Zaten tecrübe etmişsiniz,başınızın üzerinde taşımış ama kıymet görmemiş ilk sorunda hemen gözden çıkarılmış ne yaptın ki denmiş.Eninde sonunda yaptığınız görülmeyecek küçük kardeşler bile size ayar verme,aşağılama haddi buluyorlar .Bu saatten sonra aynı davranırsanız her lafı , hakareti hak ediyorsunuz.İflah olmaz , değer görmezsiniz.Tırnakları çıkarma vakti ....Merhaba öncelikle rica ederim konumu okurken önyargılı olmayın “ayy sen zaten eziksin yine kendini ezdirirsin” tarzında laflarla gelecekseniz yazacaksanız gelmeyin okumayın geçin
Evet birçok konuda kendimi hem ailem hem eş ailesine ezdirmiş olabilirim ama son mevzularınızda artık söylemem gereken ne varsa söylüyorum
Misal en son bebeğim hasta diye bi yakınımızı ziyarete gidemedim (ilk gün gidemedim) benim gitmem gerektiğini söylemek için benden tam 10 yaş küçük kardeşim aradı ve emrivaki bir tonla “nasıl hala gitmedin derhal git çoluk çocuğun hasta ne demek” dedi bağırdım çağırdım bana akıl vermeyin yeter dedim neyse asıl konum şu anneme defalarca söylememe rağmen (annem dedikoduyu sever iletir illa onlara) yeğenlerimin üniversite için bulunduğum şehri tercih edeceğini söyledi
Herkes istediği yeri tercih etsin ama kimse bana çocuğunun sorumluluğunu vermesin dedim “ayıp öyle söylenir mi “ diyor bizzat ablalarımdan duymadım duyarsam onları ararım ama henüz duymadım.
İstememe nedenim şu yurt çıkana kadar bende kalacak kazanacak kişi ve tüm sorumluluk bana yüklenecek nerden biliyorum çünkü aptal kafam daha önce deneyimledi
Kız kardeşim burda kazandı yerleşti 2 ay bende kaldı yaklaşık,geldiği ilk hafta annem babam arayıp “kıza bişey olursa sorumluluk senin haberin olsun” dedi o aralarda tüp bebek tedavisi ölüyordum stres sıkıntıdan ağlamaktan tutmadığına eminim ama ispatlayamam o zamanda anneme “ ne alakası var benim çocuğum bile evden çıkıp gittikten sonra ne yapar ne eder ne bileyim takip edemem” dedim bazen diyorumki o anda söylemem gereken “gelin kızınızı alın” dı ama işte şimdiki aklım yoktu o zaman
Sadece bir kere eve gelirken aradı beni kardeşim evde misin eve geliyorum diye ben de gelirken 1 ekmek al ben unuttum ekmek azmış sana yetmez dedim (ben yemiştim) bunu anneme iletti hemen annem beni aradı bunun kavgasını yaptı “öğrenci kızdan ekmek istemiştin ayıp sana” dedi hep yapmış olsaydım evet ama 1 kerelik bişeydi ki kızkardeşim cafelerden çıkmayan biriydi yani gayet de 1 ekmek parası vardı olmayacağını bilsem söylemezdim bir kerelij bile olsa istemezdim..
Sonra yurt çıktı gitti yurda annem hee iki güne bir beni arayıp taciz ediyordu kardeşimi eve davet et gelsin sende güzel yemek yesin diyordu açıkçası haftanın 6 günü çalışıyordum hem tüp bebek tedavisi görüyorum (güzel yemeklerle uğraşacak kadar kafam rahat değildi) hem şehir o kadar büyük ki eve gelince öyle ağır yemekler yapacak kadar takatim olmuyordu neyse her defasında usanmadan bu konuda beni arayıp azarlar tarzda taciz ediyordu( arada çağırdım ama onun istediği sıklıkta aramadım ki kardeş eve davet mı edilir insan ablasını özler gider diyordum buna da kızıyordu)
En çıldırdığım olay şu oldu tam o aralar sokağa çıkma yasağı oldu (iş için benim çıktığım anlar oluyordu) annemler beni arayıp “kocanla kardeşin aynı anda evde bulunmasın kocan evde kalmasın annesine gitsin” dediler
Bu tarzda birçok şey söylendi ima edildi çok üzdüler beni o yüzden net bi şekilde annem bana gelince (2ay önce) söyledim bu sebeplerden dolayı asla kimseyi 1 günlüğüne bile evimde istemiyorum dedim normal şartlarda annem iletir ama Bnce bunu iletmeyecek ablamlar da tercih döneminde beni arayıp sormadan burayı yazacak adım kadar eminim onları tanıyorum (bedavacılık varken neden paralı yurt tutsunlarki)
Siz olsanız ne yapardınız ?
O dönemde ararlarsa zaten söylerim ama emrivaki yapıp direkt geleceklerine eminim çıkıp geldiler ne yaparım diye düşünüyorum evetnormal insanlar olsalar vallahi başımla beraber ama bu kadar şey yaşayan insanlara daha fazla tahammül etmek istemiyorum
Ablam da annemle aynı kafadaPuanı sizin ili tutar gibi mi. Ablanız nasıl biri aranız iyi mi. Kardeşinizin kardıgı zamanlardan yakının ablanıza. Seni kırmak istemem ama bu kez ayn8 şeyleri yaşamak istemiyorum diyebilirsiniz. Anneniz ve kizkardeşiniz çok arsız. Onlarla mümkün mertebe görüşmeyin
Aslında aynı şeyleri yaşatmasalar ya da hayatıma bu kadar müdahil olmasalar önüme bakıyorum eşimle çocuklarımla iyiyim ama bianda yine böyle hayatıma müdahil olunca dediğiniz gibi yaşattıkları her şey tekrar aklıma geliyor ve üzülüyorumYazarken bana mı sordunuz ki şimdi kalacak yeri bana soruyorsunuz derdim ben sizin yerinizde olsam. Kalmak isterlerse teyzelerinin evi ziyaretime gelebilirler tabii ki ancak kardeşimin bile eşimle kalması uygun değilken yeğenim için hiç uygun olmaz, laf söz çıkar deyin. Kafaları zaten bu kafa anladığım kadarıyla.
Bu arada bütün her şeyi bir kenara bırakarak imkanınız varsa psikolojik destek alın. Seneler önceki şeyler sizi hala yaralıyor, bu şekilde önünüze bakamazsınız.
Evin adamından rahatsız olan gitmeyecek misafirliğe!Ablam da annemle aynı kafada
Misal o da biara bana geldi bizde eşimle öyle kadın erkek ayrı oturma olayı yoktur akraba eş dost beraber otururuz yer içeriz (çünkü güvenmediğimiz insan zaten evimize giremez ki ) neyse ablam bana geldi çay yaptım içeri gidelim dedim ablama, ablam bana “ eşin içerde tv izliyor gelemem odasına gitsin gelirim” dedi şaka gibi değil mi adam kendi kendi evinde salonunda yatak odasına tıkılıp (yaz sıcağında) kapıyı kapatıp oturmalıymışneyse valla git diyemem istersen sen mutfakta otur deyince içeri girdi sırtı dönük oturdu sonrasında da eşimin maçı vardı (fanatik gs Li maçları kaçırmaz) ablam bana söylenmeye başladı sessizce vayy biz gece yarısına kadar maç mı dinlicez söyle dizim var açsın vs vs hepsi birbirinin aynısı çok az kısmını anlatıyorum düşünün
Ben bunu Allahtan o zaman ablama söylemiştim yürek yedim herhalde o zamanEvin adamından rahatsız olan gitmeyecek misafirliğe!
Bu olay benim annemde de çok vardı ne yazık ki. Aydın da okudum oralı arkadaşım annem gelince bizi evlerine davet etti.bir sürü yöresel yemekler yapmışlar. Eee babası da evdeydi. Annem bana baskı yaptı, ben arkadaşıma, arkadaşım annesine babası evden çıksın diye. Adam çıkmadı. Ben bu soğukta nereye gideyim diye karısına bağırdı.
O zaman annem rahatsız oldu diye çok üzülmüştüm.
Şimdi ise düşününce ne büyük saygısızlık yapmışız.
arkana dönmeden kaç git bu insanlardanAblam da annemle aynı kafada
Misal o da biara bana geldi bizde eşimle öyle kadın erkek ayrı oturma olayı yoktur akraba eş dost beraber otururuz yer içeriz (çünkü güvenmediğimiz insan zaten evimize giremez ki ) neyse ablam bana geldi çay yaptım içeri gidelim dedim ablama, ablam bana “ eşin içerde tv izliyor gelemem odasına gitsin gelirim” dedi şaka gibi değil mi adam kendi kendi evinde salonunda yatak odasına tıkılıp (yaz sıcağında) kapıyı kapatıp oturmalıymışneyse valla git diyemem istersen sen mutfakta otur deyince içeri girdi sırtı dönük oturdu sonrasında da eşimin maçı vardı (fanatik gs Li maçları kaçırmaz) ablam bana söylenmeye başladı sessizce vayy biz gece yarısına kadar maç mı dinlicez söyle dizim var açsın vs vs hepsi birbirinin aynısı çok az kısmını anlatıyorum düşünün
Şimdi bu ablanın mı çocuğu geliyor?Ben bunu Allahtan o zaman ablama söylemiştim yürek yedim herhalde o zamançünkü bu ablam en fenasıdır söylediğin şey hoşuna mı gitmedi sofrayı yere fırlattığı bile vardır başkasında.
Ben söylemiştim valla “hava sıcak abla kocama odaya gir çıkma diyemem istersen sen mutfakta otur çayını burda dolduralım” dedim
Birinde de aynı ablam bana gelip sürekli olarak hizmet bekledi ben çalışıyordum kendisi evdeydi eve gelip çamaşırlarına kadar ben topluyordum en son dayamadım (4 gün sonrası) abla kendi işini görmeyeceksen rica ederim evine git yetemiyorum kafayı yicem dedimaferin misafire böyle denir mi falan dedi kusura bakma senin gibi misafire denir dedim
Zaman zaman aklıma geliyor bu.Ablanla konuş açık açık soyle bana güvenip yazmayın de. Ailrn gercekten ruh hastasi, ben olsam önce güzelce dövüşürüm sonra hepsini engellerim.
Evet bunun da var diğer ablamın daŞimdi bu ablanın mı çocuğu geliyor?
Daha önce de yaptığın gibi açık açık konuşacaksın tatlım.Evet bunun da var diğer ablamın da
Zaman zaman aklıma geliyor bu.
Hepsinin olduğu bir grup oluşturup dediğinizi yapıp engellemek istiyorum
Topyekün kurtuluş olur
Evet bi şekilde ihlal ediyorlarBenim ailem sizin ailenize benzer kafada ama yasadiklarim binbeter. Ben 10 aydir görüsmeme ragmen hala haber göndermeye mesaj vermeye calisiyorlar. Mesafe koysan dahi uzak durmuyorlar. Kendinizi, cocugunuzu, ailenize korumak icin tek careniz uzak durup mesafe koymak ve kesinlikle sinir cizmek. Cogu zaman umursamiyorlar ama baska cagre yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?