()