• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha kötüsü olur mu?

Loch Ness Canavari

Kontaklar kulübü.
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2013
6.312
13.007
298
Hanimlar ilk cocugu anomalili dogan, fakat ikinci cocukta hiçbir sıkıntı yasamayan var mi?
Yani biz simdi yamuk kafali kizima baktikca 'iyi bununla gecmis olsun' diyoruz. Peki ya ikinci cocukta daha kötüsü olursa?

yamuk kafalı derken?
görsel olarakmı yoksa gayet tanısı konmus bır rahatsızlıgımı var?

Hanimlar ilk cocugu anomalili dogan, fakat ikinci cocukta hiçbir sıkıntı yasamayan var mi?
Yani biz simdi yamuk kafali kizima baktikca 'iyi bununla gecmis olsun' diyoruz. Peki ya ikinci cocukta daha kötüsü olursa?
yamuk kafalı derken... kafasının şekli yamuk olarakmı doğdu... anomali dediğinizde down lu falan sandım... kafasının şekli dışında herşeyi normalmi... Allah bağışasın kızınızı...sağlığı yerindeyse saçıyla falan kapatır büyüdüğünde...2. çocuğuda Allah bilir..2. çocuğu düşünüyorsanız hayırlısını versin... bu bebeğinizde genetik bir sorun yoksa öyle doğacak diye bir şey yok...

20 aylık kızım yumruğumuz kadar bir tümörle doğdu, 4 aylıkken ameliyat geçirdi. Kurtulduk derken bu sefer kist farkedildi,onla beraber hala inşallah kendiliğinden kaybolur.Bir çocuğum daha olsa onda da mı olacak, benim vücudum mu onda böyle bişe yaptı diye vicdan azabım hala var. İkincisinden korkuyorum ama yaradan bilir,herşeyin hayırlısını nasip etsin,yavrularımızla sınamasın inşallah

Alninda hafif bir egrilik kaldi. Plagiosefali. O egrilik duzelir mi bilmiyoruz. Yani doktor tam garanti vermedi.
Ben soylemedikce kimse fark etmiyor.
Ama ameliyat ve iyilesme sureci cok sikintiliydi. Bir daha yasamak istemiyorum açıkçası.
Ikinci cocuk mevzusunu bu sebeple silip atmıştım kafamdan. Ama aralarinda 2 yas olsun isterdim hep cocuklarimin. Iyi ornekler duyarsam önümüzdeki bahar tekrar gebe kalmak istiyorum.

Gen bunlar neyin ne olcagini bilemeyiz ama sorun olmaz. Sizin yamuk kafali demenizi anladim, simdi bebekte belirli bir hastalik genetik bir bozukluk varsa anomali oluyor ama kafa sekli oyleyse buna anomali dememelisiniz, down sendromlu cocuklarin anneleri bile downs'a anomali diye bakmiyorlar bence kiziniza haksizlik etmeyin.

Alninda hafif bir egrilik kaldi. Plagiosefali. O egrilik duzelir mi bilmiyoruz. Yani doktor tam garanti vermedi.
Ama ameliyat ve iyilesme sureci cok sikintiliydi. Bir daha yasamak istemiyorum açıkçası.
Ikinci cocuk mevzusunu bu sebeple silip atmıştım kafamdan. Ama aralarinda 2 yas olsun isterdim hep cocuklarimin. Iyi ornekler duyarsam önümüzdeki bahar tekrar gebe kalmak istiyorum.
evet anladım sımdı
tabıkı olabılır
bır yakınımın 4 tane bebeı ard ardarda hıdrosefalı olarak dogdu dıyemıyorum vefat ettıler
genetık kromozon tahlılerı yapılmadımı sıze?
buarada cocugun zeka olarak herhangı bır sıkıntısı varmı

Doğduğunda öyle miydi doğduktan sonraki gelişme döneminde mi oluştu?

evet anladım sımdı
tabıkı olabılır
bır yakınımın 4 tane bebeı ard ardarda hıdrosefalı olarak dogdu dıyemıyorum vefat ettıler
genetık kromozon tahlılerı yapılmadımı sıze?
buarada cocugun zeka olarak herhangı bır sıkıntısı varmı
Yok hayir zekayla alakali bir durum değil. Kafatasi sekil bozukluğu. Esimin ailesinde var.

Her zaman beterin beteri vardır Allah korusun.
Doğuştan da olmaz. 10 sene sonra olur 20 sene sonra olur..
Allah herkesi son kusurdan saklasın..
Allah yavrunuzu size bağışlasın.
Umarım yanında da yamuk kafalı kızım diye seslenmiyorsunuzdur.
Severken bile..
Yok yahu olur mu oyle sey?
Ben bunu icimden soyleye soyleye normallestirdim. Yoksa uzuntumle basa cikamiyordum.

Eşinizin ailesinde de varmış maalesef yine olabilir ama olmayabilirdi en iyisi pozitif düşünmek,
sıkı doktor kontrolleriyle gebeliğinizde anlaşılır zaten sorun olup olmadığı allah beterinden korusun bununla geçmiş olsun

norolojik olarak sorun yok değil mi?
hastalık sırasında konuna denk gelmiştim de , her anneyi yıpratır kesinlikle.,
ancak birinci çocuğu sorunsuz olarak doğum da 2. çocukta sorun olan aileler var.
ya da doğduktan sonra çok ani gelişen rahatsızlıklar var.
rahat ol ve dua et.

Back
X