Dağınık misafir

bir de 50 kişilik ofiste çalıştığım dönemde de kimse klozet kapağı kapatmazdı

temizleyen kişi de kapağı kapalı bırakmazdı

şimdi de bizim ofiste o kapak açık umumi tuvaletlerde vs de açık

öğretmen arkadaşlar varsa yazsınlar bildiğim kadarı ile oğlumun okulunda da kapaklar açık

zira kapağa el değmek daha büyük sıkıntı

bir de ağzı açık etrafa dağılıyor vs denmiş de ağzı kapalı olunca da kapağa yapışır sonra da oturunca kapaktakiler hop üzerimize

zaten su sıçramaz ki sıçrarsa etraf berbat olur

Not: evimdeki klozet kapağı her daim kapalıdır

unutursak kedi kız merak eder bakar diye :)))
İğrençleşeceğim ama ben anlamadım bu insanlar klozete ne bırakıyor bu kadar sıçrayacak ya da parçalara ayrılacak kadar😂
Usulünce yaparsan sifona gerek kalmadan kendi gidiyor, içinde bir şey birikmiyor bile, üzerine sifonla temizleniyor vs.
Sifon zaten 1960 dan kalmadıysa aşağıya su basınç noktaları, öyle çamaşır makinası gibi döndürmez, bilakis sıçratıyorsa zaten kullanmamak en hayırlısı.
O kapak olayı çocuk, hayvan vb sıkıntılar olmadıktan sonra gerçekten tiksinç.
Hele oturma bölümünü kaldırıp ayakta işeyen adamlardan sonra, herhangi bir evde o kapağı ellemem mümkün bile değil.
Zaten evim harici çok çok zorda kalmadıkça tuvalete girmem de, evime gelen misafirden sonra da orayı temizlemeden yine kullanamam.

İğrençleşeceğim ama ben anlamadım bu insanlar klozete ne bırakıyor bu kadar sıçrayacak ya da parçalara ayrılacak kadar😂
Usulünce yaparsan sifona gerek kalmadan kendi gidiyor, içinde bir şey birikmiyor bile, üzerine sifonla temizleniyor vs.
Sifon zaten 1960 dan kalmadıysa aşağıya su basınç noktaları, öyle çamaşır makinası gibi döndürmez, bilakis sıçratıyorsa zaten kullanmamak en hayırlısı.
O kapak olayı çocuk, hayvan vb sıkıntılar olmadıktan sonra gerçekten tiksinç.
Hele oturma bölümünü kaldırıp ayakta işeyen adamlardan sonra, herhangi bir evde o kapağı ellemem mümkün bile değil.
Zaten evim harici çok çok zorda kalmadıkça tuvalete girmem de, evime gelen misafirden sonra da orayı temizlemeden yine kullanamam.
Kapak ben de kapatmıyorum. Ellemeye çok tiksinirim çünkü. Tuvaleti yıkarken bile eldiven olduğu halde tiksiniyorum ellemeye. Mikropların sifonu çekince havaya karışması etrafa mikrop dağılması da biraz abartı geliyor. O mikrop zaten her yerde var yani ha kapatmışsın kapağı ha kapatmamışsın zaten kapağa dokununca o mikropla da yine temasa geçiyorsun. Hele hala çocuğunun altını değiştiren anneler, ellerinizi ne kadar yıkasanız da mikroplar %100 ölmüyor. O mikroplar her daim her yerde var zaten. Kaçmayın bağışıklığınız gelişsin az. Pis olmak ayrı, abartıya kaçmak ayrı. Sifonu kafam çok dalgınken unutabiliyorum hiç sevmeyen biri olduğum halde. İnsanın derdi başından aşkın olabiliyor birkaç defa unuttuğum oldu 25 yaşındayım hayatımda toplasan 10 defa anca olmuştur. Onda da genellikle ne oldu? Çıktıktan sonra hemen aklıma geldi gittim çektim kimse görmeden. Ki kendi evimdeyim. Başka yerde unutmam mümkün değil.
Yani kısaca olmaz değil olabiliyor gerçekten.

Eve çocuklu insan çağırmayın ve bir eve giderken de lütfen çocuklara sahip çıkalım. Dedeye sahip çıkalım gibi oldu 🤣. Bir yerde benden önceki eğer wc temizlemediyse ben pirpiriklenip temizlerim ki arkamdan laf edilmesin. Çocuk olunca yetişememe, dikkat dağınıklığı olmuştur.

Zaten 1.sınıf küçük değil ki. Yani anaokuluna gitmeden çocuklar öğreniyor. Ama bir konuda yanlışınız var okul öncesi müfredatında da öyle tuvalet eğitimi kazanimi yok,daha çok anne ve cocuk sağlığı üzerine müfredatları.Belki çocuk gelişimciler biliyordur onu bilemem.Öğretmek zorunda değil öğretmenler en fazla yardimci ablalarla gidip gelirler. Ben de sinif öğretmeniyim bizim müfredatta da yok. Yani tuvalet eğitimi öğretmenlerin sorumluluğunda değil. En fazla kişisel bakım ve hijyen ünitesi altında ellerini yıkama şekli ve öneminden bahsediyoruz. Lütfen suçu öğretmenlere bulmayalım. Zaten okul öncesi ve sınıf öğretmenliği müfredatları çok zofdur. Bir de sizler zorlaştırmayın

Ben okul öncesi öğretmeniyim ama alanımı doktora vs ile çocuk gelişimine kaydırdım. :D
Tabi ki özbakım becerileri vermek bizim DE sorumluluğumuzda.
Suç öğretmende değil, ama aileyle iş birliği yapmak öğretmenin müfredatında yazan asli görevidir.
Ayrıca okul öncesi müfredatında tuvalet eğitimi vardır. Anne çocuk sağlığı üzerine durmaz. Bu hatalı bilgiyi nereden edindiniz?
Bakınız MEB 2013 Okul öncesi eğitim programı, özbakım alanı, kazanım 1: bedeniyle ilgili temizlik kurallarını uygular. Gösterge: tuvalet gereksinimize yönelik işleri yapar.

İnanmıyorsanız siz de teyit edebilirsiniz. Okul öncesi öğretmeni gerek etkinlikler ile gerek örtük program ile bu eğitimi aileyi de işin içine alarak çocuğa kazandırmalıdır.

Sizin sınıf öğretmenisiniz, ben okul öncesi ama okul öncesi ile ilgili asıl bilginiz hatalıdır

Ben okul öncesi öğretmeniyim ama alanımı doktora vs ile çocuk gelişimine kaydırdım. :KK70:
Tabi ki özbakım becerileri vermek bizim DE sorumluluğumuzda.
Suç öğretmende değil, ama aileyle iş birliği yapmak öğretmenin müfredatında yazan asli görevidir.
Ayrıca okul öncesi müfredatında tuvalet eğitimi vardır. Anne çocuk sağlığı üzerine durmaz. Bu hatalı bilgiyi nereden edindiniz?
Bakınız MEB 2013 Okul öncesi eğitim programı, özbakım alanı, kazanım 1: bedeniyle ilgili temizlik kurallarını uygular. Gösterge: tuvalet gereksinimize yönelik işleri yapar.

İnanmıyorsanız siz de teyit edebilirsiniz. Okul öncesi öğretmeni gerek etkinlikler ile gerek örtük program ile bu eğitimi aileyi de işin içine alarak çocuğa kazandırmalıdır.

Sizin sınıf öğretmenisiniz, ben okul öncesi ama okul öncesi ile ilgili asıl bilginiz hatalıdır
Benim okul öncesi arkadaşlarım varda alanlarında hep biyoloji anne cocuk sağlığı çalışıyorlar,hi' tuvalet mevzusu geçmemişti. Kendi anaokulumu da düşününce hic öyle birtuvalet egitimi mevzusu geçmemişti. Neyse ukalalık yapmisim ya kusura bakmayın. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derler :D

:işsiz:
benim evi ve çocukları görseniz tüm kk kusacak herhalde.
Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.

Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.
Yemek yerken dökülür zaten, dökülmemesi abes olur.
Bir zahmet çocuk olsun olmasın her yemek sonrası yenen yeri ve mutfağı süpürün.

Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Bebeğiniz küçük, hep öyle kalmayacak.
Klozet içinde size bakan kakalar görünce bunları hatırlarsınız:)
Evet küçük bebeği olanlar da 5-6 yasındaki çocukları büyük kategorisine koyuyor ya cok gülüyorum. Gecen 5 yasındaki oğlumda spor salonunun wcsine girmiş ben duştayken sifonu cekmeyi unutmuş. Ben de yetişemedim o sırada bi kadın geldi söylendi söylendi gitti😛

Annenin kontrol etmesi lazım. Çünkü çocuklar küçük hala , tuvalet konusunda hijyen sıkıntıları olması normal.
Emekleyen bebeğiniz olduğu için gerilmeniz normal bende gerilirdim.
Ama dediğim gbi cocuklar pis diye eleştirilcek yaşta değil anne takip etmeli sürekli. Anneye tuvalet sıkıntısını söyleyebilirsiniz normal bir durum alıncağını sanmam daha dikkat eder belki böylece.

Bende uyuz oluyorum böyle annelere. Hem cocuklarını getiriyorlar getirdikleri yetmiyormus gibi birde hic ellemiyorlar. E annesi varken ev sahibide dogal olarak bir sey demeye cekiniyor. Bana kalırsa yani ben olsaydım direk cocuga söylerdim. Yani mesela atıyorum adı Ali, “Aaa Alicim bak tuvaletimizi yaptıktan sonra sifonu çekmeyi unutmuyoruz değil mi,sonra mikrop kaparız” gibisinden daha öğretici bir şekilde konusurdum. Bunların cocuga müdahalede bulunmazsan ,anneler hic bulunmaz öyle alısır giderler.
Hem annede duymus olur utanır

Bende uyuz oluyorum böyle annelere. Hem cocuklarını getiriyorlar getirdikleri yetmiyormus gibi birde hic ellemiyorlar. E annesi varken ev sahibide dogal olarak bir sey demeye cekiniyor. Bana kalırsa yani ben olsaydım direk cocuga söylerdim. Yani mesela atıyorum adı Ali, “Aaa Alicim bak tuvaletimizi yaptıktan sonra sifonu çekmeyi unutmuyoruz değil mi,sonra mikrop kaparız” gibisinden daha öğretici bir şekilde konusurdum. Bunların cocuga müdahalede bulunmazsan ,anneler hic bulunmaz öyle alısır giderler.
Hem annede duymus olur utanır
Oyleleri utanmaz

1.sınıfa ve anasıfına giden çocuklar tuvalete tek mi giriyor? Anneleri ne yapıyor? Neden seslenmiyorsunuz?
Evlerinde olsa neyse de o yaştaki çocuklar başka evdeyken takip edilir yahu..

Annelerini çağırın "x senin çocuklar tuvalete dikkat etmemiş ilgilenir misin? ellerini falan güzel yıkasınlar mikrop kapmasınlar" "x çocuklar koltuk üstünde yemesinler" gibi..

Böyle çocuklu misafir gelse inan hiç birşey söyleyemezdim ama arkadaş da olmazdım
Arkadaşlık bozulurdu, anneliği beceremediğine kanat getirirdim, ama tabi yüzüne söylemezdim yazık der bu çocuklar toplumda hor görülecek diye

-Evimde duvarlarım kalem lekesi içinde. Direk badanalık.
-Açık renk koltuğuma geçenlerde parmak boyası döktü. Hem de kırmızı. (Kendisi de üzüldü. Onda bizim hatamız daha çok yaşı itibariyle)
-Eline geçirdiği çekçekli sopayla duvarlara vurdu o da siyah siyah leke bıraktı.
-Tuvalete kendi girip küçük tuvaletini yapıp kalkar, ama büyüğü için yardım lazımdır.

Oğlum kendi ev ortamında böyle rahat. Ama misafirlikte hep peşindeyimdir. O benim sorumluluğumda başkasının değil.
Sizin hatanız misafire hiçbir şey denmez sanmanız..

aha tam bendeki cocuklar,
1. sinif ve anaokulu,
tek baslarina tuvalete gondersem muhtemelen cis yarisi yapip tuvalet kapagina kadar yaparlar,
evde giderler tabi de misaifr oldugumuz evde aman aman.

Anneyi gomelim aynen.

Bir de kisin ne misafirligiymis bu ki, sizin de bebeginiz var, gelenler de kucuk cocuklu,
dusunceli olsalar zaten kisin gelip kalmazlardi.

Benimde çocuklarım hareketli. Kızım anaokulu çağı evde kendi yapsın alışsın diye yanlız bırakıyorum. Ama misafirliğe gittiğimiz de dedektif gibi peşindeyim. Oturmaua fırsatım bile olmuyor.

Klozetiniz tamamen kuru olduğunda üzerine havlu kağıt kapatıp kapağını da kapatın. Sonra sifonu çekin. Bakın bakalım bir damla sıçramış olacak mı havlu kağıda. Ben denedim sıçramıyor.

Ayrıca bir belgeselde izlediğime göre evlerdeki klozetler ellerinizden hatta yataklarınızdan daha temiz.

Ben de kapatıyorum klozet kapağını ama kediş oğlum içine düşmesin diye.
Ben bunu denemiştim gram ıslanmadı havlu kağıt.
Bende şu an kapatıyorum zira oğlum kaşla göz arasında elini soktu içine, yoksa kapatmıyorum acıkçası.
Eminim kapı kolu o klozetten daha pistir,hatta sifon çekmek için kullandığımız tuş,dügme her neyse o,musluk açma kapatma kolu özellikle.
Bu kadar takarsak hastalık hastası oluruz,bu sebeple düşünmüyorum fazlaca bu konuları.

Ben bunu denemiştim gram ıslanmadı havlu kağıt.
Bende şu an kapatıyorum zira oğlum kaşla göz arasında elini soktu içine, yoksa kapatmıyorum acıkçası.
Eminim kapı kolu o klozetten daha pistir,hatta sifon çekmek için kullandığımız tuş,dügme her neyse o,musluk açma kapatma kolu özellikle.
Bu kadar takarsak hastalık hastası oluruz,bu sebeple düşünmüyorum fazlaca bu konuları.

valla buraya bakardan herkes temizlik manyağı hijyen hastası ama umumi tuvaletlere girince mok götürüyor ortalığı. Ya sadece evlerine titizler ya da yalan söylüyorlar.

valla buraya bakardan herkes temizlik manyağı hijyen hastası ama umumi tuvaletlere girince mok götürüyor ortalığı. Ya sadece evlerine titizler ya da yalan söylüyorlar.
Ya haklısın.
Geçenlerde tuvalet sırası bekliyorum bir yerde,kadın çıktı gireceğim sıra bende,birde tipine baksan temiz dersin ,süsü püsü yerinde gayet,parfüm kokusu buram buram dipnot olarak ekliyorum buraya,sifonu çekme zahmetinde bulunmamış hanımefendi,orda duran çişte değildi baya kakasını yapıp öylece çıktı. Baya söylendim sesli sesli,kadın ne dese beğenirsin"ban (ben değil baya ban)tiksiniyorrum dokunamıyorum oraya"dedim biz tiksinmeyelim mi bu görüntüden. Normal mi bu? Topukladı kadın ,benimle bekleyenlerde söylenmeye başlayınca.
Bu hep olan şey yani. Kime sorsan titiz ama tuvaletlerin hali de ortada yani kimse kusura bakmasın temiz falan değiliz,üstüne saygısızız.
Elini yıkayıp tuvaletten öyle çıkanı görünce takdir eder hale geldim. Yalandan su tutup cıkan mı istersin,suya sabuna dokunmayan mı?

Back
X