Daha evlenmeden başladık !

ya bu çok can sıkıcı bi durum ve arkası kesilmeyecek bişey

annesi oğluna direktif verir, teyzeni arasın, dayını ziyaret etsin, anneannenin elini öpsün, sevgilin emri aynen sana aktarır, teyzemi ara, dayımı ziyaret et, ananemin elini öp....

ve bunun sonu yıllarca gelmez

bence sen nerde nasıl hareket etmen, nerde ne zaman kimi araman nasıl konuşman gerektiğini bildiğini çocuk olmadığını, bu konuda kimseden direktif ve yönlendirme istemdiğini sevgiline iyice anlat

bayramlarda çocukları zorlarlar ya teyzenin elini öp, bak sana şeker vercek
o hesap olmuş

insanlar kendi egolarını tatmin etmek için başkalarını kullanıyolar işte

Son düzenleme:
Siz ortada söz nişan yok yüz göz olmak istemiyorum demişsiniz ama onu annesinin evine gitmişsiniz, teyzesi de ordaymış yani sizden haberi var. Şu anda sevgili bile olsanız tanıştıktan sonra aramak sormak özel günleri kutlamak gerekiyor bu benim düşüncem. Sonuçta siz o insanı sevmiyor musunuz bir gelecek düşünmüyor musunuz bunun temelleri böyle böyle atılır. Madem öyle sizde gitmeyecektiniz haa sadece ismen bilselerdi sizi eğer evet kutlamınıza gerek yok derdim aya da annesine gittiğinizde teyzesi de orda olmasaydı. Hem kansermiş kadın ne olur arayop bir doğumgününüz kutlu olsun deseniz merak etmeyin bir kutlamakla yüz göz olmuş olmazsınız iş ciddiye de binmiş olmaz. Sizinde ailniz çocuğu tanıyormuş şimdi sizin sevgilinizde bayramda seyranda aramasa annenlerde der neden aramadı diye ya da düşünürler içlerinden geçirirler yanii..

Ben olayın öyle olduğunu düşünmüyorum. Arasan iyi olur manasında söyşemiş sevgilisi sonuç olarak kız bilmiyor onun doğumgünü tarihin oda söylemiş bugün d.gümü arasan iyi olur tanıuştınız sevinir demiş ne var ki bunda. Mesela benim eşimde annemin soğumgünün hatırlamaz hiç hatta kendi annesininkini bile bilmez ben hep derim annemin d.günü arayalım sende kutla derim bu direktif vermek değil hatırlatmaktır. Aile olunca özel günleri hatırlamak önem taşır büyüklerde bua önem verir. Şimdi böyle direktif diye düşünürsek evlenince de öyle düşüneceğiz. Siz eşiniz annenizin d.gününü felan hatırlamasa hatırlatmaz msıınız kutlamasını istemez misiniz istersiniz çünkü anneniz bak damadım kutlamadı der. Ama diz direktif vermiş olmayacaksınız. Kız bir kere tanışmış tanışmasaydı bunu yapmasına gerekte olmazdı onlarda beklerler kutlamasını haliyle ben seve seve kutlardım kutladım da eşimle çıkarken.

ben nefret ediyorum boyle yonlendirmelerden bugün bunu soylüyorlar yarın başka bişe emir vakileri hiç bitiyor boyle boyle yer yapıyorlar kendilerine sonrada kukla gibi yonetmeye çalşıyorlar tabiki geçmiş olsun demenizin doğum günün kutlamanızın bir sakıncası yok sorun siz sanki bunları düşünemiyecekmsnz sevgilinz annesi soylüyor ,bence her dediklerini yapmayın bu yaptıklarında kotü bişe göremiyorum ama çok yüz göz olma derim yarın birgün anne oğul bir olup şunu yapın şuraya gidin her programınızı onlar yapar ben yaşadım ordan biliyorum bir yüz verdin mi ardı arkası kesilmez bir dediklerinide yapma senden kotüsü olmaz onun için koca bir sınır çiz derim

valla canım bal gibi de direktif, direktif olmasa, oğlu vasıtasıyla iletip, istediği şey olmayıncada bozulmaz, ayrıca sen evlisin bu arkadaş daha sözlü bile değil, daha sözlü bile değilken, nerde napcak nasıl davrancak müstakbel kayınvalidesi karar veriyor
şimdiden bunlara boyun eğerse, ilerde daha çooook şeylere boyun eğmek zorunda kalır, sevgilisinin teyzesinin doğum gününü hatırlamak zorunda değil, hatırlatıldı diye kutlamaya zorlanmak, bi de kutlamayınca bozulmak vs.. hiç de bana normal gelmiyor
bu resmen ego tatmini, gelin adayımız bunu yaptı, şöyle davrandı, bunu yaptı diye ele güne duyurma.
herkesin kendi aklı beyni var, kimse 5 yaşında çocuk değil, eminim arkadaşta nerde nasıl davranmasını bilen bi kızdır
böyle böyle insan kendisi olmaktan çıkıp, iyi niyetliydi canım deyip, başkalarının ona biçtiği hayatı yaşamaya başlıyor
"iyi niyet", gerçekten iyi niyetli belkide herkes kendince iyi niyetli ama süper bi laf vardır, cehendemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşelidir diye

tabii bunlar benim düşüncem, dünyada hiç bi kar tanesi bile bir diğerine benzemiyorken , iki insanın düşüncelerinin aynı olması mümkün değil
:13:

Son düzenleme:
benim kayın validemde nişanlılıkta başladı boyle davranmalara hiç ardı arkası kesilmedi bende soyllemesi başta anlamıyodum 22yaşındaydım yapıyordum oraya git diyordu eşimle gidiyordum şunu arayın bunu arayın hiç derdi bitmezdi kadın habire kendi dedğini yaptırma derdinde benden soylemesi ilerde çok büyük sorunlara sebep olur her programını onlar yapar senin düşüncelerin onemsenmez bir yere gidilecekse onlar karar verir v.s onun için boyle şeylere ortam verme

Acikcasi ben kutlamaymis gelmeymis gitmeymis bunlari ckmönemsemiyorum.Beni ilgilendiren sey seni sunu ara bunu ara diye yönlendirmesi.Cünkü bizimki bunu cok yapardi.Ben de hep yaptim.Simdi insansin canin yapmak istemez ama yapmiyorum diyemezsin.Velhasil insanlar birbirlerine dünyayi dar ediyor.anlamiyorum ki.

erkeklerin doğasında var bu galiba.yeni evliyken eşim de bana şunun elini öp bu amcam şu dayım bu dedem şunun yanında ayak ayak üstüne atma büyüğüm ayıp vs gibi laflar çok dedi baktım alakasız kişilerin bile elini öptürüyor hiçbir şey demeden ben öpmez oldum.benim de hoşuma gitmiyor böyle muhabbetler zorlamalar .sonuçta her insanın aklı fikri var birilerinin yönlendirmesine gerek yok ki.umarım sevgilini bu konuda yola getirebilirsin canım

Ben değil ama yazdklarımı siz fazlasıyla problem etmişsiniz bence..Tabi haklısınız nede olsa siz hiç genç olmadınız. Hayatınıza hiç keşkeleri sokmadınız. Şuanda bile bir sene geriye bakıp ne kadar aptalmışım demediniz.. Yorumunuz için teşekkürler..

Teşekkür ederim canım.. Evet keşke girmeseydim diyorum bende.. Askerdeyken annesine onun yokluğunu bir nebze olsun aratmamak içindi samimiyetim.. Acısı çıkıyor işte yavaş yavaş

Kızlar sizden istediğim nasıl davranmam konusunda bana yardım etmenizdi..Ama çoğunuz "farkında olduğum üstüne basa basa belirttiğim olmaması gereken samimiyetime" takılmışsınız.. Tabi bu samimiyette öyle sanıldığı gibi bişey değil.. 2 senede 2 kere yapılmış bir ziyaretti bu.
Yeniliklere gelince..
Doğumgünü akşamı benimki ailesiyle birlikte teyzesine gitti. O akşam sevgilimin annesi kızkardeşine gündüz olanı anlatıyor. Tam olarak ne konuşuldu bilmiyorum.. syah_inciye aramasını söyledik ama böyle böyle oldu falan diye herhalde anlattı..Sevgilimde " teyze seninle 1 senedir konuşmadığı için aramaya çekiniyor kız demiş" Teyzeside bu konuda bana hak vermiş..Açıkcası ben üzüldüm bunu duyduğumda.. Benimkinede kesin bir diille ifade ettim birdaha bu tarz şeylerle karşıma gelme diye..Durum bundan ibaret kızlar.

Bizede nişanlılık döneminde eşimin annesinin direktifleri başlamıştı, yok şu yengene gidin, dayına gidin, amcana gidin, dedene gidin. Benim yanımda nişanlıyken eşime söylüyordu, gitmedim,

Mesela dedesine hep gidiyordum onlara her gittiğimde, dedeye bi kez gitmedik, insanlık hali değilmi çok yorgunduk , laf etti söz etti bir sürü, daha nişanlıydık üstelik,
hatta bunun üzerinden 2 ay geçti lafını sözünü etti. Hatta bi kere yine hayır dediğimiz halde zorla bizi amcasına götürttü, siz gitmezseniz onları çağırırım mantıgıyla bizim
yanımızda amcasına '' onlar yorgunmuş siz gelin o zaman '' diye emri vaki yaptı.

Evlendim aynı şekilde evime kendilerinin ve hatta akrabalarının gelme gitme sıklıgına , bizim onlara gelme gitme sıklığımıza bile mudahale etmek istediler, Hepsine karşı dimdik durdum, ailemi karıştırmak istedi, ailemde arkamda durdu, eşimde arkamda durdu, ağzını açamıyor şimdi.

Baştan taviz verirsen ki biz vermediğimiz halde, o söylediği halde gitmiyorduk gideriz demiyorduk zorla emri vakiyle bizi göndermeye çalışıyordu.Israr ediyordu illa söylüyordu. Yapmayacaksın kaynananın lafıyla birşey, eşinde ailende yanındaysa ağızlarını açamazlar, tepki koyarsanız. Sakın baştan istediklerine boyun eğme, Sen istiyorsan git, ara vs. Baştan buna izin verirsen ki bak biz vermediğimiz halde bile tekrar ediliyordu,baskı yapılıyordu, kadın illa kötü olmaktan anlıyormuş. Tepkini baştan eşine koyacaksın. Sizi yönlendirmesine izin vermeyin.Yoksa ardı arkası kesinlikle kesilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…