Zaten o yüzden öğretmenlerle konuştum. Maalesef hepsi kızınızı kaybedersiniz baskı yapmayın, kendileri ayrılır dedi. Ben de öyle hissettim açıkçası. Uzaklaştı benden iyice. Evin Neşe'si kaçtı. İkimizde mutsuz olduk. Bana düştü olgunluk göstermek. Damat falan demiyorum. Merak ettiğim halde yokmuş gibi davranıyorum, resmiyet kazanmasın diye.Kız aşık falan olamaz bu yaşta bu bir. İkincisi de çocuklarınızla arkadaş olun kısmı, ne bilim bana hep garip gelir. Her çocuk o yaşlarda birilerinden hoşlanıyor vs , okulda ortamda kendilerini eğliyorlar bitiyor. Aile bilip, bir de izin verince böyle saçma sapan bişey oluyor. Ne diceksiniz damat mı? Ciddiye ni alacaksınız, ciddiye almayıp kızınızın kalbini mi kıracaksınız ?
Katılıyorum. Ergenlik çağındaki çocukları, isyan eder korkusuyla alttan alıp şımarttıkça daha da çok yanlışa sevkediyorlar. Çocuk sizden uzaklaşacak korkusuyla herşeye müsamaha gösteremezsiniz. Bence bu durumu yok sayın, hesaba almayın. Başka herhangi bir erkek arkadaşıyla o çocuğu aynı kefeye koyun, aynı muameleyi yapın. Olayı abarttığında kızın, uyarın.Bu yaşta sevgili olunmayacağını anlasın.Valla biz korkudan normal erkek arkadas bile edinmezdik. Ben o korkunun ilk basta verilmesini dogru buluyorum, korku derken hani yanlışı aşılamak. 15 yaş sonucta, oh anne baba da biliyor Allah korusun ya hata yaparsa? Sonucta ne kadar gozetebilirsiniz? Bilmiyorum bana biraz ters acikcasi o yaslarda sevgililik falan...
Keşke hiç haberiniz olmasaydır, olduysa da bilmşyor gibi davranasaydınız. Çocuklar eğleniyo, büyüyünce hatırlayıp gülüyor o kadarZaten o yüzden öğretmenlerle konuştum. Maalesef hepsi kızınızı kaybedersiniz baskı yapmayın, kendileri ayrılır dedi. Ben de öyle hissettim açıkçası. Uzaklaştı benden iyice. Evin Neşe'si kaçtı. İkimizde mutsuz olduk. Bana düştü olgunluk göstermek. Damat falan demiyorum. Merak ettiğim halde yokmuş gibi davranıyorum, resmiyet kazanmasın diye.
Aynen öyleydik. Hata yapmaması için bütün kötü senaryoları anlatıyoruz. Uyarıyoruz. İşte akıl verin. Size ters bana ters. Dövmek istemiyoruz, eve hapis etmek istemiyoruz.Valla biz korkudan normal erkek arkadas bile edinmezdik. Ben o korkunun ilk basta verilmesini dogru buluyorum, korku derken hani yanlışı aşılamak. 15 yaş sonucta, oh anne baba da biliyor Allah korusun ya hata yaparsa? Sonucta ne kadar gozetebilirsiniz? Bilmiyorum bana biraz ters acikcasi o yaslarda sevgililik falan...
Tabiki de eve hapsetmeyin dovmeyin. Ama konuya dagil olmayin olan olmus sonucta. Uzaktan gozetleyin. Dikkat edin ama bir sey demeyin. Ciddi olun. Kizinizi karsiniza alin konusun bu dogru degil falan gibisinden. Bilemiyorum yani acikcasi. Bi caresini bi sekilde bulun ama size yalan soylemesine sebebiyet verecek seyler soylemeyin tabi..Aynen öyleydik. Hata yapmaması için bütün kötü senaryoları anlatıyoruz. Uyarıyoruz. İşte akıl verin. Size ters bana ters. Dövmek istemiyoruz, eve hapis etmek istemiyoruz.
Yorumunuzu çok yapıcı buldum teşekkürler. Aynen öyle yapıyorum. Çok gereksiz bulduğumu söylüyorum. Yazın uzaklaşmasını sağlayacağım. Tatil falan. Belki unutur. Psikolog arkadaşıma göre üniversitede veya daha sonra ilk erkek arkadaşını edinenlere göre böylesi daha iyiymiş. Sonra gereğinden fazla bir değer yüklüyorlarmış.Çok zor gerçekten. Hem yaş küçük, hem en deli zamanlar.
Gözünüz kızınızın üzerinde olacak,arkadaşını da görmezden geleceksiniz. Aklima başka bir şey gelmiyor.
Zaten ayrılacaklar. Bu konuyu gündeme haline getirip sanki büyük bi şey varmış gibi hissettirmemek en iyisi bence.
Ayrilirken kız düşünmesin üstüne bir de annemle de o kadar tartistim geri adım atmayayim vs diye.
Ben olsam yine de dayanamaz, uygun bulmadığıma dair bir konuşma yapardım, kırıp dokmeden.
Bazi seyleri erken yaşayıp tüketmenin iyi bir şey olmadığını anlatmaya calisirdim.
Daha önünde uzun yıllar varken en güzel zamanlarını böyle bir baskı altında geçirmenin ona eziyet olduğunu anlatmaya calisirdim. En azından denerdim 1 kere de olsa.
Merhaba bayanlar. Benim kaygılarım biraz geleceğe yönelik. 15 yaşında, okulunda başarılı, iyi anlaştığım bir kızım var. 3 ay önce ilk erkek arkadaşını edindi. Bu benim hiç hoşuma gitmedi çünkü erken buluyorum. Çok da fazla itiraz edemiyorsunuz. Bir kaç öğretmeni ile konuştum yasak koymayın sizden uzaklaşır dediler. Peki dedim. Beraber yaptıkları faaliyet sitemiz bahçesinde oturup, yalnız veya arkadaşları ile sohbet etmek, mesajlaşmak, telefonda görüşmek. Derslerde düşüş olmadı, çocuk için kötü birşey diyemeyeceğim ama yine d e hoşuma gitmeyen bazı şeyler var. Mesela bazen kavga ediyorlar, kızımın gözleri doluyor hemen. Ne gerek var şimdi diyorum içimden. Veya yurtdışı okumak hayali vardı, şimdi olmasa da olur oldu gibi. Ayrılırlar diye umuyordum, henüz öyle bir şey yok. Sabırla beklemekteyim. Buradaki genç kızları düşünüyorum yazıyorlar işte 4 yılımı boşa harcadım, yok şöyle vefasız, yok ben sonsuza kadar sürecek sandım. Biz annelerin elleri kolları bağlı galiba. Nereden bilecek çocuk iyi mi kötü mü? Bilsek ne fark eder? Kız aşık. Tahtını yapıyoruz bahtını yapamıyoruz gerçekten. Bol bol akıl veriyorum. Kibar davranıyor mu? Davranmıyorsa hemen ayrıl gibi. Biz anneler çok gariban oluyoruz. Kontrol edebileceğim herhangi birşey var mı? Yok galiba. Fikrilerinizi merak ediyorum.
İşte aynen bu anlattığınız şekildeyim.Tabiki de eve hapsetmeyin dovmeyin. Ama konuya dagil olmayin olan olmus sonucta. Uzaktan gozetleyin. Dikkat edin ama bir sey demeyin. Ciddi olun. Kizinizi karsiniza alin konusun bu dogru degil falan gibisinden. Bilemiyorum yani acikcasi. Bi caresini bi sekilde bulun ama size yalan soylemesine sebebiyet verecek seyler soylemeyin tabi..
Umarım öyle olur. Damat lafı zaten bunun için kullanılmış bir şey değil. İleride herhangi biri için de çok fazla fikri beyan edemeyeceğimizi hissettim sadece bu olaydan sonra.15 yasinda ne damadi ya abartmissiniz cidden cocuk onlar daha siz kizinizi sezdirmeden kontrol edin zarar gelmesin derslerini aksatmasin cok kaptirmasin yeter. Olacak yani oyle uzulmeler falan bu sekilde ogrenecek hayati taniyacak karsi cinsi. Abartmayin yok tahti yok bahti uzerine gitmeyin ki sizden gizli sakli is cevirmesin. 6 ay sonra unuturlar seneye baskasi olur belkide
Kıyamam. Mutlu musun?Maalesef :) Annemin sansi olsa beni esime vermezdi
Umarım öyle olur. Damat lafı zaten bunun için kullanılmış bir şey değil. İleride herhangi biri için de çok fazla fikri beyan edemeyeceğimizi hissettim sadece bu olaydan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?