Dalga geçme :(

Alkyone4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
142
76
38
Merhaba arkadaslar. Benim sorunum insanlarla cok fazla dalga geçiyorum be bu huyumdan nefret ediyorum kendimi tutmaya çalışıyorum sözler veriyorum ama yok kendimi tutamıyorum sürekli herkesle dalga göe aşağılama fiziksel özellikleriyle bile dalga geçtiğim oluyo küçük bi cocuk olsam neyse 23 yasındayım artık ve neyle dalga geçsem daha beteri benm basıma geliyo ne yapmam gerekiyo bilmiyorum ama böyle oldugum zaman cok itici oldugumun ve insanları cok kırdığımın farkındayım

Bir çok şey duymuştum da bu gerçekten çok ilginç.Dalga geçmeden duramamak nasıl bir şeydir? Literatürde yeri var mıdır? bilmiyorum ama kendiniz aşamıyorsanz gidin bir psikoloğa.Psikiyatrilk bir durm olduğunu sanmam.

Dalga geçmek iki düşünce temeline dayanabilir: ben kusursuzum onlar kusurlu. Veya ben kusurluyum ama siz de kusurlusunuz.Bilinçaltında bu düşüncelerden birisi yatar.Zamanında sizin kusurlarınızla dalga geçilip baskıya alınmış olabilirsiniz ya da çevrenizde size en iyinin siz olduğu düşünce verilmiştir.Kendi kusurlarının gercek anlamda farkında olup kusurlarini gercekten kabul eden bir birey karşı tarafa böyle yaklasmaz.Belki bu konuda da bir eksik olabilir.Bir psikoloğa danışmanızı tavsiye ederim.

Bana kalırsa sen bu huyundan rahatsız falaan değilsin öyle olsa yapmazdın.
Bence İlahi adalet sana dersini vermişki sen burda vicdan yapıyosun

Kusura bakma ama senin gibiler yüzünden kim bilir kaç kişinin kalbi kırıldı? Kaç kişi depresyona girdi? Kaç kişi ağladı saatlerce?

Kendinde üstünlük görmekten vazgeç. Gün gelir seni de en hassas noktandan öyle bir vururlar ki, konuşacak dermanın kalmaz.
İlahi adalet en yakın zamanda işler zaten

Bende cok Fevri davranirim mesela.
Her insan dört dörtlük olamaz! Sakin umutsuzluga kapilma derim.... degistirilmicek birsey yoktur.
Kit parmagina kücük bir kirmizi ip bagla ve her dalga gecmek istediginde YAPMAMAN gerekir diye hatirlatir en azindan yapmak istedigin sakayi birdaha aklindan gecirmeyi hatirlatir?

Fiziksel özelliklerle dalga geçmek ve insanlarin yüzüne vurmak zaten günah bunu aklına getirerek engel ol kendine çünkü hepimizi Allah yarattı

Büyük bir memnuniyetle söylerimki başkalarıyla dalga geçmenin gereksiz yere mânâ bulmanın sebebi kişinin kendi eksikliğidir. Şahısın kendi ezikliğini, kendi beğenmediği özelliklerini aslında kendine yakındığının farkında olmadan bilinçaltınca başkalarına yüklemesidir..
Kendi huzursuzluğunu başkalarına çeşitli alay konularını dayatarak kendi eksiltisini tamamladığını SANDIĞI gerçeğidir. Kendi hırsını başkalarından çıkartıyorsun veya kendini psikolojik olarak iyi hissetmek için karşındaki belki de senden daha güzel daha iyi daha yetenekli daha işe yarayan kişileri out etmeye çalışıyorsun. Herkes herkesi beğenmeyebilir. Hoşlanmayabilir. Kendini bilen insan zaten bu tarz bozuk davranışlar sergilemez
Veya şöyle diyeyim sen çok güzel çok bilgili çok yetenekli olabilirsin, bu kendini beğenmişliğin yüzünden kendi egonu tüm bu özelliklere rağmen daha çok ve gereksizce doyurmaya çalışıyor olabilirsin. Bütün bunlara sahip olmanda seni başkalarına kusur bulmak veya onlarla alay etme eğilimine itmez. Mütevazi ol. Farkındalıklarının daha bilinçli farkında ol. Bu seni insan terazisinde yukarı çekecek şeyler değil, senin mütevaziliğin ve kendini bilmen kendinden alt düzeydeki insanlara yukarda gözüyle bakmaman önemli olan.
Ha bu öZellikler sana ait şeyler demiyorum bence tamamen özgüven eksikliği ve bastırma psikolojisi. Buna ilaven küstahlık ve günah keçiciliği..

KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL. Herkes haddini bilmeli.. Kibir ve büyüklenme Allah katında en büyük günahtır. Kendine çeki düzen vermelisin. Herkes eşit hayatta. Bunu bil ona göre davran..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…