daha kendi evimiz yok ailesi icin koye ev yaptircak

Gidip ertelediğiniz arabayı alarak size maddi olarak güvenini biraz minimuma indirebilirsiniz.. Bencede ilk önce kendi evinizin olması mantıklı.. 45-50 tutmuyor ayrıca ev yapmak daha fazla tutar

Yaa Bir de beni dusun iste
Biz su halimizle 3 katli ev yaptiriyoruz.(100 bin arsa, 150_200 bin bina) 5 yil vadeli.
Ben_esim ve kp oduyor taksitleri. Ustune bizim kendi borclarimiz da var tabi..

Esim bazen kiziyor anne cok ustumuze gelip duygu somurusu yapiyorsun,zaafimdan yararlaniyorsun diyor. Sonra,neyse dur sinirlenme basladik artik biter elbet napalim diye esimi ben teselli ediyorum bu sefer de. bizimkine kıyamiyorum,arada deredeyim. Neyse 2 yıl rahatim en azindan,borclar yarılanir hic degilse.

Kiz bosansam hayat standardim yukselir be

Hemen kavga edip aranızı bozmayın. Köyden köye fark var. Deniz kenarı bir yerse çok güzel olur. İlerde işinize bile yarar. Sizde üzümünü yersiniz. 45 bin çok değil ama yetmez. En az 80 bin gerekir o bile arsa kendilerinin olduğu için. Mütevazi bir ev 80 bin. Ama geliriniz vermeye müsait. Eşiniz alsın siz parasına karışmayın. Ah birde üstünüze tapu yaparsa tadından yenmez. Böylece karışmadıkları düğün masrafları onlardan çıkmış olur.

ahh arkadaslar, dün gece konustuk biraz yumusamıstık iimizde. hatasını kabul etti, sana da danısmam lazımdı dedi.
sonra ben de ailen yarısını karsılayamaz, sözde yarısını karsılayacamıs kocam. 2 senede neyi biriktirip de yarısını karsılayacak dedim. bizim hiç bişeyimize tuy kadar destek olmadılar, madem öyle olabiliyordu da neden sen 28-29 yasındasın bunca yıl bi dugun yapacak para cıkmadı dedim. ordan koptu film. ne kadar leş bi agzın var falan diye kufretmeye basladı, ben de sen heralde önceki kız arkadaslarınla karıstırdın beni küfür etme dedim. o guzel insanlar söyleydi böyleydi basladı, o kadar sınırlerim bozuldu ki ben de onca kişi içinden seni seçerek salaklık etmişim dedim.
ayrı ayrı yattık, eve giremiceksin bu aksam istemiyorum dedim ve kapıyı ustten de kilitledim, üst kilidin anahtarı yok onda. aksam gireömeyecek muhtemelen neyse.

sonrasında da benim bu ay hamile olma riskim var, eger ki bu yasadıklarımızdan bebegim etkilenirse iki cihanda da iki elim yakanda diye mail attım, cevabı ben senden çocuğum olsun istemiyorum oldu.

o kadar çok canım acıyor ki anlatamam kızlar :'(

iş yerinde gözlerim dola dola yazıyorum bunları size

Genelleme yapıcam benim esimin sulaleside rabbena hep bana tipler
Memleket olarakda sizinkilere yakinlar
Kafalari öyle isliyo bunların
Sırf baksın bize diye cocuk doguranlari var.

Köydeki ev ne işinize yarıcak elınızdekı parayı peşinat yerıne verip İstanbuldan bir ev alabilirsiniz. Hem suan verdiğiniz kira hep boşa Evıını alırsanız kiradanda kurtulacaksınız. Kredinizi ödedikten sonra Köyemı ev yapıosa yapsın . Siz tutumunuzu sergileyın bence sızınde o parada payınız var.

İnanmıyorum ya Çok üzüldüm. Belkı kızgınlıkla söylemiştir dicem ama böyle bir laf demesi çok kötü olmuş. Hakkınızda hyırlısı neyse o olur inllah

canım evleri olsa da yapacağını yapıyorlar.
benim kv nin evi vardı eşim tek çocuk sözüm ona oğlana ev alacağız naraları attılar durdular düğün takıları üzerine 25-30 ben eklediler (eve yardı edeceğiz diye düğün yapmadılar eşim ve ben yaptık düğünümüzü mobilyamızı beyazeşyamızı biz aldık. ev alında kv oyuna getirdi evi kendi üstüne yaptırdı ben şimdi giden takılarıma mı yanayım ,2 yıldır kv borcu ödediğime mi yanayım çocuğuma bir beşik bile almadım(arkadaş verdi) hangisi.
daha kocam annesini içine düşer ağzından çıkması yeterli..

ben bu ellerinde para harcanıyor muhabbetine inanmıyorum.
evet annesi babası öldüğünde eşinize kalacak ama eşinize size değil. dünya hali bugün boşansanız yılların çalışması birikim borç stres size kar kalacak. kendi kazancınızı bile alamayacaksınız.
artık düzen buna döndü...

O ağzı leş herife beş kuruşunu verme mümkünse gitsin kendi yaptırsın kendi batsın adi adam.

artık nedense hiçbirşeye şaşırmıyorum. Eskiden gurur vardı şeref vardı. Haya vardı insanlık vardı. Şimdi herkes birine yamanma acındırma derdinde.

Sen niye üzlüyorsun ki konu sahibi sinirle istemiyorum senin çocuğunu demiştir belki.. İşten çık tek maaşla ne yapacak bakalım. Bizim aileye de kim gelin damat gelse g..t kalkıyor. Senin koca da o misal. Parayı görünce nerden geldiğini unutmuş..Sana bile rest çekmeye çalışıyor onca emeğine karşılık.

Ya inan parasi pulu umurumda degil, kimse ölmesin malım mulkum de olmasın. Ben kotu niyetli olusuna,oldu bittiye getirmelerine kiziyorum. Esimi bayrama tek yolladim(ben isten izin alamadim) adam döndügunde arsa aliyoruz diye geldi karsima!
Esimle rahatimiza duskunuz. Ev almasak arabamizi yenileyecektik, yurtdisi turlarina devam edecektik, aksam bogazda yemek yeme aliskanliklarimiz artacakti,alisverise daha cok para gidecekti.
Ha birikim yapilacaksa da esimle ben_sadece ikimizin kazanciyla ev alalim isterdim. Herkes kendi yaginda kavrulsun,kendi kazancini harcasin. Kv nin memleketine, yilda bir kez gidecegim eve niye yatirim yapiyorum ki ben? Ben ona kiziyorum.
Bana deseler ki samsun degil de antalya ya ev yapalim_yazlik.. eywallah yaa gık demem,ne var ne yok koyarim ortaya.
Ama hem kv ye ev yapiliyor bana sorulmuyor bile alalim mi yapalim mi gonul rizan var mi ne diyorsun bu ise diye hem de ee maasi ne zaman aliyodun sen oluyor. Iyi niyetimi suistimal ediyorlar. Hic art niyetli olmadim hayatimda(hatta ark larim bi kere de kotu dusun,bu kadar saf olamazsin diye dalga gecerler)
Cok da adaletliyimdir kul hakki gecmesin kimseye diye.
Arsayi da alalim,yillarca dursun yatirim olur belki ilerde ev yaptiririz diye aldirdilar. 2 sene gecmeden ,daha arsanin borcu yarılanmamisken binanin temelini attilar!
Bu icten pazarlik degil de nedir? Öldüler mi? Bir gecede mi karar verdiler ev yapmaya? Hayir cunku boyle deselerdi asla bulasmazdim bu ise,bunu bildikleri icin de yok sadece arsa alcaz dediler.
Merak ettigim, ben olmasam, esim olmasa asgari ucret alsak kvalide nerde oturacakti? Bizim evlenmemizi mi beklemisler? Insanlar niye ayagini yorganina gore uzatmiyor da cocuktan_gelinden/damattan katki bekliyorlar.

Bu arada kv cok ağlaktır, ah oglum param kalmadi,aysonunu bekliyoruz vsvs.. benim safım da dur anne acik hesaptan gondereyim sana, askim ben de de yokmus annemlere 300_500 yollasana der. O zaman yeni evliydik,yazik gecinemiyolar demekki mutlu olsunlar da onemli degil derdim(kp 2000 tl mekli maasi alio bu arada, 2 kisiler, hersey bahceden organik domatesler,biberler,sebzeler,meyveler,yumurtalar bile..)
Nasil yetiremiyorlardi anlamiyorum... simdi bahanem var,ikiz olacak cocuklarim. Tek kurus vermem daha. 6 ay ucretsiz iznim olacak,ewi bi gecindirsinler de goreyim...

Bir de evlendikten sonra edinilen mallar ortaktir. En olmadi evi sattirir 3e böldürüm(3umuzun maasiyla odeniyor borc). Ev aciklamasiyla heray 1000 tl gonderiyorum esime,bazen 1500. Daha da olmadi nafakaya baglarim,pasa pasa odetirim o paralari. Fazladan tek kuruslarini bile istemem,hakkim neyse alir giderim yerde birakmam.
Benim ailemden kalan kendi evim var kira odemem,maasim var, bankada param da var annemin ustune,dugun altinlari var,cocuklara takilacak altinlari da alip atacagim kasaya cocuklar icin_dokunmam,nafakayi da alir gul gibi yasarim.
Canımı yaktıkları kadar yakarim ne eksik ne fazla..

Son düzenleme:

iki çocukla neden daha fazla ücretsiz izin kullanmıyorsunuz.
Yazık değil mi size, en az bir yılı evde geçirseniz, hem sizin için iyi olur, hem de eşiniz parasını elde tutmayı öğrenir.

iki çocukla neden daha fazla ücretsiz izin kullanmıyorsunuz.
Yazık değil mi size, en az bir yılı evde geçirseniz, hem sizin için iyi olur, hem de eşiniz parasını elde tutmayı öğrenir.
Basbelası kurumum izin vermiyor malesef, yoksa esim de ben de cocuklar 1 yasini gecsin istiyoruz hic degilse. Keske alabilsrm Ama 10 ay izin veriyor kurum(4ay ucretli_6ay ucretsiz)
Devlet memuru degilim buarada, ozel hukuk a tabiyiz biz...

köy evi en az 100-150bin rahat tutar.bununlada bitmez.

bütçenizi ayırın.kesinlikle kendi paranızdanbir kuruş vermeyin. hem evi geçindirmek hem kredi seni zorlar diyin:)

bu arada çok çok kaba eşiniz. benimkide sizinki gibi. düzelmiyorlar. yanlış model seçmişiz. o kadar pişmanımki anlatamam.

Arkadaslar evin üst kilidini kitledigimi söyledim.

Ben o kadar kalitesiz bir kadın degilim. aksam spora gitcem sen de o saate göre ayarla kendini dedim.

Kalitemi, seviyemi senin için düşürmeyeceğim dedim.

adamlar böyle iste isine gelmeyince rest cekiyor sanki suclu kendisi degilmis gibi.
üste cikmaya calisiyor.
sizi bastirmaya calisiyor.
vermeyince kötüsün.
sanki verince cok iyiyiz - hep ayni ya.

kusura bakma eşine bir çüşşş demek istiyorum.. madem senden bir çocuğu olmasını istemiyor da neden evlendi.. o ne biçim laf..

lütfen hamile değilsen böyle birinden hemen çocuk yapma. bir evliliğinizi oturtun..

ha bir de kavgada ikinizde coşuyorsunuz belli ki.. biriniz alttan alın. eski defterleri açıp durmayın. gitgide laçka saçma bir hal alır tartışmalarınız..

Basbelası kurumum izin vermiyor malesef, yoksa esim de ben de cocuklar 1 yasini gecsin istiyoruz hic degilse. Keske alabilsrm Ama 10 ay izin veriyor kurum(4ay ucretli_6ay ucretsiz)
Devlet memuru degilim buarada, ozel hukuk a tabiyiz biz...

ben tek çocukla aynı izni kullandım da.
İkiz daha zor olur diye düşündüm birden. bir de emzirmeye devam edecekseniz, süt sağmak işin zor kısımlarından.

Allah kolaylık versin. Sağlıcakla kucağınıza alın bebişleri, inş her zorluğun çaresi bulunur.
Yine de kuruma sormayı deneseniz, ne kaybedersiniz.
Bizim kurumda da 2. 6 aya pek sıcak bakılmıyor, ama alan arkadaşlar var. (Gerçi yönetime yakın kişiler oluyor onlar genelde).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…