- 20 Nisan 2012
- 262
- 89
- 123
- Konu Sahibi umudumvarhala
-
mutlu olmak için bende çok düşünüyorum :) hele ki oyle bi dönemden geçtim ki psikolojim alt üst oldu.. ama herşeyi olumlu güzel yönden düşünmeye başladım.. mesela sabah parkta oturdum biraz aslında mutsuzum ama ağaçlara filan baktım şöyle ve dedim ki "allahım herşeyi ne güzel yaratmışssın.ufacık bi tohuma can vermiş yaprak vermiş kocaman ağaç olmuş.herşey onun eseri.ne güzel bir eser" dedim.. iş yerimle ev arası 1 saat sürüyo ve otobüste tam 1 saat ayakta geldim bu sabah. aslında sinirlerim bozuldu buna uykulu uykulu ayakta gitmek. çabuk sinirlenen biriyim.geri şöyle düşündüm. ayakta da gitsem şükür elim ayağım var bir yerlerden tutup gidiyorum. ya parmaklarım olmasaydı. bi an kendimi elim parmaklarım yokmuş gibi düşündüm. ha allahtan gelendir öyle olsa bile ama böyle düşününce mutlu oldum. 1 saatte ayakta gideyim ne olacak şükür elim var ayağım var dedim.. uzun uzun yazıp kafanızı şişirdim özür dilerim ama aslında şükredince insan gerçekten mutlu oluyo.. eğer şükretmezsek te çok büyük bi boşluğa düşüp çıkış yolu bulamıyo insan..
mutluluk benım ıcın mıs gıbı bır uyku cekmektır..
cok güzel bır uykudan uyanmıssam cok keyıflı ve mutlu bır gün gecırırım..
beni mutlu eden , en önemlisi iç huzur veren, olayları çok büyütmemi sağlayan tek şey inancım. Sadece ona inanmak ve her şeyi ondan bilmek rahatlatıyor.ve tabiiki dua etmek.
Eskiden çok mutsuz, sürekli kötü bir şey olacak diye düşünen, pimpirikli birisiydim. Ne zaman inancım kuvvetlendi gerçekten çok daha rahat birisi oldum.
özellikle son birkaç aydır yaşadıklarıma inancım sayesinde dayandığımı düşünüyorum.
Benim de felsefem budur.Mutlu olmak için benim felsefem; Kalbini kin ve nefretten, kafanı üzüntüden arındır. Basit bir hayat yaşa, başkalarından çok az şey bekle, fakat onlara çok şey ver. Yaşamını sevgiyle doldur. Sakın bencil olma, diğer insanlara daima yardım et. Elinden geldiği kadar çok çalış.Şükür et. Bunları dene ve sonra Allah'a yürekten dua et, Allah sana yol gösterecek ve güç verecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?