- 20 Ağustos 2015
- 1.598
- 1.224
- 48
- 45
- Konu Sahibi melek_yuzluu
-
Sibra diyecek ki 10 daha lazim, yapmişken iyisi ilsun nasilsa bize kalacak 20 daha.....Erkekler analarina aciyor ama kariya acimiyor ..
Bence alin esinizi karsiniza son bir kez konusun, erkekler eslerinin eli para gordumu eslerini parasal konuda cok guveniyorlar, ne de olsa halleder mantigi. Ben illa ev alinacaksa kendimize bir ev almak istiyorum bir maas krediye gider biri ile geciniriz, kiraya verilen para havaya ucuyor baskasini zengin ediyoruz deyin. Yok illa koyde israr ederse ben ev icin araba isini erteliyordum, madem sen oraya ev yapacaksin bende araba aliyorum kendime kalan ev masraflarida ortak odenir kalan para da benimdir , benden medet umma deyin...kizlar daha kendi evimi yok, kiraciyiz istanbulda. ama koye ev yaptiracak beyimiz neymis her yil gidermisiz. ama ben aslini biliyorum, anasi babaannesi ve amcasiyla koydeki ev yuzunden tartisrilar diye yaptiracak. biz belki maximum her yil bir hafta kalcaz, belki kalmicaz bile. 45-50bin diyo. o kadar tutmaz daha fazla okur zaten ama daha evimiz yok, once kendimize basimizi sokacak ev alalim diyorum gelmis o kadar para biriktirene kadar 350 bin falan, ben koye ev yapcam diyo. madem oyle yapaydin evlenmeden diyorum anca maddi durumum duzeldi diyo. ben de calisiyorum ve nerdeyse onunla ayni maasi aliyorum. bana guveniyo heralde. ben ev alalim diye araba almayi erteliyorum onun yaptigina, dedigine bak ya. cok sinirliyim su an.. o salonda tv izliyo, ben yatak odasinda kitap okuyorum. akil verin ben bu adami bu dusuncesinden nasi vazgeciricem
Madem kendı basına gore karar vermıs sızde katkı saglamayın maasınızı aldıgınız gıbı yarısını ayırın sorarsa da kredı kartı vs odedım dersınız. Koydekı ev sızın uzerınızemı olacak?kizlar daha kendi evimi yok, kiraciyiz istanbulda. ama koye ev yaptiracak beyimiz neymis her yil gidermisiz. ama ben aslini biliyorum, anasi babaannesi ve amcasiyla koydeki ev yuzunden tartisrilar diye yaptiracak. biz belki maximum her yil bir hafta kalcaz, belki kalmicaz bile. 45-50bin diyo. o kadar tutmaz daha fazla okur zaten ama daha evimiz yok, once kendimize basimizi sokacak ev alalim diyorum gelmis o kadar para biriktirene kadar 350 bin falan, ben koye ev yapcam diyo. madem oyle yapaydin evlenmeden diyorum anca maddi durumum duzeldi diyo. ben de calisiyorum ve nerdeyse onunla ayni maasi aliyorum. bana guveniyo heralde. ben ev alalim diye araba almayi erteliyorum onun yaptigina, dedigine bak ya. cok sinirliyim su an.. o salonda tv izliyo, ben yatak odasinda kitap okuyorum. akil verin ben bu adami bu dusuncesinden nasi vazgeciricem
Kizzzz ayni benn, konu acmaya usendim sadeceailesi de demiyor ki once kendi evlerini alsinlar. anasi hevesle koye ev yaptircaz naralari atiyo ona buna. ben de sinir oluyorum.. haliyle yani
45 degılde 55e felan yapılır tek katlı bır köy evi. Esım ıns muhendısı o yuzden az cok pıyasayı bılıyorum.Ben işten çıkıyorum evde oturacağım de.. Yok öyle bir dünya tek başına karar veremez. Sert dur biraz. Sen ne için çalışıyorsun ikinizin geleceği için.
45 bin liraya ev yaptıramaz ya. Dolar olmuş kaç lira 45 bine ev olacağını sanmıyorum.
Ayyy konunuzu okuyunca sanki bian gelecegimi gördüm gibi bende günlerdir dert yakınıyorum sevgilimden ailesi için çok borca girdi bana evlenelim diyor sende anlayış göster diyor bana şimdiden . Hatta kendi memleketine ev yaptircakmis ailesi otururmus bizde yilda 1 kez de gitsek.kendi evimize gitmis olurmuşuz falan filan..Evlenince düzelir mi ki umudum vardı ama demekki aileye düşkün adam hiç değişmiyor , inşallah esiniz is işten geçmeden neyin daha dogru bi karar olduğunu anlayabilirahh arkadasim herkeste ayni dert benim anam babam oyle degil iste..
onlar da para biriktiyo kizima maddi destek olurum ev alirken diye.. bi de esimin kiz kardesi var, 23 yasinda yarin evlense bize kalcak masraflari cok korkuyorum, ona birikim yapsalar ya..
nerdeeee..
Allahtan evleri var.. bide olmasa yandık. hiç demiyolar ki siz bi evinizi alın önce.. cok sinirliyim çook :/
bu duruma evet dersen hayatının en büyük saftirikliğine imza atarsın canım arkadaşım ,sakın bak sakınnnnn bak bi sürü nnnnnnn harfi var sakınnnnnnAyyy konunuzu okuyunca sanki bian gelecegimi gördüm gibi bende günlerdir dert yakınıyorum sevgilimden ailesi için çok borca girdi bana evlenelim diyor sende anlayış göster diyor bana şimdiden . Hatta kendi memleketine ev yaptircakmis ailesi otururmus bizde yilda 1 kez de gitsek.kendi evimize gitmis olurmuşuz falan filan..Evlenince düzelir mi ki umudum vardı ama demekki aileye düşkün adam hiç değişmiyor , inşallah esiniz is işten geçmeden neyin daha dogru bi karar olduğunu anlayabilir
ahh bacım ahh, biz iyi kazanıyoruz brn 5, eşim 5,5.. gayet biriktirip gezip tozup ev alabiliriz ama gel gör ki aile ve benim salak kocamKizzzz ayni benn, konu acmaya usendim sadece))
Bizim de istanbulda kp derlerin evi var dublex, kışın 4 ay birlikteyiz. 8 ay memleketteler onlar.
Esim tek cocuk. Ben 2.5, esim 3.5 aliyor. Erkek tarafinin yapmasi gereken dugun borclarini esimle biz odedik,oduyorduk. Ama benim alacagim yatak odasi_mutfak esyalari vs annem odedi. Borcsuz geldim ben eve. Suan ayrica esimin ogrenim kredisini bile birlikte oduyoruz!
Bizimkilerde 3 katli ev yaptiriyor denize karsi karadeniz sahilde. saniyorum kv etrafa da hawa atiyor ev yaptiriyoruz diye(apartman olmus nerdeyse,alt katlari esyali yazlik kiraya vereceklermis)Bi gun esim memlekete gitti bayrama(ben izin alamadim isten) dondugunde arsa aldik diye geldi 100bine. Neyse dedim. Tek cocuk ses etmedim. Krediler cekildi yarisi odendi, bu seferde arsaya ev yaptircaz kredi cekin bidaha sizde gelirsiniz hem dediler,denize de girersiniz burda,organik hayat vs! Esimide kandirmislar,inanmis.
Cok mu iyi niyetliyim,cok mu sabirliyim,yada cok mu enayiyim bilemedim..
Sinirimden kudurdum. Ve o ev halen bitemedi,kv oturamadi bu yil.
Ustune cocuk geliyor simdi(cocuk olursa hic ev yaptiramayiz mi dediler acaba,aceleleri neydi anlamadim,öldüler sanki bir anda)
Suan cocuk icin zıbın almisliklari bile yok.arabamizi da sattik buarada borc yuzunden(kredisini esimle kp oduyordu nisanliyken biz)
Evin dışı oldu,ici insaat halinde. 2 yil daha yapilmayacak,durdurduk. Belki de gonul rizam olmadigindan kaldı,allah biliyor. Cok da iyi oldu,millete hava atilacak diye niye ben borca giriyorum? 2500 tl para gonderiyoruz memlekete.
Gelinin maasi da var biz bu isin altindan kalkariz mi dediler acaba.
Esim de, ben tek cocugum napabilirim vefaliyim ben annelerimiz bizim herseyimiz diyor. Senin annenin ihtiyaci olsa onada yapardik diyor. Cok bencilce dusunuyorsun,senin ince hesap isine girdigini hic bilmezdim dedi!
Istanbuldaki ev onlarin,bizim evimiz yok,kira vermiyoruz haliyle.. esim tek cocuk,miras olarak yine bize kalacak sonucta(allah basimizdan eksik etmesin buyukleri)bu yuzden pek ses etmiyorum adalet acisindan. Ama hem memlekete denize karsi ev olacak, hem istanbuldaki ev yine kv_kp lerin olacak. Eee ben nolcam? (Saniyorum onlar da istanbula gelmeyecek o ev konforlu olacagi icin)
Cok severdim onlari, ta ki bu ise girisinceye kadar. Fikrim bile alinmadi, emrivaki oldu.
dillerine dolamislar ama biz ölünce hersey size kalacak. Sıkıntı cekmeden yatirim olmaz.. iyi de arkadas ! ortak sevdigimiz biyere ev olsaydi madem?
Yada istanbulda siteden ev alsaydik,siz bize para yollasaydiniz? Madem dugunu yapamadin! Samsun tarafinda ne isim olur benim,taşrada!
2 yıla tayin olacagiz, esim diyor aileme 2saatlik yere tasinalim, yok diyorum antalya olsun,mugla,izmir olsun diyorum hayatimizi yasayalim.. Yeterki uzak olayim, kendi ewim olsun artik. Iyi niyet,samimiyet iyi degilmis. Cok bunalttilar beni.
Bir de demezler mi, kizim maasi ne zaman aliyordun sen ? zam gelmedi mi oglum maasina? ( kp melektir sesi cikmaz, kv cok cin fikirli aklindan bin tane tilki gecer). Para muhabbetlerini sevmiyorum.
Benim annem de siz guzel evlerde oturun diye beni okuttu zaten,sizin icin calisip maas aliyorum zaten kaynanam saraylara layık diye!
Iyi bari tek degilmisim... su cocuklar bi dogsun, o ev bi yapilsin anca bayramdan bayramaaa.. sonra diyorlar gelin niye kotu! Iyi niyetlerine inanmiyorum artik. Neyse ki kocami cekip cevirebiliyorum. Eskisi kadar iyi niyet besleyemiyorum artik. Onlar ölünce gelecek Para pul,mal mulk umurumda degildi benim. Kendi parami bende gayet biriktiririm!
(Bunlarin eline cok para gecince savururlar diye dusunuyor kv,o yuzden kendine ,dolayli olarak bize yatirim yaptirtti duygu somurusuyle)
Amma dolmuşummm ben deee , destan oldu yazdiklarim
sana guvenıyor tabı kı.. calısmasaydın bakalım yaptıracak mıydı gene?kizlar daha kendi evimi yok, kiraciyiz istanbulda. ama koye ev yaptiracak beyimiz neymis her yil gidermisiz. ama ben aslini biliyorum, anasi babaannesi ve amcasiyla koydeki ev yuzunden tartisrilar diye yaptiracak. biz belki maximum her yil bir hafta kalcaz, belki kalmicaz bile. 45-50bin diyo. o kadar tutmaz daha fazla okur zaten ama daha evimiz yok, once kendimize basimizi sokacak ev alalim diyorum gelmis o kadar para biriktirene kadar 350 bin falan, ben koye ev yapcam diyo. madem oyle yapaydin evlenmeden diyorum anca maddi durumum duzeldi diyo. ben de calisiyorum ve nerdeyse onunla ayni maasi aliyorum. bana guveniyo heralde. ben ev alalim diye araba almayi erteliyorum onun yaptigina, dedigine bak ya. cok sinirliyim su an.. o salonda tv izliyo, ben yatak odasinda kitap okuyorum. akil verin ben bu adami bu dusuncesinden nasi vazgeciricem
Senin maasina güvenmesin.... verme parani bakalim nasil yapiyormus evikizlar daha kendi evimi yok, kiraciyiz istanbulda. ama koye ev yaptiracak beyimiz neymis her yil gidermisiz. ama ben aslini biliyorum, anasi babaannesi ve amcasiyla koydeki ev yuzunden tartisrilar diye yaptiracak. biz belki maximum her yil bir hafta kalcaz, belki kalmicaz bile. 45-50bin diyo. o kadar tutmaz daha fazla okur zaten ama daha evimiz yok, once kendimize basimizi sokacak ev alalim diyorum gelmis o kadar para biriktirene kadar 350 bin falan, ben koye ev yapcam diyo. madem oyle yapaydin evlenmeden diyorum anca maddi durumum duzeldi diyo. ben de calisiyorum ve nerdeyse onunla ayni maasi aliyorum. bana guveniyo heralde. ben ev alalim diye araba almayi erteliyorum onun yaptigina, dedigine bak ya. cok sinirliyim su an.. o salonda tv izliyo, ben yatak odasinda kitap okuyorum. akil verin ben bu adami bu dusuncesinden nasi vazgeciricem
Hic güvenme tapular esinin dgil istese satar yer kvden kayinpederin...Kizzzz ayni benn, konu acmaya usendim sadece))
Bizim de istanbulda kp derlerin evi var dublex, kışın 4 ay birlikteyiz. 8 ay memleketteler onlar.
Esim tek cocuk. Ben 2.5, esim 3.5 aliyor. Erkek tarafinin yapmasi gereken dugun borclarini esimle biz odedik,oduyorduk. Ama benim alacagim yatak odasi_mutfak esyalari vs annem odedi. Borcsuz geldim ben eve. Suan ayrica esimin ogrenim kredisini bile birlikte oduyoruz!
Bizimkilerde 3 katli ev yaptiriyor denize karsi karadeniz sahilde. saniyorum kv etrafa da hawa atiyor ev yaptiriyoruz diye(apartman olmus nerdeyse,alt katlari esyali yazlik kiraya vereceklermis)Bi gun esim memlekete gitti bayrama(ben izin alamadim isten) dondugunde arsa aldik diye geldi 100bine. Neyse dedim. Tek cocuk ses etmedim. Krediler cekildi yarisi odendi, bu seferde arsaya ev yaptircaz kredi cekin bidaha sizde gelirsiniz hem dediler,denize de girersiniz burda,organik hayat vs! Esimide kandirmislar,inanmis.
Cok mu iyi niyetliyim,cok mu sabirliyim,yada cok mu enayiyim bilemedim..
Sinirimden kudurdum. Ve o ev halen bitemedi,kv oturamadi bu yil.
Ustune cocuk geliyor simdi(cocuk olursa hic ev yaptiramayiz mi dediler acaba,aceleleri neydi anlamadim,öldüler sanki bir anda)
Suan cocuk icin zıbın almisliklari bile yok.arabamizi da sattik buarada borc yuzunden(kredisini esimle kp oduyordu nisanliyken biz)
Evin dışı oldu,ici insaat halinde. 2 yil daha yapilmayacak,durdurduk. Belki de gonul rizam olmadigindan kaldı,allah biliyor. Cok da iyi oldu,millete hava atilacak diye niye ben borca giriyorum? 2500 tl para gonderiyoruz memlekete.
Gelinin maasi da var biz bu isin altindan kalkariz mi dediler acaba.
Esim de, ben tek cocugum napabilirim vefaliyim ben annelerimiz bizim herseyimiz diyor. Senin annenin ihtiyaci olsa onada yapardik diyor. Cok bencilce dusunuyorsun,senin ince hesap isine girdigini hic bilmezdim dedi!
Istanbuldaki ev onlarin,bizim evimiz yok,kira vermiyoruz haliyle.. esim tek cocuk,miras olarak yine bize kalacak sonucta(allah basimizdan eksik etmesin buyukleri)bu yuzden pek ses etmiyorum adalet acisindan. Ama hem memlekete denize karsi ev olacak, hem istanbuldaki ev yine kv_kp lerin olacak. Eee ben nolcam? (Saniyorum onlar da istanbula gelmeyecek o ev konforlu olacagi icin)
Cok severdim onlari, ta ki bu ise girisinceye kadar. Fikrim bile alinmadi, emrivaki oldu.
dillerine dolamislar ama biz ölünce hersey size kalacak. Sıkıntı cekmeden yatirim olmaz.. iyi de arkadas ! ortak sevdigimiz biyere ev olsaydi madem?
Yada istanbulda siteden ev alsaydik,siz bize para yollasaydiniz? Madem dugunu yapamadin! Samsun tarafinda ne isim olur benim,taşrada!
2 yıla tayin olacagiz, esim diyor aileme 2saatlik yere tasinalim, yok diyorum antalya olsun,mugla,izmir olsun diyorum hayatimizi yasayalim.. Yeterki uzak olayim, kendi ewim olsun artik. Iyi niyet,samimiyet iyi degilmis. Cok bunalttilar beni.
Bir de demezler mi, kizim maasi ne zaman aliyordun sen ? zam gelmedi mi oglum maasina? ( kp melektir sesi cikmaz, kv cok cin fikirli aklindan bin tane tilki gecer). Para muhabbetlerini sevmiyorum.
Benim annem de siz guzel evlerde oturun diye beni okuttu zaten,sizin icin calisip maas aliyorum zaten kaynanam saraylara layık diye!
Iyi bari tek degilmisim... su cocuklar bi dogsun, o ev bi yapilsin anca bayramdan bayramaaa.. sonra diyorlar gelin niye kotu! Iyi niyetlerine inanmiyorum artik. Neyse ki kocami cekip cevirebiliyorum. Eskisi kadar iyi niyet besleyemiyorum artik. Onlar ölünce gelecek Para pul,mal mulk umurumda degildi benim. Kendi parami bende gayet biriktiririm!
(Bunlarin eline cok para gecince savururlar diye dusunuyor kv,o yuzden kendine ,dolayli olarak bize yatirim yaptirtti duygu somurusuyle)
Amma dolmuşummm ben deee , destan oldu yazdiklarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?