- 27 Aralık 2017
- 1.002
- 496
- 38
Ya nasıl öğretmen ya çocuğun psikolojisi bozulacakvar ama söylesekde öğretmen çocuğu kötülüyor hatta toplum içinde rencide ediyor çok sorumsuzlar okulda hırsızlık ve o kadar olay oluyor umursamıyorlar bu çocuk da uykusunda uyanıp sayıklıyor ben öyle değilim diye
haklısınız ancak ben çocuğa hiç bir zaman ego yapıcı kelimeler kullanmadım burda yöneltilen bir soru üzerine çocuk hakkında bilgi verdim umarım bu telkin etmem onu yaralamaz daha çokİlk okul çağında ki çocuklar acımasız oluyorlar. Sizin gidip konuşmanız birşeyi değiştirmez, kardeşinize karşı daha fazla cephe almalarına neden olur. Sizin yapmanız gereken şey evde kardeşinizle sürekli konuşmak, telkin vermek. Gereksiz egolar beslemesine fırsat vermeden sadece sosyalleşmesine olanak sağlayacak tarzda kardeşinizi topluma açmanız gerekir. Sen sınıf birincisisin, sen temizsin sen güzel giyiniyorsun vs derseniz kardeşiniz daha da yalnızlaşır. Okulda olabilecek doğal sorunların, olağan olduğunu söylemelisiniz. Girdiği her oyunu kazanması ya da güzel oynaması gerekmez sadece katılıp eğlenmesinin önemli olduğunu vurgulayın. Bende ilkokulda top oynayamazdım, korkardım toptan yüzüme gelcek, başıma çarpcak filan diye, hızlı da koşamazdım o yüzden beden eğitimi derslerim hep sıkıcı ve boş geçerdi bi bahane bulup sıyrılır kaçardım, sınıfa giderdim. Kimseyi kendimle dalga geçirmedim, kendimle ilgili gülünecek şeylere bende gülerdim ki kimse boşluğumu farkedip yararlanmasın diye, bunu aşılamak gerçekten yararlı oluyor
aslında düşündük ama okullara öğrenciler bölgelere göre dağıtılıyor maalesefBazı Çocuklar gercekten çok acımasız ve alcak oluyorlar . Daha elit bir okula göndermeyi düşündünüz mü ?
aynen öyle müdür de böyle artık alışmışlar mı böyle olaylara anlamıyorum 4 nıfken öğretmeni çok bilinçliydi bu okulda böyle hocalarYa nasıl öğretmen ya çocuğun psikolojisi bozulacak
Bunları kardeşinize de söylemeyin. Kibir oluşmasın. Bi arkadaşta söylemiş özgüvenini kazanırsa takmaz bi yerdem sonra.10 yaşında yakartop oynarken oynayı beceremiyor bahanesiyle dalga geçiyorlarmış aslında kardeşim sınıf birincisi ve giyimi diğer çocuklara göre daha iyi kıskanıyorlar ve dalga geçiyorlar biraz kilolu ama koşamıcak kadar da değil yani oyunu becerememeyle alakası yok gayette güzel oynayan bir çocuk
Ikamet ettiğiniz yere göre değil mi ?aslında düşündük ama okullara öğrenciler bölgelere göre dağıtılıyor maalesef
bunu bana yöneltilen bir soru da cevapladım çocuğa karşı böyle birşey demem
Çocuğu başka bir okula verin.ben okudum dayanamayıp çünkü bize bahsetti koşumadıklarımı yazıyorum diye aynen öyle bir çocuk öğretmenleri sorumsuz ama herşeyin bilincindeler bunu kırmadan nasıl yaparım bilmiyorum diyorum seni kıskanıyorlar ama yeterli olmuyor uykusunda bile sayıklıyor çocuk
aynen öyle haklısınız ama bunu ona nasıl aşılarım kırmadan dahada hassasiyet yaratmadan yapmalıyım bunu çok sağolun
böyle şeyleri ona demem sadece sorulan soruya göre çocuk hakkında bilgi verdimBunları kardeşinize de söylemeyin. Kibir oluşmasın. Bi arkadaşta söylemiş özgüvenini kazanırsa takmaz bi yerdem sonra.
Yaşına uygun kitapları alıp okumasını sağlayın. Ama günlüğünü okuduğunuzu da belli etmeyin.
Sizde araştırmalar yaparak yardımcı olabilirsiniz.
küçüklüğünde konuşan bir çocuktu okulda sorunlar yaşamaya başladığından beri sessiz annem kardeşimi okul götürüp getiriyor o kadarIkamet ettiğiniz yere göre değil mi ?
Annenizin Babanızın okula gitme şansı yok mu ?
Ve Kardeşiniz neden bu kadar sessiz içinde üzüntüler mi var
keşke verebilsek taşınıcaz inşallah o zaman verebilirizÇocuğu başka bir okula verin.
onuda denedik ama o zamanda çocuğu rencide ediyorlar diğerleriyle bulaşmamak için bahaneler buluyorlarÖğretmen çözmüyorsa müdür çözsün. Ona söyleyin. Her gün telefon edin. Rahatsız olsunlar.
çok sağolun aslında çok iyi resim yapar resim köşesi fikri harika çok teşekkür ederim sağolunEvde akşamları yüksek sesle kitap okuma yaptırabilirsiniz
Başarılı olduğu konularda taktir etmelisiniz eve gelen misafirlere akrabalara da o gün ki başarıdan cocugun yanında bahsedip övgü almasını sağlayabilirsiniz
Bir apor dalı yada müzik kursuna yazdırıp bir aktivite yapmasını sağlayabilirsiniz özellikle spor yapan cocukların kendine güveni daha yüksek oluyormuş
Başarılı olduğu alanlarda ondan iş isteyip ardından taktir etmelisiniz
Küçük sorumluluklar vermelisiniz mesela her akşam yatmadan evin kapısını kilitlemek senin görevin gibi
Ama çocuk unuttugunda hani kapıyı kilitleyecektin unuttun bak gibi şeyler demeden hatırlamasını sağlayarak
Mesela çocuk resim çizmeyi seviyorsa çizdiği resimlerden evde onun odası dısında bir köşe yapabilirsiniz resimleri orada sergileyerek ara aıra önünden geçip bu köşenin ne iyi oldugundan bahsedebilirsiniz
Çocuk gelişim kitapları okuyun cok daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz
annem götürüp getiriyor yoksa çıkışta bulaşıyorlar zaten sınıfta durumu iyi olmayanlar her öğlen bu çocuğun ve bir kaç çocuğun çantasını yere atıyorlarmış gerçekten güzel giyim kıskançlık sebebiAnne babanızla konuşsanız onlar bırakıp alsınlar. Bunarada güzel giyim cidden de kıskançlık nedeni
teşekkür ederimOkula gidip ''arkasında birileri var'' izlenimi vermek onu ancak size bağımlı yapar, özgüven oluşumunu engeller. Onun özgüvene ihtiyacı var, bu yönde yaklaşın kendisine. Gerekli durumlarda öğretmeniyle görüşebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?