• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha evlenmeden Sorunlar başladı :(

Ailene söyler misin, söylemezmizin bilemem ama emin ol onlar siz evlenene kadar zaten bunu hissettirirler ailene.
Eğer seni bu kadar istemiyorlarsa , eninde sonunda sizi mutuz etmeyi başarırlar.
İmzayı atmak değil mesele, imzadan sonra başlıyor asıl macera.
Bugün arkandayım diyen adam bak nasıl oturuyor anasının dizinin dibine.
Madem nişanlın bu kadar bağlı sana , umursamıyor söylenenleri, baştan konuşturmamalıydı bu şekilde.
Kesip atmalıydı ben seviyorum diye.
Dinlemiş , dinlemiş bide gelmiş size anlatmış.
Şaka gibi.
İnan sana bunlar huzur vermez.
Umarım yoluna girer herşey ama bazen balık baştan kokuyor.:31:

Nısanlın arkanda dıyee ona guvenıp aılene soylememezlık etme yoksa ılerıde pısman olursun...
Aılenden baska kımseye guvenme...Aılene soylememe nedenın bu ısı bıtırecekler korkusu sanırım ama yanlıs yoldasın:50:

konu sahibi arkadaşım bana kızacaksınız farkındayım ama kaynana ne demişten önce sözlünüzün bu olanları size anlatmasını bi değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum , siz nekadar ısrarcı olursanız olun , olgun bir erkek annesine gereken cevabı verir gereken tavrı koyar konu kapanmıyorsa da kendisi halletmeye çalışır size hiç çaktırmadan anlatmadan çünkü o olgunluğa erişmiş bir bey bilir ki düğün öncesi böyle bir muhabbeti sözlüye anlatmak daha şimdiden gelin -kaynana çatışmasına sebeb olur .çünkü çözüm sizde değil neticede kaynana adayınıza --aa benden iyi gelin mi olur beni al nolurr demeyeceğinize göre ,çözüm sözlünüzde, anlatılanlardan aklı karışmış olabilir mi yada annesine çok bağlı olup napcağını bilemiyor olduğundan size anlatmış olabilir mi? mantıken sizden büyük bir beyfendinin, gerekirse evden uzaklaşması ve konuyu kapattırması gerekir hatta sakın X( siz oluyorsunuz) duymasın, çok üzülür yakında evlenicez kızın yüzüne bakmaya yüzünüz kalsın der geçer.. hakkınızda hayırlısı

Anam burdaki kayınvalideler de hep seçmece :27:
Ne cesaret ya karşılarına alıp konuşacak kadar
Bu cesareti sözlün vermiş olmasın canım ? :26:
Yani pişman oldu da ailesine mi topu attı dersin
Sözlünle konuştun mu bu durumu o ne diyor?

konu sahibi arkadaşım bana kızacaksınız farkındayım ama kaynana ne demişten önce sözlünüzün bu olanları size anlatmasını bi değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum , siz nekadar ısrarcı olursanız olun , olgun bir erkek annesine gereken cevabı verir gereken tavrı koyar konu kapanmıyorsa da kendisi halletmeye çalışır size hiç çaktırmadan anlatmadan çünkü o olgunluğa erişmiş bir bey bilir ki düğün öncesi böyle bir muhabbeti sözlüye anlatmak daha şimdiden gelin -kaynana çatışmasına sebeb olur .çünkü çözüm sizde değil neticede kaynana adayınıza --aa benden iyi gelin mi olur beni al nolurr demeyeceğinize göre ,çözüm sözlünüzde, anlatılanlardan aklı karışmış olabilir mi yada annesine çok bağlı olup napcağını bilemiyor olduğundan size anlatmış olabilir mi? mantıken sizden büyük bir beyfendinin, gerekirse evden uzaklaşması ve konuyu kapattırması gerekir hatta sakın X( siz oluyorsunuz) duymasın, çok üzülür yakında evlenicez kızın yüzüne bakmaya yüzünüz kalsın der geçer.. hakkınızda hayırlısı

Kesinlikle kızmadım söylediklerinizde haklılık payı çok fazla kiii benim ailemdeki herhangi bir olumsuz bi konuşmada ben tavrımı koyadum ve üstüne kimse bişey demedi bunuda asla belli etmedim sözlüme bu durumda ise seninde söylediğin gibi ailesine çok bağlı ve ne yapacağını şaşırmış bi çıkış aramak olduğunu gördüm ben benden bir destek için anlattı belkide bilmiyorum ama kesinlikle bilmediğimi biliyolar ben kendimi onun yerine koyuyorum gerçekten zor bi durum aile bu başka bişeye benzemez etkilenmemek mümkün deil ama çözümün benden geleceğine inandı belkide

Anam burdaki kayınvalideler de hep seçmece :27:
Ne cesaret ya karşılarına alıp konuşacak kadar
Bu cesareti sözlün vermiş olmasın canım ? :26:
Yani pişman oldu da ailesine mi topu attı dersin
Sözlünle konuştun mu bu durumu o ne diyor?[/QU

Tabiki böyle bi durumun mümkün olmadığını söylemiş evlenemezsek hayatı onlara nasıl zindan edeceğinide açık açık sordumm sende ayrılmak istiyosunda buda bi çıkış yolumu die kesinlikle dedi bi seçim yapmam gerekirse bile bu sen olursun dedi

Dedi dedi ama bana gelse bile ben onu bu şekilde ne kadar mutsuz olacağını bildiğimden ben böyle bi seçimi kabul etmem :(

Tabiki böyle bi durumun mümkün olmadığını söylemiş evlenemezsek hayatı onlara nasıl zindan edeceğinide açık açık sordumm sende ayrılmak istiyosunda buda bi çıkış yolumu die kesinlikle dedi bi seçim yapmam gerekirse bile bu sen olursun dedi

Dedi dedi ama bana gelse bile ben onu bu şekilde ne kadar mutsuz olacağını bildiğimden ben böyle bi seçimi kabul etmem :(

Anladım canım ,can sıkıcı bi durum gerçekten
Oğlu sevmiş beğenmiş onlara ne oluyor anlamış değilim
Sen yüz göz olma canım,bundan sonrası sözlüne kalıyor
Kesin bi dille ifade ederse,bu işin sonlanmayacağını ailesi de kabul eder
Heiki taraf arasında da seçim yapmasına gerek kalmaz
O kadar uzamaz canım dert etme

Canım evlenmeden bunları yapıyorlarsa evlendiğinizde daha büyükleriyle karşılaşacaksın ... Sözlün şimdi tabiki yanında olur ama evlendikten sonra emin ol ailesinin tarafına dönecektir ... Hep sen suçlu olacaksın o zaman ... Herkesin gözünde kötü gelin olacaksın .... yapacaklar ... Evlenme tarihiniz ne bilmiyorum ama bence ertele ... İçin rahat edene kadar ertele ... baktın devam ediyor sorunlar o zaman yol yakınken dön ... Çok yıpranırsın ... Analarımız bir damla gözyaşımıza kıyamazken pamuklara sararken kendinden bile sakınırken el gelir senin canına okur ... En çok koyan da bu zaten ...

Çekinmeden sizi karşısına alıp konuşuyorlar:47: Birtek size değil oğullarınada saygıları yok bunların. Tavrınızı koymalısınız, sanki zorla evleneceksiniz. Gece gece nasıl sinirlendim. Bence ailenizede söyleyin, oh valla sizi aralarına alıp resmen sıkıştırsınlar, laf saysınlar, sizde ailenize söylemeyin. Valla birşey söyleyimmi, bu devirde söven yaranıyor (aslında başka bir kelime de ben yazmak istemedim:1:). ayrıca ailesine şimdiden bu şekilde konuşma imkanı veren sözlünüz ilerde nasıl arkanızda duracak. Siz ne kadar saygılı olursanız olun bu insanlar ondan anlamaz, saygı nedir bilmemişler çünkü. Çok sinirlendim, üzmeyin tatlı canınızı. Şu mübarek günde Rabbim yardımcınız olsun. Şu kaynanalarda gelinlerle uğraşmayı bırakıp kendi dertlerine düşsünler. Amin. :kkk:

erkeğin ailesi senle baş edemiyeceğinl anladı , yedekte onların kafasına uygun kız varmış demek , ..çok bencil vede küstah bir aileymiş bence bunu herkese anlat onların akrabalarınada , bunlar kendilerini ne sanıyor? herhalde sen yinede bu adamla evleneceksin , lnadınana olsa

bir yıl nişanlı kalmış düğüne 2 ay kala nişan atmış bir bayan olarak yapıyorum yorumumu. kendımden örnek verecek olursam bende bazı şeyleri görmezden geldim sustum aileme aksettirmedim, yeri geldi duymamış görmemiş gibi davrandım fakat emin ol ki bugün sustuğun, bilmiyormuş gibi davrandığın ya da ailene söylemediğin herşey karşına çıkacak ! düğüne bir saat bile kalsa karşına çıkıyor! Ki senin durumun çok ciddi bir durum bence yani karşı tarafın çekinceleri var ise bunu nişanlansan dahi her fırsatta ima edecekler. annen diyecek kayınvaliden böyle dedi neden dedi acaba ne demeye çalıştı ? annen neden dediğini anlamayacak ama sen bileceksin neden dediğini ve o zaman kalbin çok acıyacak.. herkes evlilik telaşını doyasıya yaşarken senin içinde hep bir huzursuzluk olacak.. Kaldı ki sorgulaman gereken şey sözlünün ailesinin neden böyle birşey dediğinden ziyade sözlünün gelip sana bunu anlatmasıdır.. bence bu çok ciddi birşey.. sözlün ailesinden böyle birşey duyduktan sonra tavrını koymalı ve bunu sana kesinlikle söylememeliydi. Çünkü sen bunu artık hiç unutamıcaksın malesef.. malesef ki bu sözlünün biraz güçsüz olduğunun göstergesidir. Son olarak şunu söylemek istiyorum sözlün sana senın yanındayım onları seçmem seni seçerim diyor ya.. körü körüne inanma.. benim nişanlmda öyle diyordu ne oldu ? Erkekler hiçbir zaman bayanlar kadar cesur olamazlar.. Senin arkanda duracak sana destek olacak tek insan ailendir.. Sakın bunları ailene anlatmamazlık etme.. yarın birgün bu ortaya çıktığı zaman keşke dersin keşke anlatsaydım.. ayrıca sanma ki sözlünün ailesi sözlünün sana bunu anlatmadığını düşünüyorlar.. :45:

Kendimi nerelere vurayım hiç bilmiyorum artık gülüyorumm sinirdenn bugün sözlümde görüştük konu zaten malumunuz ramazanın geçen haftalarında kv iftara almıştı bizi ne yapmam gerekiyo dedimm sen bana bahane uydurmuş gibi ol almayalım iftara dedim olmaz öule şey dedi kesinlikle yarın mecburen arayıp onları iftara davet edeceğim şaka gibi

Kv sizi iftara almis, aranizda tartisma yok, birsey yok, tabii ki sizin de almaniz lazim. Ortada sadece sozlunuzun size soyledikleri var, onlarin arasinda gecen konusmalar var ve sizin haberiniz yok diye biliyorlar degil mi? Yuzunuze karsi sizden hoslanmadiklarini ve ogullarina layik bulmadiklarini soylemediler ve boyle birsey yokmus gibi davraniyorlar degil mi? Eger bu isi devam ettirmeyi dusunuyorsaniz siz de normalde ne yapilmasi gerekiyorsa oyle davranacaksiniz, yok, eger ben bunu tafama takarim, ona gore davranirim derseniz o zaman karsi tarafa da niye uzak durdugunuzu izah etmeniz gerekir, o zaman da artik inceldigi yerden kopar..

Bence bir erkek bir kizi begenince ve evlenmeye karar verdiginde butun ailesi de bu kizi begenecek ve hic aksi fikir beyan etmeyecek diye birsey yok. Herkesin zevki bir degil, beklentisi bir degil. Biri begense digeri bir kusur bulur illa ki.. Tabi her damat adayi bosbogazlik edip bunu kiza yetistirmez o baska.. Sizin talihsizliginiz sozlunuzun bundan etkilenip olayi size kadar tasimasi olmus..

Kv sizi iftara almis, aranizda tartisma yok, birsey yok, tabii ki sizin de almaniz lazim. Ortada sadece sozlunuzun size soyledikleri var, onlarin arasinda gecen konusmalar var ve sizin haberiniz yok diye biliyorlar degil mi? Yuzunuze karsi sizden hoslanmadiklarini ve ogullarina layik bulmadiklarini soylemediler ve boyle birsey yokmus gibi davraniyorlar degil mi? Eger bu isi devam ettirmeyi dusunuyorsaniz siz de normalde ne yapilmasi gerekiyorsa oyle davranacaksiniz, yok, eger ben bunu tafama takarim, ona gore davranirim derseniz o zaman karsi tarafa da niye uzak durdugunuzu izah etmeniz gerekir, o zaman da artik inceldigi yerden kopar..

Bence bir erkek bir kizi begenince ve evlenmeye karar verdiginde butun ailesi de bu kizi begenecek ve hic aksi fikir beyan etmeyecek diye birsey yok. Herkesin zevki bir degil, beklentisi bir degil. Biri begense digeri bir kusur bulur illa ki.. Tabi her damat adayi bosbogazlik edip bunu kiza yetistirmez o baska.. Sizin talihsizliginiz sozlunuzun bundan etkilenip olayi size kadar tasimasi olmus..

Kesinlike benim yüzüme karşı böyle bi tavırları söz konusu deil benim haberim olduğunu bilmiyorlar ve bende öyle daranmak zorundayım içimm almasada onlargibi en güzel maskemi takıcam mecburen
İnşallahh belkide farklı şeylere vesile olur ve onlarda yanıldıklarını anlarlar umuyorum mm

Ben hala toparlayamıyorum kendimi aklıma geldikçe ağlamaktan alamıyorum kendimi bi yanda evdkilere çaktırmıyım bi yanda içimde tutamıyorum ama dün akşam malum kandil akşamı sözlümün halasına yemeğe davetliydik giderken kv lerede uğrayalım istedik ben bilmiyorum malum konuyu hemde kandill gittik kv dem beni görünce gülümsedi eltimde malum ordaydı tabi süper ikili oda aynı şekilde hafif bi gülümseme neyse sarıldık hoşneş 5 dk hal hatır falan iyi güzel sözlüm babamıda görelim çıkalım dedi kp de dışarıdaydı onuda gördükk elini öptüm bütün güler yüzlülüğümle belkide konuyu bildiğim için ilk defa bu kadar soğuk hissetim onları kendimee bu arada annem arayıp kv leri iftara davet etti kv daha sonra arayıp kp rimin 3 gün boyunca programı olduğunu söyledi bahaneninde böylesiii dimi

Merhaba arkadaşlar Benim problemim daha evlenmeden başladı ne yazıkki 3 aydır sözlüyüm bayramdan sonra nişanımız olcakken sözlümün ailesi geçen akşam kendisi karşılarına alıp beni istemediklerini bizim mutsuz olacağımızı düşünüyolarmış şaka gibi üstelik başka birini bile önerme cesaretinde bulunuyolar 3 aydır bişey yok ilk başlar hepsi canım cicim şimdi ise böyle düşünüyolar çıldırıcam bi yol ayrımındayım ne ayrılmak istiyorum nede bu söylenenleri yutmak :(:50:

cocuk oyuncagımıymış bu işler istemiyorsa baştan söyleseymiş,paşa gönülleri bilir istenmediğin bir yere gelin olma sonradan basın cok agrır derım ben

Balik bastan kokar

Sözlün simdiden sana laf bile birakmiyor, iftara davet edeceksin diyor, sen düsün artik.

Evlendikten sonra ohooooOOoooo daha neler neler olacak. Yazarsin artik, okuruz burdan.

Aslinda yapacagin sey ne biliyormusun? Ama biraz yürek ister.

Sevgiline diyeceksinki yok olmuyacak bu is, ben bu ailenin yaptigini kabullenemiyorum, bitti.
Ailenede anlatacaksin, onlarda telefon acip ailesine söylüyecekler, oglunuz böyle böyle demis biz sözü atiyoruz.

Sonra onlar düsünecek tasinacak ve yalvar yakar seni geri elde etmeye calisacaklar. Yapmazlarsada olmuyacak!

Böyle yapmazsan, daha sen cok cekersin.

arkadaslara katılıyorum , aılene solemelısın kesınlıkle
ayrıca onlara agızlarının payını vermelısın sımdıden boyle baslarlarsa konusmaya canın cok sıkılır , haddını bılmelerı gerekır

Valla canım, bence sorunun kaynağı nedir? Önce onu bulmaya çalış çünkü sonradan böyle oldular dedin, belki senin fark etmediğin hatalı bir dvranışın vardır. Yani bu söyleme hakları yok ama sorunun kaynağını bulursan, bence çözümü de bulursun. Eğer kafanda ayrılık yoksa, sözlün de ailesini atamayacağına göre, bu durumda sabreden taraf sen olacaksın gibi görülüyor. :( Offf allah yardıncın olsun, çok zor.

Balik bastan kokar

Sözlün simdiden sana laf bile birakmiyor, iftara davet edeceksin diyor, sen düsün artik.

Evlendikten sonra ohooooOOoooo daha neler neler olacak. Yazarsin artik, okuruz burdan.

Aslinda yapacagin sey ne biliyormusun? Ama biraz yürek ister.

Sevgiline diyeceksinki yok olmuyacak bu is, ben bu ailenin yaptigini kabullenemiyorum, bitti.
Ailenede anlatacaksin, onlarda telefon acip ailesine söylüyecekler, oglunuz böyle böyle demis biz sözü atiyoruz.

Sonra onlar düsünecek tasinacak ve yalvar yakar seni geri elde etmeye calisacaklar. Yapmazlarsada olmuyacak!

Böyle yapmazsan, daha sen cok cekersin.

Bende bu konuyu yaşayan değilde okuyan olsaydıminan sendn farklı yorum yapmazdım ama bazı şeyleri yaşayınca anlıyorsun ailenin karşısına bi adamı getiriyosun ve ben bununla evlenicem diyosun kimseye laf bırakmadan kararını veriyosun bunun akabinde birsürü şey yaşanabiliyo ben şimdi kalkıp aileme bunu bu şekilde anlattığımda ve dediğin gibi bi arama olduğunda bunun geri kazanması falan olamaz kimse yüz yüze bakamaz biz birbirimizi seviyoruz ve kimseyi yıpratmadan olsun istiyoruz ama söylediğin gibi ben çekicekmişim gibi geliyo ama farkına vardırmanın yolu bu diil sevgilime bunu hee yine farketmezse ve bu durum devam ederse zTen yapabilecek bişey yok demektir teşekkürler saoll yinede

Back
X