- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
Benim de eşim beyaz gömlek giyer her zaman, her gün değiştirdiği için kol ve manşette bir leke yok ama olduğu takdirde, beyaz sabunu kuru kuru oralara sürebilirsin,,, veya bulaşık deterjanı evet bu bildiğin bulaşık deterjanı sonra da airel matik i kullanıyorum birde yumuş un sensetive yumuşatıcısı,,, asla 30 dereceden fazla yıkama gömlekleri , eşinin gömleklerini ,eşinin atletleri (eğer çok kirli değillerse) bide kendi beyaz gömleklerinle yıka öyle beyaz havlularla karıştırma,, uzun dönemde morarır çamaşırların,,,,
ben toz airel matiği beyazlar ve havular için kullanıyorum,,
sıvı airel matiği renkliler için olanı kirli denecek renkliler için,
perwool renkliler ve siyahlar içinde az kirliler için kullanıyorum,,,,
benim çamaşırlarım meşhurdur,, hiç morarmaz çamaşırlarım,,, çünkü asla çok kirli ile az kirliyi bir arada yıkamam,,,
renkleri zaten ayırıyorum,,,
ama böyle titiz olursan çamaşır sepetin asla boşalmıyor,,, (tek kötü tarafı)
ha bu arada eğer yumuşatıcıyı çok abartırsan morarır çamaşırların,,,
yani hiç bir şeyimle övünmem zaten öyle çok titiz değilimdir,, ama konu çamaşıra geldimiydi,,,,
birde çamaşır makinan da suda bekletme varsa eğer onu yaptır eğer yoksa da birinci su alıp boşaltıkda sonra, ikinci suda çamaşır makinanda beklet,, (tabi sor teknik servise birde makinayı bozma)
ben evin mobilyalarını 2 saatte aldım, konu çamaşır makinası olunca tam iki ay araştırmıştım,,,
Aynı annemi gördüm sanki 😅 hangi makineyi kullanıyorsunuz?
eevet gömlek dediğimiz bir gün giyilir ve nişanlımın muhteşem gömlek koleksiyonu içinde kaybolucam diye ürküyorum sanırımütümüde tefal aldım kendisine güveniyorum ama kendime ne kadar güveniyorum bilemedim:d 17 gün sonra bütün tavsiyelerinizi denemeye başlayacağım
ayrıca hepinizin izniyle "leble" nin önünde saygıyla eğiliyorumkeşke bu kadar ev hatunu olabilsem bakim olabilirmiyimmmmm ???? yok be anacım nerde benden o kadar DD
kızlarrr şu biçareye yardım edin yahuuu.. malumunuz yakın zamanda evimin gadını, çocuklarımın anası olacaam. amma velakin gelin görünki gömleklerle başım belada. daha doğrusu bilgisizlik diz boyu:d şöyle anlatayım baba evimde kimse gömlek giymez olanlarda renkli falan. ama nişanlım işi gereği daima beyaz gömlek giyiyor, yada çok çok çok açık mavi. ve benim en sevmediğim şey manşet ve yakalardaki izler oluyor. dün evimiz için temizlik malzemelri falan aldım. kıyafetlerde toz deterjan kullanmak istemediğimden ve siyahlar renkliler ve beyazlar için ayrı ayrı perwollun sıvı deterjanlarından aldım(deterjan konusundada tavsiyelere açıgım bu aradaannem senelerdir ariel ve omodan şaşmadıgından ondan pek tecrube edınemedım ) . birde çamaşır sodası aldım. beyazlarda çok işe yaradıgını duymustum ama nasıl kullanırım bir fikrim yok? birde sadece sodayla istediğim o sakkız gibi gömlek kıvamına ulaşırmıyım? birde kola falan kullanıyor sanırım ben bu gömleklerle nasıl baş edicem yahuuuuu
not: öyle beceriksiz değilm ha yanlış anlaşılmasın ama tecrübesizlik diyelimm:13: kapiş
eevet gömlek dediğimiz bir gün giyilir ve nişanlımın muhteşem gömlek koleksiyonu içinde kaybolucam diye ürküyorum sanırımütümüde tefal aldım kendisine güveniyorum ama kendime ne kadar güveniyorum bilemedim:d 17 gün sonra bütün tavsiyelerinizi denemeye başlayacağım
ayrıca hepinizin izniyle "leble" nin önünde saygıyla eğiliyorumkeşke bu kadar ev hatunu olabilsem bakim olabilirmiyimmmmm ???? yok be anacım nerde benden o kadar DD
Hiç bu kadar detayla uğraşmadım ben canım. Eşimin yıllardır bir markası var onun dışında gömlek almıyoruz. Ve hatta ütüye bile gerek duymuyorum. Hiç kırışmıyor. Ütü yaparken üstünden şöyle bir geçiyorum tamamdır. Benim eşim bir göleği 2 kereden fazla asla giymez. Bu nedenden dolayı da hiç yaka sorunu yaşamadım.
Ya ne guzel gomlek giyen esleriniz var.ben beylere gomlegi cok yakistiriyorum.ama benim ex ese bir turku gomlek giydiremedim.utanmasa dugunune bile tisortle gelcekti:-D
Hep gomlek utuleme hayalim vardi
hiii herkes elinde olmayani ister ya bizdeki de o hesap;-) biz gomleklerden dert yanioruz sen gömlek istiorsun:-D
Ben de ilk başta çok afalladım gömlekler ve fanilalar konusunda. Babam da memurdu hep gömlek giyerdi ama her şeyle annem ilgilendiği için umursamamışım. İlk başta fanilaları bi mora döndürdüm, sonra düzelttim. Piyasadaki bütün deterjanları denedim. Sıvı omoda karar kıldım. Perwolden hiç memnun kalmadım bu arada.
Eşim her gün duş alır ( bazen günde 3 kez) o yüzden yakayla manşetle pek problemim olmuyor. Ama hafif kirlendiğini görürsem bildiğimiz bulaşık deterjanından ya da ariel leke çıkarıcıdan bir miktar döküp diş fırçasıyla fırçalayıp durulamadan atıyorum makinaya. Gömlekler 30 derecede yıkanıyor.
Beyazlar için de soda kullaniyorum. Bu tüyoyu annemden alana kadar baya bi çamaşır morarttım dediğim gibi.
su soda nasıl bırsey ben de fanılaları grıleştırdım sanırsam ne kadar koyuyoruz nasıl kullanıyoruz,
Nisanlimin gomleklerini genelde süvari, karaca ve sarardan aliyoruz. Seninkiler neki hemen oraya yonelelim:-D
Viking soda matik diye bişey. her markette var, kolayca bulursun. ben şimdi deterjan gözüne deterjanla birlikte bir kaşık kadar soda koyup 60 derecede yıkıyorum beyazları. iç çamaşırları çoraplar ve fanilalar.
Grilikten kurtulman için ilk başta başka bir yöntem söyleyeyim sana. biz eşimle renkli çamaşır sevdiğimiz için sadece fanilalarda kullandım ben bunu. sırf beyaz renkli olanları at makinaya. deterjan gözüne br ölçü domestos, birölçü soda koy. kısa programda yıka. bitince renkli iç çamaşırları falan varsa onları da at içine. normal deterjan ve yumuşatıcı ile (ben sıvı omo ve yumoş senstive kullanıyorum) tekrar yıka. ya da yoksa yanına atacak bişey aynen beyazları tekrar yıka. iki iş oluyor ama 2-3 kez yaparsan beyazlar grilkten tekrar beyaza doğru geçiş yapıyor.
lg nin F14A7FDS5 modelini aldım, çok rahat en güzel özelliği de tazeleme programı var, , kışın özellikle yün kazakları atıyorum hooopp su değmeden tazelenmiş oluyor ha birde buharda yıkama özelliği var,,,,
seviyorum makina mı
makınenızı arstırdım da çok hoşuma gıttı benım de ne kadardır kullanıyorsunuz , lg nın hiç bir ürününü daha önce kullanmadım arıza falan cıkardı mı, bi de beyaz yıkama süresi falan ne kadar çok uzun sürüyor mu
kızlarrr şu biçareye yardım edin yahuuu.. malumunuz yakın zamanda evimin gadını, çocuklarımın anası olacaam. amma velakin gelin görünki gömleklerle başım belada. daha doğrusu bilgisizlik diz boyu:d şöyle anlatayım baba evimde kimse gömlek giymez olanlarda renkli falan. ama nişanlım işi gereği daima beyaz gömlek giyiyor, yada çok çok çok açık mavi. ve benim en sevmediğim şey manşet ve yakalardaki izler oluyor. dün evimiz için temizlik malzemelri falan aldım. kıyafetlerde toz deterjan kullanmak istemediğimden ve siyahlar renkliler ve beyazlar için ayrı ayrı perwollun sıvı deterjanlarından aldım(deterjan konusundada tavsiyelere açıgım bu aradaannem senelerdir ariel ve omodan şaşmadıgından ondan pek tecrube edınemedım ) . birde çamaşır sodası aldım. beyazlarda çok işe yaradıgını duymustum ama nasıl kullanırım bir fikrim yok? birde sadece sodayla istediğim o sakkız gibi gömlek kıvamına ulaşırmıyım? birde kola falan kullanıyor sanırım ben bu gömleklerle nasıl baş edicem yahuuuuu
not: öyle beceriksiz değilm ha yanlış anlaşılmasın ama tecrübesizlik diyelimm:13: kapiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?