DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Gelinle konu sahibi arasında öyle bir iletişim olduğunu sanmıyorum. Konu sahibi gelini küçük görüyor, muhatap alacağı biri gibi davranmıyor. Yazım tarzından oldukça açık bu.

Konu sahibi evli olmasa o eve geleceklerini sanmıyorum. Benim konudan anladığım baba yok, anne yalnız yaşayacak abi evlenince. Kadın yalnız yaşayacağına koca evde, biz de maddi durumları toparlayana kadar birlikte yaşarız demişler. Konu sahibi de o evde yaşıyor olsa başka bir şey düşünürlerdi.
Yani birde ihtimaller üzerinden olumsuz senaryo yazmaya gerek yok ki.
Konu sahibi şuan evli, ayrı bir evi var, sorun olacak birşey de yok ortada.

Neden küçük göreyim? Yazdıklarımdan bunu çıkarmanız çok ilginç. Şahsi olarak bana söylense zaten cevabını verirdim yine aynı şekilde ama bana ileten kişi annem.
Dağdan gelmek...
Geldiği evin şartları...

Bunları buraya bu kadar kolay yazabiliyorsanız artık ailenizin bir bireyi olan kişi için, davranışlarınıza bu düşüncelerinizi yansıttığınızı tahmin edebiliyoruz.

ya kedi seven kendisine kedi alsin, ben yurt disina gittikce kedi ve kopeklerim babamda kaliyor ben gelince aliyorum. onda bile vicdan azabi duyuyorum alistiklari ortamdan uzaklastiklari icin. sizin o kediyi zirt pirt millete misafirlige gonderme hakkiniz yok bu onu kotu etkiler.

ayrica eve yeni bir uye gelmis, evde hep yasayacak bir insan bu, misafir olan kediden rahatsiz olma hakki var bence. kedi temelli olsa da gelin misafir olsa belki hak veririm de insanlar beraber yasayacak, sizin misafir kedinizi istemediler diye bu tepkiniz cok abartili geldi bana.

Dağdan gelmek...
Geldiği evin şartları...

Bunları buraya bu kadar kolay yazabiliyorsanız artık ailenizin bir bireyi olan kişi için davranışlarınıza bu düşüncelerinizi yansıttığınızı tahmin edebiliyoruz.
Ya öyle olsaydı, ya böyle olsaydı diyecek bir durum yok bence de. Gereksiz alınganlık. Ortada gayet güzel bir çözüm var.

Kedi sizin oldugu icin gelin talebinde haksiz degil.

Ammaaa diger yandan icten ice soğumanızı da anlamiyor degilim :D ama bunda ozellikle annenizin uslubu rol oynamis bence. Kızım derken al kediniye dönmüş olay. Anneniz daha duzgunce soylese buralara tirmanmazdi bence.

Iyi tarafindan bakın, gelin size gelmez :D

Cok mantiklisiniz tebrik ediyorum sizi ilk önce acaba gelin hanımın kediye alismasi için çaba mi gosterilmeli sevmeyip dokunamayan daha sonra kedisiz yapamayan cok insan taniyorum olmazsa zaten alınır kimseye eziyet etmeye gerek yok ama ilk secenek gönderilmesi hoş degil

Fobinin derecesine göre cevap tamamen değişir.
Fobinin tedavisi aslında kademeli temasla oluyor, anahtar kelime “kademeli”.

Mesela beni örnek alalım.
Küçükken köpek takip ettiği için fobim vardı. Derecesi için şöyle söyleyeyim, tasması serbest şirin kuyruk sallayan oyuncu bir terrierden kaçmak için akan trafiğe atlamışlığım var. Şimdi o dönemde eve köpek alalım deseniz odamdan dışarı çıkamazdım ve korkum daha da artardı.

Onun yerine uzaktan köpek görünce sabit durmak, oturduğum yere çökmek, mesafe koymak gibi taktikler uyguladım. Minik minik adımlar.

Şimdi ise marketin önüne yatmış dört kangalın arasından geçebiliyorum. 😎

Gelin hanımı talebi için suçlamıyorum, ancak konu sahibiyle olan iletişim (hele ki annesinin) sıfır.

Dağdan gelmek...
Geldiği evin şartları...

Bunları buraya bu kadar kolay yazabiliyorsanız artık ailenizin bir bireyi olan kişi için davranışlarınıza bu düşüncelerinizi yansıttığınızı tahmin edebiliyoruz.
Kedim benim için kıymetli ve ona laf eden herkese de aynı cevabı verirdim. Yıllarca o evde kaldı kedim ve kimsenin bir şikayeti yoktu bununla ilgili bugüne kadar.

Cok mantiklisiniz tebrik ediyorum sizi ilk önce acaba gelin hanımın kediye alismasi için çaba mi gosterilmeli sevmeyip dokunamayan daha sonra kedisiz yapamayan cok insan taniyorum olmazsa zaten alınır kimseye eziyet etmeye gerek yok ama ilk secenek gönderilmesi hoş degil

Gelin kediye alışmak istiyormu ki?
Kedilerden çok korkarım aynı evde kendimi düşünemiyorum alışmak için bir girişimim olmadı alışmak istemiyorum.
Hem kv evine gelin gelmeyi kabul edecek hemde kediye alışmaya çalışacak şartları hep erkek tarafı sunsun tabi nede olsa lütfedip evleniyor kızla.

Kedim benim için kıymetli ve ona laf eden herkese de aynı cevabı verirdim. Yıllarca o evde kaldı kedim ve kimsenin bir şikayeti yoktu bununla ilgili bugüne kadar.
Tamam şimdi var şikayetleri. Sizin de kendinize ait bir eviniz var. Problem yok ortada, problemi yaratan sizsiniz.

e ama simdi varmis ne olacak? kedi SIZIN hanimefendi, SIZIN evinizde yasiyor, ve SIZIN evinizde yasamasina kimse bir sey demiyor.

yani anlamadim bu kedi cikip gelip size reis beni bir iki gun annenlere mi atsan yav falan mi diyor? kedi ya bu bu eve koyarsin orada durur yani hadi beni bi gezdir demez ki. cidden anlayamadim ben bunu. zaten yaptiginiz yanlismis bastan itibaren.

Abiye para yardımı yerine yatak örtüsü setini ben alayım derdim ve şöyle birşey alırdım 😎
20210705_125418.webp

Neden küçük göreyim? Yazdıklarımdan bunu çıkarmanız çok ilginç. Şahsi olarak bana söylense zaten cevabını verirdim yine aynı şekilde ama bana ileten kişi annem.

Şahsi olarak size söylenmesini gerektiren bir durum yok ki. Siz o evin bireyi değilsiniz o evde yaşamıyorsunuz aile bireyleri kendi aralarında nasıl yaşayacklarına karar vermiş sizden de kedinizi almanız istenmiş bu kadar.

Mesela siz çalışıyorsunuz ama çocuğunuza anneniz bakıyor
Gelin de ben kendi çocuğumdan başka çocuk sevmem istemem dedi diyelim
Çocuk ne olacaktı 🥴
Hayvan besleyen insanlar çocuklarına nasıl bağlılarsa hayvanlarına da öyle bağlılar
Madem birikim yapacaklar 2 yıl daha nişanlı kalıp yapsalardı ne diye gelip düzen bozuyorlar ki 🥴

Kedisiyle birlikte dogada devamli yer degistirip dolaşanlar var instagramda goruyorum. Cok mutlular gorunuyor hayvanlar, bazi kediler gezmeyi seviyor herhalde veya oyle alistiriyorlar en baştan.

Bizim ki o kadar gezenti degil ama ev degistirmekten etkilenmiyor hiç yeter ki biz yaninda olalim bir sure evi kesfedene kadar temkinli oluyor, heryeri itinayla koklayip karistirdiktan sonra normal hayatina devam ediyor.
Benim ailem sehir disinda mesela biraz uzun kalacagimiz zaman goturmustuk 1-2 defa.

Her kedi hemen depresyon yapmiyor bu durumu. Ama 2 evi olmasindansa belli bir evde rutini olmasi daha iyi tabi. Bizim yaptigimiz misafirlikti, konudaki gibi devamli olan bir git gel yok tabi.

Ben çocukken kedilerimiz vardı, yazın arabamızla yaylaya götürürdük, çok severlerdi yolculuk yapmayı.
Biraz alıştırma meselesi evet ama çoğu kedi ne yaparsan yap alışamaz ve de sevmez ortamından ayrılmayı. Bir arkadaşım da kampa falan götürüyordu, kedi mutlu gibi görünüyordu ama kaçtı gitti sonunda.
Şimdi ben tekrar ev taşıyacağım ve en çok düşündüğüm şey kedim. Umarım gene depresyona girmez..

Size şahsi olarak neden birşey söylesin gelin, o evde yaşamıyorsuniz ki.
Siz bence evlenirken hiç yardım görmeyip abiniz için tersi olacak ve üzerine maddi talepte bulununca rahatsız olmuşsunuz. Kedi tavır koymak için bahaneniz olmuş sadece.

Gelin de ben kendi çocuğumdan başka çocuk sevmem istemem dedi diyelim
Çocuk ne olacaktı 🥴
Hayvan besleyen insanlar çocuklarına nasıl bağlılarsa hayvanlarına da öyle bağlılar
Madem birikim yapacaklar 2 yıl daha nişanlı kalıp yapsalardı ne diye gelip düzen bozuyorlar ki 🥴

Kreşe verecekti yada bakıcı tutacaktı.

Gelin de ben kendi çocuğumdan başka çocuk sevmem dedi diyelim
Çocuk ne olacaktı 🥴
Burada bir zorunluluk yok ama.

3 kopegim 2 kedim var ve çocuklarimdan kıymetli bir insan yok. Ayni sey benim başıma gelse icten ice gelinden sogurdum yalan degil ama laf etmeye de hakkim yok cunku kedimin annemde kalmasi icin bir gereklilik yok. Eger gereklilik oldugu halde gönderin kediyi deseydi is baska olurdu.

Benim yengem de senelerce dogru duzgun gelmedi evimize. Gelmeyebilir, kendi bilecegi is. Ama kalkip yengem varken anneannemin evine goturmezdim kopegimi. Cunku benim kopegim, baska evde olmasina gerek yok.

Gelinle konu sahibi arasında öyle bir iletişim olduğunu sanmıyorum. Konu sahibi gelini küçük görüyor, muhatap alacağı biri gibi davranmıyor. Yazım tarzından oldukça açık bu.

Konu sahibi evli olmasa o eve geleceklerini sanmıyorum. Benim konudan anladığım baba yok, anne yalnız yaşayacak abi evlenince. Kadın yalnız yaşayacağına koca evde, biz de maddi durumları toparlayana kadar birlikte yaşarız demişler. Konu sahibi de o evde yaşıyor olsa başka bir şey düşünürlerdi.
O kim ki kedimi evde istemiyor tavrında

Back
X