DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Kediye zaten siz bakıyormussunuz ,en azından muhtac değilsiniz annenizin bakmasına ama daha gelmeden eve sahip cıkan,bi zahmet düğün borcunu da otursun ödesin.
Annenize ben edemem dersiniz anlar zaten.
Sart kosmak nedir yani?
Konu kedi sevmek sevmemek değil bence burda,gelin hn ben geldim demis.
Hosgeldin,senden önce kedi vardı ama derim yani ben olsam:)
Evet işte tam olarak anlatmak istediğim bu.

Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Kediyi nikah sahidi yapmazsaniz destek yok deyin oldu olacak🤷🏻‍♀️
Annenize de hak verin ne yapsin yani kedi yüzünden gelini mi kiracak?
Yasam alani olacaksa yeni evliler icin ve korkuyor ya da evde hayvan tercih etmiyorsa bu onu kötü biri yapmaz ki..aliverin bitsin.

Sen böyle söylediysen demek ki kediciğe yapılan kötü bir şey yok 🤩
Var aslında. Hayvanseverim diye gezinen bir insanın kediyi bir o evde bir bu evde yaşamaya zorlaması kediciğe yapılan kötü bir şey. Hayvan bakmak kolay mamasını suyunu koyarsın önüne bitti. Ama diğer ihtiyaçlarını, türünün özelliklerini görmezden gelirsen naylon hayvansever olursun.

Siz biraz gorumcelik ruhunu fazla benimsemissiniz bence küsmeye yer ariyorsunuz
Hiç alakası yok inanın bugüne kadar kimsenin işine vs.karışmadım taa ki kedime laf edilene kadar. Ki bir sene öncesine kadar bekardım ve kedi de bende annemle yaşıyorduk hala bekar olsaydım bu kedi meselesi muhtemelen daha büyük sorunlara yol açacaktı.

Sen böyle söylediysen demek ki kediciğe yapılan kötü bir şey yok 🤩
Kadin dese ki ben sevmiyorum evden gitsin o zaman kızardım bende ama korkuyormuş ne yapsın insanlik hali. Ayrica kendi kedisiymis zaten ben çocuğumu asla kimsede birakmam özlerim ve kediler evlerine çok bağlılar asıl kediye kotuluk yapan kendisi farkinda değil 🤷‍♀️

Var aslında. Hayvanseverim diye gezinen bir insanın kediyi bir o evde bir bu evde yaşamaya zorlaması kediciğe yapılan kötü bir şey. Hayvan bakmak kolay mamasını suyunu koyarsın önüne bitti. Ama diğer ihtiyaçlarını, türünün özelliklerini görmezden gelirsen naylon hayvansever olursun.
Aslında burada konu kedi değil de sanki oradan girersem hayvan severler beni destekler gibi açılmış konu
Kediler bildiğim kadarıyla istikrarı rutini sever. Yer değiştirmek pek iyi gelmiyor onlara.

Kedi zaten sizin yani kedinin evden kovulma ve sokağa atılma gibi bir durumu yok. varsayımlarla hareket etmeye de gerek yok. Siz bekar değilsiniz ve kedi de sizin. alın kedinizi konu hallolsun
Geline bilenmeye yer aramayın
Yazmayım dedim ama valla kendimi tutamadım o kadar haklısınız ki resmen şimdiden gelinin açığını filan aramaya başlamış hanımefendi. Benim de kedim var hayvanlara ölüp bitiyorum ama mesela ben de köpeklerden korkarım. Bu nasıl abartı bir tepki ya yok yardım etmeyeceğim de yok kedimi bir daha vermeyeceğim de

Aslında burada konu kedi değil de sanki oradan girersem hayvan severler beni destekler gibi açılmış konu
Kediler bildiğim kadarıyla istikrarı rutini sever. Yer değiştirmek pek iyi gelmiyor onlara.
Aynen öyle. Ev değiştirmekten nefret ederler. Taşınınca bile depresyona giren, depresyon yüzünden yeme içmeyi kesip ölen pisicikler var. Çok hassas hayvanlar kediler. Köpek gibi değil. Sahibine bağlanmaz yaşadığı yere bağlanır. Yanında kim olduğu hatta birinin olup olmaması da önemli değil o kadar. Ama yaşadığı yer değişmeyecek pisiciklerin.

Hiç alakası yok inanın bugüne kadar kimsenin işine vs.karışmadım taa ki kedime laf edilene kadar. Ki bir sene öncesine kadar bekardım ve kedi de bende annemle yaşıyorduk hala bekar olsaydım bu kedi meselesi muhtemelen daha büyük sorunlara yol açacaktı.
Iyide laf etmemiski korkuyorum demis elinde olan bir sey degil ki bu. Kedi pistir ben onla yasamam ölsün gitsin dememis sonucta.

Bekarken de vardı kedi yani aileme alışık ve rahatsız etmiyor. Sizin dediğiniz gibi hayvan severleri arkama alayım gibi bir niyetim yok konu zaten kedi.

Gelinin kv ile yaşamak istemesi normal değil tabi ki ama korktuğu hayvanla aynı evde yaşamak istememesi çok normal.

Aynı evde yaşıyor olsaydınız haklısınız diye düşünürdüm. Kedi korkusu çok farklı bir şey ben de çok korkarım mesela bir gün bir misafirimiz kedisini getirmişti bize kuyruğuyla bana dokununca elimdeki çay tepsisini nasıl havaya firlattigimi ben bilirim. Bir hayvandan korkmak hayvanları sevmediği anlamına gelmez. Biraz daha empati kurmanızı istiyorum

Yazmayım dedim ama valla kendimi tutamadım o kadar haklısınız ki resmen şimdiden gelinin açığını filan aramaya başlamış hanımefendi. Benim de kedim var hayvanlara ölüp bitiyorum ama mesela ben de köpeklerden korkarım. Bu nasıl abartı bir tepki ya yok yardım etmeyeceğim de yok kedimi bir daha vermeyeceğim de
Bir de bayıl istersen 🤷‍♀️
tumblr_pssbus8FEQ1wbxtp8_400.gifv

Siz o evde yaşiyor olsaniz farkli yorum yapardim ama evlisiniz eviniz ayri, kedi de sizin.
O evde yaşayacak olan gelin dolayisiyla kedinizi alsaniz daha iyi olur.

Hayvan da istenmedigi yerde durmasin. Kedi o evde kalsa bile "ayy odaya kapatin, ayy yanima geldi" diye ciyak viyak çenesinden durulmaz zzaten gelinin.😬👍

Bekarken de vardı kedi yani aileme alışık ve rahatsız etmiyor. Sizin dediğiniz gibi hayvan severleri arkama alayım gibi bir niyetim yok konu zaten kedi.
Normal olan evlenen insanın kedisini de yanında götürmesidir zaten. Derdiniz tam olarak ne acaba? Kediye bakmak mı zor geldi tek başınıza?

Konu kediyse, alın kedinizi evinize götürün. Bakın çözüldü bile konu :KK66:

Back
X