Daha hukuk fakültesine başlamadan hukuktan soğudu

Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum. 😕 lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Zaten insanlar asla susmaz. Onlar tıp okusan da bi yerden olumsuz yanini bulup cikarirlar.
Kardesiniz kulaklarini tikasin hukuk bolumunden bahsediyoruz yani boru değil:D
O konuşanları da susturun bence cevap vermedikce konusuyolar sanirsin 3 üni bitirmiş cok bilgili bu konularda:KK34:

Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum. 😕 lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.

Donanımlı ve işini iyi yapan biri illaki istediği noktaya gelir

4 yil degil 4 gunde turkiye'de neler neler degisiyor. onu acik bolumler 4 yilda mezun olana kadar cok mezun veriyor atamasi zorlaniyor. veya onu tikali bolumler aciliyor. mesela fen bilgisi ogretmenlerinin atamasi yoktu da 4+4+4 sistemine gecildi bir suru fen bilgisi ogretmeni atandi. nasip bu isler. tr de hic belli olmuyor neyin ne olacagi. malesef ki boyle bir ulkeyiz. endise etmesin. 4 yila kim öle kim kala.. o en guzel sekilde okumasina baksin. yurtdisina da hazirlansin.

Ülkede pek çok kurumun içi boşaltıldı. Bir çok alanda görürsünüz ayaklar baş olmuştur... Neyse çok fazla yorum yapıp tehlikeli bir konuşma yapmak istemiyorum.
Herkesin nasibi ayrıdır hayat bize gösteriyor ki okuduğunuz bölümün çok da bir önemi yok, Allah baht açıklığı versin...
Hukuk okumak, okulda çok atik olmak, basarili bir öğrenci olmak, donanımlı olmak.... öğrencinin kendine kattığı artılar bazen maddi anlamda bir hiç olabiliyor.
Bazen de görüyoruz okulun en pasifi çok çok iyi yerlere gelebiliyor. Hatta Şöyle diyeyim üniversitenin en düşük puanlı bölümünü sonunculukla bitiren bir adam bir kurumda müfettiş olabilirken siz üniversitenin en nadide bölümünü bitirip 8-9 kez söz konusu kurum sınavlarından takır takır elenebiliyorsunuz... Nasip işi, baht işi. Allah kardeşinize güzel nasipler versin ve bahtını açık etsin.

Hmm referansları var mıydı acaba kazananların hiç sorma imkanınız oldu mu? Benim de her sene 90 üstü alıp sürekli elenen arkadaşlarım var da .. Bir umut olur bizlere de :KK70:

Pardon tanışıyor muyuz 😄😄
Asla inanmam referanssız kazanıldığına, referanssız kazandım diyen referansını saklıyordur, zaten hangi insan çıkıp da bana şunun torpili -pardon referans- dokundu diyebilir?

Neden zor olsun soğumasın illa hakim savci olmak zorunda değil, iyi bir avukat olur. Benim eşim hakim evliyken kazandı daha önce 3 sefer girmişti , mülakattan elendi ama en sonunda oldu. Torpil filan yoktu, cok emek verdi , oldu. Bence şimdiden soğumasına gerek yok. Inşallah yolu acik olur

Bu yorum bana umut oldu, ben de daha önce defalarca mülâkat deneyimi yaşadım. Artık girmekten vazgeçtim. Bir kaç kez elendikten sonra olunabiliyorsa ki 8-9 kez elenen biliyorum, hakikaten ben de bu sene gireceğim. Referansım yok bir referansa gidecek meşrebim de yok.

Bu yorum bana umut oldu, ben de daha önce defalarca mülâkat deneyimi yaşadım. Artık girmekten vazgeçtim. Bir kaç kez elendikten sonra olunabiliyorsa ki 8-9 kez elenen biliyorum, hakikaten ben de bu sene gireceğim. Referansım yok bir referansa gidecek meşrebim de yok.
İnşallah sizin de istediğiniz sonucu aldığınız bir yıl olur bu yıl☺️🙏🏼

ya su cevredekı ınsanların bır acma kapama dugmesı olsa keske bır kapatsak da hep oyle kalsalar

agzı olan konusuyor ıste hıc moralını bozmasın teyzem 3. unv olarak hukuk okuyor ne demek ıs kalmadı sacmalamıslar

herkes kendı ısını bılır hayalı neyse onun pesınden gıtsın kımseye kulak asmayın bosverın

Çevremdeki tüm avukat arkadaşlarım iyi yerlerde. Kimi belediyede kimi ozel firmalarda kimi hukuk bürolarında.
Şöyle düşünün mezun sayısı artıyor ama firma sayisida artıyor. Sanal olsun gerçek olsun ve hepsi bir hukuk firmasıyla anlaşıyor.
Benim kuzenimde mimarlık okudu.
Ayni kaygıları yaşadı. Kucuk bir il nolacak falan derken 5 yıldır belediyede. Hatta is teklifleri geliyor. Su an onu düşünmek cok erken. Eğitimini guzel tamamlasın kendini geliştirin gündemi takip etsin. O da cok başarılı bir avukat olacak.

Hangi işin garantisi var ki? Sağlıktaki belli bölümler hariç her iş kolu bu şekilde. Çevremde hukuk mezunu çok var. Bir tanesi de eltim. Kendisi savcı ama savcı olana kadar harcadığı çabayı ben biliyorum. Bunun haricinde çok iyi kazanan avukatlar var. Bu kişiye bağlı birazda. Karalar bağlamakla olmuyor öyle. Azimli olması lazım. Tutuğunu koparması lazım. Benim tanıdığım avukatların hepsi çok cevval ve hepsi de iyi kazanıyor. Bundan 15-20 yıl önceki gibi para kazanmayı beklemeyecek tabii ki; en azından kısa bir süre. Sonrası da kendisini geliştirmesine bağlı.

mühendislik kazandığımda daha fakülteye başlamadan mühendisler de işsiz ama neyse diyen çok oldu..ya bi tebrik et kardeşim..neyse mezun oldum daha diploma bile almadan iş nerde hani diyenler insan gerçekten üzülüyor..nitekim 4 ay sonra kamu kurumua iyi bir maaşla girdim memnunum şükür biraz şans kısmet işi sanki şansı bol olsun

Bence bu olumsuz kötü enerjileri kendinize yüklemeyin. Ben de ilk mali müşavirlik staj başlatma sınavına hazırlanırken herkes bana "boşuna enerji harcıyorsun, bizim şirkette mali müşavir var asgari ücret alıyor, benim bir arkadaşım var işsiz, benim bir tanıdığım var az maaşa köle gibi çalışıyor" bunun gibi bir sürü olumsuz şeyler anlatıldı. Verdiğim cevap "eğer ki o mali müşavir asgari ücrete çalışıyorsa beni beklesin, ben onu alırım işe asgari ücrete çalışan mali müşaviri nereden bulacağım" deyip dalga geçtim. Çoğu cahil insanlardı zaten, bahsettikleri kişilerin de mali müşavir olmadığını sadece ön muhasebeye bakan eleman olduğunu gördüm daha sonra.

Hiçbirisine kulak sallamadım, önüme baktım, kendimi geliştirdim. Aradan 8 yıl geçti, bu saçma sapan konuşan insanların hepsi benim hayatıma özeniyor, genç yaşta evimi arabamı aldım, gayet de hayatım yolunda mesleğim sayesinde.

Kardeşinize söyleyin kimsenin ne dediğini umursamadan olabildiğince kendini her açıdan geliştirsin, sosyal aktiviteler, insani ilişkiler çok önemli, mesleğini sevmeyi bırakmasın, kötü enerjilerden kendini uzak tutsun.

Staj yaparlarken az kazanıyorlar ama avukat olunca hiç bir avukatın az kazandığına ne şahit oldum ne duydum.
Kendine ofis açsın, az da olsa davalara baksın bak sonrası nasıl gelecek.
Bende muhasebeciyim herkes diyor elini sallasan muhasebeciye çarpıyor diye :)
Kimseyi memnun edemezsin ama sorsalar herkes senin yerinde olmak ister.
Bu arada o cübbeyi giyince eminim düşünceleri değişecektir :)

Mesleğin ilk birkaç yılı elbette zorlayıcı olacaktır. Yolun başında bir avukat olarak söyleyebilirim ki işini savsaklamadığı müddetçe para kazanamayacak bir avukat yok. Ama tevkil alarak ama kendi dosyalarını alıp yavaş da olsa çevresini oluşturarak mesleğinin 5. Yılından sonra halen daha maddi güçlük çeken bir avukat tanımadım, tanımıyorum. Başı meşakkatli fakat ilerleyen dönemleri gayet güzel ve umut vaat edici bir meslek.

Çevremdeki tüm avukat arkadaşlarım iyi yerlerde. Kimi belediyede kimi ozel firmalarda kimi hukuk bürolarında.
Şöyle düşünün mezun sayısı artıyor ama firma sayisida artıyor. Sanal olsun gerçek olsun ve hepsi bir hukuk firmasıyla anlaşıyor.
Benim kuzenimde mimarlık okudu.
Ayni kaygıları yaşadı. Kucuk bir il nolacak falan derken 5 yıldır belediyede. Hatta is teklifleri geliyor. Su an onu düşünmek cok erken. Eğitimini guzel tamamlasın kendini geliştirin gündemi takip etsin. O da cok başarılı bir avukat olacak.
Belediyeye torpilsiz giriliyor mu?

Konuyu görüp görüp okumuyordum ama avukatlık bir kere kariyeri olan bir meslek en kötü devlete atanır 6-7 bin liraya ayrıca mutlaka ck tan para geliyor sıfır dava bile olsa ay diye biliyorum gençliğimde bir kaç ay avukatın yanında çalışmıştım sadece boşanmalara bakıyordu bir ev bir yazlık bir de arabası vardı ve 37 yaşlarındaydı düşünün artık çoğu insan boş konuşur çok konuşur
tabi ben dışarı gözden bakıyorum işin içinde olanlar daha iyi yorum yapmış yeni gördüm:anneadayı:

Back
X