- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.569
- 198
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
-
iyi ama vatanımızda huzur içinde dinimizi-hayatımızı özgürce yaşayabilmemiz için şehit oluyorlar
velhasıl şimdi ölenler şehit değiller diyemeyiz
ha çok ince ayrıntısaına girersek orası benim harsım değil tabi
yahu her inanmayanın son nefesinde yanındamıyız? biliyomuyuz son nefesinde iman edip etmediğini, kabul olup olmadığını.
Allah Allah nedemek öyleyse şehit böyleyse değil. biz karar verelim madem, kim cennete gidicek kim cehenneme. herkes gitmiş öbür tarafta görmüş zaar başkalarının yerini.
biliyorum zaten ne yazdığını, ama haşa sümme haşa Allahmıyız da karar vericez şehitmi değilmi diye. bu bana çok saçma geliyor.Konuyu dine çekmek istemiyorum ama Kuran'ı okursanız yazıyor orada.
yanlış bilmiyorsam saygı çercevesinde doğruların yazılmasında bi sakınca yok yeterki saygı sınırını aşmadan münazara yapabilelimO konu ile ilgili farklı şeyler okumuştum.
Kimisi imanlı olsa yeter diyor kimisi devlet din devleti değil ölümünde niyet önemli diyor.Bana göre ikincisi daha mantıklı Allah yolunda savaşanlar diye geçiyor çünkü ama herkes istediğini düşünüp,ona inanmakta özgür.
Konuyu dine çekmek istemiyorum ama Kuran'ı okursanız yazıyor orada.
yanlış bilmiyorsam saygı çercevesinde doğruların yazılmasında bi sakınca yok yeterki saygı sınırını aşmadan münazara yapabilelim
şehitlik bi çok mertebesi vardı mesela bazı hadislere göre suda boğularak veya yananda şehid sayılır ( sahihliğini araştırmak gerek)
"Malını müdafaada öldürülen şehiddir, ırz ve nâmusunu müdafaa ederken öldürülen şehiddir, nefsini müdafaada öldürülen şehiddir..."
velhasıl vatanını korurken emanetini teslim eden kişi eğer imanlı ise şehid mertebesine ulaşır inşALLAH
sonuçta ülkemiz müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülke
ay pardon canım sen şunu demek istedinn türksün ve bu topraklarda askerlik yapıyorsun ve müslüman değilsin. ve ölürse ne oluyor.. bildiğim kadarıyla şehit olmuyor.. ama biz böyle devam edersek munede bizi parçalara ayıracak boşver herkesler araştırıp okusunn.. munenin cımbızını totomda hissetmek istemiyorumm..Ee inanmadan ölenler ?
keşke inansanYok yazılan yorumlara bakarsak ben linç edileceğim daha fazla tartışmayacağım o yüzden lafım size değil bu arada.
Herkes istediğine inanabilir açıkçası beni ilgilendirmiyor din onların dini.Ben inançlı bir insan bile değilim yine de dinde olan bir gerçeği ve tartışılmakta olan bir konuyu kendi görüşümce söyledim o kadar.
kakaom yavrum, inanan insanlar olduğumuz için biri hakkında şehit olmuyor demek bana ters geliyor, evet belli kurallar var, ayetler var ama Allah bilir deyip geçmek daha doğru geliyor bana.ay pardon canım sen şunu demek istedinn türksün ve bu topraklarda askerlik yapıyorsun ve müslüman değilsin. ve ölürse ne oluyor.. bildiğim kadarıyla şehit olmuyor.. ama biz böyle devam edersek munede bizi parçalara ayıracak boşver herkesler araştırıp okusunn.. munenin cımbızını totomda hissetmek istemiyorumm..
aynen canım banada ters ve yargılamak bana asla düşmez Rabbim en iyisini bilirr..kakaom yavrum, inanan insanlar olduğumuz için biri hakkında şehit olmuyor demek bana ters geliyor, evet belli kurallar var, ayetler var ama Allah bilir deyip geçmek daha doğru geliyor bana.
keşke inansan
ama sen araştırmayı seven birisin yorumlarından ve objektif yazılarından anladım bunu..Yok yazılan yorumlara bakarsak ben linç edileceğim daha fazla tartışmayacağım o yüzden lafım size değil bu arada.
Herkes istediğine inanabilir açıkçası beni ilgilendirmiyor din onların dini.Ben inançlı bir insan bile değilim yine de dinde olan bir gerçeği ve tartışılmakta olan bir konuyu kendi görüşümce söyledim o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?