- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi GaydiriGubbakCemile
-
ya bu çok can sıkıcı bi durum ve arkası kesilmeyecek bişey
annesi oğluna direktif verir, teyzeni arasın, dayını ziyaret etsin, anneannenin elini öpsün, sevgilin emri aynen sana aktarır, teyzemi ara, dayımı ziyaret et, ananemin elini öp....
ve bunun sonu yıllarca gelmez
bence sen nerde nasıl hareket etmen, nerde ne zaman kimi araman nasıl konuşman gerektiğini bildiğini çocuk olmadığını, bu konuda kimseden direktif ve yönlendirme istemdiğini sevgiline iyice anlat
bayramlarda çocukları zorlarlar ya teyzenin elini öp, bak sana şeker verceko hesap olmuş
insanlar kendi egolarını tatmin etmek için başkalarını kullanıyolar işte
Ben olayın öyle olduğunu düşünmüyorum. Arasan iyi olur manasında söyşemiş sevgilisi sonuç olarak kız bilmiyor onun doğumgünü tarihin oda söylemiş bugün d.gümü arasan iyi olur tanıuştınız sevinir demiş ne var ki bunda. Mesela benim eşimde annemin soğumgünün hatırlamaz hiç hatta kendi annesininkini bile bilmez ben hep derim annemin d.günü arayalım sende kutla derim bu direktif vermek değil hatırlatmaktır. Aile olunca özel günleri hatırlamak önem taşır büyüklerde bua önem verir. Şimdi böyle direktif diye düşünürsek evlenince de öyle düşüneceğiz. Siz eşiniz annenizin d.gününü felan hatırlamasa hatırlatmaz msıınız kutlamasını istemez misiniz istersiniz çünkü anneniz bak damadım kutlamadı der. Ama diz direktif vermiş olmayacaksınız. Kız bir kere tanışmış tanışmasaydı bunu yapmasına gerekte olmazdı onlarda beklerler kutlamasını haliyle ben seve seve kutlardım kutladım da eşimle çıkarken.
Ay aman Allah'im ne kadar buyuk bir problem! Ben de bir sey var zannettim cidden uzgun smilleri gorunce!
Ilk basta ailesinin içine giren sensin, simdi de bunun gereklerini yapman lazim. Teyzeyi arayip iyiki dogdun demek ne kadar zormus vay be... Yazik teyze için uzuldum simdi peh pehh peh...
Hele damat adayi daha bir ilginç, mustakbel esinin "ne ariiiiiicam" seklindeki simarikligini annesine soyluyor... Ee anne afalliyor ve bozuluyor... dusunmustur, bu kiz gecen yil geldi bizimle birlikte dogum gunu kutladi, pasta yedi(muhtemelen yemistir)simdi ne oluyr buna diye... Yazik teyzecik yeni nesil boyle iste...
Sirasini usulunu, yolunu yordamini bilmeyince boyle oluyor iste.
Ne gereği vardı bu kadar yüz göz olmanızın keşke en başından bu kadar samimiyete girmeseydiniz.
Kız kardeşinin durumlarını falan paylaşmayın,anlatmayın iyi niyetli bile olsanız. Daha onlar için sıfatınız nedir ki bu kadar aile içlerine kadar girdiniz...
Tamam bende zamanında erkek arkadaşlarımın ailesiyle falan tanıştığım olmuştu;ama sizdeki samimiyet çok gereksiz olmuş.
Arayı açın derim...Kendi başınızın ağrımaması için...
Tamam erken tanışarak yapmışsın bir hata,gerisini getirme bari.
Tavrını değiştirme derim ben.
Bir kere yüz verdin mi gerisi geliyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?