DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Ay aklıma o geldi bi anda
Düşüneyim daha yaratıcı bir örnek bulurum 1 sn.
Demek istediğim kv evine gelen gelin şu vazo da şurda dursun ben öyle istiyorum derse sorun çıkar
Herşeyi göze alarak başka bi düzene gelmiş
Geçen konu açılmıştı kız kvsinin evinde çocuğunun doğum gününü kutlamak istemiş kvde de rahatsız olmuş bi ton yorum vardı kadının düzenini niye bozuyorsun kendi evinde kutlasana falan diye. Bende bu konuda bi insan bi eve gelmeyi göze alıyorsa o düzeni değiştirme hakkı yok. Bu benim görüşüm. 1 yıl bekleyip birikim yapsalardı madem. Kv evinde oturup birikim yapmak o gelmesin o gitmesin demek çok abes.
Burada kritik konumda olan konu sahibinin annesi. Gelin o vazo orada dursun ben oyle istiyorum diyebilir. Konu sahibinin annesi "hayir kizim onun yeri burasi, ben degistiremem kusura bakma" diyecek sonucta. Eger kizin dediklerini yapiyorsa alan memnun satan memnun demek ki.

Bence mesele gelinin degil annenin tutumu. Demek ki kediye cok deger vermiyormus.

Kedi konusunda bir yorum yapamayacağım, herkes için doğrunun farklı olduğu bir durum. Bence geline çok bilenmeyin, onun tavrını, tarzını bilmiyorsunuz. Nasıl bir üslupla söyledi; çekine çekine rica mı etti, emrivaki mi yaptı bilmiyorsunuz. Anneniz işgüzarlık yapmış. Tatlı dille size söylemesi gereken oymuş.

Maddi açıdan size evlenirken yardım etmeyen abinize zırnık vermek zorunda değilsiniz. Gider takısını takar geçersiniz. Kedinizi bahane etmeyin bu konuda haklıyken haksız duruma düşersiniz. Tabiki annecim, abim benim için ne yaptıysa aynısını yapmak boynumun borcu deyip çekilin kenara.

Kedi ortada kalmış gibi türlü türlü önermeler üretmeye gerek yok ki.
Kedinin zaten evi var. Bu kadar basit.
Şimdi gelin kayınvalidesiyle yaşayacaksa artık o da evin bir üyesi, neden söz söyleme hakkı olamıyor ki.
Ha ben çok da empati yapamıyorum kediden korkan insanlarla, ama anlamaya çalışıyorum.
Çocukluktan gelen bir travma falan olabilir, kedi de atik hayvandır sağı solu belli olmaz, geçen arkamdan gelip suratıma bi pati attı gözlüğüm düştü aklım çıktı. Şimdi kediden korkan bi insan bunu yaşasa aklı oynar normal yani =)
Kediyi de huzursuz eder zaten evde ondan korkan birinin varlığı.
Kediler hissediyor kendisini sevenleri ve kendisinden korkanları. Ne gerek var kasmaya ilişkileri yokuşa sürmeye.
Çözüm var mı var. Ha kedinin gidecek yeri olmaz o zaman durum değişir. Ya da gelin hanım görümceye gittiğinde sürekli odaya kapatmasını ister onu ben de kabul etmem. Benim görümcemin kocası kediden tiksiniyor. Bize geldi, nedir bu kedi atın bunu, çocuk yapın artık dedi. Eşim de o bizim çocuğumuz, evimizin bir üyesi, rahatsız oluyorsan gelme dedi.
Gözlerim belerdi tabi, eşimden bu cümleyi duyunca kısa süreli bi şok yaşadım =)) Adam aşırı ayıp karşılar böyle şeyleri, ilk kez birine gelme dedi ya =))) Aslanım, yiğidim, kedimin babası diye boynuna atlayacaktım ama yapmadım tabi.

Kedinin doğasına aykırı bişey ama bu. Kapalı kapılardan nefret ederler. Saatlerce kapı tırmalayıp ağlar hayvan.
Burada kritik konumda olan konu sahibinin annesi. Gelin o vazo orada dursun ben oyle istiyorum diyebilir. Konu sahibinin annesi "hayir kizim onun yeri burasi, ben degistiremem kusura bakma" diyecek sonucta. Eger kizin dediklerini yapiyorsa alan memnun satan memnun demek ki.

Bence mesele gelinin degil annenin tutumu. Demek ki kediye cok deger vermiyormus.
Anne tepkisini gösterememiş ben bundan onu anlıyorum
Sanırım ben kv olsam oğluma ya bekleyin birikim yapın ya da kedimi kabullenin derdim
Çünkü birikim yapmak için 3 5 yıl kalacaklar
Sonra gidecekler
Eğer ömür boyu beraber yaşanacak olsa ortak bir düzen kurulurdu
Ama zönk diye gelip düzenimi değiştirmek isteyen bir geline ben açıklamamı yapardım şahsen.

Kedi konusunda bir yorum yapamayacağım, herkes için doğrunun farklı olduğu bir durum. Bence geline çok bilenmeyin, onun tavrını, tarzını bilmiyorsunuz. Nasıl bir üslupla söyledi; çekine çekine rica mı etti, emrivaki mi yaptı bilmiyorsunuz. Anneniz işgüzarlık yapmış. Tatlı dille size söylemesi gereken oymuş.

Maddi açıdan size evlenirken yardım etmeyen abinize zırnık vermek zorunda değilsiniz. Gider takısını takar geçersiniz. Kedinizi bahane etmeyin bu konuda haklıyken haksız duruma düşersiniz. Tabiki annecim, abim benim için ne yaptıysa aynısını yapmak boynumun borcu deyip çekilin kenara.
Maddi durumu olmayan bir çift neden kardeslerine guvenip düğün yapmak ister hiç anlamadim sinir olurum da abisi birde hiç yardım etmemis bende olsam takı takar cekilirdim. Kim bana ne yaptıysa aynisi me eksik ne fazla . Bencede annenin isgüzarligi. Ortaligi karistirmadan gelin gorumceyi düşman etmeden olayı halledebilirdi. Arayıp abinin karisi kedini istemiyor gel al demek yeter fitili ateslemeye .

Ay aklıma o geldi bi anda
Düşüneyim daha yaratıcı bir örnek bulurum 1 sn.
Demek istediğim kv evine gelen gelin şu vazo da şurda dursun ben öyle istiyorum derse sorun çıkar
Herşeyi göze alarak başka bi düzene gelmiş
Geçen konu açılmıştı kız kvsinin evinde çocuğunun doğum gününü kutlamak istemiş kvde de rahatsız olmuş bi ton yorum vardı kadının düzenini niye bozuyorsun kendi evinde kutlasana falan diye. Bende bu konuda bi insan bi eve gelmeyi göze alıyorsa o düzeni değiştirme hakkı yok. Bu benim görüşüm. 1 yıl bekleyip birikim yapsalardı madem. Kv evinde oturup birikim yapmak o gelmesin o gitmesin demek çok abes.

Vazo örneği de olmamış yalnız. Vazo korkulacak veya rahatsız olunacak bir şey değil çünkü. Herkes evcil hayvanla bir arada yaşamak zorunda değil. Kimi insanlar korkuyor çok normal.

Eğer konu sahibi hala o evde yaşıyor olsaydı evet geline dağdan gelip bağdakini kovuyorsun denirdi ama kedi zaten o evin daimi bireyi değil. Burda birine tepki gösterilecekse illa konu sahibi gelinden önce annesine göstermeli. Geline kızmak kolayına geliyor tabi.

Bir kuruş kimsenin desteği olmadan evlendim ben. Ailemin koluma takacağı bileziğe eşime takacakları çeyreğe kadar ben yaptım.
Aynen bende de ayniydi durum kimse manevi olarak yardım etmedi biz davetiye icin isim Listesi istedik ondan bile kactilar herseyi tek yaptık onlar dügununuzu yaptik dediler

Okuduğum bir kaç konu ve kendi hayatımdan çıkarımım şu: Bizim babaanneler anneanneler oğullarına yapışıp gelinlere çok çektirmiş. Haliyle de o dönemde oğullar çaresiz kalmış gibi düşünen Anneler de akıllanmış oğullarını ezmiyor da kızları eziyor ya.

Şimdi düşünüyorum sevgilim bana dese ki evlenene kadar annemle yaşayalım , ben niye daha evlenmeden senin annenle yaşıyorum derim 😐 Gelin ata binmiş ya nasip demiş, ne olacağı belli mi hayatta. Atıyorum kvnin evinde aslan var. Bende haliyle korkuyorum aslandan. Yahu ben korkuyorum aslandan neden o evde kalayım derim. Sevgilim evlenecek paramız yok derse de o zaman biz hangi neticemize güveniyoruzda evleniyoruz derim. Bence gelin çok harala hürele yaşıyor. Ayrıca konu sahibi neden ekonomik destek vermek zorunda kendine hiç yardım edilmemişken. Ben olsam kesinlikle vermem, bana güvenerek evlenen bana güvenerek yaşar.

Katılıyorum. Geline nasıl kurulabilirim diye düşünülüp bulunmuş sanırım

Aslinda geline kurulup, kiskandiysa bunu da anlayabiliyorum. Ben tek cocugum annemin evi hala benim de evim. Farkli sehirlerdeyiz ama evin anahtari da hala bende var.
Ailemin evindeki odam adeta bir CİRİLLA müzesi oldu, o odada zaman durmuş gibi.❤️(benim yanima aldigim bazi esyalar haric cogu sey yerli yerinde duruyor)

Yani simdi kardesim olsaydi elalemin kizini eve getirip "evde şu olmasin vs" deseydi belki bana da garip gelirdi. 🙄🙄 Sirf oradan bile sarabilirdim bilemedim.

A Among us bir sal beni ya. Derdin ne bilmiyorum ama beni bir sal. Sitenin gözardı et gibi bir seçeneği var tavsiye ederim.
O çok ilginç bir üye ya. Mesaj yok, konu yok arada gelip böyle seri beğenmedim bırakıp gidiyor. Ya çocuk ya asosyal bir kadın. Nesin sen A Among us

Back
X