daha yeni evlenmişken hamile kalan ablamın üzüntüsü

beste8585

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
541
1
46
Kars
arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum.ablam 3 aylık evli ve 1 hafta önce gebe olduğunu öğrendi şuan o kadar mutsuz ki anlatamam.evliliğimin tadına varamadım gezemedim tozamadım sadece bir kere tatile gidebildik özgürce sabahlara kadar dolaştık.şimdi yapamıycam tadı damağımda kaldı diyor.halbuki evlenmeden önce uzun flört dönemleri oldu ama yinede diyorki evlilik başka,flörtteki gezmeye tozmaya benzemiyor.evliyken daha güzel diyor.inancıda kuvvetlidir aslında bir çok insanın hasretle bebek beklediğini ama olmadığınıda kendine söylüyor ama yinede çok mutsuz.ne dersiniz arkadaşlar.onada okutturucam yazdıklarınızı.biz de şaşırdık kaldık...

Evli değilim ama üzülmekte haklı. 3 ay erken bir süre daha evliliğine eşine doyamamışken erken bir hamilelik, haliyle ablanızı üzmüş. Keşke evlenmeden önce bir jinekolokla doğum kontrolü ile ilgili görüşseymiş Ama Allahtan yapıcak bişey yok sonuçta sevdiği adamla mutlu bir evlilikten doğacak bir bebek. Şuanki psikoloji ile üzülmesi çok normal ama bebeğini kucağına aldığında fikri değişecektir diye tahmin ediyorum. Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün :)

hiç üzülme Rabbim hayırlı evlat nasıp etsın dıye dua et. basına ne gelecek bılmıyosun bak bebek ana rahmıne dustugu andan ıtıbaren annenın dusuncelerınden etkılenıyormus. bı hastanede ıkı kadın doğum yapmıs bırının bebegıannesının sutunu emmıyormus dıger kadına vermısler ondan emmıs bebek nedenını arastırmıslar hamılelık donemını ne yedı ne ıctı ne yaptı dıye kadın hamıle oldugumu ogrendıgım gun yıkıldım hıc ıstemedım ısınamadım bu bebege demıs basından berı sadece kendı sağlığım ıcın beslendım ıhtıyaclarını arastırmadım esım heycanla bıseyler alırken ben hıc heycanlanmadım eve gelıp agladım demıs ve sonuc bebek bu psıkolojı ıle buyuyup dogduktan sonra anneyı kabul etmıyo dusun hamılelıtekı sevgının önemı bu neden uzuluyorsun kı 9 ay sonra elıne bıcır bıcır bısey vercekler onunla gezıp tozacaksın sana annem dıycek komıklıkler yapcak guzellıklerını bı dusun ınsan ıstedıkten sonra bebegıylede sabahlara kadar eglenebılır bırakırsın annene kardesıne cıkar gezersın ıstersen ama emın ol onun kokusunu ararken eglenemeyeceksın hadı gıdelım alalım bebegımızı rahat değilim dıyceksın özleyeceksın bebegınlede cok guzel zamanlar gecırebılırsın umutsuz olma bu sansı bekleyenlerı dusun ve sukret Rabbm sana boyle bı nımet verdı dıye. bu arada korunmadın mı korunarak mı hamıle kaldın yanı madem ıstemıyordun keske korunsaydın. Allah hayırlı evlat nasıp etsın.

çok dikkatli şekilde korunmamış yani o yüzden de hamile kaldı işte.tamam çocuk istiyorum ama şimdi değil.daha yeni evliyiz evimizin bile tadına varamadık.rahatca artık ne oturabilicem ne ha diyince dışarı çıkabilicem diyor.bağımlı olmaya şuan hazır değilim diyor.bizde çok üzülüyoruz ne desek şaşırdık.arkadaşlar siz yazın lütfen fikirlerinizi.ablama göstericem yazdıklarınızı o görüşşün sizlerle

yapacak bısey yok aslında tatlım tek kacısı aldırmak olabılır ama o da ablana kalmıs bısey ben onu tavsıye edemem burdan Allah yardımcınız olsun guzellıklerını dusunsun bece olumsuzluklara takılmasın olanla ölene care bulunmazmıs bı yerdede esıyle konussun esıde ıstemıyosa tek cozum var o da malum soylemek bıle ıstemıyorum.

yokk canım asla aldırmazlar ablamda aldırmaya karşı eniştem de.zaten eniştem çok istiyor.ama oda istemesine rağmen şaşırdı şok oldular ikiside.herkes şok oluyormu acaba.bu duruma alışma problemi yaşıyorlar (özellikle ablam).aldırmazlar ama üzülüyor işte((((çok düşünüyor stres yapıyor

17 yasinda evlenip, 18 yasinda anne olmus birini taniyorum.

Oyle de gezip tozuyorki. Cocukla da hayat devam ediyor neden oyle dusunuyor ablaniz.

5 senelik evliyim 9 aylik bir kizim var. Diyorum ki keske daha once olsaymis. Ama hesaplar uzere bir hesap kurucu var biz herseyi planlayamiyoruz. Daha sonra o minik melegi gorunce boyle dusundugu icin vicdan azabi cekecek.

Onun icin yine gezer tozar, cok yorulunca ya kendi ailesine ya esinin ailesine cocugu birakir, kendine zaman ayirir.

Son düzenleme:
Nasıl eski hayata devam edilebilirki imkansız bu.bebekle dışarı çıksan rahat olamazsın ee bize bırakamaz aynı şehirde değiliz.kayınvalidesi gile bırakmak istemez sürekli sürekli.evde kocasıyla başbaşa vakit geçiremez.galiba çocuk olunca evlilik sönüyor...

bizde ilk etapta korunduk gezeceğiz tozacağız diye. sonra bebek istedik olmadı. doktora gittik sorun yok dedi ikimizede ama yine olmadı. 1 yıl sonra zor hamile kaldım. ancak rabbim kısmet etmedi kısmet değilmiş bebeğimi kaybettik. o an çok pişman oldum öncesinde bebek konusundaki ön yargılarımı. şükür şuan oğluma hamileyim. ablan karnındaki bebeğin değerini bilsin. bebekler anne karnında istenmediğini hissedermiş. bu nedenle anne karnında istenmediğini hisseden bir çok bebek anneyi emmeyi reddedermiş. bu konuda yapılan bilimsel incelemelerde çıkmış. sıkı sıkı sarılsın bebişine. bebiş evliliği öldürmüyor aksine yeniden renk katıyor. eşiniz size daha çok bağlanıyor. eş ve çocuk dengesini kurabilmek önemli olan. gezmek tozmak bir yere kadar. yarın öbür gün Allah göstermesinde stresten bebişine bişey olursa içine batar, yüreği sızlar. sonuçta bebek istemiyorsa koruncaktı. korunmamışsa ve ya yeteri kadar korunmamışsa hamile kalması bir sürpriz değil. lütfen bebeklere anne karnında da olsa seni istemiyorum mesajı vermeyelim. sonuçta onları biz yaptık. bebişleri üzmeye hakkımız yok. onlar melek kadar masum saf temiz günahsız..

asıl çocuk olmayınca evliliği sürdürmek çok zor. bir süre sonra eksikliğini yaşıyorsun.

Ablan haklı canım , bebek bir kez oldu mu tüm hayat ona endeksleniyor,evlilik den sonra bebek çok farklı sorumluluk , bence de yazık olmuş evliliğin ilk seneleri muhteşem çünkü ama çitten çifte değişir rutine binen bir evliliğiniz varsa bebek heyecan verir ,Ama başbaşa tatile vs gitmek süper olurdu

merhaba arkadaşlar.kardeşim yönlendirdi beni buraya.inanın çok üzülüyorum.evet Allah bebek eksikliğini vermesin.bencede bir süre sonra hem etraf hemde kendin rahatsız oluyorsun çocuk olmamasından.eşiniz baba olmak istiyor falan filan.bunları anlıyorum hak veriyorum.bende çocuğum olmaz diye falan korktuğum olmuştur bekarken bile.ama ben bukadar erken istemezdim.ya daha evliliğim 3-4 aylık eşimle rutin bir evliliğimiz yoktu.maşallah evde ikimiz gayet mutluyduk.biraz monotonlaşınca ilaç gibi geliyor ama şuan gerek yoktu.üstelik iş olarakda hayatımı oturtmuş değilim.afedersiniz adet düzensizliğim olurdu arada bir diye çok dikkat etmedim korunmaya.nasılsa olmaz diyordum.evet Rabbim bağışladı çok şükür ama çok erkennn.evliliğimizin heycanı bitmediki daha bunun heycanına gerek duyalım.kızlar söylediklerim için günahada giriyorum biliyorum korkuyorum hatta ama belki bana bi akıl verirsiniz diye.belki evliliğinin ilk zamanlarında hamile olup ama mutluluğuna mutluluk katanlar vardır diye akıl almak istedim.

Bi sürü korunma yöntemi var aslında kimisi ister olmaz ne mutlu ne güzel olmuş sağlıklı olur inş darısı bana

Ne kadar güzel anlatmışın biz 1 yıldır istiyoruz olmuyor okadar üzülüyoruzki eşimle evin içinde bi ses olsa bizden bi parça olsa diyoruz inan ne gezme ne tozma hiç demedik engel olur diye 4aylık evliydik istediğimizde bu ay 1 yıl oldu hala umutla bekliyoruz istemeyenlere anlamıyorum rabbim isteyen herkese verir inş içinde bizede

Rabbimden hayırlı evlat dile karamsar olma hıc bı zaman
bı arkadasım vardı Allah rahmet eylesin 1 yıllık evlıydı kadın sadece bebegım olsun da ne olursa olsun dıyo du
yapma x boyle soyleme bak hayırlı evlat dıle Allahtan bak bı bebegın olur senı olume surukler basını belaya sokar ne sen bısey anlarsın ne evladından hayır gorursun dıyodum
o ılla yok o dogsunda benı oldursun yeter kı bebegım olun
dıyodu kadın dogumhaneden cıkamadı bı kızı oldu ama annesız kaldı yavrucagız
kadının o sozlerı kulagımda cınlıyorda bazen Allahım ölümünde kalımın da bebegınde hayırlısını nasıp et hepimize dıye dua edıyorum
1 yıllık evlıyız bızde ilk 3 ay korundum sonra bıraktım korunmayı haplar cok kıllanma yapıyodu dengem bozuldu vazgectım olsun dedım Rabbım yazdıysa olsun dıye dusundum
sonra 5 ay beklememıze ragmen olmadı eşim ümidi kesmiş gibiydi bazen durup dururken
amaan olsun vardır yaradanın bı bıldıgı belkı bı cocugumuz olacaktı yatırıp bogazımı kesecektı vardır bı hayır dıyodu
ben hep sakın ol daha erken ben korunmayı yenı bıraktım dedımse bıle o ıyı ce umıdını yıtırmıs gıbıydı
sımdı hamıleyım oğlum 1 ay sonra Allah nasıp ederse aramızda olacak yıne hayırlısı olsun hakkımızda ne olacagımız bellı degıl.
sende umıdını kesme ne olacagı hıc bellı olmaz hayırlı zamanda gelsın bebegın ve hayırla gelsın
Rabbim evladın hayırlısını versın inşallah tüm isteyenlere bekleyenlere

Yok cnm o ulu konuşmuş büyük laf etmiş allah rahmet eylesinde ben hiçbir zaman öle demedim herzaman allahım bana sağlıklı hayırlı bi evlat nasip eyle dedim hep böyle dua ederim cnm hayırlısı vakti zamanını bekliyor belliki

oncelikle hayirli olsun cnm. allah evlat nasip ettigi icin ablan dunyanin en mutlu insani olmali bence cok guzel ve onemli biseye sahip cunku insanlar bir bebegi elde etmek icin yillarca ugrasip ne emeklerini umutlarini dokuyorlar.emin ol bebek geldiginde evin havasi degisecek hersey farkli olacak.biraz zorlanacak uykusuz kalacak ama o bir cift bakisi gordugu an dunyalar onun olacak gezmeyi tozmayi dusunmicektir.sinemaya gitme belki kisitlanacaktir bir sure ama esle bir arada izleme farkli olacaktir.kendimden anlatim yillarca ugrastim elde etmek icin sabirla umutla yilmadan bekledim doktor doktor dolastim kur dediler uyguladim daha bircok sey...ama hep hayirlisini istedim nasibimde varsa olur dedim.o bebek ablanin nasibiymis.allah evlatla imtihan etmesin sakin aldirmaya kalkmasin.allahin verdigi cani kimsenin alma hakki yok.bebegim suan 43 gunluk ve biz nerdeyse 5 aydir evladimizla imtihanimizi veriyoruz.bilenler bilir mart 2013te hamis olanlar topigindeyim.oyle bir imtihan ki hayatimda bir cok seyin gezmenin tozmanin eglenmenin ki cok severim cok da onemli bise olmadigini anladim.6.ayda bebegime konulan bir kalp rahatsizligi teshisiyle hayatimiz degisti nerdeyse.bebegim daha bir haftalikken ben bir haftalik ameliyatli lohusayken ankara hacettepeye sevkimiz oldu.dunyamiz degisti resmen.gunlerce yogun bakimda kaldik.gercekten elde etmekte buyutmekte cok zor ama allahin nasip ettigi mucizeyi kesinlikle geri cevirmesin.ablana verilmis en guzel hediye.ben de hamileyim kisminda mart 2013te hamis oldugunu ogrenenler kisminda 822. Sayfada benim dogum fotolarim var ablana onlari gostermen bence yeterli olacaktir :))herseye tum uzuntulere ragmen onun geldiginde nasil mutlu oldugumuzu goster canim benim.insallah dusunceleri degisecektir.

canım korunmayıp sonrada sızlanmayı hiç normal bulmuyorum...
Rabbim bir mucize veriyor ve sırf gezmek uğrana mı yavrusuna sevinmiyor...yazık çok yazık...
ben dahaca kucağıma alamadım..2 kaybım var bu 3. bebeğim onu ultrasonda gördüğüm halde ne dünya nede eşim umrumda olmuyor gezmek tozmakta neyin nesi...
ablan yatsın kalksın haline şükretsin daha sonra gezmek tozmak bişey ifade etmiyor yıllarca bebek hasretiyle yanıp tutuşunca... gerçekten bu kadınları anlamak zor..

Allah size bağışlasın biz 1 yıldır istiyoruz çok kızıyorum çook istemeyene ne olurkii yani ne olurr gezmesen sinemaya gitmesen allahım banada nasip etsin hayırlı sağlıklı isteyen herkesede bakıcam cnm doğum fotolarına

Allah size bunu eksikliğini vermediği için siz bunu asla anmayacaksınız..helede korunmadan olmaz diye düşündüm diyip beleşten bahaneler söylemenizde çok ironik...

evlilik heyecanı bitince heyecan olsun diye bebek yapıldığınıda ilk sizden duydum

niye bebek olunca mutsuz mu oluyor insan? mutluluğuna mutluluk katan olmuşmuş mu? gerçekten abes konuşuyorsunuz..

Rabbim kimseyi evlatla sınamasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…