Saç Uzatma Yöntemleri Curiouscat'in saçıyla imtihanı!

CuriousCat

NerdCat ^^
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2014
1.527
1.096
FİNAL----En Büyük KK:KK25:

Yaklaşık 10 yıl kadar belimde kullandığım saçlarımı son 2 sene sürekli boyayınca rezile döndüler resmen, bende bir hırs değişiklik olsun diye küt kestirdim geçen yaz, o zamandan bugüne 2 kez daha kesim yaptırdım, genel olarak istediğim boyadan kurtulmak ve saçımın daha sağlıklı olması.. Son kesimimi geçen hafta yaptırdım 2 cm kadar malum yaz sıcağında toplanmayan saçlarla baş etmesi oldukça zor :confused:Biraz annemin ısrarıyla birazda forumdaki hatunların saçlarını görünce gaza gelip bende katılmak istedim saç uzatma maratonuna :KK24:Bu süreçte eğer uyguladıklarım işe yararsa sizlere referans sağlaması için burada paylaşmaya karar verdim. Şimdiden hepimize kolay gelsin !!

25.06.2015: Pırasalarımın ilk hali:KK55:
Fotoğraf0527.jpg

-Özellikle en üst katta kulak hizamdan itibaren boyalı kalıntıyı görebilirsiniz.
-Şampuan olarak restorexle yıkadım, krem kullanmadım,boylara Loreal Ultimate Elixir uyguladım, havluyu sarıp bıraktım.
-Normalde fön makinasının en soğuk ayarında kurutuyorum ama bugun hasta olduğum için kendiliğinden kurumaya bırakmak zorunda kaldım.
-Düzleştirici vb kullanmıyorum, Dalgalı kullanmak için saç örgüsü yada minik topuzlardan faydalanıyorum..
- Pazarları karışık yağ ve ya iğne bakımı uygulayıp diğer günler kendi hallerine bırakmayı düşünüyorum.
- Kan değerlerim normal ve biraz üstünde olduğu için vitamin kullanmayacağım. Balık tüketmeyi fazla sevmediğim için balık tüketmediğim zamanlarda haftada 2 omega-3 tableti alıyorum..

:KK31:Öneri ve tavsiyelere açığım:KK31:

Son düzenleme:
:KK73:Pazar Bakımı:
-Isıttığım zeytin yağın içine 2 damla çam terabentin, 1 mercimek kadar Hindistan cevizi yağı ve 1 çay kaşığı kadar mecitefendi karışık saç bakım yağı ekledim.
-Geceden saçlarımın uçlarına loreal extraordinary oil sürüp boneyle beklettiğim saçlarımın diplerine yaptığım karışımı sürüp, uçlara doğru taradım. Streç film+ bone+ baş örtüsü 3lüsüyle sarıp beklemeye başladım:KK69:
-Karışık bakım yağını direk uygulamama sebebim; iyi durulanmadığında kokusunun saça sinmesi, böylece seyreltmiş oluyorum :21:
- 3-4 saat bekleyip şampuan-saç kremi-sirke- mucizevi yağla bugünü tamamlayacağım.
Haftaya görüşmek üzere:KK54:

:KK73:Pazar Bakımı:
-Isıttığım zeytin yağın içine 2 damla çam terabentin, 1 mercimek kadar Hindistan cevizi yağı ve 1 çay kaşığı kadar mecitefendi karışık saç bakım yağı ekledim.
-Geceden saçlarımın uçlarına loreal extraordinary oil sürüp boneyle beklettiğim saçlarımın diplerine yaptığım karışımı sürüp, uçlara doğru taradım. Streç film+ bone+ baş örtüsü 3lüsüyle sarıp beklemeye başladım:KK69:
-Karışık bakım yağını direk uygulamama sebebim; iyi durulanmadığında kokusunun saça sinmesi, böylece seyreltmiş oluyorum :21:
- 3-4 saat bekleyip şampuan-saç kremi-sirke- mucizevi yağla bugünü tamamlayacağım.
Haftaya görüşmek üzere:KK54:

restorex :KK68:
canım yagi direk sactan arindirabilirsin aslinda, daha dun gece surup sabah yikamistim ben, sacima bayagiiii bir su tuttum ardindan sampuanladim ve sampuani biraz beklettim sacimda, duruladim, kremleyip ciktim, yaglanma yok :)
mucizevi yaga gelince ocak ayindan beri bende kullaniyorum gecen gun 2.siseye basladim.elimde urban care serum var mucizevi yagdan daha da iyi, tavsiye ederim:KK51:

restorex :KK68:
canım yagi direk sactan arindirabilirsin aslinda, daha dun gece surup sabah yikamistim ben, sacima bayagiiii bir su tuttum ardindan sampuanladim ve sampuani biraz beklettim sacimda, duruladim, kremleyip ciktim, yaglanma yok :)
mucizevi yaga gelince ocak ayindan beri bende kullaniyorum gecen gun 2.siseye basladim.elimde urban care serum var mucizevi yagdan daha da iyi, tavsiye ederim:KK51:
Bende hemen hemen aynı şekilde duruluyorum ve kesinlikle 2. şampuanı saçımda bekletip masaj yapıyorum özellikle doğal içerikli olanları :) Yağlı his yok ama sanki acı acı kokusu kalıyormuş gibi geliyor saç bakım yağının ama şampuanıma da çam terabentin eklediğim için kuruntu yapıyor olabilirim.. x). İlk fırsatta urban care serumu alıp deneyeceğim tavsiye için teşekkür ederim :)

Bende hemen hemen aynı şekilde duruluyorum ve kesinlikle 2. şampuanı saçımda bekletip masaj yapıyorum özellikle doğal içerikli olanları :) Yağlı his yok ama sanki acı acı kokusu kalıyormuş gibi geliyor saç bakım yağının ama şampuanıma da çam terabentin eklediğim için kuruntu yapıyor olabilirim.. x). İlk fırsatta urban care serumu alıp deneyeceğim tavsiye için teşekkür ederim :)

içine lavanta yagi damlatin , mis gibi koksun:KK68:
urban care serum o kadar guzel ki, kullanmaya kiyamiyorum :KK45:

Hafta sonu Bakımı:
- Cumartesi gecesi saç boylarıma ve uçlarına vaselin uygulayıp bol bir şekilde ördüm.
- Pazar sabahı mecitefendi bakım yağının içine 2 damla çam terabentin ekleyip diplere fırçayla uyguladım, masaj yapıp, uçlara doğru taradım. Streç+bone+ baş örtüsüyle sarıp beklemeye aldım.
- 4 saat sonra içine bepanthen ampul ve çam terabentin eklenmiş restorexle yıkayıp, kremleyip, sirkeyle durulayacağım.
-Bir sonraki bakım gelecek pazar ve bakım sonrası ilk resim 26sında..
Haftaya görüşmek üzere :KK54:

sizce de saçınızı yormuyor musunuz? faydadan çok zararı olmasın :KK43:
Sadece haftada 1 yaptığım için zararı olacağını düşünmüyorum ama kesin bir karar verebilmek için 1-2 hafta daha geçmesi lazım, başlangıçla son hali arasındaki farktan anlaşılır iyi mi yoksa fazla mı geldiği :)

Pazar bakımı 3#
- Mecitefendi saç bakım yağının içine Hindistan cevizi yağı ve 1 damla çam terabentin ekleyip diplerine fırçayla uygulayıp 5 dk kadar masaj yaptım, streç+bone ve örtüyle sarıp beklemeye aldım.
- Hafta içi saç diplerimde kaşıntı oldu ama kızarıklık vs yok eğer bugünde kaşıntı yaparsa restorexi bırakıp, elidorun sağlıklı uzayan saçlar serisini deneyeceğim.
- Kırmızı kapaklı mucizevi yağım bitti bugun sarı kapaklıya geçeceğim.
Şimdilik bu kadar haftaya görüşmek üzere ve şimdiden iyi bayramalar :KK72:

Pazar bakımı 3#
- Mecitefendi saç bakım yağının içine Hindistan cevizi yağı ve 1 damla çam terabentin ekleyip diplerine fırçayla uygulayıp 5 dk kadar masaj yaptım, streç+bone ve örtüyle sarıp beklemeye aldım.
- Hafta içi saç diplerimde kaşıntı oldu ama kızarıklık vs yok eğer bugünde kaşıntı yaparsa restorexi bırakıp, elidorun sağlıklı uzayan saçlar serisini deneyeceğim.
- Kırmızı kapaklı mucizevi yağım bitti bugun sarı kapaklıya geçeceğim.
Şimdilik bu kadar haftaya görüşmek üzere ve şimdiden iyi bayramalar :KK72:
canım restorex ilk başta kaşındırabilir sakın bırakma çok güzel uzatacak saçını kaşınma da geçiyor sonra..

canım restorex ilk başta kaşındırabilir sakın bırakma çok güzel uzatacak saçını kaşınma da geçiyor sonra..
Long&speed serisi olan restorexim bitti 1 hafta kadar önce, o zamandan beri daha önceki serisi olan anzer bitkilerine başladım ve daha önce hiç kaşıntı yapmadığı için biraz huzursuz oldum açıkçası ama kızarıklık olmazsa dediğiniz gibi kullanmaya devam edeceğim :)

15 günlük lavanta kürüne başlıyorum. Geçen seferlerden hatırladığım kadarıyla cilt ve saçta da değişimler meydana geliyor o yüzden belirtmek istedim.
Akşam yemeğinden en az 2 saat sonra 1 su bardağı kaynar su içinde kısık ateşte 10 dk demlenen 1 tatlı kaşığı kadar lavantayı soğumasını beklemeden süzüyoruz ve su ılınınca içiyoruz. Her gece taze hazırlayıp kullanıyoruz. Saraçoğlunun kitabından aldım tarifi dediğim gibi daha öncede uygulayıp memnun kaldım özellikle cildimde.. Saçıma sürmeyi düşünmüyorum, temiz saçta 30dk bekletip sonra tekrar durulamak lazım ve büyük ihtimalle sinüzitimi tetikler o yüzden sadece içeceğim.:KK50:

15 günlük lavanta kürüne başlıyorum. Geçen seferlerden hatırladığım kadarıyla cilt ve saçta da değişimler meydana geliyor o yüzden belirtmek istedim.
Akşam yemeğinden en az 2 saat sonra 1 su bardağı kaynar su içinde kısık ateşte 10 dk demlenen 1 tatlı kaşığı kadar lavantayı soğumasını beklemeden süzüyoruz ve su ılınınca içiyoruz. Her gece taze hazırlayıp kullanıyoruz. Saraçoğlunun kitabından aldım tarifi dediğim gibi daha öncede uygulayıp memnun kaldım özellikle cildimde.. Saçıma sürmeyi düşünmüyorum, temiz saçta 30dk bekletip sonra tekrar durulamak lazım ve büyük ihtimalle sinüzitimi tetikler o yüzden sadece içeceğim.:KK50:

durulamadan uygulayanlarda var. yani son duruluma suyu olarak, bence böylesi daha etkili olur :)

Haftalık Bakım #4:
-Saç uçlarım oldukça yumuşadığı için bu haftada uçlara ayrı bir şey uygulamadım.
-Diplere mecitefendi bakım yağını sürüp (bu kez Hindistan Cyağı ve Çam terabentin eklemeden) uyguladım, parmak uçlarımla masaj yapıp, uçlara doğru taradım. Streç+bone+baş örtüsüyle sarmaladım.
-3 bardak kaynamış suda 5dk demlediğim 1 tatlı kaşığı lavantayı ılınınca süzüp suyu kenara ayırdım, sirke yerine durulama suyu olarak bunu kullanmayı düşünüyorum memnun kalırsam. Hem sürekli sirke kullandığım için saçıma da değişiklik olur. Ayrıca tarifte söylendiği lavanta suyunu uygulayıp 30dk sonra tekrar yıkamak yerine büyük bir kovaya ilave edip üstüne su ekleyip onu durulama suyu olarak kullanmayı deneyeceğim. Sonuçları daha sonra yazarım..
-Restorex'in anzer bitkilerine devam ediyorum şuan için kaşıntım geçti ve saç uçlarımda farkedilir yumuşama var.
-Gelecek pazar ilk karşılaştırmayı yapıp ne kadar uzadığını göreceğiz, sonuçlara göre hangi bakımları sürdüreceğime karar vereceğim. Önerilere açığım. İyi Bayramlar :rolleyes:

X