- 5 Eylül 2014
- 14.240
- 50.119
- 598
- Konu Sahibi nanemolla99
-
Bu da cok ilgincmis.kedi nasil kaybolmus kargoda ya hayret biseyler
Yurtiçi miGorumcemin kedisi kargoda kaybolmustu saatler sonra bulundu
Çok teşekkürler thy sistemin kabul etmediğini söylüyoBir dönem dış hatlar da çalıştım. Maalesef hayvanları kargo da götürüyorlar. Üç sene de bir kere bir hayvanın öldüğünü duydum. Onda da sanırım hayvan paniklemiş o yüzdendi emin değilim yine de yalan olmasın. Hayvanın sağlık karnesini mutlaka götürün. Gittiğiniz ülkede aşılarını kontrol etmek isteyeceklerdir. Ve yalnış bilmiyorsam bazı hava yolları el bagsjı olarak müsaade ediyorlar. Siz onu bir araştırın.
Ben yanima aldigim halde bir kagida kedimin adini kendi adimi ve telefon numarami yazip bantliyorum sepetinin ustune.ne olur ne olmazOnlarin dedigine gore baska kapidan cikarmislar, sonra karisiklik olmus vs vs sabaha karsi 5 e kadar havaalaninin altini ustune getirdi de cikardilar.
Benimki hic binmedi ucaga, mecbur kalirsam da sanirim kabine aldirmak icin her seyi yaparim.
Yurtiçi mi
Ben yanima aldigim halde bir kagida kedimin adini kendi adimi ve telefon numarami yazip bantliyorum sepetinin ustune.ne olur ne olmaz
Canım dış hatlar gümrükteydim ben. Çok uzak yollardan gelen hayvanlar gördüm. Abd deb gelen koca koca köpekler. İki üç tane kedisiyle gelenler. Hatta hem köpeği hem kedisiyle gelenler vardı. Uçağa binmeden sakinleştirici veriyorlar(sahipleri). İndikleri zaman böyle hafif sersem oluyor şapşikler. Ama dediğim gibi bir kere ölenini gördüm. Başkada görmedim. Sen asıl gittiğin ülkenin gümrük kanununa bak. Çünkü gümrükten hayvanı geçirmezlerse o sıkıntı. Karantinaya alma ihtimalleri var. Bizim ülkede evcil hayvan kanunu pek uygulanmadığı için pek sıkıntı olmuyor ama diğer ülkeler bu konularda hassaslar.Çok teşekkürler thy sistemin kabul etmediğini söylüyo
Kabul etmeyen ülkedir, yoksa thy kabul ediyor. Yurtiçinde taşıdım.Çok teşekkürler thy sistemin kabul etmediğini söylüyo
Kafeste tutulur mu ya kedi? İçime daral geldi. İnşallah yanınızda götürmenin bir yolunu bulursunuz.Bir yakınınız yok mu? Ne kadar kalacaksınız? Veteriner kafeste tutuyor, kedi çok asabi oluyor ve günlük 25-35
Malesef 10 saatlik yolKaç saatlik bir uçuş? Kargolara pek özenmiyorlar ne yazık ki. Ben de yurt dışı uçuş yaptım valizim yamulmuştu artık nası yükledilerse? Getirdiğim çikolatalarım da ezilmişti.
3-4 saatlik bir uçuşsa dayanabilir küçük bir battaniyeye sararsınız ama öyle 10-12 saatlik uçuş filansa telef olabilir.
Anladım ama o küçük ihtimali bile göze alamıyorum:/Canım dış hatlar gümrükteydim ben. Çok uzak yollardan gelen hayvanlar gördüm. Abd deb gelen koca koca köpekler. İki üç tane kedisiyle gelenler. Hatta hem köpeği hem kedisiyle gelenler vardı. Uçağa binmeden sakinleştirici veriyorlar(sahipleri). İndikleri zaman böyle hafif sersem oluyor şapşikler. Ama dediğim gibi bir kere ölenini gördüm. Başkada görmedim. Sen asıl gittiğin ülkenin gümrük kanununa bak. Çünkü gümrükten hayvanı geçirmezlerse o sıkıntı. Karantinaya alma ihtimalleri var. Bizim ülkede evcil hayvan kanunu pek uygulanmadığı için pek sıkıntı olmuyor ama diğer ülkeler bu konularda hassaslar.
Benimki çok hareketli olduğu için sakinleştirici vermeyi düşünüyorumKonusu gelmişken sormak istiyorum kediyi kabinde götürenler nasıl yapıyor? Taşıma çantasında ya da kucağınıza mı oturuyor. Yolculuk esnasında sıkılıp miyavlıyor mu? Tuvalet sorununu nasıl çözüyorsunuz?
Malesef 10 saatlik yol
Canim ben kedimle surekli izmir istanbul arasi yolculuk yapiyorum kedim kabinde yanimda oluyor hep.normalde sepetinin ayak yerde ayak ucunuzda durmasi gerekiyor.ama onca yolculugumun hic birinde sepet o daracik alana sigmadi maalesef.ben de hep kucagima aldim sepeti.henuz birsey diyen olmadi.atlas jet hayvanlarla yolculukta en anlayisli havayolu.hatta birkac sefer yan koltugum bostu.oraya koydum sepetini.miyavlama kediden kediye degisir.benimki huysuzun teki.kedi diye aldik aslan cikti.Konusu gelmişken sormak istiyorum kediyi kabinde götürenler nasıl yapıyor? Taşıma çantasında ya da kucağınıza mı oturuyor. Yolculuk esnasında sıkılıp miyavlıyor mu? Tuvalet sorununu nasıl çözüyorsunuz?
Sakinleştirici ne veriyosunu acaba aynı benim kedm de öyle aşırı hareketli ondan manyağını görmedim henüz
Canim ben kedimle surekli izmir istanbul arasi yolculuk yapiyorum kedim kabinde yanimda oluyor hep.normalde sepetinin ayak yerde ayak ucunuzda durmasi gerekiyor.ama onca yolculugumun hic birinde sepet o daracik alana sigmadi maalesef.ben de hep kucagima aldim sepeti.henuz birsey diyen olmadi.atlas jet hayvanlarla yolculukta en anlayisli havayolu.hatta birkac sefer yan koltugum bostu.oraya koydum sepetini.miyavlama kediden kediye degisir.benimki huysuzun teki.kedi diye aldik aslan cikti.miyavlamayi birak sanki etinden et kopariyormusuz gibi resmen boguruyor.o yuzden ben yola cikmadan yarim saat once sakinlestirici veriyorum.bu sayede yolculuk boyunca uyuyor.sadede ikram siradinda sandvic kokusu falan alirsa bir iki miyuvvvvv seklinde ses cikariyove tekrar uykuya daliyor.tuvalet isini hic dusunmemistim valla bugune kadar.henuz probkemde olmadi.amannnnn olursada zaten sepetinin icine yapiverir.ucagi indirecek halleri yok ya.en fazla yolcularla birkac laf dalasi yaparim olur biter.asil sorun yolculuk degilde havalanina giris kismi bence.cunku kedi sepetini de valuzlerin gectigi x_ray cihazindan geciriyorlar cunku.mecburen kediyi kucaginiza aliyorsunuz o sira.e hayvan haliyle debelenip duruyor kucakta.bir de benim 2 kucuk cocugum var.valla o anda totoma kadar kan ter icinde kaliyorum.bir yandan cocuklara sahip olmaya calis bir yandan kediyi tut bir yanda valizleri kolla.tam hepsini halletmisken hanfendi sepetiniz cikti kediyi koyabilirsiniz diyen gorevlinin gorevlinin sesi duyulur ve hersey yeniden baslar.cocuklarin ellerinden tutmaya calisip annecim sakin ayrilmayin yanimdan derken bir yandan kediyi sepetine koymaya calis bir yandan da valizler dusmesin diye bacaklarinla onlari dengelemeye calis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?