Daha önce hiç iç parazit tedavisi görmemiş kediye hap kullanımı?

butterfly effect

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
314
108
303
Herkese merhaba, babamın beslemekte olduğu kedide iç parazit var lakin veterinere bir türlü götüremiyoruz hanfendiyi:KK43: Ben de dün iç parazit hapı aldım ve kilosuna göre 4 e böldüm ve zorla da olsa yuttu hapı.Bu kedicik daha önce iç parazit aşısı falan olmamış.Sadece dün verdiğim çeyrek hap tedavi için yeterli midir?Kaç güne kadar etkisini gösterir?

Kontil verdiniz anlafigim kadariyla. yetiskin kediyse kontil tek basina yeterli olmayabilir. artik ic parazitin de ense damlasi var, veterinerden alip kendiniz uygulayabilirsiniz.
Kontili 10 gün sonra tekrar etmelisiniz bu arada.

Kontil verdiniz anlafigim kadariyla. yetiskin kediyse kontil tek basina yeterli olmayabilir. artik ic parazitin de ense damlasi var, veterinerden alip kendiniz uygulayabilirsiniz.
Kontili 10 gün sonra tekrar etmelisiniz bu arada.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için yoo kontil vermedim onun daha çok yavru kedilerde kullanıldığını biliyorum.Veterinerden almıştım iç parazit hapı

Çok teşekkür ederim yorumunuz için yoo kontil vermedim onun daha çok yavru kedilerde kullanıldığını biliyorum.Veterinerden almıştım iç parazit hapı
biz ic parazit konusunda cok sorun yasadik, sokaktan gelen kizlarimizda cok inatci ciktilar. tek basina hap yeterli gelmedi igne de yaptirdik. evet kontil daha cok yavru kedilerde görülen parazitlere etki ediyor. yani aslinda durum su: binlerce cesidi var bu parazitlerin. ilaclarin etki ettikleri türler farkli farkli olabiliyor. o yuzden birinden sonuc almayınca iki yöntemi kombine kullanmak gerekebiliyor daha genis yelpazede paraziti kapsamasi icin.
Bide eger aktif parazit varsa hapi kullandiginizda sadece yetiskin parazitlere etki ediyor. hic bir ilac parazitin yumurta formuna tesir edemiyor. dolayisiyla 10 gun sonra da suan yumurta formunda olanlar icin tedaviyi tekrarlamalisiniz.

Back
X