daha yeni evlenmişken hamile kalan ablamın üzüntüsü

Aynen istemiyorsan korun iğnesi var hapı var hiçmi istemiyosun git bağlat yumurtalarını ne var gezme tozma biz okadar istiyoruzki 4 aylık evliydik ne tatil düşündük ne sinema ne gezmek sadece sağlıklı miniğimiz olsun evimize neşe katsın dedik ama rabbim bilirnasip etmedi bize inş verir bizede isteyen herkese çok mutsuzmuş millet nasıl uğraşıyor hayret

bebeğinlede gezersin..yani bebek dünyanın sonu değil ki? tatile bebeğimlede çıkarım..sinemaya mı gideceğim anneme bırakırım 1-2 saat bişeycik olmaz... her dakka gezmiyorum zaten ve bebeğim var diyede gezemeyeceksem hiç şikayet etmem oturur mis kokusunu içime çekerim... Rabbim sanada en kısa zamanda nasip etsin canım..

ben evlendigim ay hamile kaldim hiç öyle bi düşüncemiz yoktu nasil oldu anlamadan hamile kaldim ögrendigimde agladim düşse sevinecektim o kadar yani tabi ilerleyen aylarda sevinmeye heyecanlanmaya başladimda amaaa dogduktan sonraki o duygu hiç birşeye degişilemez ne anne sevgisi ne baba ne eş onun kadar kimseyi sevemezsin dünya bir yana o bir yana olur yani benim evladim için hissettiklerim bunlar

Aynen gezmeyiveririm neolurrki yanii mis gibi otururum miniğimle onunla vakit geçiririm ne güzel amin cnm isteyen herkese versin

eveet tahmin ettiğim gibi konu gezme tozmaya gelmiiiişş..

seni çok iyi anlıyorum, ben de yeni evleniğimde yaşadım aynı şeyi ama maalesef kaybettim...3 bebeğimi kaybettim ama sana "aman işte kıymetini bil isteyenin olmuyor vsvsvs" demeyeceğim çünkü zaten üzgünsün üstelik hamilesin malum hormonlar kendini daha da kötü hissedebilirsin....

ayrıca hamile bir insana yapılan can sıkıcı yorumları da çok yadırgadım, kadının kadını anlaması gerekirken oysa...

içini rahatlatacaksa benim kardeşimin eşi sanırım balayında hamile kaldı herkes şok oldu annesi bir süre tepki gösterdi vsvs ..çok da sıkıntılı bir hamileliği oldu, mide bulantıları bi şey yiyememeler...ama şimdi 8 aylık dünya tatlısı bir oğulları var ve ikisi de oğullarına aşıklar...sakin olup zamana bırak içinde hissetmeye başladığında ya da en geç kucağına aldığında tüm bu kaygılarını muhtemelen unutursun ... hayatın bambaşka bir boyuta taşınır...ha bu arada yeni evliymişsiniz madem hamileliğinin tadını çıkar cicim aylarınızda daha çok şımarma hakkın var şimdi bu da iyi tarafı sayılabilir...

üzülme herşey zamanla yoluna girer, yapmak istediklerinizi 3 kişi yaparsınız artık, kardeşim ve eşi bebekleri 2 aylıkken tatile gittiler, balayı ile kalmadılar, dilerim sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın...

neyse herkesin fikri farklıdır iyi akşamlar.

Son düzenleme:
anne ve babanın kararıdır ,isteyen o süreci stresli geçirir isteyen bebeği de aldırmak isteyebilir.Duygusal açıdan bakılınca tabiki olsun ama o kadının 9 ay çektiği stres kimsenin umrunda değil.Objektif bakmak lazım

Tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmaya çalışan biriyim. Hayırlısı ne ise olsun diye dua ediyorum. Nasıl ki kendim için hayırlısını düşünüyorsam, sizin içinde demek ki bu hayırlıymış diye düşündüm.

Evet evliliğe alışamadan çocuk sahibi olmak zor, çocukla birlikte evlilik şekil değiştiriyor. Ama dünyanın en güzel şeyi evlat sahibi olmak olmalı ki bunca insan çocuk sahibi oluyor, olmaya çalışıyor. Yitireceklerinize değil, kazanacaklarınıza odaklanırsanız daha mutlu olursunuz.

Allahtan hayırlısı canım demek ki böylesi daha hayırlıymış o bebeğini kucağına alınca bütün üzüntüerini unutacaktır zaten içi rahat olsun

Zaten onun kokusu o kadar guzel ki insan koklamaya bakmaya dokunmaya kiyamiyor.biz hergun kokluyoz esimle:)esim hatta diyor yaa 40 cikti sanki kokusu azaldi gitmesin cok guzeldiiii :)))

korunurken hamile kalsa kimse tepki göstermez zaten. ancak hangi çağda yaşıyoruz. sağlık ocağı denen bir yer var orada tüm korunma yolları hakkında bilgi veriliyor. bende ilk etapta evliliğe alışayım diye bebek istemedim. ancak çok iyi korundum kazara bebek olmasın diye. bir de korunduğum halde ovulasyon takibide yaptım ovulasyon günlerinde ilişki yaşamadık.çünkü burada en masum olan bebekler. onlar rahime kendiliğinden gelip yerleşmiyor.hem korunmayıp hemde sızlanmanın manası yok. korunduğu halde hamile kalan bayanın endişesini anlarım. ancak burada hem korunmamış hemde neden hamile kaldım diyen biri var. sperm yumurtayı gördüğünde ya bunlar yeni evli ben bu yumurtaya yaklaşmayayım, geri gideyim mi diyecek.benim kaynımın 10 yıldır çocuğu olmuyor. ve ben midem falan bulanıyor dediğimde bana hiç şikayet etme bu mucize için değer diyor. haklıda. bize Allah bu mucizeyi göndermişse oturup şükretmekten başka bir şansımız olamaz. Allah musibet verir sabredelim diye Allah mutluluk verir şükredelim diye. bir de bu bebeğin doğacağı ne malum. sonuçta son yıllarda ilk gebeliklerin çoğu ilk 3 ayda düşüyor ya da bebeğin kalbi duruyor.o zaman daha çok koyar insana. ilkinde ben istediğim için korunmayı bıraktık. eşim vakti var diyordu. bana sinirlendiğinde şimdi bunun vaktimi diyordu. ama sonra bebeğimizi kaybettik ve bu sözleri nedeniyle benden çok daha fazla üzüldü.meğer insan hayatı evladını kaybedince anlıyormuş dedi bana. o çocuksu adam gitti yerine olgun bir insan geldi. şimdi ise sürekli arayıp sorar bebiş napıyor diye. öğrencilerime diyor bebişimi üzmeyin diye. asıl çocuk olmayınca evliliği kurtarmak sorun haline geliyor. tekmelerini seveyim ben o bebişlerin. Allahın mucizeleri onlar, ne kadar günahsız ne kadar masum. sevilmek istiyor onlar. çöpe atılmak, aç bırakılmak, öldürülmek, istenmeyen olmak onların hakkı değil. lütfen bebeklerimizi sevelim ve onlar için Allaha şükredelim. rabbim olmayanlarada versin. kimsey evlatsız bırakmasın

oldu peki......

ama ben yine de desteğe ihtiyacı olan, hamile bir insana yapılan olumsuz can sıkıcı yorumlara anlam veremiyorum...belki de anlayışım kıt ??????

arkadaşlar ben asla aldırmaktan bahsetmedim ve korunmuyordumda oldu demedim.sadece çok dikkatli korunmadım çünkü adetlerim düzensizdi diye ona güvendim nasılsa olmaz dedim.oyüzden tam okumadan yanlış yorumlar yapılmasın lütfen.üstelik sadece gezmek tozmak için değil maddi anlamdada hayatımızı oturtmadık endişeliyim dedim ama olayı gezmek tozmak olarak anlayan arkadaşlar olmuş bazılarınız da çok güzek dileklerde bulunmuş herkese teşekkür ederim.ama şuan zaten aşırı derecede üzgünüm.ben önceki msjımdada belirttim.isteğim baştan olmamasıydı olduktan sonra tabiki onun sağlıklı olması için dua ediyordum.ve bugün doktora gittik keseyi gördüğünü ama içinin boş olabileğini söyledi.eşim yıkıldı resmen((ben şok oldum gözlerim doldu o an.doktor 10gün sona tekrar bakıcam dedi.adet tarihinle gebelik haftası uyuşmuyor.sağlıksız bir gebeliğe benziyor.ya geç döllenme yada boş gebelik dedi.içim içimi yiyor.10 gün sonra ne olacak bilmiyorum(

dilerim senin için en hayırlısı olur..dilerim geç döllenme olmuştur ve bebeğin sağlıklıdır...ama sorun olursa sakın üzülme en azından kolayca hamile kalabileceğini gördün...

çok tşk ederim.inşallah sağlıklıdır.hayırlısı olsun..çok üzgünüz çok(

Uzulme demek gercekten cok yersiz olacak biliyorum ama diyecek baska birsey bulunmuyor.insanin ici gidiyor.bazen hayir gibi gorunen seyde ser ser gibi gorunen seyde hayir varmis.moralini yuksek tut belki kotu diye tahmin ettigin sey senin icin hayirli olacak.insallah sagliklidir bebegin.cok zor bir durum belirsizlik.seni cok iyi anliyorum

canım merhaba

evet 3 ay çok kısa bir süre yanlız unutmamalıyızki herkez kendi kaderini yaşar ablanın kaderindede bu varmış demekki düşünsene 9 ay sonra kendi kanından canından bir evladı olucak muhteşem birşey gezmek tozmak istediğinde emin ol çocukla bile gezer .Diğer topiklerde hamile kalabilmek için tesbihatlar ,dualar yapılıyor ve küçücük bir testte bir silik dahi olsa çizgi çıkması için dua ediyorlar .hamileliğin her anını tadını çıkarsın gezmek tozmak bunlar her zaman olan şeyler ama insanın evladının olması bambaşka birşey rabbim her isteyene nasip etsin inş..

Ben sadece hazır olmadığı için şuan herşeyi sorun olarak gördüğünü düşünüyorum bu da gayet normal ki sorumluluğu kabullenmeye çalışıyor bir yandan.Bu da insanın yapısıyla en iyisini yapmaya çalışmasından kaynaklanan içgüdüsel bir korku.Belki hamile kalmadan kontroller yaptırmak istiyordu herşey iyi olsun istiyordu çok normal.3 ay kısa bir süre değil aslında senesinde bebeğini kucağına alacak gayet normal.Ve şunu hiç unutmasın hayatında onun bile akıl sır erdiremediği güzellikler başlayacak.En basiti canım birşey çekse bile gittiğim yerde önüme çıkardı.Biz bebeğe karar verdiğimizde önümüzde 3 ayımız vardı aklımız sıra plana göre :) O ay 1 hafta adetim gecikti inanılmaz tedirginlik veren birşey çünkü ben doktora gitmek kontrollerimi yaptırmak fln istiyordum sorun olmasın diye,o ay psikolojikmiş adetim geldi sonra bütün kontrollerimi yaptırdım,diş bakımını bile hallettim.İnsan onu etkileyecek birşey yapmak istemiyor sonradan.Şimdi Rabbiminde izniyle tam istediğimiz zamanda oldu çok şükür.Bebeğin hiçbirşeye kötü etki bırakabileceğine inanmıyorum.Hamile kaldığımda 6-7 haftalıkken tatile gittik ki başka başka yerlere uğraya uğraya,Mayıs gb bebek olsa tekrar Eylülde gitmeyi düşünüyoruz.O bizden hiçbirşey eksiltmeyecek ki aksine daha farklı mutluluklar deneyimleer katacak.İyi düşünmek,birşeylerin güzel olması için gerçekten istemek önemli,hiçbirşeyi kaldı ki bir canlıyı bize engel olarak düşünemeyiz,herşey bizim elimizde.Ablan istedikten sonra herşey yolunda gidecek bence.Ondaki sadece en iyisini yapamam korkusu.Bu istenilen hamileliklerde bile oluyor.Doğru doktor seçmeye çalışıyorum hala gözden birşey kaçmasın,birşey gerekiyorsa hemen yapayım diye.
Onun kal atışlarını dinlemek hayatındaki hiç bir sevince benzemeyecek:)
12 haftaya yakın kontrolünde ilk kez kıpır kıpır gördüğünde hem gülüp hem ağlayabilirsin :)
Sonra acaba erkek mi kız mı merakıyla geçecek günler :)
İlk kıpırtısını içinde hissetmeye başladığında nefesini tutacaksın az daha oynasında hissedeyim diye :)
Eşinin eve gelip kıpırdasın diye elini karnına koyup beklediğinde sevdiğin adamın gözlerine bu sevincin ne kadar yakıştığını göreceksin :)
Daha dün sonunda öğrenebildim prensesim olacağını :)
Bu hayatın sana sunabileceği bütün zevklerden keyilerden hazlardan çok çok iyisi..Herşeyi onunlada yapabilirsin fakat birgün yokluğunu hissetmeye başladığında onsuz hiçbirşey yapamadığını görmeye başlarsın,herşey anlamsız olacaktır.

Ablanız hiç üzülmesin.
Çocuğu gezmesine,tozmasına engel değildir.

Bir kızım var sezeryanla doğum yaptım 10 günlüktü arkadaşa çaya gitmiştim eltimle

Herşey ablanızın elinde,ben gayette rahat,rahat geziyorum kızımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…