Cünüp iken vurulan asker sehit sayilir mi?

yercekimli karanfil

Güzel günler de bizi görecek mi?
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
11.644
22.237
598
Hükümete yakınlığıyla bilinen Kanal 7'de, birçok şehit haberinin geldiği bugünlerde "pes" dedirten bir konu tartışılmaya başlandı.

Kanal 7'de yayınlanan "Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler" programında "Cünüp iken vurulan asker şehit olur mu" tartışması yapıldı.

Sosyal medyada programa büyük tepki gösterildi.
http://m.karsigazete

şimdi orada biri bu münasebetsizin kafasına bir şey geçirip öldürse kahraman sayılacağı kesin de

bir bu eksiktii..

Su icersem orucum bozulur mu diye soranlarin yaninda bu soru bence bir hic.
Ayrica yikanan tek sehit de Hanzala'dir.
Cunup iken sehit edilmistir Bedir savasinda.
Arastirilirsa neden cunuplu oldugunu gorebilirsiniz ve gümüş tepside O'nu meleklerin yikadigini soyler Efendimiz (s.a.s)
Bilmiyorum hoca bundan bahsetmis mi ama mantiksiz bir soru olarak gelmedi bana..

ayy evet biliyorum ve o konuyu okuduğumda ne coşmuştu yüreğim ve ne ağlamıştım . ne güzel bir dine sahibiz diye...(bu ara hoşgeldinn)

o zaman gayri müslim bir er şehit olduğunda şehit sayılmıyor. çanakkaledde şehit olan ermeni musevi askerlerimiz şehit değiller yani. hay sizin kafanıza

o zaman gayri müslim bir er şehit olduğunda şehit sayılmıyor. çanakkaledde şehit olan ermeni musevi askerlerimiz şehit değiller yani. hay sizin kafanıza

Kiz tabiki degiller. Sehitlik Islami bir mertebe.
Buna inanmayan birisi nasil sehit olabilir ki?

boşuna kızıyoruz kızlar o program dini bir program ve elbette sorular olacak ama soru var soru var malesef türkiyede bu tarz saçma sorular her ramazan soruluyor.. haa saçma dememin sebebi bunları hala öğrenememiş olmamız..

ee onlar ölünce ne oluyor. hadi her asker şehit olmak için savaşıyor vatan için. peki gayri müslüm kardeşlerimizde vatan için savaşıyor. ölünce ne olacak peki.

Orasini ben bilemiyorum ama Islama inanmayan kabul etmeyen biri şehit olmaz ne icin olursa olsun, bi bunu biliyorum.
Onlarin hesaplasmasi ahirette görülür.
Ayrica her vatan için ölen dr şehit sayilmaz aslinda ama Allah bilir tabi bu konu hakkinda konusmayalim dine giriyor çünkü

savaşmasın gayri müslimler o zaman askere gitmesinler. o mertebeye yükselmeyeceklerse. kafam karıştı şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…