• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlilik yaşadığım için benimle görüşmeyi kesti..

bu arada benim eşim de daha önce evlenmiş ve iki çocuğu vardı babam "seni boşanmış ve iki çocuklu bir adama vermem" diye çok diretti hatta araya diğer büyükler de girdi ama bir cevabım onların hepsini susturdu "hiç evlenmemiş biriyle evlendiğim taktirde bana mutlu olabileceğimin garantisini verebilir misiniz?" diye...sonuçta ikimiz de belli bir yaşa gelmiş (ben 29 o da 37 yaşında idi) ve iş güç sahibi aklı başında insanlardık .... ikimizde yeri gelir çatır çatır savaşsak ta :52: evlilik konusunda doğru kararı vermişiz :))
herşeyi geçtim dinimize evlenmek kadar boşanmak ta , boşandıktan sonra yeniden yuva kurmak ta helal.. ama maşaallah o kadar samimi müslümanlarız ki Allahın helal kıldığına burun kıvırıyoruz sanki harammış gibi davranıyoruz.... Allah bunun hesabını sormaz mı.....

:46: oo maşallah Allah yuvanızı beraketli ve daim kılsın inşallah.. çok sevindim böyle yaşayan örnekler gördüğüm için.. bu koyulaştrdığım satırın üzerine de kelime bulamadım Allah hepimizi en başta ben olmak üzere varsa eksiğimiz tamamlasın hidayet versin.

bu akıp giden düzen içinde biz bile farketmeden öyle çok hata işliyor o daireden çıkıyoruz ki.. samimiyetmizin muhabbetimizin artması tek temennim..

teşekkür ederim umarım ben neye sinirlendiğimi neye üzüldüğümü anlatabilmişimdir ben beni kabul etmiyor falan derdinde değilim ya da olmadı falan değil. bana yazdıklarını sindiremedim. ama cevaplarımı da verdim en sonunda öyle kalakaldı açıklama da yapamadı. çocuk oyuncağı sandı ya da çok beğendiği için gönül mü eğlendirecekti bilmiyorum. ama ben öyle gelemem anne baba işlerine..
bir de diyor ki anneme sorucam annem okey dese bile bir de benim kabullenme durumum var onu da aşmam lazım diyor.

sanki ben zorla gel beni al dedim ben yalvardım sanki. 20 gün boyunca gitti geldi haber yolladı bende dedim ya bu durumumu biliyor bu kadar da kararlıysa eh görüşelim bari dedim yoksa benim karşıma hiç mi kimse çıkmadı ondan başka. çıktı elbet.. herkesin çıkar.. sinirlendiğim konu tekrar ediyorum boşanmış olmamı çirkin şekilde ifade etmesiydi...

erkeler böyle zaten "evet" demeden önce kıymetlisin. peşinden koşar. her dediğine tamam der. evet dedikten sonra kendilerini birşey sanarlar. hele birde sevdiğini falan söylersen yandın. sen onun kölesisin. malesef bu tür erkekler çok fazla. 20 gün de kendini belli ettiği için şükredin. güveninizde sarsılmasın. herkes aynı olcak diye bir kaide yok.
Allah hepimizin hakkında hayırlı olan insanı versin

derdim bişeyde neyse...birde namazında niyazında duran birimiş..gitsin ya seni istememe nedenine hele bir bak boşanmış olmanmış..utanmadan bide ilk ben çıksaydım demiş birde..evet doğru böyle gerikafalı insanla inan pek mutlu mesut olurdun..arkadaşım bu cinsi bırak takma bile kafana hiç üzülme..sen evlenip boşandın diye kimseden bu tarz eleştirilere boyun eğme..dedirtme kendine bişey..evlenmeden yaşamışlığın yok ya ettiği lafa bak..sinir oldum ona ya..valla gerikafalımış..böyle düşünenler boşanmış olduğun için değil istediği bakire olmadığın için arkadaşım..çok var bunlardan biliyorum ondan..ben olsam helal bile etmezdim var ya hakkım varsa..

bizim işyerinde çalışmıyor bizim işyeri ile ticaret işi yapan bir firmanın personeli kendisi.. ve bana haber gönderdiğinde arkadaşımla ilk gönderdiğim haber durumumun bilinmesine dairdi.. herşey 20 gün boyunca izah edildi söylendi habersiz değildi. okey dedik yine kendi ağzımla da anlattım ilk kelimem bugün okey dediğin şeyler yarın sorun olacaksa burada kalsın dedim yine sorun değil dedi... görüştük k1-2 sefer işte sonrada bu muhabbetle gerçek niyatler düşünceler çıktı ortaya...

çok şükür ben hçççç kimseye ne hyalan söyldim ne de kandırmaya kalktım ama, dersimi de aldım öyle her dalkavukla konuşmak yok hele hele böyle hevası hevesine vitrinime gelen hiç prim yok...

merak ediyorum işyerine gelince nasıl bakacak nasıl yüzü tutupta gelecek.. çünkü benim cevaplarım bayağı bir koydu. ben olsam valla bakamazdım kimsenin yüzüne..ama annımca o bakar...

en sevdiğim huyumsa bu tip adamlara çok güzel cevaplar veriyorum vücut dilimle.. bu konuda meşhurum yani....:10:

Yalan söylediniz kandırmaya kalktınız demedim bunu düşünmedim bile arkadaşım. Sadece ayrılmış olduğunuzu bile bile geldiği halde bu kadar densiz davranması insana atlanan bir şeyler mi oldu acaba dedirtiyor. Gerçi atlanan bir şeyler olmasına gerek yok adam tamamen kafadan çatlakmış.

Her şeyden önce kadına değer vermeyi bilmeyen adamdam adam olmaz. Kadın olarak sadece anneciğine değer veren erkekten hiç bi nane olmaz. Hepimizin annesi var hepimiz değer veriyoruz ama yeri gelince vazgeçmeyi bilen, kendi kararlarımızı kendimiz veren gerektiğinde ailelerimizi karşımıza alan yine bizleriz.

Kadın olmak başlı başına bir dert zaten. Evlenirsin mutsuz mu olacak diye gözünün içine bakarlar, evlenmezsin bir sorunu mu var acaba diye düşünürler, ayrılırsın namusunla uğraşırlar.

Dört dörtlük bir konum asla yok. Onun için "topluluğun gözü önünde eşek kuyruğu kırkılmaz" diyorum, herkesi boşvereceksin.:63:

Yalan söylediniz kandırmaya kalktınız demedim bunu düşünmedim bile arkadaşım. Sadece ayrılmış olduğunuzu bile bile geldiği halde bu kadar densiz davranması insana atlanan bir şeyler mi oldu acaba dedirtiyor. Gerçi atlanan bir şeyler olmasına gerek yok adam tamamen kafadan çatlakmış.

Her şeyden önce kadına değer vermeyi bilmeyen adamdam adam olmaz. Kadın olarak sadece anneciğine değer veren erkekten hiç bi nane olmaz. Hepimizin annesi var hepimiz değer veriyoruz ama yeri gelince vazgeçmeyi bilen, kendi kararlarımızı kendimiz veren gerektiğinde ailelerimizi karşımıza alan yine bizleriz.

Kadın olmak başlı başına bir dert zaten. Evlenirsin mutsuz mu olacak diye gözünün içine bakarlar, evlenmezsin bir sorunu mu var acaba diye düşünürler, ayrılırsın namusunla uğraşırlar.

Dört dörtlük bir konum asla yok. Onun için "topluluğun gözü önünde eşek kuyruğu kırkılmaz" diyorum, herkesi boşvereceksin.:63:

teşekkür ederim :) bu lafı sevdim şeğin kuyruğu kırkılmaz:)) ya geçen iletilerimde de yazdım bunların hepsinin tutulduğu bir mizan var gelecek önümüze.. inşallah güzel şeyler gelsin bizlerin önüne..

Bazı insanların görüş alanı dar, dünyaları küçücük işte. Takmayın kafanıza. O küçük dünyaya sizi de hapsetmeden kurtulduğunuz için üzülmek bir yana sevinin bence.

teşekkür ederim :) bu lafı sevdim şeğin kuyruğu kırkılmaz:)) ya geçen iletilerimde de yazdım bunların hepsinin tutulduğu bir mizan var gelecek önümüze.. inşallah güzel şeyler gelsin bizlerin önüne..

Evet canım hesap verecekler muhakkak. İnşallah güzellikler bulur iyi insanları.:71:

dünden beri konunu takip ediyorum cnm. iki çift laf da ben söleyim dedim çünkü çok kızdım bu adama :47: o dar beyinli adamın ne deddiğini ne düşündüğünü hiç takma arkadaşım. o daracık beyniyle bu kadar kalır o dahada bir adım bile ilerleyemez.zaten bunlar her haltı yerler sonrada bakire kız arıyorum derler. gerçek imanlı inançlı hiçbir kimseye lafım sözüm yok saygım da sonsuz ama bu ve bunun gibiler bu kisve altında ve bunu kullanarak her türlü şeyi yapmaya hak görürler kendilerine. uzak dursun senden :63:

dünden beri konunu takip ediyorum cnm. iki çift laf da ben söleyim dedim çünkü çok kızdım bu adama :47: o dar beyinli adamın ne deddiğini ne düşündüğünü hiç takma arkadaşım. o daracık beyniyle bu kadar kalır o dahada bir adım bile ilerleyemez.zaten bunlar her haltı yerler sonrada bakire kız arıyorum derler. gerçek imanlı inançlı hiçbir kimseye lafım sözüm yok saygım da sonsuz ama bu ve bunun gibiler bu kisve altında ve bunu kullanarak her türlü şeyi yapmaya hak görürler kendilerine. uzak dursun senden :63:

teşekkür ederim

zaten dediğim gibi o insan geldi geçti zarar vermeden ama güven sarsılması kötü şey..

böylesi en hayırlısı olmuştur umarım
en azından sonradan üzülmektense başta olması en iyidir
hakkınızda hayırlısı olsun
umarım her sey gönlünüzce olur

canım benimm boşverrrrrrrrrrrrr çok taa tınnnnn ...bende şuan 2 .evliliğimi yaptım 3 yıl oldu ve eşimle tanıştığımdaa dedim evlendim ayrıldımm hiç önemli deil dedii ben nicelerini tanıdım ortada dolaşıyolar dedii vee nitekimm evlendik çok mutluyumm ...eşimin ailesii de ben evlenip ayrıldım diyee etmedikleri hakaret kalmamıştıı okadar canımı yakmışlardıkii içimden ah ettimm ben evlendikten 1 yıl kadar sonraa eşimin ablası ayrıldı kocasından...ozaaman kafalarına dank ettii bu durumu herkesin yaşayabileceginii...etme bulma dünyası canım demek istediğimm o şahıs sana böyle davrandıysaa allah katındaa hesabı görülür er yada geçç sen allaha havale ett yüreğini ferah tut...birgün biri çıkar karşınaa vee yeniden doğarsın önceki hayatını hatırlamazsın bilee inşlhh.............................. bütün iyi dileklerim sennle olsun hiçbirşeyii kafana takmaa senn için önemli biri deildi zatenn ögle düşünn :)

cnaımm hiç üzülme çünkü baştan bitmeseydi,ama tam evleniceiniz zaman ya da evlendikten sonra başına falan kaksaydı daha kötü olurdu.bu tarzda düşünen insan zaten snei mutlu edemezdi ruhunu okşayamazdı die dşnüorum.sen zaten 1 kere kırılmışsın,2.sine gerek yok cnm..bnde 2. kez evlendim eşim-ailesi 1 kere bile birşey demediler haklarıda yok zaten.kimsenin hakk ıyok.insanız hatta bizi el üstünde tutmaları lazım ,güçlüyüz bizz :64: hehehe :D

Konu içeriği nedeniyle" Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Konu içeriği nedeniyle" Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

aşk hikayesi değil bu olay ama rica edeceğim bu grupta değerlendirmeyin.. dertlerimiz başlığı altında ise bile daha çok bir derdim var köşesine yakışıyor gibi.. neticede burada bir aşk sızısından veya aşk hikayesinden değil hayatın içinden bir paylaşımda bulundum. Dikkate alırsanız sevinirim :)

teşekkür ederim

zaten dediğim gibi o insan geldi geçti zarar vermeden ama güven sarsılması kötü şey..

Eski konunu okurken dikkatimi çekmişti aylar aylar önce bile boşandım diye istemezse filan demişsin birilerinden bahsederken, acaba korktuğunu mu çekiyorsun chelik? Korkmasan?:93:

arkadaşlar bir kaç gün önce bir konu açmıştım benimle tanışmak istediğini söyleyen biri var diye. herneyse ben kabul ettim görüştük anlaştık ben durumu anlattım başta sorun değil senin nasıl biri olduğun önemli falan dedi.

5 vakit namazlı abdestli biri aklı başında olgun biri gibiydi.

fakat bir tutukluk vardı neyse ben sorun etmedim. ama dün akşam msn de konuşurken mezheplerden konuşurken mezheplerimizin farklı olduğu çıktı ortaya bu benim için sorun değil dedim ama ona bunu sormuş olamamdan başladı ve konu benim boşanmış olmama geldi ve ben sana baştan ilk başta söyledim gizlemedim dedim o da kaç gündür düşünüyorum bir evin bir oğluyum ailemle sorun çıkar ben yapamayacağım dedi.

ben de tamam dedim

helallik istedi kapattık msni.

tabi daha kötüye giden kelimeleri de kibarca söyledi cevabını verdim ama inanın hem çok sinirlendim hem üzüldüm.

sen bir evin bir oğluysan bende kızıyım

en başta ben insanım

neden yaşadıklarımla ben ikinci insan sınıfına giriyorum.

ben mi istedim bunu yani.

bana diyor ki bir de keşke ilk karşına ben çıksaydım herşey mükemmel olurdu ama bu benim için önemli dedi.

bende uzatmadan tamam neyi önemsiyorsan Allah onu nasip etsin sana dedim.

o kadar sarsıldım ki içten içe üzüldüm.

ha sevdimde mi üzüldüm kesinlikle ona değil üzüldüğüm sırf boşandım diye insanlığımın yok sayılmasıydı...

Boşanmış bir erkekle bekar bir kız evlenmeyi planlasa sonradan düşününüp vazgeçse aynı cevabı verirdiniz.

sizde onun yerinde olsanız..... "bunu aileme yapamam"...

denk olmamız lazım dı...

Son düzenleme:
Eski konunu okurken dikkatimi çekmişti aylar aylar önce bile boşandım diye istemezse filan demişsin birilerinden bahsederken, acaba korktuğunu mu çekiyorsun chelik? Korkmasan?:93:

korksamda korkmasam da yaşanıyor ama, neticede bakış açısı bu değişmez ama teşekkür ederim tavsiyen için.. olabilir belki de bundandır ama yalan mı söyleyeyim korkuyorum bundan..

Boşanmış bir erkekle bekar bir kız evlenmeyi planlasa sonradan düşününüp vazgeçse aynı cevabı verirdiniz.

denk olmamız lazım dı...

bence beni tanımadığın için genele sokuyorsun. çünkü ben ilk evliliğimde evlendiğim adam evlilikten kararından benden önce biriyle dönmüş biriydi ve emin ol boşanmış bile olsaydı evlenirdim sanırım o zaman..

ha şu anda ne düşünüyorum diye sorarsan bu fikir pek değişmemekle birlikte karşımdaki insanın karakteri dünyaya bakış açısı ve bana nasıl davrandığına ve ne kattığına mutlu edip etmediğine bakardım. bunlar varsa sorun değil.

ama bundan sonra inanmadığım halde kesinlikle bir çok insanın inandığı denkliğe göre davranma kararındayım. yani benim geçtiğim yollardan geçen biri kendi yaralarıyla birlikte benimkileri de sarar diye düşünüyorum. çünkü anladım ki bazı şeyleri yaşamakla dışarıdan bakıp hımmm demek aynı şey değil...

denk olmamız lazım dı...

ailesine yapacak olduğu haksızlık nedir tam olarak???
denklik derken.....?
kafa denkliği,belki yaş denkliği..
başkaca hayati önemli bir denklik gelmedi benim aklıma,iki insanın birbirini sevmesi, evlenmesi ve mutlu olması için..
yani sokakta,üniversitede nikah olmaksızın yaşanan cinsellik,arada nikah olmadığı için,henüz bekar olunduğu için başka yorumlanacak (o henüz bekar bir kız!)
evlenmiş ayrılmış olunduğu için,''ama o boşanmış biri' diye mi düşünülmeli..
yani kızlık kontrolü mü yaparak evlenilsin..
aileye haksızlık yapmamak için başka nelere dikkat edilsin???

sevmişsen,onunla bir hayatı istiyorsan,evleneceksin..
bu,bu!

Son düzenleme:
ailesine yapacak olduğu haksızlık nedir tam olarak???
denklik derken.....?
kafa denkliği,belki yaş denkliği..
başkaca hayati önemli bir denklik gelmedi benim aklıma,iki insanın birbirini sevmesi, evlenmesi ve mutlu olması için..
yani sokakta,üniversitede nikah olmaksızın yaşanan cinsellik,arada nikah olmadığı için,henüz bekar olunduğu için başka yorumlanacak (o henüz bekar bir kız!)
evlenmiş ayrılmış olunduğu için,''ama o boşanmış biri' diye mi düşünülmeli..
yani kızlık kontrolü mü yaparak evlenilsin..
aileye haksızlık yapmamak için başka nelere dikkat edilsin???

sevmişsen,onunla bir hayatı istiyorsan,evleneceksin..
bu,bu!

aileya haksızlık yapmamak için mi: hımmm sen batılıysan doğulu olmayacak, sünniysen alevi (bunlar aileden kaynaklı kavramlar sonuçta)
sonraaa liberalsen örtülü olması dert artık TV dizilerinde bile başı acık gelin isterim yok istemem demeye başladı karakterler.
yav benim yengem gelininini su böreği yapmayı bilmiyor, gözleri küçük, saçı açık ve seracılıkla geçiniyorlar diye "denk" bulmamıştı -biz de saray eşrafından filan geliyoruz ya:1:-
sevmek dediniz, kafa denkliği mi dediniz?? :53:

Back
X