Daha evlenmeden açılan çocuk meselesi

Toplum çok acaip bir yere geldi artık. Erkeklerin afedersiniz popoları iyice kalktı sankim evlenerek kendilerini lütuf olarak sunuyorlar. Kadın çalışsın para getirsin, ev işi de yapsın, çocuğu da tek başına yetiştirsin eee o zaman senin o eve katkın nedir canım kardeşin? Varlığın insanlığa armağan mı nedir? Kadınlarımız bu herifleri iyice tepelerine çıkarmış bu neidr böyle , bu şekilde koca mı olunur baba mı olunur :KK51: Gel bir nikah yapayım ama kendimi yoramam, sorumluluk alamam onu yapmama bunu yapamam eee kadın niye evlenip bedavaya ev işçiliği yapsın o zaman? Ben mi acaibim toplum mu acaip çözemedim :ruh:
yoo ben de senin gibi düşünüyorum
üstelik evlenme kafasında adamlar ayda 10 bin lirayı anca kazanırken ben 3-4 katını kazanıyorum bir de gezip tozuyorum özgürce yani
işte bizim kafamızdaki adamlar da evlenmeye delirmiyor :)
(e ben de delirmiyorum zaten)

Kısmetse önümüzdeki aya nişanım ağustosta da düğünüm var. Annesigili bayramda birlikte görüntülü aradık. Yeğenleri oradaymış annesi konuşmanın bir kısmında torunlarını öprerek "Allahım size de vakti grlince böyle tatlı evlatlar nasip etsin" dedi sevgilim "amaaan anne " dedi bayramını hızlıca kutlayıp kapattı. "Ben çocuk istemem ki beş dakika konuştuk arkadan seslerinden duramadım " dedi. O an bir şey demedim. Anneme anlattım durumu . Böyle şeyler evlenmeden önce konuşulmalı. İstekleriniz bir değilse evlilik olmaz dedi. Bugun konuyu açtım. "Bende çocuk isteyip istemediğimden emin değilim ama ilerde isteyebilirim bilmiyorum. Çocuk istemiyorum dediğin anlık bir şey miydi yoksa kesin bir kararın mı bunu baştan konuşmalıyız" dedim. "Kesinlikle istemiyorum ama ilerde benimde fikrim değişirse bilemem. Ben çocuk bakabilecek yapıda değilim. Evet desem bile yük sana kalır bunu düşünerek istemelisin" dedi. Şaşkınım açıkçası . Böyle bir durumu hiç düşünmemiştim. Be demem gerekir nasıl davranmam gerek hiç bilmiyorum. İşin içinden çıkamadım
"daha evlenmeden açılan" ne demek?
bu konular zaten evlenmeden önce konuşulur.

iyi ki kayınvalideniz bi laf etmiş durup dururken
yoksa konuşmadan evlenecekmişsiniz

şaşıracak da pek bir şey yok, çocuk istememek, ya da çok heves etmemek de normal bir şey. ama sizin sevgilinizle bunları konuşmamış olmanız tesadüf eseri öğrenmeniz gerçekten hayret edilecek bir şey.

Asla bebek istemeyen insanlardan biriydim. Eşim aksine deli gibi bebek istiyordu. Evlendikten 2 yıl sonra ne olduysa ben de istemeye başladım. Tabi bu konularla alakam olmadığı için, çocuk yapma bilgim filmlerden ibaret o zamanlar, bir kez yapıyorsun hop bebek oluyor sanıyordum :halay:Anlatmak istediğim şey, nişanlın bir gün sırf senin için bebek yapmayı kabul ettiğinde belki aylarca uğraşmanız gerekecek. Bebek isteyen biri için ne kadar zor olsa da katlanılabilir bir süreç. Şahsen çok çok istemeyen biri olsaydım 2. ayın sonunda pes eder hiç uğraşmazdım. Tüm bunları göz önünde bulundurup karar vermelisin.

Zamanla insanin fikirleri degisime ugruyor. Evlenmeden once kesinlikle cocuk istemeyen 1 kisiydim. Daha sonraki yillarda olabilir belki seklinde degisti dusuncelerim. Simdi olsa da olur olmasa da olur fikrindeyim. Yani bu konu gercekten tek seferde karar verilebilecek 1 mevzu degil. Arti bence cocuk, iyi giden 1 evlilik icinde zamanla istenir/istenmez.

6 aylik bir bebek annesi olarak söylüyorum ki cocuk tek basina bakilacak bir sey degil ha bakarsin bir sekilde büyür ama benim demek istedigim sevgisi ilgisi gercekten bir insan yetistirmek zor. Ve istisnalar disinda turk kadinlari evlendikten sonra genelde cocuk istiyor. Zaten cevaplarda da yazmislar. 32 yasina gelmis bir adamin fikri degisse de zikri butun yükü size bırakma durumu degismez gibi.
Cok degisik geldi tavri nisanlinizin. Iyi düşünmelisiniz. Bazi arkadaslar en azindan fikrini soylemis demis ama soylememiski yine ortada birakmis.

Kısmetse önümüzdeki aya nişanım ağustosta da düğünüm var. Annesigili bayramda birlikte görüntülü aradık. Yeğenleri oradaymış annesi konuşmanın bir kısmında torunlarını öprerek "Allahım size de vakti grlince böyle tatlı evlatlar nasip etsin" dedi sevgilim "amaaan anne " dedi bayramını hızlıca kutlayıp kapattı. "Ben çocuk istemem ki beş dakika konuştuk arkadan seslerinden duramadım " dedi. O an bir şey demedim. Anneme anlattım durumu . Böyle şeyler evlenmeden önce konuşulmalı. İstekleriniz bir değilse evlilik olmaz dedi. Bugun konuyu açtım. "Bende çocuk isteyip istemediğimden emin değilim ama ilerde isteyebilirim bilmiyorum. Çocuk istemiyorum dediğin anlık bir şey miydi yoksa kesin bir kararın mı bunu baştan konuşmalıyız" dedim. "Kesinlikle istemiyorum ama ilerde benimde fikrim değişirse bilemem. Ben çocuk bakabilecek yapıda değilim. Evet desem bile yük sana kalır bunu düşünerek istemelisin" dedi. Şaşkınım açıkçası . Böyle bir durumu hiç düşünmemiştim. Be demem gerekir nasıl davranmam gerek hiç bilmiyorum. İşin içinden çıkamadım

Anne olmak istiyorsan kesinlikle ayrilmalisin. Herkes icin ayni degil elbette, ama Anne olmak istegini hic bir sevgi yada Baska bi varlik gideremiyor

Adamın evlendikten sonra fikri değişir belki diyerek evlenmek risk almak demek

Yaş 32 gayet olgun hayattan ne beklediğini bilen yaşta keşke daha da önceden söyleseydi bu fikrini yine evlilik öncesi konu açılması iyi olmuş düşünmek için fırsat

Çocuk sahibi olan arkadaşlarım da aman sanki bizimkiler çok istedi de bakıyor mu seviyorsan evlen diyorlar.
Ama diğerleri muhtemelen istemediklerini de söylememiş. Adam belki evet derim demiş. Gelecekte eğer istemezse adamı kandırıp hap kullanıyor gibi yapıp mı hamile kalacaksınız? Bu hem size hem de her çocuk gibi ilgili bir babayı hak eden çocuklarınıza yazık değil mi? Daha sonra ilgisizleşen babalarda annenin suçu yok ama çocuğu o duruma bile isteye sokmak yanlış bence. Adamda ne güzel dürüst davranmış. Siz de kendinizi tartın istermiyim diye. Ona göre karar verin

Bakmayan bakmıyor valla. 3 gündür duş alamıyorum, 5 dakika eline almıyor çocuğu dinlerler gördü bu gözler
orası da öyle tabii
ben konu sahibinin arkadaşlarının genellemesine kızdım
erkeklerin hiçbiri bakmaz boşver gibi konuşmuşlar ya hani

gerçi bende genelleme yapmışım.. O sinirle yaptım kız onlara aldanmasın diye

sizinki neden bakmıyor hayırdır çok mu yoğun?

Toplum çok acaip bir yere geldi artık. Erkeklerin afedersiniz popoları iyice kalktı sankim evlenerek kendilerini lütuf olarak sunuyorlar. Kadın çalışsın para getirsin, ev işi de yapsın, çocuğu da tek başına yetiştirsin eee o zaman senin o eve katkın nedir canım kardeşin? Varlığın insanlığa armağan mı nedir? Kadınlarımız bu herifleri iyice tepelerine çıkarmış bu neidr böyle , bu şekilde koca mı olunur baba mı olunur :KK51: Gel bir nikah yapayım ama kendimi yoramam, sorumluluk alamam onu yapmama bunu yapamam eee kadın niye evlenip bedavaya ev işçiliği yapsın o zaman? Ben mi acaibim toplum mu acaip çözemedim :ruh:
Parazit tipler işte onlar

Zamanla insanin fikirleri degisime ugruyor. Evlenmeden once kesinlikle cocuk istemeyen 1 kisiydim. Daha sonraki yillarda olabilir belki seklinde degisti dusuncelerim. Simdi olsa da olur olmasa da olur fikrindeyim. Yani bu konu gercekten tek seferde karar verilebilecek 1 mevzu degil. Arti bence cocuk, iyi giden 1 evlilik icinde zamanla istenir/istenmez.
Bende şu an istemiyor gibiyim ama garantisi yok ya istersem bir iki sene sonra bilmiyorum

Sevgilimi seviyorum. Bir anda aman çocuk istemiyor deyip bırakacak durumda değilim. Çünkü şöyle bir risk var ayrıldığımda baba olmayı isteyen biri ile olacağım diye böyle sevebilecğim iyi birine denk geleceğmin garantisi yok. ya da baba olmayı istiyorum diyenlerin iyi baba olacağının garantisi yok. Ben bir risk almak zorundayım. Ama asla çocuk istemiyorım derse ve ben çok istersem diye korkuyorum bunu göze alabilir miyim bunu düşünüyorum

Bende şu an istemiyor gibiyim ama garantisi yok ya istersem bir iki sene sonra bilmiyorum
Onun da fikirleri zaman icinde degisime ugrayabilir. Belki cocuk istiyor diye evleneceginiz baska sahis, sizi mutsuz edebilir veya kisir cikabilir vs. Garantisi yok sonucta bu durumun. Iyi 1 insanla evlilik yapmak bence herseyden daha onemli. Cocuktan da.

Nasıl bir sorun oldu çocuk isteme/istememe meselesi mi ilgidizlik mi?
Nasıl bir sorun oldu çocuk isteme/istememe meselesi mi ilgidizlik mi?
İki arkadaşım yazacaktım yanlış olmuş.Evet çocuk isteme olayı yüzünden bir tanesi gayet iyi de anlaşıyordu ama arkadaşım anne olmak istiyordu eşi istemedi ayrıldı.Diğeri de aynı şekilde çocuk meselesi yüzünden evlilikleri yıprandı.Bu konu bence ciddi ciddi konuşulması gereken bir konu.Nişanlınız açık açık söylemiş istemediğini ileride ikna ederim diye düşünmeyin.Biyolojik yaşımız çok hızlı ilerliyor yaş geçince bir sürü tedavi filan gerekiyor bence çok iyi düşünün.

orası da öyle tabii
ben konu sahibinin arkadaşlarının genellemesine kızdım
erkeklerin hiçbiri bakmaz boşver gibi konuşmuşlar ya hani

gerçi bende genelleme yapmışım.. O sinirle yaptım kız onlara aldanmasın diye

sizinki neden bakmıyor hayırdır çok mu yoğun?
Benim çocuğum yok. Arkadaşımın eşi öyleydi. Biri kucağında biri arabada iki çocukla alışveriş bile yapmak zorunda kalırdı. Bakmazdı yani adam

Back
X