Daha da zayıflamak istiyorum.

Merhaba canim zamaninda 85 kilo suan 57 kilo olan biriyim. Zayiflama gruplarinda kilo verdim. Ama is kendinde bitiyor bunu unutma. Hicbirsey yemeyerek sağlıklı kilo veremezsin. Oncelik beslenme duzenini olusturman ve onceleri hafif sonrasinda da arttirarak spor yapman. Evet ilk baslarda zor gibi geliyor ama tartıda surekli eksilen rakamlari gordukce daha hirslaniyor insan. Sen yeterki kendine guven ve hedefe odaklanıp pes etme ;)

Hicbir sey yemezseniz zaten biyolojik acidan metabolizmaniz yavaslar ve vucudunuz kendini kıtlık surecine ceker. Beslenmiyorum demek ki depolamaliyim mantigiyla hareket etmeye baslar. Kilo vermek basit bir matematiktir. Aldigin kaloriden daha cok enerji yakarsan kilo verirsin. Diyet yapmak demek ac kalmak demek degildir. Sorununuzun cozumu basit; tek basiniza bu boyle olmayacak diyorsaniz bir diyetisyene gitmenizi oneririm. Verdigi diyete ozenle uyun. Kisa surede verilen degil saglikli verilen kilo makbuldur bunu da unutmayin.

Niye kandirsinlar :)

Boyunuz kilonuz kac? Yas kac?
Demir ölcumu, kas yag orani, parazit testi, tiroid bakildi mi?
Boyum 1.60 kilom 54 hocam sakin aldanmayin gorunuse gore 45 kiloyum.7 yasindkai erkek kardesim bile gecen diyorki hahhahaha imkansiz bemce sen 40 kilosumdur.gelde aglama . Yani kilomu gostermiyorm cop gibi bacaklar. Iki diyetisyene gittim kanim tam dahiliye dediki sukredilesi sonuclarin var kanin temiz sadece biraz d vitamini eksik dedi.tiroidlerimde hic sorun yok ama yapilan tahlillerde demir cikardi dimi. Birde cok ozurdileyerel soruyorm parazit testi nasil yapiliyor yaptrdimmi acaba. Gaita dan bakiliyorsa ona 5 ay omce bakildi sorum yok dendi. Yag oranim cok azmis. Gecen yil istanbulda bir diyetisten soylemisti ozel hastanede.

O kemikleri görünen kızım ve iskelet gibi güçsüz hissediyorum . Özenmeyin yani herşeyin orta derecede olanı iyidir

Kızlar ben zayıflama işini takıntı haline getirdim.Hiçbir şey yemiyorum.Bir yumurta yesem bile kilo alacağımı hissediyorum.Annem asıl yemezsen kilo alırsın,her şeyi takıntı yapıyorsun diyor.Şu an bayram tatili nedeniyle memleketimdeyim mecburen kahvaltı yapıyoruz istemeyerek yapıyorum ve kilo aldım diye vicdan azabı duyuyorum.Fotodaki benim ama şu an 5 kg verdim ve saçlarımı küt kestirdim.Şu anki kilom 89 ama hedefim zapzayıf olmak inanın o kemikleri görünen kızlara o kadar çok imreniyorum ki... :KK43: Lütfen beni yargılamayın iyi bayramlar bu arada.

Bende çok istiyorum zayıflamak ya 50 kilo kızlara bakarken içim gidiyor. Aç mı yaşıyorlar acaba diyorum. Yemezsem şekerim düşüyor tansiyonum düşüyor. Hiç bişey olmazsa mutsuz oluyorum.

Seni aslında anlıyorum. Ben kilo verdiğim süreçte (kessinlikle sağlıklı olduğu iddiasında bulunmuyorum) sabah 12 gibi 1 haşlanmış yumurta gün içerisinde 1 meyve ve akşam da ennnn geç saat 4te küçük bir tabak yemek yiyip bir daha bir şey yemiyordum. Bana yetiyordu yani açlıktan bayılmadığım için yettiğini zannediyordum. Sonra saçlarım avuç avuç dökülmeye başladı, tırnaklarım en dipten kırılmaya başladı, cildim iyice matlaştı ve grileşti ayrıca bi kan değerlerim o kadar düşük çıktı ki onkolojiye gönderdi aile hekimim.
Kısacası YE

Kızlar ben zayıflama işini takıntı haline getirdim.Hiçbir şey yemiyorum.Bir yumurta yesem bile kilo alacağımı hissediyorum.Annem asıl yemezsen kilo alırsın,her şeyi takıntı yapıyorsun diyor.Şu an bayram tatili nedeniyle memleketimdeyim mecburen kahvaltı yapıyoruz istemeyerek yapıyorum ve kilo aldım diye vicdan azabı duyuyorum.Fotodaki benim ama şu an 5 kg verdim ve saçlarımı küt kestirdim.Şu anki kilom 89 ama hedefim zapzayıf olmak inanın o kemikleri görünen kızlara o kadar çok imreniyorum ki... :KK43: Lütfen beni yargılamayın iyi bayramlar bu arada.
Kilonun 3 hanelisinide yaşamışlığım var. Şuan 52-53 kilodayım. Bahsettiğin gibi kemikleri gözükenlerdenim. Güzel bi duygu mu.? Görünüş itibariyle evet. Ama dezavantajı rahat rahat uyuyamamak. Kemiklerim daha çok batıyor uyurken sürekli uyanmama sebep oluyor yön değiştiriyorum. Göğüs denen birşey de yok. Destekliler olmasa. Erkek kıyafeti giyip çıksam kimse anlamaz o derece.

Takıntı haline getirirsen zayıflayamazsın annen doğru söylemiş. Yeşillik ye bol bol. Vücut proteini sindirirken zorlanıyor ve daha çok kalori yakıyor. Al eline su şişeni paso yürü valla o kadar güzel ki havalar

Bende öyle oldum ya kilom iyi aslında 56yım ama sakız bile çiğnemekten kaçınıyorum kilo alcam diye en ufak bişey bile gözümde büyüyo sanki, anoreksiyaya yolculuk olmasın da bu🙄

162 boyda 89 kilosunuz kesinlikle uzman desteği almalısınız. İdeal kilonuza sağlıkla gelmek istiyorsanız kendinizi açlığa vurmak yerine yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmelisiniz.
Kolay gelsin yolunuz uzun😘

Ben 103le doğuma gittim eve geldiğimde 96 kiloydum. 10 ay oldu 75 e düştüm. 76yla hamile kaldım boyum 173. Senin kadarda takıntı yapmıyorum ama yiyince vicdan yapıyo insan. Bence fazla kilomuz olduğu için yeniden alırsam diye korkusu oluyo. Ama o kadarda takıntı yapma kendini sınırlandır ama fazla değil. Sonra bi boşluk anında kendine hakim olmazsın verdiğinide alırsın.
Benzeşiyoruz sizinle bende son doğumuma 102,5 ile gitmiştim bebek 5 aylıkken 91 kiloydum. Bebeğim 2 ay sonra 2 yaşına girecek ben 70 kiloyum boyum 176
Bi 5 kilo versem iyi olur ama yaş 40 olmuş 5 kilo da fazla oluversin

Buradaki diyet gruplarina katılmanı tavsiye ederim
Ve ideal kiloya ulaşmaya çalış fazlasıyla zayıflamak sağlıklı olacağın anlamına gelmez..
İlk diyete başladığında 5-7 kilo verirsin bunun çoğu ödemeden gider ve metabolizman yavaslarsa su icsen kilo alırsın çünkü vücut kendini korumaya alır vücut yağ depolamaya başlar yemeği tamamen keserek kilo veremezsin..
Diyetisyen'e gidebilirsin
Ve spor buradaki takım kaptanları ve arkadaşları sana yardımcı olur...
Sağlıcakla kal..♥
Şu an aynen bu durumu yaşıyorum hızlı gitsin istiyorum ama annen kızım bu kiloyu sen 23 yılda aldın yavaş yavaş gidecek diyor ama öyle istiyorum ki zayıf olmayı.

Benzeşiyoruz sizinle bende son doğumuma 102,5 ile gitmiştim bebek 5 aylıkken 91 kiloydum. Bebeğim 2 ay sonra 2 yaşına girecek ben 70 kiloyum boyum 176
Bi 5 kilo versem iyi olur ama yaş 40 olmuş 5 kilo da fazla oluversin
Yine iyi bence. 👍

Acaba diyet psikolojisine girmeden zayıflamayı mı düşünsem metabolizmam yavaşladı sanki.Her şeyden az az abartmadan yesem azcık da hareketli olup bol bol su içsem.Motive videoları izleyip duruyorum.97'li rakamları gören ben için bile bu iyi bir sonuç.Önce 79 sonra 69 falan öyle küçük hedefler mi koysam bilemedim.

Bu söylediğiniz maalesef bulimia hastalıgına davetiye cıkaran bir zemin. O yüzden uzman bir psikologu olan diyetisyen ile çalışmanızı tavsiye ederim ve bunu size hem psikolog olarak hem de 92 kilodan 55 e düşerken verdiğim savaşı göz önünde bulundurarak tavsiye ediyorum.

sizin sanki dış görünüş ile ilgili bir konunuz daha vardı öyle anımsadım, bir destek almanız da fayda var yaşınız küçük böyle takıntılar hoş değil ileride.
kilonuz evet var ama yemeyerek değil düzgün diyet ve sporla verin kilonuzu.

Yiyerek zayiflama devrinde yasiyoruz ac kalarak kilo vermeler banallasti artik
Herseyden once sagligin onemli ve saglikli kilo vermelisin
Yoksa kaslarin erir en ufak biseyde yorulursun vitaminsizlikten saclarin dokulur ve goz alti torbalarin cikabilir sinirlerin harap olabilir
Kilo saglikli ve dinc bir sekildede verilebiliyor abartma yesende yemesende ayda en fazla 4 bilemedin alti kilo verebilirsin
Bilinclenmek onemli yumurta et yag yogurt sebze kilo kesinlikle yapmiyor karbonhidratlari ve sekerleri ogren ona gore beslen
Bilinc onemli
Karbonhidrati ve sekeri hayatinda cikarip beslenirsen istedigin kadar yiyebiliyorsun
Cikaramam diyorsanda kalori hesabi yapacaksin

Back
X