bu düşüncelerin sonu depresyon biliyorsun değil mi,
Önce kendini sevince değişiyor ve güzelleşiyor dünya
yav he hee diyip geçecen hayatı...
nasılsa o akıp yolunu buluyor.
vur kafayı yat ne düşünüp duruyon
İnsanin nefsini hesaba cekmesi guzel bir sey bence.
Ahirete yatirim yapmamaya pisman olmak da guzel.
Edin tovbenizi, elinizden geldigince yapin ibadetinizi, icinizi rahatlatin bu noktada.
Kim bilir belki bu sizin yeniden dogus sancinizdir?
Keske herkes ben bugun ne kotuluk yaptim/ yarin nasil daha sevgi dolu olabilirim diye dusunebilse..
Ya da inananlar yarin Allaha nasil daha iyi bir kul olabilirim yarin insanlara nasil daha faydali nasil daha insan olabilirim'in hesabini yapabilse.
psikiyatriste gitme vaktin gelmiş... bi ara bende saçma sapan gece gece düşünüp duruyordum. içimdeki ben susmuyordu... sonra doktor bi ilaç yazdı içimdeki ben sustu gitti ... şimdide düşündüğüm oluyorda o zamanki gibi değil... şimdi ilaç kullanmıyorum düzeldim sayılır
dinle olanlar değil bu arada... birden onları es geçmişimde
Çok boş vaktiniz var galiba. Çünkü taktığınız bazı şeyler sıradan yaşamın parçası.
Evet düşünmek, farkındalık güzeldir ama bu şekilde geceleri uyuyamayacak kadar değil, ya da normal şeyleri sorgulayacak kadar değil. Kendinize acil bir meşgale bulun, çalışmıyorsanız çalışın, hayatınızın bir amacı yok gibi geldi bana. Hayatta bir amaç için uğraşan insanları garipsediğinize göre... Bilmiyorum, bana psikolojık olarak pek de sağlıklı biri gibi gelmediniz. Depresyonda bile olabilirsiniz, ya da o noktaya doğru gidiyor olabilirsiniz. Bence kendinize meşguliyetler bulun.
Nisanliydim.
O zamanki nisanlim simdiki esim cok istedigim ama alamadigim bir telefon hediye etti bana.
Nasil havalardayim, nasil ucuyorum.
Namaz vakti girmis.
Ama ben hala sevincten zipliyorum.
Sonra dedim ki simdi tam da su an vefat etsem telefonumun bana ne yarari olacak?
Ne kazandirdi bana?
Onu elde etmesem ne kaybederdim?
Durdum, dusundum.
İbadet icin bunu dusunemezdim.
Bir ust modelinin cikmasina aylar kalmisti.
Aklim ona da takildi.
Doymuyoruz dedim.
Dolduramayacak bosluklar olusturuyoruz hayatimizda.
Cunku hep bir ust modeli, daha iyisi, daha yenisi olacak.
Bu sebeple icimiz mutmain olmuyor.
Maneviyat eksikligini doldurmuyor.
Batmayacak, yok olmayacak, gelip gecmeyecek, sonup gitmeyecek bir seylere tutunmaliyiz.
Hassasiyetlerinizi yabana atmayin ki iciniz rahat olsun.
ben senin ne demek istediğini çok çok çok iyi anladım be arkadaşım.. sende sorun olduğundan değil ..Allaha yakınlaşmaya baslamıssın keşfediyorsun...İnan bana törpülene törpülene anlıyoruz her bişeyi..bende senin gibi yolun başındayım ..Allahın sevigli /sevdiği kullarız ki idrakımız artıyor ne şükür bol bol şükür Rabbime..
ya ıste yasadıgım çok sey var bu konuda son bır yıldır canımda burda anlatılacak seyler deil aslında kımseye anlatılacak şeyler değil bozulsun ıstemıyorum ama ınsan bır afallıyor psikolojık hastalık mı bu keşif mi die
gecelerı uyuyamıyorum diye konu açmıştım pek te çok benım gıbı varmış.. benım asıl uyuyamama sebebim düşünmek hepimiz adına düşünmek evlendım evlenelı bır hal oldu bende unıversıte okudum bende laylaylom dönemler yaşadım hersey tozpempe geldı hepımızde oldugu gıbı yanı bende genç oldum yaş ıtıbarıyle değil yaşa bakarsanız hala genciz... geceleri ne düşünüyorum biliyor musunuz..
Kimimiz kpss çalısır çalısır hasta olur psıkolojısı bozulur kazanamaz etraf ne der kımımiz işinde terfı eetmeye calısır daha çok iser daha çok daha çok bu uğurda birilerini ezer.. bu uğurda yıkar geçerr sırf bır pantolon fazla daha kolay almak için belkide bır ev dha almak ıcın daha ıyı bir araba almak için kimimiz eşini aldatır doymaz doymaz daha ıhtıraslısını daha güzelini arar ..kimisi rabbin verdiği çocuguna hor davranır evimizde kapıları begenmeyız değiştiriri halılar eskımıstır koltuk tkımı zaten guzel değildir eşimizle kavga ederiz kardeslerle miras kavgasına tutuluruz.. daha fazla daha fazla isteriz ne için? bir avuç toprak olacakken ne için sonra bedenime bakarım derimki çok gençsin dimi nasılda gergin derilerin nasılda parlak cildin sonra başkalaşırım gözümde ve başkalaşabildiğimi görebilecekmiym derim eşime bakatım uyurken acaba o mu benim acımı görcek ben mi diye üzülürüm sabah annemı ararım bi hışımla uyanmıştır mutlu olurum herşeye bu dünya için çalışırım sonra gece olunca öbür dünyaya yine birikim yapmadım der hayıflanırım
ekleme yapmak zorundayım: çok boş vaktimin olduğunu düşünen arkadaşlarımız için tam tersi güzel bır meslegım ve amacım var vaktim asla boş deil ama geceleri uyku yok bu benı yoruyor
Çocuğum olunca düşünmeye basladim bende bu tarz seyler suan 31 yasindayim 30 a kadar tırmandık tırmandik 30en üst noktaydı simdi yokuş asaği iniyoruzz cok kisa zaman sonra yaslanivericez ve su günlere bakıp bos gecirdigimiz gunlere yanıcaz bos gecirmekten kastim ibadetsiz..hergun kendimi zorluyorum namaz kilmak icin ama hep yarina erteliyorum..ölüm diye bir gerçek var dünyadaki tek gerçek..ve biz bir tek onu ciddiye almıyoruz..bence depresyonda falan degilsin bu sorgulamalarinin baslamasi biseylerden rahatsiz olman seni ibadete götürecektir belki..enteresan yorumlar yapan arkadaslar var onlar ölmeyeceği için yapıstirmislar hemen depresyondasin yok efedim normal gözükmemissin filan
İmza
Bu yazdiklarinizi bende cok dusunuyorum hele ki univ okumaya basladiktan sonra.
Hep birseyleri icimde sorgularim ha uyumama engel degil o ayri gayette uykucu biriyimdir:)) biraksalar 7/24 uyurum hicte yeter bi kalkim demem :)
Ama durup durup dusunurum 3 gunluk dunya nereye gidiyoruz boyle..
Bazi seyler icin kendimizi paralariz paramiz cok olsun evimiz luks olsun o olsun bu olsun.. Sonra "yarin" gelmis ve yok olmusuz..
Degmis mi butun hersey .. YOK!
Ama hayat iste...
Çocuğum olunca düşünmeye basladim bende bu tarz seyler suan 31 yasindayim 30 a kadar tırmandık tırmandik 30en üst noktaydı simdi yokuş asaği iniyoruzz cok kisa zaman sonra yaslanivericez ve su günlere bakıp bos gecirdigimiz gunlere yanıcaz bos gecirmekten kastim ibadetsiz..hergun kendimi zorluyorum namaz kilmak icin ama hep yarina erteliyorum..ölüm diye bir gerçek var dünyadaki tek gerçek..ve biz bir tek onu ciddiye almıyoruz..bence depresyonda falan degilsin bu sorgulamalarinin baslamasi biseylerden rahatsiz olman seni ibadete götürecektir belki..enteresan yorumlar yapan arkadaslar var onlar ölmeyeceği için yapıstirmislar hemen depresyondasin yok efedim normal gözükmemissin filan
İmza
gecelerı uyuyamıyorum diye konu açmıştım pek te çok benım gıbı varmış.. benım asıl uyuyamama sebebim düşünmek hepimiz adına düşünmek evlendım evlenelı bır hal oldu bende unıversıte okudum bende laylaylom dönemler yaşadım hersey tozpempe geldı hepımızde oldugu gıbı yanı bende genç oldum yaş ıtıbarıyle değil yaşa bakarsanız hala genciz... geceleri ne düşünüyorum biliyor musunuz..
Kimimiz kpss çalısır çalısır hasta olur psıkolojısı bozulur kazanamaz etraf ne der kımımiz işinde terfı eetmeye calısır daha çok iser daha çok daha çok bu uğurda birilerini ezer.. bu uğurda yıkar geçerr sırf bır pantolon fazla daha kolay almak için belkide bır ev dha almak ıcın daha ıyı bir araba almak için kimimiz eşini aldatır doymaz doymaz daha ıhtıraslısını daha güzelini arar ..kimisi rabbin verdiği çocuguna hor davranır evimizde kapıları begenmeyız değiştiriri halılar eskımıstır koltuk tkımı zaten guzel değildir eşimizle kavga ederiz kardeslerle miras kavgasına tutuluruz.. daha fazla daha fazla isteriz ne için? bir avuç toprak olacakken ne için sonra bedenime bakarım derimki çok gençsin dimi nasılda gergin derilerin nasılda parlak cildin sonra başkalaşırım gözümde ve başkalaşabildiğimi görebilecekmiym derim eşime bakatım uyurken acaba o mu benim acımı görcek ben mi diye üzülürüm sabah annemı ararım bi hışımla uyanmıştır mutlu olurum herşeye bu dünya için çalışırım sonra gece olunca öbür dünyaya yine birikim yapmadım der hayıflanırım
ekleme yapmak zorundayım: çok boş vaktimin olduğunu düşünen arkadaşlarımız için tam tersi güzel bır meslegım ve amacım var vaktim asla boş deil ama geceleri uyku yok bu benı yoruyor
Merhaba despera ,
Kendinizi , hayata bakışınızı sorguladığınız bir dönemden geçiyorsunuz sadece. Evlilikle birlikte bu düşüncelere yoğunlaşmanız muhtemelen bir anda artan sorumluluklarınız ve gelecek kaygısından kaynaklanıyor.
Kendi adınıza birey olarak farkında olarak hayatı yaşamak dışında çok fazla alternatif bulunmuyor maalesef. Aşırı hırsları törpüleyip elimizdekilere şükrederek yeni günü karşılıyoruz çoğumuz.
Kadınlar kulubü güzel bir yardımlaşma içerisinde şu günlerde. Siz de kendinize bir pro üyelik hediye etmek isterseniz http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=719638 bu konuya da bir göz atmak istersiniz belki.
Sağlıcakla kalın
hah aynen cocugum olsa dahada artar bu fikrim zaman cok kısa gelmeye başlıyor akıyor ellerımden ve ben yaşlı ve pişman bır ınsan olmak ıstemıyorum cok taktım cok mezarın yanından gecıyorum hergun dolmusla oraya baktıkça bunlarda yiyip içti güldü diyorum bıseyler benı dürteliyor tesekkurler yorum
Peki sanada tuhaf geliyomu suanda gercek sandıgımız herseyin gercek olmaması..öbür dünya için duyduklarımiz sanki masal gibi gelmesi ama asıl masal bu dünyanın olması..geçmiste PEygamber Efendimiz ve diger peygamberlerin yasadı şeyler ve öldükten sonra sonsuz hayatın olması sanki rüya gibi akıl almıyor
İmza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?