dalga geçilen çocuk

Ya nasıl öğretmen ya çocuğun psikolojisi bozulacak

haklısınız ancak ben çocuğa hiç bir zaman ego yapıcı kelimeler kullanmadım burda yöneltilen bir soru üzerine çocuk hakkında bilgi verdim umarım bu telkin etmem onu yaralamaz daha çok

Bunları kardeşinize de söylemeyin. Kibir oluşmasın. Bi arkadaşta söylemiş özgüvenini kazanırsa takmaz bi yerdem sonra.
Yaşına uygun kitapları alıp okumasını sağlayın. Ama günlüğünü okuduğunuzu da belli etmeyin.
Sizde araştırmalar yaparak yardımcı olabilirsiniz.

Çocuğu başka bir okula verin.

Öğretmen çözmüyorsa müdür çözsün. Ona söyleyin. Her gün telefon edin. Rahatsız olsunlar.

aynen öyle haklısınız ama bunu ona nasıl aşılarım kırmadan dahada hassasiyet yaratmadan yapmalıyım bunu çok sağolun

Evde akşamları yüksek sesle kitap okuma yaptırabilirsiniz

Başarılı olduğu konularda taktir etmelisiniz eve gelen misafirlere akrabalara da o gün ki başarıdan cocugun yanında bahsedip övgü almasını sağlayabilirsiniz

Bir apor dalı yada müzik kursuna yazdırıp bir aktivite yapmasını sağlayabilirsiniz özellikle spor yapan cocukların kendine güveni daha yüksek oluyormuş

Başarılı olduğu alanlarda ondan iş isteyip ardından taktir etmelisiniz

Küçük sorumluluklar vermelisiniz mesela her akşam yatmadan evin kapısını kilitlemek senin görevin gibi
Ama çocuk unuttugunda hani kapıyı kilitleyecektin unuttun bak gibi şeyler demeden hatırlamasını sağlayarak

Mesela çocuk resim çizmeyi seviyorsa çizdiği resimlerden evde onun odası dısında bir köşe yapabilirsiniz resimleri orada sergileyerek ara aıra önünden geçip bu köşenin ne iyi oldugundan bahsedebilirsiniz

Çocuk gelişim kitapları okuyun cok daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz

böyle şeyleri ona demem sadece sorulan soruya göre çocuk hakkında bilgi verdim

Okula gidip ''arkasında birileri var'' izlenimi vermek onu ancak size bağımlı yapar, özgüven oluşumunu engeller. Onun özgüvene ihtiyacı var, bu yönde yaklaşın kendisine. Gerekli durumlarda öğretmeniyle görüşebilirsiniz.

Ikamet ettiğiniz yere göre değil mi ?
Annenizin Babanızın okula gitme şansı yok mu ?
Ve Kardeşiniz neden bu kadar sessiz içinde üzüntüler mi var
küçüklüğünde konuşan bir çocuktu okulda sorunlar yaşamaya başladığından beri sessiz annem kardeşimi okul götürüp getiriyor o kadar

Öğretmen çözmüyorsa müdür çözsün. Ona söyleyin. Her gün telefon edin. Rahatsız olsunlar.
onuda denedik ama o zamanda çocuğu rencide ediyorlar diğerleriyle bulaşmamak için bahaneler buluyorlar

çok sağolun aslında çok iyi resim yapar resim köşesi fikri harika çok teşekkür ederim sağolun

Anne babanızla konuşsanız onlar bırakıp alsınlar. Bunarada güzel giyim cidden de kıskançlık nedeni
annem götürüp getiriyor yoksa çıkışta bulaşıyorlar zaten sınıfta durumu iyi olmayanlar her öğlen bu çocuğun ve bir kaç çocuğun çantasını yere atıyorlarmış gerçekten güzel giyim kıskançlık sebebi

teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…