Anladığım kadarıyla;
1)Dün akşam konu sahibesinin kardeşi yemeğe gelmiş. Konu sahibesi yemek yapmış birazcık kalmış.
2)Bugün konu sahibesinin eşinin kardeşi yemeğe geleceğim demiş, ancak işin işten geçtiği bir saatte, ezan okunurken.
3)Konu sahibesi bugün için ekstra yemek yapmamış nasılsa dünden kalanları kullanırım diye, 3 kişilik yemeği olmadığı için eşine "yemek yok" demiş.
4)Konu sahibesinin amacı, "yemek yok kız kardeşin gelmesin" demek değil "yemek yeterince yok gelirken bir şeyler alsın demek."
5)Ancak eşi dinlemeden yargılıyor ve eşi henüz kendi kız kardeşiyle telefondayken konu sahibesine "sen benim kardeşimi istemiyorsun" diye bağırıyor.
6)Bunu duyan erkek tarafının kız kardeşi gelmemeye karar veriyor. Yada geliyor ama konu sahibesi sofra kurmasına rağmen yemeden kalkıyor gidiyor. (bunu ben de tam anlamadım.)
Sonuç: Tartışma, kavga.