Eşim benden beter bu konulardaKocana söyle o kovalasın bunlafı sen yapamayacak gibisin
Siz bu şekilde yaparken utanmıyorsunuz :)Evet bi şekilde ihlal ediyorlar
Sınır çizdim asla görüşmem dediğim bi dönemde ablam yola çıkmış bana geliyordu arsızlık değil de ne ama onlara sorsan hakları varmış insan kardeşine gitmeyecek de kime gidecekmiş hatta bigün şey dediler “sana değil başkasına gitsek utanmaz mısın”
Ya bir kere de açtığın bir konuya şaşırmayayım Çiçek.Etrafında bir tane normal insan yok. Adamı kendi evinden kovmaya çalışmak ne demek, yaptıkları imalara bak deli midir bunlar? Taviz verme bu konuda. Çalışan insansın. Ben kendime zor bakıyorum, kimseyle uğraşamam falan deyip kestirip at. Kırılan kırılsın. Bu insanların yokluğuyla bir şey kaybetmezsin hayatta zaten. Aksine daha bile iyi.
Yılların ezginliği bir günde gidecek değil. Her defasında tersleyerek, naşlayarak alıştıracaksın yavaş yavaş. Onlar da bakacak ki enayileri öldü, helva kavurup yiyecekler. Şimdiye kadar sabır etmişsin biraz daha et.Merhaba öncelikle rica ederim konumu okurken önyargılı olmayın “ayy sen zaten eziksin yine kendini ezdirirsin” tarzında laflarla gelecekseniz yazacaksanız gelmeyin okumayın geçin
Evet birçok konuda kendimi hem aileme hem eş ailesine ezdirmiş olabilirim ama son mevzularımızda artık söylemem gereken ne varsa söylüyorum kaybetme pahasına..
(Zaten sanırım kaybetme korkumdan söylemiyordum çoğu şeyi)
Misal en son bebeğim hasta diye bi yakınımızı ziyarete gidemedim (ilk gün gidemedim) benim gitmem gerektiğini söylemek için benden tam 10 yaş küçük kardeşim aradı ve emrivaki bir tonla “nasıl hala gitmedin derhal git çoluk çocuğun hasta ne demek” dedi bağırdım çağırdım bana akıl vermeyin yeter dedim vs
neyse asıl konum şu anneme defalarca söylememe rağmen (annem dedikoduyu sever iletir illa onlara) yeğenlerimin (4 tane illa biri gelecek) üniversite için bulunduğum şehri tercih edeceğini söyledi
Herkes istediği yeri tercih etsin beni alakadar etmez tabii ki ama kimse bana çocuğunun sorumluluğunu vermesin dedim “ayıp öyle söylenir mi “ diyor bizzat ablalarımdan duymadım duyarsam onları ararım ama henüz duymadım.
İstememe nedenim şu yurt çıkana kadar bende kalacak kazanacak kişi ve tüm sorumluluk bana yüklenecek nerden biliyorum çünkü aptal kafam daha önce deneyimledi
Kız kardeşim burda kazandı yerleşti 2 ay bende kaldı yaklaşık,geldiği ilk hafta annem babam arayıp “kıza bişey olursa sorumluluk senin haberin olsun” dedi o aralarda tüp bebek tedavisi görüyordum, stresten sıkıntıdan tutmadığına eminim ama ispatlayamam o zamanda anneme “ ne alakası var benim çocuğum bile evden çıkıp gittikten sonra ne yapar ne eder ne bileyim takip edemem” dedim demesine ama bazen diyorumki o anda söylemem gereken “gelin kızınızı alın” dı ama işte şimdiki aklım yoktu o zaman
Kardeşime Sadece bir kere eve gelirken 1 ekmek al ben unuttum ekmek azmış sana yetmez dedim (ben yemiştim) bunu anneme iletti hemen,annem beni aradı bunun kavgasını yaptı “öğrenci kızdan ekmek istemiştin ayıp sana” dedi hep yapmış olsaydım evet ama 1 kerelik bişeydi ki kızkardeşim cafelerden çıkmayan biriydi yani gayet de 1 ekmek parası vardı olmayacağını bilsem söylemezdim bir kerelik bile olsa istemezdim..
Sonra yurt çıktı gitti yurda annem her iki güne bir beni arayıp taciz ediyordu” kardeşini eve davet et gelsin sende güzel yemek yesin” diyordu açıkçası haftanın 6 günü çalışıyordum hem tüp bebek tedavisi görüyorum (ağır yemeklerle uğraşacak kadar kafam rahat değildi) hem şehir o kadar büyük ki eve gelince öyle ağır yemekler yapacak kadar takatim olmuyordu neyse her defasında usanmadan bu konuda beni arayıp azarlar tarzda taciz ediyordu( arada çağırdım ama onun istediği sıklıkta aramadım ki kardeş eve davet mı edilir insan ablasını özler gider diyordum buna da kızıyordu) 4 yıl boyunca davet ettiğim günler dışında asla gelmedi.
En çıldırdığım olay da şu oldu tam o aralar sokağa çıkma yasağı oldu (iş için benim çıktığım anlar oluyordu) annemler beni arayıp “kocanla kardeşin aynı anda evde bulunmasın kocan evde kalmasın annesine gitsin” dediler
Bu tarzda birçok şey söylendi ima edildi çok üzdüler beni o yüzden net bi şekilde annem bana gelince (2ay önce) söyledim bu sebeplerden dolayı asla kimseyi 1 günlüğüne bile evimde istemiyorum dedim normal şartlarda annem iletir ama Bnce bunu iletmeyecek ablamlar da tercih döneminde beni arayıp sormadan burayı yazacak adım kadar eminim onları tanıyorum (bedavacılık varken neden paralı yurt tutsunlarki)
Siz olsanız ne yapardınız ?
O dönemde ararlarsa zaten söylerim ama emrivaki yapıp direkt geleceklerine eminim çıkıp geldiler ne yaparım diye düşünüyorum evetnormal insanlar olsalar vallahi başımla beraber ama bu kadar şey yaşayan insanlara daha fazla tahammül etmek istemiyorum
Ben o dönem gelince ablamı ararım X tercihlerini yaptı mı derim, ablanız illa ki şu şu şehirleri yazdı diyecektir, senin yaşadığın şehri de yazdı derse yurt mu ayarlamaya çalışacaksınız ev mi tutacaksınız gibi bir soru sorarım, sende kalacak derse “kusura bakma abla nereye gittiğini ne yapacağını bilmediğim genç bir kadının sorumluluğunu alamam” derim.Bnce bunu iletmeyecek ablamlar da tercih döneminde beni arayıp sormadan burayı yazacak adım kadar eminim onları tanıyorum (bedavacılık varken neden paralı yurt tutsunlarki)
Siz olsanız ne yapardınız ?
O dönemde ararlarsa zaten söylerim ama emrivaki yapıp direkt geleceklerine eminim çıkıp geldiler ne yaparım diye düşünüyorum evet
Ayy inşallah yoksa bu gidişle güzelim yavrularım da benim gibi olacakYılların ezginliği bir günde gidecek değil. Her defasında tersleyerek, naşlayarak alıştıracaksın yavaş yavaş. Onlar da bakacak ki enayileri öldü, helva kavurup yiyecekler. Şimdiye kadar sabır etmişsin biraz daha et.
Bu çok mantıklı sonradan söylemek daha kötü olur,onlar için en azından bana güvenmeden tercih yapmış olurlar.Ben o dönem gelince ablamı ararım X tercihlerini yaptı mı derim, ablanız illa ki şu şu şehirleri yazdı diyecektir, senin yaşadığın şehri de yazdı derse yurt mu ayarlamaya çalışacaksınız ev mi tutacaksınız gibi bir soru sorarım, sende kalacak derse “kusura bakma abla nereye gittiğini ne yapacağını bilmediğim genç bir kadının sorumluluğunu alamam” derim.
Dediğiniz gibi normal şartlarda bir öğrencinin okumasına destek olmak için evinizde misafir edersiniz, okuduğu sürece kalsın ne olacak dersiniz ama sizin ailedekiler bir tuhaf.
Açıkça söylemek baştan kötü olmak sonradan kötü olmaktan iyidir.
Sizin evde cima eylemelerini saymazsakAyy inşallah yoksa bu gidişle güzelim yavrularım da benim gibi olacakinsan annesine çekermiş ben annem gibi değilim o başka.
(Ben eşim ve ailesine benzedim erken evliliğin etkisi sanırım,onlar benim aileme göre daha mantıklı insanlar)
Bazen ben de onlara bakıyorum ne kadar rahatlar ya keşke ben de böyle olsam diyorum sonra yok yahu kimse benden rahatsız olmasın aman bırak böyle iyisin çiçek diyorum..Şöyle arsız olacaksın hayatta o zaman mutlu olunuyor herhalde. Bence müdahele etmeyin üni. kazanan sizin evinizde kalmak gibi bir plan yapıyorsa da eşim istemiyor diyin kestirin. Eşiniz kötü olsun ne olacak adam evinde tv bile izletmiyorlarmış ben olsam analarını bile eve almam
Ya ahhahhaa:))Sizin evde cima eylemelerini saymazsakben o konuyu aşamadım da kusura bakmayın
Annen gibi değilsin ama annen de seni kullanabileceği tarzda yetiştirdi. Çocukların sen gibi olmasa da o çevren onları da kullanabileceğini düşünecek. Azcık ele ayağa gelsinler anlarsın daha küçükler. Bende kalsın yalnızlığımı paylaşsın faydası dokunsun demeler, büyüyünce emice oğluna veririz yabancıya gidip rezil olmasınlar başlayınca asıl o zaman anlayacaksın.Ayy inşallah yoksa bu gidişle güzelim yavrularım da benim gibi olacakinsan annesine çekermiş ben annem gibi değilim o başka.
(Ben eşim ve ailesine benzedim erken evliliğin etkisi sanırım,onlar benim aileme göre daha mantıklı insanlar)
böyle olabilir benceAzcık ele ayağa gelsinler anlarsın daha küçükler.
Yok uzağız şükür onlara çok müdahale edemiyorlar henüz evet biraraya gelince şimdiden giyimlerine karışıyorlarAnnen gibi değilsin ama annen de seni kullanabileceği tarzda yetiştirdi. Çocukların sen gibi olmasa da o çevren onları da kullanabileceğini düşünecek. Azcık ele ayağa gelsinler anlarsın daha küçükler. Bende kalsın yalnızlığımı paylaşsın faydası dokunsun demeler, büyüyünce emice oğluna veririz yabancıya gidip rezil olmasınlar başlayınca asıl o zaman anlayacaksın.
Tabii canım, sınav sonuçları bu ay sonu açıklanıyormuş sanırım, yerinizde olsam sonuçlar açıklandıktan sonra ablamı arar yeğeniniz ne yaptı kazanabildi mi sorarım, kazandıysa tebrik ederim tercihleri ne yapacak hangi bölümleri hangi şehirleri yazacak bilgi alırım, laf lafı açar böyle bir niyetleri varsa teyzesi X sizin şehri de yazmak istiyor diyecektir, aaa öyle mi yurtları araştırdınız mı vs gibi lafı bir ucundan tutup girerim, tak diye söylerim.Bu çok mantıklı sonradan söylemek daha kötü olur,onlar için en azından bana güvenmeden tercih yapmış olurlar.
Wawww bayıldım sizeTabii canım, sınav sonuçları bu ay sonu açıklanıyormuş sanırım, yerinizde olsam sonuçlar açıklandıktan sonra ablamı arar yeğeniniz ne yaptı kazanabildi mi sorarım, kazandıysa tebrik ederim tercihleri ne yapacak hangi bölümleri hangi şehirleri yazacak bilgi alırım, laf lafı açar böyle bir niyetleri varsa teyzesi X sizin şehri de yazmak istiyor diyecektir, aaa öyle mi yurtları araştırdınız mı vs gibi lafı bir ucundan tutup girerim, tak diye söylerim.
Kayınbiraderim liseyi yeni bitirmişti bizde daha 4 aylık evliyiz, Kayınvalidemler İstanbul dışında ev almışlardı oraya yerleşeceklerdi, kayınbirader ben istanbuldan gitmem demiş, doğduğu büyüdüğü şehirdi ne de olsa, neyse kayınvalidem Mune X bizimle gelmek istemiyor sizinle yaşayacakmış dedi, hopaaaa
Benim yaş 22 daha ben toyum cahilim, kayınbirader 18’lik ergen ele avuca sığmıyor.
Kayınvalideme döndüm, bu çocuk ergen burada kiminle arkadaşlık ediyor, arkadaşları nasıl insanlardır bilmem etmem, dur dersin durmaz yapma dersin dinlemez, abisi sabah gidiyor akşam geliyor peşinde dolaşamaz, ben o bar senin bu kuytu köşe benim ergen mi kovalayacağım, bir şey olur bizden bilirsiniz herkes çocuğuna baksın dedim, kesin bozuldu ama belli etmedi oğlunu da aldı gittiler, he ben her mekana girerim pavyonda bulsam tutar kulağından çıkarırım ama ergen sorumluluğu almam hem de süresiz ergen bakım işine giremem.
Her erkeğe bu muameleyi yapıyorlarAnnen de ablanda kocana sapık muamelesi yapıyor farkında mısın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?