çürüyen patateslerle başım belada

• Konu Sahibi Konu Sahibi GGGTTT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

GGGTTT

Ziyaretçi
arkadaşlar benim size acil bir sorum olacaktı. hayatımda patateslerin çürüdüğünü ilk defa kendi evimde gördüm nereye koysam olmuyor, balkonda açıkta bırakıyorum çürüyor, ağzını kapatıyorum poşetin çürüyor. mutfağa koyuyorum yine çürüyor. patates çürüyüncede iğrenç kokuyormuş bunu gördüm. aldığım patatesler bir hafta içinde çürüyor. ne yapabilirim bu konuda? Fikirlerinize ihtiyacım var.

canım poşetiylemi koyuyorsun,boşetten çıkar herhengi kaba doldur ,poşette çabuk çürütüyor

file patates alma,çünkü aralarına bir kaç çürük koyuyorlar.diğerleri de çürüyor

file almıyorum zaten çok fazla geliyor bize, ama evet poşetiyle koyuyorum poşetin ağzını açık bıraktığım zaman çürüyor. kapattığım zamanda nem yapıp çürüyor. kabın içine koyup dışarıda bırakmalı içeridemi?

Kesinlikle güneş görmeyen bir yerde açıkta saklamalısın. Patates güneşi sevmez. Bizim balkonda sebzelik var mesela. Poşeti sebzeliğe boşaltıyoruz. Sadece üstünde bir iki küçük delik var. Onun dışında karanlıkta... Bir de böyle dene.

ben poşetle muhafaza ediyorum hiçbirşey olmuyor.ama kullanacağım kadar alıyorum,fazlaya gerek duymuyorumve karanlıkta saklıyorum

poşette değil karanlık bi yerde açıkta sakla sepet gibi bişeyde mesela
bide patateslerin kuru olmasına dikkat et arasında bi tane bile ıslak varsa çürtür

poşette genelde terleme yaptığı için çürüyo
çok denedim deneyimliyim bu konuda =))

çok teşekkür ederim kızlar. birde sizin yöntemlerinizi deneyeyim belki işe yarar. bende az alıyorum ama 3 gün içinde çürüyor

benim mutfakta sebzelikte duruyor 2 kilo alıyorum 2-3 hafta duruyor bişeyde olmuyor yıkayıpta koyuyorsan ondan çürüme yapabilir ben kullanacağım zaman dışını yıkarım birde sebzelikte altına gazete koyarımki suyunu alsın

benimkide poşette duruyor agzı açık bi şekilde,bir ayda kalsa bozulma olmuyo...sizinki üç gün içinde bozuluyorsa ilginç..
yanlız aralarına bak çürük olunca sağlamlarıda bozar..

öncelikle kullanacağın kadar alman gerek bide daha çok taze patatesler dayanıksız oluyor çürüyorlar bende çekmeceli sebzeliğimin içinde tutuyoırum poşetinden boşaltıp buna rağmen arada çıkıyo 1-2 çürüyen

Patates ve soğanların çürümemesi için tek yol buzdolabında saklamak,ancak bunun için de aşırı derecede geniş bir buzdolabına ihtiyaç var.Çünkü sebze ,meyve ve diğer malzemelerden ne yazık ki dolapta yer kalmıyor.ımkanı olan varsa buzdolabı derim..;)

arkadaşlar yakınım gıda mühendisi olduğundan ötürü bana patateslerin içine bir tane elma atmamı söylemişti. elma patateslerin çürümesini engelliyor dedi. özellikle bunu çuvalla alınan patatesler için yapıyorlarmış. ben o zamandan beri varsa bir tane elma atıyorum. gerçekten hiç bir şey olmuyo.

benidme aynı oluyo o yüzden fazla alamıyom eve az az alıyom

karton kutuda saklamayı da denedik yine aynı oldu,en sonun da yiyecemiz kadar alıyomfisfisfis

buzdolabının sebze bölümünde sakla ,bu sene öğrendim.şaşırmıştım patates dolaba konur mu diye.şu an kalktım baktım 1 ay önceki patataes aynı koyduğum gibi duruyor.

buzdolabının sebze bölümünde sakla ,bu sene öğrendim.şaşırmıştım patates dolaba konur mu diye.şu an kalktım baktım 1 ay önceki patataes aynı koyduğum gibi duruyor.

Ben de aynı şeyi yapıyorum. Soğana da patatese de...Bi de azar azar alıyorum.

bende çok patates çürütürüm.birsürü yer denedim ama hep çürüdü.Pazardan alınanlarda pazarcıların yıkamasından da kaynaklanabiliyormuş.Eğer çamuru gitsin diye patatesleri yıkarlarsa çabuk çürürmüş.Çalışan bir bayan olarak eskiden temizlerini seçerdim patates ve ıspanağı artık çamurlu olanları almaya çalışıyorum.Ben üşenmeyip onları pişirene kadaarrrrr :içelim:

patatesın curumus halının kokusunu dusunmek bıle ıstemıyorum.o yuzden posetten cıkartıp bır kabın ıcıne koyup balkonda saklayın..o zamn hıc bırsey olmuyor.benım balkonum gunesde goruyor ama acıkta oldugu ıcın cok uzun zman dayanıyor..yaz kıs balkonda tutun...

bende 15 gündür buzdolabında sebzelikte tutuyorum. şimdilik bir sorun gözükmüyor :) ama şu elma işinide bir deneyeceğim :) demekki bu konuda başarısız olan bir tek ben değilmişim. artık kendimden ev hanımı olmayacağını düşünmeye başlamıştım :)

deneyin bence hiç bir şey olmuyor. yoğurtlarında sulanmaması için yoğurdu hep aynı seviyede bırakmanız gerek. bir tarafını çukur bırakmayın. su orada toplanıyor. düz bırakırsanız yeni aldığınız gibi duruyor. :)

Back
X