Pcos ile d vitamini farklı şeyler. Doktor sana pcos diyebilmesi için önce Amh testi yaptırmalı. 2 nin üstünde bir değer çıkmalı. Sonra adetliyken antral foliküllerine bakmalı inci kolye gibi bir sürü olursa o zaman sana bu teşhisi ikiside tamamsa koyabiliyor.
D vitaminini de ağustosta ölçtürdüm 15 çıktı. Devlette ilk haftalık 20,000 lim coledan verdiler. Ocak ayına kadar böyle içtim. Sadece 20 ye çıktı. Doktorlar hastalarla pek ilgilenmiyor. İnstagramda Almanya’da yaşayan bir kadını takip ediyorum ve bunun gibi bir sürü bu optimum değerler/infertilite/ üreme sağlığı ile ilgilenen kişiler tam bir kanıtı yok ama bazı değerleri en makul seviyede istiyorlar mesela benim sürekli vücudum ağrıyor kemiklerim sırtım hep uykum var gibi hissediyorum. Sağlık ocağı ve devlet hastaneleri sanırım hasta devamlı gelsin o sirkülasyon bozulmasın diye önemsemiyorlar.
Ben eczaneden parayla 50,000 lik coledan, dvit 3 gibi bir markanın alıyorum 350 tl falan 8 tane var içinde 4 hafta içiyorum. 2 ayda 49,5 A çıkmış d vitamini.
B 12 im de 300 lerdeydi ona da solgar b12 içiyorum şeker gibi kokusu yok dil altı. 100 tablet 600 tl falandı doktora ağız eğmeye gerek yok