DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Kedi sevimli bir hayvan severim fakat ben olsam bende ayni evde yasamak istemem, yapamiyorum beni cok fena oksurtuyo.
E kedi sizinmis zaten, alin kedinizi gitsin
Konuyu neden uzatiyosunuz
Herkes bir hayvanla beraber yasamak zorunda degilki

Hiç alakası yok inanın bugüne kadar kimsenin işine vs.karışmadım taa ki kedime laf edilene kadar. Ki bir sene öncesine kadar bekardım ve kedi de bende annemle yaşıyorduk hala bekar olsaydım bu kedi meselesi muhtemelen daha büyük sorunlara yol açacaktı.
Ama bekar degilsiniz :) bence iyi olmus hem kedinizi ozlememis olursunuz

bekar ve o evde yaşıyor olsaydınız zaten kedinin konusu bile geçmezdi. sokağa bırak ya da başkasına ver gelin geliyor denecek hali yoktu. şimdi alın kedinizi yanınıza, en güzeli. sizinle kalsın. benim de kedim var hatta ben ilk 1 ay alerji bile oldum ilaç vs kullandım, alerji geçmezse ne yaparım diye düşünüyordum ama seçeneklerim arasında kediyi başkasına vermek yoktu. hayatımı da buna göre ayarladım, kedimi emanet edeceğim yeri ayarlamadan tatil planı yapmadım vs

maddi desteği de yapmayın ama kediden dolayı değil, sizi mecbur tuttukları için.

2 kişi devletin onayını alıp sevişecek diye para vermek zorunda değilsiniz. ev kuran insan cebini de buna göre ayarlasın, sizin sorununuz değil.

Ortada geline bilenecek bir şey göremedim. Hayvan besleyen biri olarak belki anlamanız zor ama korku elde olan bir şey değil. Hayvanları sevmemekle alakası yok. Eve sahip çıkmak değil yaptığı da zaten o evde yaşayacaksa tabiki kimse diken üstünde oturmayı istemez. Sokağa atın dememiş zaten. Belki verin de dememiştir korktuğunu görünce anneniz de size geri vermek istemiş olabilir gayet doğal. Yardım konusu da tamamen sizin giderlerinize kazancınıza bağlıdır ister yaparsınız ister yapmazsınız

İnsanların kedilerden korkması ne zamandan beri hayvan düşmanlığına girdi?
Ben de hayatta duramam herhangi bir hayvanla aynı ortamda
Tekrar E diyorum hayvanları seviyorum ama aynı zaman da korkuyorum
Korku nefret etmek değildir

Ayrıca kedi zaten sizin kedinizmiş
Konunun gidişatından siz de o evdesiniz sanmıştım hak verecektim
Ama ayrı eviniz varmış
Dursun işte kediniz sizinle
Niye?
Çünkü zaten sizin kediniz 🤷‍♀️

Annenizin de yardım etmeye zorlaması çok anlamsız
Ama sizin de yardım edesiniz yoksa zaten etmeyin
Boşa kediyi öne sürüyorsunuz
İçinizden geliyorsa edin gelmiyorsa etmeyin

Hiç alakası yok inanın bugüne kadar kimsenin işine vs.karışmadım taa ki kedime laf edilene kadar. Ki bir sene öncesine kadar bekardım ve kedi de bende annemle yaşıyorduk hala bekar olsaydım bu kedi meselesi muhtemelen daha büyük sorunlara yol açacaktı.

Hala bekar değilsiniz ama. Sürekli bu noktaya takılmanız çok gereksiz. Kedi sizin eviniz ayrı, çok saçma bir alınganlık gösteriyorsunuz

Aynen öyle. Ev değiştirmekten nefret ederler. Taşınınca bile depresyona giren, depresyon yüzünden yeme içmeyi kesip ölen pisicikler var. Çok hassas hayvanlar kediler. Köpek gibi değil. Sahibine bağlanmaz yaşadığı yere bağlanır. Yanında kim olduğu hatta birinin olup olmaması da önemli değil o kadar. Ama yaşadığı yer değişmeyecek pisiciklerin.

Aynen.
Ben şehir dışına evimi taşıdım, bi hafta sonra kedim evden kaçıp üst komşunun evine girdi, ordan da kendini balkondan aşağı attı.
Neyse ki kırıkla atlattık ve iyileşti.. Ama kediler nefret ediyor ortam değiştirmekten. Hele de misafircilik oynayan kedi hiç duymamıştım, bi annede bi evinde.. Değişik.

kedinin sende kalması daha iyi boşver.fakat evli olduğun halde maddi zorlama ne onu anlamadım.annenin anneliğini taksitle geri ödemenizi mi bekliyor. bende olsam bende istemem neyin parası bu kedi sevmemenin mi?

Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Kediler zaten yer değiştirdiklerinde psikolojileri bozulan hayvanlardır (3 kedim var). O yüzden bence sabit bir yerde kalması isabet olmuş ;) Gelin farkında olmadan kediye iyilk etmiş :D

Aynen.
Ben şehir dışına evimi taşıdım, bi hafta sonra kedim evden kaçıp üst komşunun evine girdi, ordan da kendini balkondan aşağı attı.
Neyse ki kırıkla atlattık ve iyileşti.. Ama kediler nefret ediyor ortam değiştirmekten. Hele de misafircilik oynayan kedi hiç duymamıştım, bi annede bi evinde.. Değişik.
Mecburen bir kez yazlığa götürdüm. Üç gün bazanın arkasından çıkmadı çocuğum. Alışkın oldukları alandan ayrılmak eziyet onlar için. Üstelik bi oraya bi buraya hayvan perişan olmuştur. 😔

Kedi sizinmiş sizde kalması daha mantıklı.
Ayrıca yaşayanlar bilir bu durumu kedi- köpek korkusu çok başka. Size bir şey yapmayabilir ama ben kaç kere bayılma durumundan döndüm. Ben olsan bende istemezdim ama kedi zaten sizinmiş. Eğer aynı evde yaşama gibi bir durum olsa kira ya da başka seçenekler düşünürdüm aynı evde yaşamak imkansız çünkü.

En hassas konum yazmak istedim o yüzden maddi destek olup olmamak size kalmis bisey kimse zorlayamaz ama kedi konusuna gelince bu malesef insanin elinde olan bisey degil hani diyorsunuz ya hayvan sevgisi keske sizde biraz karsi tarafı anlasanız size kimse sokaga atın demiyor bir hayvana asla zarar vermem veremem karsiyim siddetle ama korkuyorm oldugu yere asla giremem ve malesef cok kötü bir durum geldigi yerin sartları derken ne yapacaktı evde kedi var diye sevdigi adamdan mı vazgececk😂mecbur orta yol bulunacak biraz empati biraz

Bir kedi anasi olarak yazıyorum:) Arkadaslar kedisi köpeği olanlar bilir evin bir ferdi gibi oluyorlar evlat gibi o yüzden gelin annesine ne şekilde söyledi bilmiyorum ama annesi bir anda kedisini çok severken "kedini al kedini al...kendi evine götür "gibi güzelce açiklamadan söylediyse konu sahibi de kızabilir duruma.Yoksa gelinleri eminim hanfendiye birebir "x cim çok özür dilerim benim fobim var kedilerden çok korkuyorum,ya kusura bakma biz de çok ani oldu maddi olarak hazir degildik bir sure biliyorsun burda yaşayacağız ama ben korkuyorum,ama tabi ben korkuyorum diye onu bir odayla sinirlandiramayiz buna asla icim elvermez eğer imkanın varsa biz gidene kadar sen kendi evine alabilir misin" deseydi eminim konu sahibi ablayisla karsilayip kedisini alirdi.Üslup herşeydir,birseyi üslubunca söylersen kimse de alinmaz kirilmaz.Ben de evime bir misafir geldiginde eğer "aaaa evde kedi mi var ayy alin onu ben giremem korkuyorum derse" kusura bakmayın bu evin sahibi o,biz degiliz😎derim ama bana guzelce söylerse gayet korkusuna saygi duyup odasina koyarim..

Back
X