Daha ne diyeyim ?

Bana garip geldiniz ya.
Yani kız kardeş bu, yurt çıksın diye maddi olarak demek ki imkan yoktu bekledi. Destek ciksaydiniz diğer ablalar abiler özele verseydiniz. Koca bir aile de bir kardeşin yurdunu ödeyemeyecek değildir herhalde. Bunun lafını da garipserim. Ayrıca kardeş özel yemeğe gelmez ki, ne varsa ona gelir. Yemek de değildir mesele. İnsan terliksiz halıya basmayı, bir çay bardağında çay içmeyi bile özlüyor. Yalnız bir odada da yatmak bile lüks oluyor bazen. Kız kardeşim bana gelir en çok patates kizartiriz 🤣 özel agirlanmayi bekleyen gelmesin zaten şu hayat telaşında...
Yeğen de güzeldir ya. Eşimin yegeni sınava girdi ben çok isterim olduğum şehri yazsın. Arada haftasonlari alayım bende kalsın. Kafası atsın çıksın bize gelsin. Benim kafamda akrabalık böyle birşey... Yeğenim bacım sağlıklı huzurlu mutlu olsun gelsin kalsın evimde.
Ama konu sahibinin ailesi öyle değil

Bana garip geldiniz ya.
Yani kız kardeş bu, yurt çıksın diye maddi olarak demek ki imkan yoktu bekledi. Destek ciksaydiniz diğer ablalar abiler özele verseydiniz. Koca bir aile de bir kardeşin yurdunu ödeyemeyecek değildir herhalde. Bunun lafını da garipserim. Ayrıca kardeş özel yemeğe gelmez ki, ne varsa ona gelir. Yemek de değildir mesele. İnsan terliksiz halıya basmayı, bir çay bardağında çay içmeyi bile özlüyor. Yalnız bir odada da yatmak bile lüks oluyor bazen. Kız kardeşim bana gelir en çok patates kizartiriz 🤣 özel agirlanmayi bekleyen gelmesin zaten şu hayat telaşında...
Yeğen de güzeldir ya. Eşimin yegeni sınava girdi ben çok isterim olduğum şehri yazsın. Arada haftasonlari alayım bende kalsın. Kafası atsın çıksın bize gelsin. Benim kafamda akrabalık böyle birşey... Yeğenim bacım sağlıklı huzurlu mutlu olsun gelsin kalsın evimde.
Normal olsalar amenna..
Babam çok zengin yazlıkları evleri arabaları gırla..
Asla fakir falan değil paraya tapıyorlar.Yırt çıkana kadar herhangi bir öğrenciyi ben de alırım evime okurken ben çok zorluk çektim kimse çeksin istemem,kardeş yeğen bi tarafa yabancı dahil olsa elini tutarım..Ekranlardan samimiyetim geçer geçmez size bilemem..

Ancak benim akrabalarım enteresan.İlk mesajda anlattığım gibi yaklaşık iki ay kardeşim kaldı bende,annem o dönem eşimle kardeşim aynı anda evde kalıyor diye (bazı günler ben çalıştığım için onların boş günü denk düşüyordu) beni arayıp kocanı annesine gönder dedi,diyemezdim bunu eşime,sonra 4 yıl boyunca hem evde hem dışarda defalarca yemek yedik beraber sadece 1 kerecik gelirken 1 ekmek al dedim diye annem üzerinden geçmiş 10 yıl hala bahseder,evindeki misafirden ekmek istedin diye,insan komşusu gelirken ister ayıplanmaz,bence 🖐️

Ha bir de gelir gelmez babam annem beni arayı tehditvari bir tavırla “kızın başına bir iş gelirse suçlusu sensin” dedi tam o dönem tüp bebek tedavisi görüyorum ağlama krizleri uyuyamama yemek yememe vs yüzünden tedavim olumsuz sonuçlandı..
(Nasip kısmet şu bu ama bazı gerçeklerde var ben ona bağladım açıkçası)

Kısacası onlar beni bu tavırlarından dolayı o kadar korkutup sindirip üzdüler ki ben de önceden söylemeyi doğru buldum,keşke dediğiniz gibi olsalardı ben de çok severim gurbetteyim hele ki..
Geçen gün 17yıllık bir arkadaşıma gittim şehirdışında 3 gece kaldım orda ne yedim ne içtim hatırlamam unuturum ama orda bana hissettirdikleri huzuru hayatımda unutmam..

Bizimkilerin hayattaki tek meşgalesi bu,birine giderler gelirler oturup saatlerce günlerce bazen yıllarca o kişiyi çekiştirirler i.Yıllar önce dayımın eşinin Sofrasında Ayran yoktu diye yengeme karşı cephe aldılar uzun süre arayıp sormadılar “vayy biz uzaktan geldik kurduğu sofra çok basitmiş” ve CİMRİ etiketi yapıştırdılar,birkaç defa dayanamadım “ayy çok ayıp bu ne yahu bi ayran için kadını gömdünüz ayran çok seviyorsunuz alıp gitseydiniz kadına “ dedim hepsi birden sadece senin yengen değil karışma kes vs sustum..
Velevki kadın cimri ve kötü bir sofra kurdu bunu dillendirmem dillendirsem bile bu kadar büyütüp kinlenmem 🖐️🤷🏻‍♀️

Sadece bana değil çevrelerindeki herkese karşı böyleler.🤷🏻‍♀️ ben artık tahammül edemiyorum.

Son düzenleme:
Evet korkuyorum içteniçe,kabul göremem diye kötü evlat ilan edilirim diye :( ama bundan sonra kendime söz verdim düzeleceğim 💪🏻
Kötü evlat nedir Mrs-Cicek?
Ailenize eziyet mi ediyorsunuz? Mallarına canlarına kastınız mı var? Anne babanız, kardeşleriniz, siz eşiniz veya çocuklarınız yüzünden maddi ya da manevi bir zarar mı gördü? Başlarına bela mı oldunuz?

Bir insan yapamayacağı bir şeyi reddediyor diye kötü evlat olmaz.

Kardeşinize evinizi açmışsınız kocanıza sapık muamelesi yapılmış, ablanızı ağırlamışsınız yine sapık muamelesi, diğer yapılanları anlatmaya bile gerek yok çünkü bu bile kafi bir sebep, ki bu zamanda bu zihniyetteki insanların çocuklarının sorumluluğunu almak istememeniz sizi kötü evlat yapmaz, kendisini ve eşini koruyan kadın yapar.

Madem eşinize dahi sapıkmış gibi yaklaşıyorlar o zaman herkes çocuğunun sorumluluğunu alsın, eviniz sizin kadar eşinizin de evi, güvenmedikleri yakıştırmalar yaptıkları adamın evine kızlarını göndermeleri de menfaatten başka bir şey değil, hem adamın ekmeğini yiyip suyunu içecekler hem kalacaklar hem de adamı sapıkmış gibi kendi evinde istemeyecekler, yurt çıkana kadar bir aparta öğrenci evine yerleştirecekler o zaman.

normalde tam eşin ailesinden görümce ve kaynananın yapabileceği tarzda bir saçmalığı kök ailenizden görmenize oldukça üzüldüm. hepsine en azından bir süre rest çekmenizi/konuşmamanızı öneririm. ya da eşinizi araya koyun o konuşsun kimseyi evde istemiyorum diye.

Back
X