- 25 Haziran 2016
- 7.542
- 13.415
- 248
Yegenleriniz nasıllar onlara söyleseniz muhabbet açıp işte nereyi yazacaksınız yurdunuzu falan ayarlayın dieHer erkeğe bu muameleyi yapıyorlar
Açıkçası bir iki sordum onlara kalsa İstanbul Ankara İzmir Eskişehir gibi üniversite okumak için tercih edilen yerleri çok istiyorlar ama aileleri uzak olsun istemiyormuş ama yer de söylemiyorlar onlara en yakın Büyükşehir benim olduğum il varYegenleriniz nasıllar onlara söyleseniz muhabbet açıp işte nereyi yazacaksınız yurdunuzu falan ayarlayın die
Tamam sordugunuzda söylemediniz mi bu tarafı düşünüyorsanız yurt ayarlayın kendınıze sakın bana güvenmeyin dieAçıkçası bir iki sordum onlara kalsa İstanbul Ankara İzmir Eskişehir gibi üniversite okumak için tercih edilen yerleri çok istiyorlar ama aileleri uzak olsun istemiyormuş ama yer de söylemiyorlar onlara en yakın Büyükşehir benim olduğum il var
Wawww bayıldım size
Sordum “yok senin orda çok akraba var istemiyoruz ama annemler kesin isterler” dediler onlar da burayı istemiyor onu anladım kontrol altında olmamak için.Tamam sordugunuzda söylemediniz mi bu tarafı düşünüyorsanız yurt ayarlayın kendınıze sakın bana güvenmeyin die
Aynen direk söyleyin sonra kocanızı ordan oraya evden gönder diyip dururlar siz işteyken sonra adam da artık cinnet gecırır olan sizin huzurunuza olur . Üstüne de laf duyarsınız yani idare edemedin yeğenini dieSordum “yok senin orda çok akraba var istemiyoruz ama annemler kesin isterler” dediler onlar da burayı istemiyor onu anladım kontrol altında olmamak için.
Ben onlara demiştim ilk aylarda yurt çıkmıyor kimseye güvenip başka yerleri yazmayın ya kendi şehrinizde okuyun ya da baştan özel yurtlara ücretlere bakıp yazın tercihlerinizi demiştim
Aileleri özel yurda para verecek insanlar değiller onlar da burayı istemez eminim iş ailelerinde bitiyor.Mune nin dediği gibi sınav açıklanınca onlar yazmadan direkt onlara söylemem lazım bence karar merci onlar çünkü
Aynen düşündüğüm gibi, çocuklar akrabaların gözetiminde olmak istemiyor boğulmuşlar, o yüzden kimsenin tanımadığı özgür olacakları yerler isteyeceklerdir ama tabii dediğiniz gibi okumak için para lazım o yüzden aileleri tercihleri etkileyecektir, temmuz sonu ablanızı arayıp tebrik vs sonrası dalın lafa.Sordum “yok senin orda çok akraba var istemiyoruz ama annemler kesin isterler” dediler onlar da burayı istemiyor onu anladım kontrol altında olmamak için.
Ben onlara demiştim ilk aylarda yurt çıkmıyor kimseye güvenip başka yerleri yazmayın ya kendi şehrinizde okuyun ya da baştan özel yurtlara ücretlere bakıp yazın tercihlerinizi demiştim
Aileleri özel yurda para verecek insanlar değiller onlar da burayı istemez eminim iş ailelerinde bitiyor.Mune nin dediği gibi sınav açıklanınca onlar yazmadan direkt onlara söylemem lazım bence karar merci onlar çünkü
İyi niyetle fikir vermişsiniz ama hiç tavsiye etmem bu şekilde söylemesini.kafasi sapık ailenin belli. Sonra derler ki 'Bak kendi de kabul etti damat bizim kızlara kötü gözle bakıyor demek ki'. Valla böyle aileden beklenir bu laflar.Yazarken bana mı sordunuz ki şimdi kalacak yeri bana soruyorsunuz derdim ben sizin yerinizde olsam. Kalmak isterlerse teyzelerinin evi ziyaretime gelebilirler tabii ki ancak kardeşimin bile eşimle kalması uygun değilken yeğenim için hiç uygun olmaz, laf söz çıkar deyin. Kafaları zaten bu kafa anladığım kadarıyla.
Bu arada bütün her şeyi bir kenara bırakarak imkanınız varsa psikolojik destek alın. Seneler önceki şeyler sizi hala yaralıyor, bu şekilde önünüze bakamazsınız.
Her erkeğe bu muameleyi yapıyorlar
O halde sapık olan onlar olmasın?
Ben de bunu söylemeyi düşündüm sonra dedim ki böyleleri lafı evirir çevirir benim kendi kocama “sapık” dediğimi yayarlar.İyi niyetle fikir vermişsiniz ama hiç tavsiye etmem bu şekilde söylemesini.kafasi sapık ailenin belli. Sonra derler ki 'Bak kendi de kabul etti damat bizim kızlara kötü gözle bakıyor demek ki'. Valla böyle aileden beklenir bu laflar.
Mümkün.O halde sapık olan onlar olmasın?
Valla belki hayrına da olabilir sonra ayaklarını keser ve mesafe koyarlar, hanımefendi de kurtulmuş olur.İyi niyetle fikir vermişsiniz ama hiç tavsiye etmem bu şekilde söylemesini.kafasi sapık ailenin belli. Sonra derler ki 'Bak kendi de kabul etti damat bizim kızlara kötü gözle bakıyor demek ki'. Valla böyle aileden beklenir bu laflar.
Aşırı manipülatif insanlar bunu söylerim üstünden yüzyıl geçse kullanıp kullanıp önüme koyarlarValla belki hayrına da olabilir sonra ayaklarını keser ve mesafe koyarlar, hanımefendi de kurtulmuş olur.
Ankara Tapu Kadastro Lisesini kazanmıştım bundan 20 yıl önce. Ailem, amca ve teyzelerimi arayıp bana göz kulak olmalarını rica etmişti. Herkes "bir kız çocuğunun arkasını güdemem" gibi bir cevap vermişti. Madem öyle,gidemezsin deyip evin en yakın düz lisesine gonderildim. Çok büyük bunalıma girdim.Yıllarca içimde yer edindi bu konu, akrabalık bağına inancımı baltaladi. Yaşım ilerledikçe onları anlamaya başladım, bugün aynı mevzu için biri benden ricada bulunsa bende korkarım kabul edemem. Tehlike heryerde kol geziyor maalesef,kendi hayatınızdan feragat edip onun hayatını kontrol altında tutmaya çalışmak size ve ailenize büyük haksızlık olur. Siz onlar henüz gelmemisken birsekilde konusunu açıp uygun bir dille tavrınızı koyun.Bunu yapmazda gelmiş bulunduklarında reddederseniz su daha çok bulanır. Telefondaki iletişimi daha konforlu buluyorum benMerhaba öncelikle rica ederim konumu okurken önyargılı olmayın “ayy sen zaten eziksin yine kendini ezdirirsin” tarzında laflarla gelecekseniz yazacaksanız gelmeyin okumayın geçin
Evet birçok konuda kendimi hem aileme hem eş ailesine ezdirmiş olabilirim ama son mevzularımızda artık söylemem gereken ne varsa söylüyorum kaybetme pahasına..
(Zaten sanırım kaybetme korkumdan söylemiyordum çoğu şeyi)
Misal en son bebeğim hasta diye bi yakınımızı ziyarete gidemedim (ilk gün gidemedim) benim gitmem gerektiğini söylemek için benden tam 10 yaş küçük kardeşim aradı ve emrivaki bir tonla “nasıl hala gitmedin derhal git çoluk çocuğun hasta ne demek” dedi bağırdım çağırdım bana akıl vermeyin yeter dedim vs
neyse asıl konum şu anneme defalarca söylememe rağmen (annem dedikoduyu sever iletir illa onlara) yeğenlerimin (4 tane illa biri gelecek) üniversite için bulunduğum şehri tercih edeceğini söyledi
Herkes istediği yeri tercih etsin beni alakadar etmez tabii ki ama kimse bana çocuğunun sorumluluğunu vermesin dedim “ayıp öyle söylenir mi “ diyor bizzat ablalarımdan duymadım duyarsam onları ararım ama henüz duymadım.
İstememe nedenim şu yurt çıkana kadar bende kalacak kazanacak kişi ve tüm sorumluluk bana yüklenecek nerden biliyorum çünkü aptal kafam daha önce deneyimledi
Kız kardeşim burda kazandı yerleşti 2 ay bende kaldı yaklaşık,geldiği ilk hafta annem babam arayıp “kıza bişey olursa sorumluluk senin haberin olsun” dedi o aralarda tüp bebek tedavisi görüyordum, stresten sıkıntıdan tutmadığına eminim ama ispatlayamam o zamanda anneme “ ne alakası var benim çocuğum bile evden çıkıp gittikten sonra ne yapar ne eder ne bileyim takip edemem” dedim demesine ama bazen diyorumki o anda söylemem gereken “gelin kızınızı alın” dı ama işte şimdiki aklım yoktu o zaman
Kardeşime Sadece bir kere eve gelirken 1 ekmek al ben unuttum ekmek azmış sana yetmez dedim (ben yemiştim) bunu anneme iletti hemen,annem beni aradı bunun kavgasını yaptı “öğrenci kızdan ekmek istemiştin ayıp sana” dedi hep yapmış olsaydım evet ama 1 kerelik bişeydi ki kızkardeşim cafelerden çıkmayan biriydi yani gayet de 1 ekmek parası vardı olmayacağını bilsem söylemezdim bir kerelik bile olsa istemezdim..
Sonra yurt çıktı gitti yurda annem her iki güne bir beni arayıp taciz ediyordu” kardeşini eve davet et gelsin sende güzel yemek yesin” diyordu açıkçası haftanın 6 günü çalışıyordum hem tüp bebek tedavisi görüyorum (ağır yemeklerle uğraşacak kadar kafam rahat değildi) hem şehir o kadar büyük ki eve gelince öyle ağır yemekler yapacak kadar takatim olmuyordu neyse her defasında usanmadan bu konuda beni arayıp azarlar tarzda taciz ediyordu( arada çağırdım ama onun istediği sıklıkta aramadım ki kardeş eve davet mı edilir insan ablasını özler gider diyordum buna da kızıyordu) 4 yıl boyunca davet ettiğim günler dışında asla gelmedi.
En çıldırdığım olay da şu oldu tam o aralar sokağa çıkma yasağı oldu (iş için benim çıktığım anlar oluyordu) annemler beni arayıp “kocanla kardeşin aynı anda evde bulunmasın kocan evde kalmasın annesine gitsin” dediler
Bu tarzda birçok şey söylendi ima edildi çok üzdüler beni o yüzden net bi şekilde annem bana gelince (2ay önce) söyledim bu sebeplerden dolayı asla kimseyi 1 günlüğüne bile evimde istemiyorum dedim normal şartlarda annem iletir ama Bnce bunu iletmeyecek ablamlar da tercih döneminde beni arayıp sormadan burayı yazacak adım kadar eminim onları tanıyorum (bedavacılık varken neden paralı yurt tutsunlarki)
Siz olsanız ne yapardınız ?
O dönemde ararlarsa zaten söylerim ama emrivaki yapıp direkt geleceklerine eminim çıkıp geldiler ne yaparım diye düşünüyorum evetnormal insanlar olsalar vallahi başımla beraber ama bu kadar şey yaşayan insanlara daha fazla tahammül etmek istemiyorum
Tövbe estağfurullah, kusura bakmayın ama ben ailemde olsalar böyle insanlarla görüşmek istemem, eşimle kayınbiraderime tokalaşmak istedi veya bizimle oturdu diye sapık muamelesi yapanların aklı garip çalışıyordur her türlü iftirayı atarlar, açık konuşayım böyle insanların çoluğunu çocuğunu da evimde 1 saat bile ağırlamam, olmaz diye bir şey yok kız birine aşık olur ilişki yaşar, aile anlayınca sevgilisini korumak için eniştesine bile iftira atar bana tecavüz etti diye zira eşinizin ve ailesinin sapık denildiği bir ailede büyüdüler, bunları kim uydurur diyorduk ama uydurup iftira atanlar çoğaldı memlekette.Mümkün.
Çünkü eş tarafıma hep sapık muamelesinde bulunuyorlar sırf tokalaşmak için el uzattı diye kaynıma bakışları sapık gibi demişlerdi. ya da beraber oturup çay içip konuştuk diye
Aynen öyle çok haklısınızAnkara Tapu Kadastro Lisesini kazanmıştım bundan 20 yıl önce. Ailem, amca ve teyzelerimi arayıp bana göz kulak olmalarını rica etmişti. Herkes "bir kız çocuğunun arkasını güdemem" gibi bir cevap vermişti. Madem öyle,gidemezsin deyip evin en yakın düz lisesine gonderildim. Çok büyük bunalıma girdim.Yıllarca içimde yer edindi bu konu, akrabalık bağına inancımı baltaladi. Yaşım ilerledikçe onları anlamaya başladım, bugün aynı mevzu için biri benden ricada bulunsa bende korkarım kabul edemem. Tehlike heryerde kol geziyor maalesef,kendi hayatınızdan feragat edip onun hayatını kontrol altında tutmaya çalışmak size ve ailenize büyük haksızlık olur. Siz onlar henüz gelmemisken birsekilde konusunu açıp uygun bir dille tavrınızı koyun.Bunu yapmazda gelmiş bulunduklarında reddederseniz su daha çok bulanır. Telefondaki iletişimi daha konforlu buluyorum ben
Valla mümkün.Benin aklıma da böyle şeyler geliyor kendime kızıyorum fesat mıyım ne ama öyleler derler vallaTövbe estağfurullah, kusura bakmayın ama ben ailemde olsalar böyle insanlarla görüşmek istemem, eşimle kayınbiraderime tokalaşmak istedi veya bizimle oturdu diye sapık muamelesi yapanların aklı garip çalışıyordur her türlü iftirayı atarlar, açık konuşayım böyle insanların çoluğunu çocuğunu da evimde 1 saat bile ağırlamam, olmaz diye bir şey yok kız birine aşık olur ilişki yaşar, aile anlayınca sevgilisini korumak için eniştesine bile iftira atar bana tecavüz etti diye zira eşinizin ve ailesinin sapık denildiği bir ailede büyüdüler, bunları kim uydurur diyorduk ama uydurup iftira atanlar çoğaldı memlekette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?