• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlilik yaşadığım için benimle görüşmeyi kesti..

bana tam tamına
sonuçta sen kız değilsin chelik
kızlık namusun simgesidir bence
kaç gündür düşünüyorum ben
anneme soracağım ona göre cevap veririm
ben bir evin bir oğluyum ailem herşeyin en iyisi olsun ister
ve bu sanırım seninle olmaz dedi

bende sen bana namussuz mu diyorsun dedim

hayır bu konuda bir çok gördüğüm kadından üstünsün karakterin çok sağlam kaliteli birisin çok da güzelsin sırf bu duruşun bana bu kızlık meselesini aşarım diye düşündürdü ama aşamayacak mışım yanılmışım dedi. ben kendimi tanıyamıyorum bazen ama seni üzmek istemiyorum inan ama boşanmış olduğun için de ilerisini düşünemiyorum dedi..

öyle bir şeylerdi işte

ben bana kız değilsin ve namusun simgesi yok sende demesine çok ama çok kızdım...

ha birde bana o et parçası o kadar basit birşey mi neden bu kadar küçümsüyorsun dedi... bende ben o et parçasını ortalıklarda kaybetmedim namus dediğin şeyi kaybetmedim ben sadece talihsiz bir evlilik yaşadım ve ayrıldım dedim..

bu böyle yani

esasında çok da düşünmeye gerek yok işin aslı

bekaret namusun önünde....

Ben de evlilik öncesi cinselliğe karşıyım.
Yanlış anlamayın kızlar bu benim fikrim.
Kimsenin ne zaman ne yaşayacağına karışmam, yorum yapmam.
Ben böyle düşündüğüm için şimdiye kadar kimseyle, nişanlım dahil, birşey yaşamadım.
Evet bekaret önemli ama cinselliği yaşadığın koşullar da önemli.
Siz anlınınız ak bir şekilde evlenmişsiniz.
Cinselliği bu şekilde yaşamışsınız.
Bu durumda nasıl bir kafa yapısı sizi böyle itham etti anlamadım.
Bu adamın tükettiği oksijen bile israf :47::47:
Daha ortada birşey yok diyerek elini bile tutturmayan bir kadın nasıl namussuz olacak!!!
Amcamla yengem 25 yıldır evliler.
Amcamın ilk, yengemin 2. evliliği.
Hatta ilk eşinden kızı bile var, amcamdan da 2 çocuğu oldu yengemin.
Yengemin kızı evlendiğinde hep birlikte gittiler düğüne.
Yengemin torunu oldu yine beraberlerdi.
Şimdi bebecik büyüdü yürümeye başladı ve amcama dede diye hitap ediyor.
Demek amcam hata yapmış.
Başka bir erkekten çocuğu olan bir kadınla evlenerek namussuzluk etmiş.
Dur ben bunu kendisine söyleyeyim de namusunu temizlesin.
Hatta amcama gerek yok.
Arkadaşım sen bu gerizekalıya amcamın numarasını ver, o hepimizden iyi biliyor namus işlerini.
Gelir bizim ailenin de namusunu temizler :47::47::47::47:

Son düzenleme:
Ben diğer konunuza baktım şimdi orda aynı işyerinde çalışıyoruz 6 yıldır filan demişsiniz, bu adam sizin boşanmış bir bayan olduğunuzu bilmiyor muydu? Size arabulucuk eden şahıslar bundan hiç mi bahsetmemişler?

Gerçekten evlenip ayrılmış birine "namussuz"a varan laflar etmek abes.

Mevzuyu çok garipsedim şimdi.

ya evet 5 vakit namazlıydı ama şimdi aklıma geldi 2. yüzyüze görüşmemizde elimi tutmaya kalktığında ben kızdım ve benle helal dairesinde görüşeceksen devam edelim demiştim. bu yaşta kocaman insanlarız daha birbirimizi tanımadan bunlara gerek yok.. neticede Allah razı olmaz demiştim..

bu da bana bende hayat dairsinden bakıyorum haram helal bir kenara bunlara gerek olmadığını düşünmen yadırgayıcı demişti... şimdi aklıma geldi esasında belki de beni yokladı büyük ihtimalle... demek ki açık kapımı sandı ne artık duvara toslayınca da iş çıkmaz mı dedi neyse..

dış görünüş hiçbir kimseyi aldatmasın bence yok namaz kılıyor yok kapalı vs...benimde ayrıldığım kişinin ailesi hoca takımından bunlardan zarar gelmez kapalılar dedik (aldanmışız meğer ki) çocuk ilk başlarda o kadar sakin kibardı ki öyle dedik iyi bir aileye düştük çocukta iyi ama sonra sonra ortaya çıktı iç yüzleri,çocuk nişandan sonra ne demesin (kusura bakmayın artık yazdıklarımdan) gerçi o bana bu lafları söylerken utanmadığına göre neyse dediki evde yalnız kalalım etek giy yok şurana dokunmak istiyorum yok burana dokunmak istiyorum yaa insan sevdiğine bu lafları söylermi böyle ahlaksız bir teklifi yapar mı? onlar benim 2 mesajımı okuyup işi bitiriyorlar oğullarının yaptığı ahlaksız teklifi görmüyorlar salakmışım niye kaldırdım ki ben bu lafları diyorum şimdi keşke bana söylediklerini ailesine anlatıp yüzüğü yüzüne fırlatsaydım keşke keşke....

Evlenip ayrılmak zor bir süreç yapılan hatalar yaşananlar zor tekrar bir birliktelik düşündüqünüz de kişi bekarmış evlenip ayrılmış mı çocuklu mu bunların önemi yok tek önemli şey şudur karşınızdaki insanın sizi taşıyacak kocaman bi yüreqe sahip olmasıdır çünkü kişi kabul eder ama şu vardır aile faktörü karşı tarafın ailesiyle evliyken bile sorun yaaşarsınız hatta evliyken bile eşiniz sizi savunmaz burda size ve karşı tarafa düşen bunu kaldırabilcek kadar qüçlümüyüz bazen aile faktörü evlilik bile bitirebiliyor bahsettiqiniz şahıs sizi buqüün yanında taşıyamıyorsa yakıştıramıyorsa yarınlarda daha zor olurdu umarım Rabbim karşınıza sizi sevecek yeniden sevmenin qüzelliqini tattıracak yaşayıp yaşatacak biri olur...

teşekkür ederim :) gerçekten o kadar güzel şeyler yazmışsın ki çok güzel düşünce ve dileklerin için tekrar teşekkür ederim.. ben bu saatten sonra aynı derdin ekmeğini yediğim biriyle daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ama dediğin gibi önmli olan yürek...

öff böffff yaaa... her ayrılan insan tamam bekaret sorunum yok

herkeze müsayıtimmi diyor ya bende bu erkeklerın bu zihnıyetını çözemedım.

Ki bir çok cinselliği cok rahat yaşayan (erkekler gibi) bayanlar varken.

Bunu resmı olarak yaşamıs birimi açık kapı ...:36:

O zaman dua etsınler anaları bacıları kocasız kalmasın diye !

aynen öyle ve min ol bu erkekler kadınları yolda bırakan...yani bu tür zihniyetteki erkekler evliliği yürütemiyor.. çünkü şekilciler işin içine girince de karşısında ki deşekilci olunca bakıyorlar ki aaaa evlilik bu değilmiş bir gece de biten bir bekaret var ama bir gce değil bir ömür nasıl anlaşacağız diyorlar sonra da çatırdıyor... boşanmasalar bile çoğu için diyorum hepsini demiyorum sıkıntı yaşanıyor belli bir dönem.. bir de bu tür erkekler ailelerinin bağımlılığından çıkamıyor aileleri ne derse onu yapan tipler oluyorlar... mesela ben evlendiğim ilk gece o boşandığım şahıs hııı iyi ki bakire çıktın yoksa koyardım kapıya dedi... yani kısmetim mi artık bilmiyorum bu tipler geldi karşıma hep.. Allah kötünün eline düşürmesin.. he ne oldu şimdi bakireydim diye evlendi hayatı cehennem etti sıfırdan başladım herşeye... yani bir evliliğin temel şartı gibi görselerde bu tür erkekler bunu daha sonra da ilk terkedip giden yarı yoldaa bırakanlarda bunlar oluyor.. sen bakiresin diye senle evleniyor ama sonrasında hiç bir kıymeti kalmıyor en azından ben bunu yaşadım...bunu gördüm... o yüzden bu konu tekrar önüme yine srvis edilince bu konuda ki zat tarafından tiksindim artık sadece kendi bildiğimi okuyorum... kendi dngimle de muhattap olacağım...

Varya namusuz asıl kım asıl ,böyle dansöz gibi kıvıran

işi bitene kadar ,kızlaık nedırkı dıyen

insana ümit verip sırt dönen

sözünde erkekce duramayan

sevmezken menfaat icabı sevrmış gıbı yapan

erkeklerdir.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

ya aslında onlarda kendi başlarına kaldıklarında iğrençliklerini hissediyorlardır kendilerini nasıl iğrenç beyinleriyle aklıyorlardır inan bizim akılımız yetmezz buna..

her alakalı başlığa yazıorum bunu millet ülkesini sevmiyor diyecek ama şu dönemdeki milletimin %99unu sevmiyorum cnm cahillik tavan yapmış gerçekten öyle bekaret bir kez gidince arka sıraya atılan eskimiş muhamelesi görüosun ve malesef ülkemiz kültürden uzaklaşıp örf ve adetleri abarttıkça bunlar daha da büyüyecektir birgün nikah için yapılan testlere bekaret kontrolü kuralıda getirilirse hiiiiiiççççç şaşırmayacağım bu ülkede bunlarda olur

yapılsın arkadaşım yapılsın dışlasınlar valla
ben öyle örfü adeti hiç sallamam

inadına yaşarım gülerim gezerim tozarım namazımı kılarım ibadetimi yaparım işime bakarım herkes kendi pisliğinde debelensin bana ne.. ben aştım bunları eğer aşmamış olsaydım ohoooo ben boşanırken boşandığım kişinin ailesi ve kendisi dullukla alakalı öyle şeyler söylediler o aşşağıladılar ki sırf gözümü korkutmak için.. biri gidip biri geldi... sağolsunlar bayağı bağışıklı kazandım sayelerinde yadırgamıyorum yanii.

dedim ya inadına daha mutluyum inadına daha güzelim...

öyle herkese de kanmıyorum artık cümlelerin altındaki kelimeleri net görüyorum o aptallıklarım kalmadı...

yani öyle ah canım bekaret önemli değil diye gelen erkeğin niyeti çıkıyor işte böyle ortaya...

Allah a emanet ettim kendimi inşallah kötüyle karşılaştırmasın hep gözetsin bizleri...

bir kere bizim ikiyüzlülüğümüz hemcinslermizden geliyor erkeklerin çok da suçu yok..

bir anne alacağı gelini ikinci el sıfır kilometre falan diye sınıflandırırsa kendini aşağılamaktan başka bişi yapmaz ki...

ne malum kendi kızına en başta kendi başına gelmeyeceği..
oturup dualar etsinler kocalarına bişicik olmasın diye...

bu ikiyüzlülükle de artık ne derler bilmem yaradana...

Ben de evlilik öncesi cinselliğe karşıyım.
Yanlış anlamayın kızlar bu benim fikrim.
Kimsenin ne zaman ne yaşayacağına karışmam, yorum yapmam.
Ben böyle düşündüğüm için şimdiye kadar kimseyle, nişanlım dahil, birşey yaşamadım.
Evet bekaret önemli ama cinselliği yaşadığın koşullar da önemli.
Siz anlınınız ak bir şekilde evlenmişsiniz.
Cinselliği bu şekilde yaşamışsınız.
Bu durumda nasıl bir kafa yapısı sizi böyle itham etti anlamadım.
Bu adamın tükettiği oksijen bile israf :47::47:
Daha ortada birşey yok diyerek elini bile tutturmayan bir kadın nasıl namussuz olacak!!!
Amcamla yengem 25 yıldır evliler.
Amcamın ilk, yengemin 2. evliliği.
Hatta ilk eşinden kızı bile var, amcamdan da 2 çocuğu oldu yengemin.
Yengemin kızı evlendiğinde hep birlikte gittiler düğüne.
Yengemin torunu oldu yine beraberlerdi.
Şimdi bebecik büyüdü yürümeye başladı ve amcama dede diye hitap ediyor.
Demek amcam hata yapmış.
Başka bir erkekten çocuğu olan bir kadınla evlenerek namussuzluk etmiş.
Dur ben bunu kendisine söyleyeyim de namusunu temizlesin.
Hatta amcama gerek yok.
Arkadaşım sen bu gerizekalıya amcamın numarasını ver, o hepimizden iyi biliyor namus işlerini.
Gelir bizim ailenin de namusunu temizler :47::47::47::47:

valla arkadaşım silmeseydim verirdim :)

ama gerek yok aldığı oksijen bile israf olan birine efor sarfetmeye değmez.. Amcanızında Allah katındaki kıymti çok çok güzel olur inşallah..

cinsellik konusunda da tamamen senin gibi düşünüyorum.
Allah o konuda da talihsizlik yaşayan kadınlarımıza yardım etsin..
Allah herkesin yüzünü kendine çevirsin inşallah...Allah çoluğumuzu çocuğumuzu kardeşimizi yakınlarımı gözetsin korusun inşallah...

Ben diğer konunuza baktım şimdi orda aynı işyerinde çalışıyoruz 6 yıldır filan demişsiniz, bu adam sizin boşanmış bir bayan olduğunuzu bilmiyor muydu? Size arabulucuk eden şahıslar bundan hiç mi bahsetmemişler?

Gerçekten evlenip ayrılmış birine "namussuz"a varan laflar etmek abes.

Mevzuyu çok garipsedim şimdi.

bizim işyerinde çalışmıyor bizim işyeri ile ticaret işi yapan bir firmanın personeli kendisi.. ve bana haber gönderdiğinde arkadaşımla ilk gönderdiğim haber durumumun bilinmesine dairdi.. herşey 20 gün boyunca izah edildi söylendi habersiz değildi. okey dedik yine kendi ağzımla da anlattım ilk kelimem bugün okey dediğin şeyler yarın sorun olacaksa burada kalsın dedim yine sorun değil dedi... görüştük k1-2 sefer işte sonrada bu muhabbetle gerçek niyatler düşünceler çıktı ortaya...

çok şükür ben hçççç kimseye ne hyalan söyldim ne de kandırmaya kalktım ama, dersimi de aldım öyle her dalkavukla konuşmak yok hele hele böyle hevası hevesine vitrinime gelen hiç prim yok...

merak ediyorum işyerine gelince nasıl bakacak nasıl yüzü tutupta gelecek.. çünkü benim cevaplarım bayağı bir koydu. ben olsam valla bakamazdım kimsenin yüzüne..ama annımca o bakar...

en sevdiğim huyumsa bu tip adamlara çok güzel cevaplar veriyorum vücut dilimle.. bu konuda meşhurum yani....:10:

dış görünüş hiçbir kimseyi aldatmasın bence yok namaz kılıyor yok kapalı vs...benimde ayrıldığım kişinin ailesi hoca takımından bunlardan zarar gelmez kapalılar dedik (aldanmışız meğer ki) çocuk ilk başlarda o kadar sakin kibardı ki öyle dedik iyi bir aileye düştük çocukta iyi ama sonra sonra ortaya çıktı iç yüzleri,çocuk nişandan sonra ne demesin (kusura bakmayın artık yazdıklarımdan) gerçi o bana bu lafları söylerken utanmadığına göre neyse dediki evde yalnız kalalım etek giy yok şurana dokunmak istiyorum yok burana dokunmak istiyorum yaa insan sevdiğine bu lafları söylermi böyle ahlaksız bir teklifi yapar mı? onlar benim 2 mesajımı okuyup işi bitiriyorlar oğullarının yaptığı ahlaksız teklifi görmüyorlar salakmışım niye kaldırdım ki ben bu lafları diyorum şimdi keşke bana söylediklerini ailesine anlatıp yüzüğü yüzüne fırlatsaydım keşke keşke....

ben hep derim arkadaşlarıma falan kadın korkmayacak... feryat figan yıkacak ortalığı ne bu ya ahlaksız teklife sus dayağa sus aşalasın sus en iğrenci taciz etsin yine sus...

öyle insanlardan nefret ediyorum gösteriş hepsi Allah bilmiyor sanki..

kadın susmayacak var ya ben çirkeflik yapma taraftarı değilim öyle hemen çat demeden çalıya atlanması abartılması taraftarı da değilim... ama bu şahıs bana öyle bir teklif yapsaydı hele bir ima etseydi rezil ederdim onu.. gerizekalıya bak ben senin oyuncağın mıyım yok etek giy yok bilmem ne...

sizinde tecrübeniz olmuş Allah bir daha yaşatmasın bir daha sizde susmazsınız...

bence böyle kişiliksiz karaktersiz biriyle hiç başlamadan bittiği için sevinmelisin.şanslıymışsın yani balık baştan kokmuş.
o şimdi ailesinin istediği şekilde bi hanım bulsun ailesini mutlu mesut etsin:63:

allah akıllı mantıklı, olgun, adam gibi adamla karşılaşmayı nasip etsin, hiç canını bile sıkmaya değmez.

bence böyle kişiliksiz karaktersiz biriyle hiç başlamadan bittiği için sevinmelisin.şanslıymışsın yani balık baştan kokmuş.
o şimdi ailesinin istediği şekilde bi hanım bulsun ailesini mutlu mesut etsin:63:

allah akıllı mantıklı, olgun, adam gibi adamla karşılaşmayı nasip etsin, hiç canını bile sıkmaya değmez.

amn
inşallah
ya o da mutlu olsun ailesi de o küçücük beyniyle mutlu mesut yaşasınlar :)

evet şanslıyım çok şükür baştan belli etti..
canımı sıkan bu şahıs değil benim
ben sadece burada paylaşıyorum ki genç kızlarımız evlilik yapacaklarımız görsünler
madalyonun kaç yüzü var bilsinler.
karşılarındaki insanı iyi tanısınlar ki yarın bizim yaşadıklarımız başlarına gelmesin..

kadınlar birlik olsun birbirni gözetsin..

kızlarımız pespembe bir dünya olmadığını Allah herşeyi insana nasip edeceğini az da olsa bilsinler...
ben anlatayım söyleyeyim de artık kim nasıl alırsa alır..
beni suçlayan da olur onu suçlayan da olur boş bunlar diyen de olur bana dokunmadı ya hay yaşasın diyende olur..

ama en azından karınca misali safım belli olsun, bildiğim gördüğüm almak isteyene ders olsun...

ben hep derim arkadaşlarıma falan kadın korkmayacak... feryat figan yıkacak ortalığı ne bu ya ahlaksız teklife sus dayağa sus aşalasın sus en iğrenci taciz etsin yine sus...

öyle insanlardan nefret ediyorum gösteriş hepsi Allah bilmiyor sanki..

kadın susmayacak var ya ben çirkeflik yapma taraftarı değilim öyle hemen çat demeden çalıya atlanması abartılması taraftarı da değilim... ama bu şahıs bana öyle bir teklif yapsaydı hele bir ima etseydi rezil ederdim onu.. gerizekalıya bak ben senin oyuncağın mıyım yok etek giy yok bilmem ne...

sizinde tecrübeniz olmuş Allah bir daha yaşatmasın bir daha sizde susmazsınız...

diyorum ya salak mışım o zamanlar şimdiki aklım olsaydı alesine herşeyi anlatırdım ....tecrübesizlik midir cahillik midir artık bu durumu kimseyede söyleyemedim bana böyle böyle söyledi diye acaba beni mi deniyor dedim hep kendime yonttum.....bitmesine yakın ailene herşeyi anlatayım mı dediğimde hayır anlatma demişti ailesi bu çocuğu iyi biliyor tertemiz ağzı düzgün vs...el kızıyız ya kötü olan ben oldum bu işin bitmesine hep ben neden oldum uzun nişanlılık dönemim oldu işi uzatan ben oldum onlar kendileri bu dünyanın en tertemiz en hatasız insanları ya....
şu dünyada kimse için canını sıkmaya üzmeye değmezmiş boşver kim ne derse desin güzelim o adamdan sana hayır gelmez ailesinin ağzına bakandan bu iş yürümez aranızda 3.şahıslar hep ...senin kalbin temiz olsun yeter gidipte namussuzluk yapmıyorsun Allah senin kalbini biliyorsa o yeter zaten ....hakkımızda hayırlısı

nişanlanan arkadaşımı tebrik ediyorum Allah mutlu mesut etsin inşallah.

ama sana da hak veriyorum arkadaşım haklısın biz de bir zamanlar hiç evlenmemiş insanlardık. bu söylenen kelime bizim o zamanımızı da kapsar. ama bir gerçek daha var ki bekaret namusun çoktannnn önüne geçti.. erkekler ne kadar görmek de istemseler ben şimdi gitsem diktirsem bir tarafımı gelsem ağlasam hiç bişi olmadı desem emin ol bu halimle evlenirkenden daha mutlu olur. bu da onların oyuncağı kendileri bilir.

sen haklısın ama herkes aynı değil her bekar namuslu her boşanmış namussuz her bekar namussuz her boşanan da namuslu değil. bu kavramlar etiket üzerinde aranmaz bu kavramlar insan üzerinde aranır..

denklik çok doğru bir konu ama, sizin dediğiniz denklik türk toplumunun oluşturduğu denkliktir.

denklik arıyorsanız peygamberimize bakın.

o düşünemedi mi denkliği

kendinden büyük çocuklu kadın ile evlenirken,
o düşünemedi mi bunları kuran ve sünnet varken toplumsal kuralları ben takmıyorum açıkçası ama takana saygım var.

bence denklik ahlakta birlik imanda birlik dünyaya bakış açısında birlik ailelerin anane örflerinde birlik birbirini tamamlama isteğinde birlik evliliği sürdürme ve güzelleştirme hevesinde ve isteğinde birlik ve en önemlisi Allah rızasında birlikle olur bence..

ha yine diyorum herkese saygım var ama bazı şeyler oyuncak değil...

dipnot olarak da ; namus dediğimiz kavram sadece kadına farz değil erkeklerde koruyacak. şahsen ben eşinden ayrılıpda namusunu korumuş bir erkeği 1500 tane kız ile yatıp kalkmış erkeğe değişmem. erkeğe de günah erkeğe de haram.

kıyamet gününde peygamberimizin gölgesi altına girecek insanlardan birini söyleyeyim mi;

güzel ve çok varlıklı bir kadın ahlaksızlık teklif ettiğinde gitmeyen erkek..

var mı böyle biri bu devirde (hepsnii karalamıyorum)

var ise bu devirde böyle insan böyle erkek helal olsun bekarsa da evliyse de boşanmışsa da.

varsa HZ. Haticelerde bu devirde onlara da helal olsun..

yazdıklarınıza tamamen katılıyorum inanın sizin adınıza o kadar üzülmedim çünkü en azından karşınızdaki insanın maskesi erken düştü .. ne güzel hayata karşı dimdik ayaktasınız Allah yardımcınız olsun....

Bekarken bi çocuka görüşüyodum astsubaydı kendisi..
neyse bu benle evlenmek felan istedi böle yalvarmalar yakarmalar felan ailesiyle konuşmuşş..
biz memur istiyos demişler bu öküzde bana ne dese beğenirsiniz:60: annem öğretmen kız istyo biz bi bakalım eğer bulamazsak belki o kızl evlenrisin demiş.. asgari ücretle çalışan karıyı napcan demişler:60: bide bunu bana söylüyo :60::60::60::60: ay şimdi gülüomda o zamn çok sinirlenmiştim
tabi canım dedim siz bakı bi araştırın ben burda sizi beklliyo olucamm..
dedim hadi işine allah gönlünüze göre versin :60::60::60::60:

bşrden aklıma geldi sizle paylaşmak istedim..yani ben bekarken bile karşılaştım böyle bi öküzle:60::60::60::60:

bir ara bana da böyle bir talip gelmişti "öğretmen bayan istiyorlarmış" diye babama çok kızmıştım adam kendine eş mi arıyor yoksa eleman mı arıyor diye :47::47:

diyorum ya salak mışım o zamanlar şimdiki aklım olsaydı alesine herşeyi anlatırdım ....tecrübesizlik midir cahillik midir artık bu durumu kimseyede söyleyemedim bana böyle böyle söyledi diye acaba beni mi deniyor dedim hep kendime yonttum.....bitmesine yakın ailene herşeyi anlatayım mı dediğimde hayır anlatma demişti ailesi bu çocuğu iyi biliyor tertemiz ağzı düzgün vs...el kızıyız ya kötü olan ben oldum bu işin bitmesine hep ben neden oldum uzun nişanlılık dönemim oldu işi uzatan ben oldum onlar kendileri bu dünyanın en tertemiz en hatasız insanları ya....
şu dünyada kimse için canını sıkmaya üzmeye değmezmiş boşver kim ne derse desin güzelim o adamdan sana hayır gelmez ailesinin ağzına bakandan bu iş yürümez aranızda 3.şahıslar hep ...senin kalbin temiz olsun yeter gidipte namussuzluk yapmıyorsun Allah senin kalbini biliyorsa o yeter zaten ....hakkımızda hayırlısı

sağol canım teşekkür ederim.. ama emin ol sen söyleseydin de inamaz kendi oğullarını aklamya uğraşırlardı.. ya esasen biz insanlar boşa yoruyoruz kendimizi bunların yazıldığı kitaplar hesabının sorulacağı yerler var... ben hep derim herkes kendi pisliğinde debelensin senin gibilerde inşallah hep güzel çiçekli yollardan geçsin...

Bir erkek ciddi ise seninle konuşacak seni tanımaya çalışacak ilk baştan el tutma,cinsel konuşmalara yöneliyorsa niyeti bozuk bilki beyninden şu düşünce geçiyordur" bu kadını nasıl yatağı atarım"

yazdıklarınıza tamamen katılıyorum inanın sizin adınıza o kadar üzülmedim çünkü en azından karşınızdaki insanın maskesi erken düştü .. ne güzel hayata karşı dimdik ayaktasınız Allah yardımcınız olsun....

bu arada benim eşim de daha önce evlenmiş ve iki çocuğu vardı babam "seni boşanmış ve iki çocuklu bir adama vermem" diye çok diretti hatta araya diğer büyükler de girdi ama bir cevabım onların hepsini susturdu "hiç evlenmemiş biriyle evlendiğim taktirde bana mutlu olabileceğimin garantisini verebilir misiniz?" diye...sonuçta ikimiz de belli bir yaşa gelmiş (ben 29 o da 37 yaşında idi) ve iş güç sahibi aklı başında insanlardık .... ikimizde yeri gelir çatır çatır savaşsak ta :52: evlilik konusunda doğru kararı vermişiz :))
herşeyi geçtim dinimize evlenmek kadar boşanmak ta , boşandıktan sonra yeniden yuva kurmak ta helal.. ama maşaallah o kadar samimi müslümanlarız ki Allahın helal kıldığına burun kıvırıyoruz sanki harammış gibi davranıyoruz.... Allah bunun hesabını sormaz mı.....

amin Allah herkese bu lütufları versin inşallah. şükredecek o kadar çok şeyim var ki hayatta bundan dayanıklıyım belki de bu kadar...

mesela (maşallah deyin lütfen :) )

benim bir babam var aşığım ona resmen...

çok muhabbet etmeyiz çok vıcık vıcık değiliz ama, bana bakışı bile sevgi dolu söylemese de biliyorum..

benim bir annem var sabahları beni yatağımdan öperek uyandıran..

he ben evlenmeden önce emin olun bunlar daha azdı.. şimdi öyle düşkünler ki, öyle çok gözetiyorlar ki.
benim yaşadıklarımdan sonra diğer iki kardeşime de muhabbetleri arttı ailemin daha bağlı daha sağlam olduk daha huzurlu olduk daha çok gülüyoruz.. Allah herkese nasip etsin. işte ben hep aile aile diyorum ya gerçekten herşeyin başı aile..

mesela çok güzel bir işim var severek yapıyorum..mesela çok fazla arkadaşım var çevrem var ve ben hiç dışlanmadım sevildiklerim tarafından. bir tane arkadaşım vardı kırıcı sözler eden geçende de o aradı eşi onu aldatmış emin olun içimden oh demeyi geçin ağlamak geldi çünkü o kadın onu haketmiyordu.. ben hep derim kadın susmayacak ben böyle gördüm böyle öğrendim. benim ailem 2 erkek kardeşime bu yaşıma kadar benden daha çok kıymet verseydi ben böyle düşünemezdim.. hep ben korundum gözetildim hep onlar sorumlulukla yetirildi. ha annem ilkokul mezunu bile değil babam ilkokul mezunu ama emin olun ben yüksek lisans yapıcam şimdi onlar kadar geniş düşünemiyorum..

bir de insanın kendine bakış açısı önemli eğer insan şerefli yaşadıysa başına gelenlerden Allah a sığındıysa yardım eli geliyor, o yaradan ki kendini inkar edenden bile lokmasını aşını eksik etmemiş.. Elinden geleni yapıp Allah a el açmak ne güzel şey..

Herkese yardım etsin Allah..

bende mesela hayat standartlarımı olturttuğum vakit toparlandığım vakit maddi manevi boşanan tacize tecavüz uğrayan sahipsiz hemcinslerimi yardım sahiplerine yardım etmek istiyorum..

biz başı boş yaratılmadık... faydamız olmayınca kendimizden başkasına işte o zaman bu anane örf bilmem ne insanlığın önüne geçiyor böyle...

Bir erkek ciddi ise seninle konuşacak seni tanımaya çalışacak ilk baştan el tutma,cinsel konuşmalara yöneliyorsa niyeti bozuk bilki beyninden şu düşünce geçiyordur" bu kadını nasıl yatağı atarım"

bilemiyorum niyetini çok fırsatım olmadı iyi ki de olmamış istemeden de olsa öyle bir adamdan dolayı günah sahibi olmak istemem... Allah böyle insanlardan korusun herkesi...

Back
X