Damadımızı seçme şansımız var mı?

Siz yeter ki yasaklamayın; uzakta takipte kalın. Çocuk hakkında bilgi edinin, okulda nasıl bi çocuktur vb.
Neler neler okuyoruz gazetelerde, neler izliyoruz haberlerde; 15 yaşındaki kızlar 30 yaşındaki adamlara kapılıp gidiyor. Düşünün ki kızınız ilk duygusal tecrübesini sağlıklı bir aralıkta yaşıyor, yaşıtı bir çocukla...

Siz kızınıza "Ben sana güveniyorum" cümlesini hissettirdikçe, o da "Annem ve babamı üzmeyeceğim" diyecek ve ona göre ilişkisindeki sınırlarını belirleyecektir. Korkmayın.
Haklısın. İşte hiç büyük konuşmamak gerekiyor. Bu Kocaman adamlarda kızlarımızın peşinde oluyor maalesef. Allah korusun.

Ben sizin çok iyi bir anne olduğunuzu düşünüyorum yorumlarinizdan:KK200: Eger kiziniza bu dünyada senden değerli kimse yok mesajini verdiyseniz ki vermissinizdir eminim kendisinin uzulmesine izin vermez. Uzulse de çocuğun burnundan fitil fitil getirir;-) benim o yaslarda sevgilim yoktu ama takıldığım biri vardı. Bitince ne ağladım ne üzüldüm amaan deyip geçtim. Hala da öyleyim. Beni üzen biri benim yanimda olamaz. Annemi, babami, kendimi niye üzeyim değil mi ;-)
Ağzına sağlık.

benim de merak ettiğim,çocuk kaç yaşında,ailesini tanıyor musunuz?yani kızıma çaktırmadan,çocukla ilgili bilgiler edinirdim.
siteden,komşu çocuğuysa masum bir arkadaşlık çerçevesinde,pek ala olabilir.okul arkadaşlarından biriyse,bunun da oluru var.ama kendinden büyük,farklı bir çevreden gelen biriyse,işiniz daha zor.
Çocuk 16 yaşında. Annesi ,babası ne iş yapıyor biliyorum. Ama bunlar da aslında pek birşey ifade etmez. Önemli olan iyi insan olmaları. Çocuk okuyor. Düzenli okuluna gidiyor. Bu çok önemli bence. Çok boş vakti olsa kızımı sürekli oyalardı. Şunu da belirtmek istiyorum günde en fazla 1 saat dışarı çıkmasına izin veriyorum. Öyle sınırsız görüşmüyorlar.

Çocuk 16 yaşında. Annesi ,babası ne iş yapıyor biliyorum. Ama bunlar da aslında pek birşey ifade etmez. Önemli olan iyi insan olmaları. Çocuk okuyor. Düzenli okuluna gidiyor. Bu çok önemli bence. Çok boş vakti olsa kızımı sürekli oyalardı. Şunu da belirtmek istiyorum günde en fazla 1 saat dışarı çıkmasına izin veriyorum. Öyle sınırsız görüşmüyorlar.

Siz alabileceğiniz önlemleri almışsınız. Doğruyu yanlışı da bu zamana kadar yeterince öğretmişsinizdir. Bundan sonrası artık ona kalmış, çok düşünüp kendinizi de üzmeyin.

16 yaşında lisede benden 2 yaş büyük ilk erkek arkadaşımla üniversite 3.sınıfta evlendim.İlk aşkım,ilk heyecanım,ilk elini tuttuğum kişiydi.İkimizde çok sevdik.İki de çocuğumuz oldu.Ama bu evlilik benim hayatıma çok zararlar verdi çocuklarım haricinde .Bütün kariyerimi,hedeflerimi mahvettim hepsinden vazgeçtim. Yurt dışında master yapacakken okulu bile zor bitirdim, hiç istemediğim bir bölümü kazandım ,daha okurken evlendim ve hiç istemediğim bir işte çalıştım .Ama o hayatına devam etti ilerledi ,yükseldi,para kazandı .Ben hep ailemi üzdüm bana ne dedilerse tersini yaptım .Ah aptal kafam ah....Sonra o para kazandı,burnu büyüdü, beni beğenmedi,aldattı ve biz boşandık ..

.11 yaşında kızım var ve benim hatalarımı yapmaması için elimden ne gelirse yapacağım .Annem büyüttü,besledi,tertemiz baktı ama hiç derdimi dinlemedi,sevgisini göstermedi ona suçlamak istemiyorum ama keşke ona her şeyimi anlatabilseydim...Onun yanında olun,sevginizi gösterin,erkek arkadaşını kötülemeyin,onu her zaman seveceğinizi söyleyin..
Ben de aptal aşık olmasını istemiyorum. Korkularımı dile getirmişsiniz. Güçlü olsun eğitimini tamamlasın. Size ve çocuklarınıza mutluluklar diliyorum.

Valla hic mi Müge anlı izlemediniz. Saf temiz Anadolu insanı diyoruz koy yerinde kocasını aldatıyor çıkıyor. Yine bu aile tipinin cocugu 15 yasında "kocaya kaçmaya" cüret edebiliyor. Sorsan kızının erkek arkadası var desen hasa der, ama kız evden pır diye ucuveriyor.

Belli bir noktaya kadar anlayışlı olmak ve çocuğa önceliğinin eğitim ögretim kendini geliştirme meslek edinme ayaklarının üstünde olmak öğretilirse o yastaki cocuk erkek arkadasıyla maksimum el ele tutuşma belli opusme noktasında kalması gerektiğini bilir. O yasta iyi eğitilmiş bir cocugun sevgilisi sosyal arkadaşlıktan öteye gidemez.

Yani benim arkadasım vardı, erkek arkadaş ailesi icin tabuydu, ailesinden gizli saklı buluşurdu ama hazırlıkta nişanlanmak istedi ailesi olur dedi ikiletmeden. bu noktada kırmızı çizgi erkek arkadaş degil belli bir olgunluğa gelmeden, nişanlanmak vs gibi radikal adımlar atamayacağını çocuğa empoze etmek.
Müge Anlı'yı zaten ağzı açık izliyorum. Böyle gençlerin yaptıkları yanlışları kızıma da sonradan netten izletiyorum.

Tedirgin olmanızı gerektirecek bir durum yok. 15 yaşından 25 yaşına kadar insan o kadar çok değişiyor ki karakteri bile tamamen farklılaşıyor,büyük ihtimal biter ama bitmezse de zaten o kadar yıl sonra o çocuk da baya değişir birbirlerine uygunlar demektir,üniversiteye gitsin bi hele şimdiden telaş yapcak bişey yok.

Ben anneme söylemedim lisedeki aşkımı eminim o da takip ederdi,gizli gizli sürdü bi süre sonra bitti bi kafede bile oturmamıştık, telefonda okulda bi süre görüştük bitti:))))

Ilk sevgilim ben 16 yaşındayken oldu. Ilk günden haber vermiştim anneme, o da çocuğu gram sevmediği halde bana ayrıl demedi hiç. Derslerim düştü, 14 ay sonra ayrıldık.

Şimdi keşke annem hiç değilse azıcık akıl verseymiş bana diyorum. Cidden hataymış. Tabii o sıra bunu göremezdim. Ayrıl dese ortalığı birbirine katardım sanırım. Ergenlik ne sinir bozucu bir dönem.

ayy kıyamam bence çok çocukca birşey dha arkadaşlık aslında onlarınki ama başka adlar koyuyorlar. bence de zamanla ayrılırlar

Ilk sevgilim ben 16 yaşındayken oldu. Ilk günden haber vermiştim anneme, o da çocuğu gram sevmediği halde bana ayrıl demedi hiç. Derslerim düştü, 14 ay sonra ayrıldık.

Şimdi keşke annem hiç değilse azıcık akıl verseymiş bana diyorum. Cidden hataymış. Tabii o sıra bunu göremezdim. Ayrıl dese ortalığı birbirine katardım sanırım. Ergenlik ne sinir bozucu bir dönem.
Ay evet bu ergenlik. Kızıma kafanı çalıştır biraz diyorum. Ergenim ben bu kadar çalışıyor diyor.:)) patlamaya hazır bomba gibi dolaşıyorlar.

Ya cogu baski demis de biz de baski gormedik ama korkardik sevgilimiz olmasindan haya ederdik cunku oyle egitildik, dini egitim aldik. Kalkip dayakla suyla buyla terbiye edilmedik zaten dayakla kimse terbiye edilmez.
Islami sartlarda guzel bir sekilde egitim verilse bence gayette yapilabilir. Biz sevgili edinmedik cunku dedigim gibi utanirdik abilerim de dahil! , hem ben o yaslarda ders çalışırdim..
Ben bi hata yapsam kucucuk bile olsa babamin karsisina 3 gun utancimdan cikamazdim, haya ederdim. Babam asla kizmazdi bize asla ama o haya duygusu vardi yani..
Insallah nasip olursa ben de evlatlarimi bu sekilde yetistirmek istiyorum...

Ya cogu baski demis de biz de baski gormedik ama korkardik sevgilimiz olmasindan haya ederdik cunku oyle egitildik, dini egitim aldik. Kalkip dayakla suyla buyla terbiye edilmedik zaten dayakla kimse terbiye edilmez.
Islami sartlarda guzel bir sekilde egitim verilse bence gayette yapilabilir. Biz sevgili edinmedik cunku dedigim gibi utanirdik abilerim de dahil! , hem ben o yaslarda ders çalışırdim..
Ben bi hata yapsam kucucuk bile olsa babamin karsisina 3 gun utancimdan cikamazdim, haya ederdim. Babam asla kizmazdi bize asla ama o haya duygusu vardi yani..
Insallah nasip olursa ben de evlatlarimi bu sekilde yetistirmek istiyorum...

Neden korkuyordun peki? Bir baskı olmasa korkmaz insan. Öyle öğrendik, sevgilimiz olmaması gerektiği öğretildi bize diyebilirsin bunu anlarım ama korkardık dedinmi orda bir baskı, bir sıkıntı vardır.

Biz de o yaşlarda ders çalışırdık, bu sevgilimiz olmasına engel değildi ya da sevgilimiz olması ders çalışmamıza engel değildi.

Umarım istediğin gibi bir çocuk yetistirirsin ama her zaman öyle hayallerdeki gibi olmuyor o işler. Senin eğitim diye adlandirdigin şeyi çocuğun baskı olarak algilayabilir. Ya da senin verdiğin dini eğitimi, senin dinini reddedebilir. Bu aileden çok çocukla alakalı.

Ve herkes müslüman değil ya da aynı çizgide müslüman değil. Ben çocuğumu biseyden uzak tutmak istesem bunu günahla haramla değil mantıkla açıklayarak yaparım mesela. Çünkü bana günah haram denen her şey beni kendine daha çok çekti ilk gençlik dönemimde.

Neden korkuyordun peki? Bir baskı olmasa korkmaz insan. Öyle öğrendik, sevgilimiz olmaması gerektiği öğretildi bize diyebilirsin bunu anlarım ama korkardık dedinmi orda bir baskı, bir sıkıntı vardır.

Biz de o yaşlarda ders çalışırdık, bu sevgilimiz olmasına engel değildi ya da sevgilimiz olması ders çalışmamıza engel değildi.

Umarım istediğin gibi bir çocuk yetistirirsin ama her zaman öyle hayallerdeki gibi olmuyor o işler. Senin eğitim diye adlandirdigin şeyi çocuğun baskı olarak algilayabilir. Ya da senin verdiğin dini eğitimi, senin dinini reddedebilir. Bu aileden çok çocukla alakalı.

Ve herkes müslüman değil ya da aynı çizgide müslüman değil. Ben çocuğumu biseyden uzak tutmak istesem bunu günahla haramla değil mantıkla açıklayarak yaparım mesela. Çünkü bana günah haram denen her şey beni kendine daha çok çekti ilk gençlik dönemimde.

Korkuyorduk evet ama babamdan annemden degil. Benim ailem bir gune bir gun bana sevgilin olacak ya da olmayacak demedi. Sevgiliyle ilgili bir sey gecmedi evimizde. Cok guzel baskisiz bir cocukluk gecirdik hepimiz cunku kalabaliktik birbirimizin derdine kosardik, ic iceydik. Bizim de sinirlarimiz vardi ama sinirlarimiz Islamdi. Ailede aldik bu egitimi, almayadabilirdik de. O zaman nasil yetisirdik bilmem ama boyle yetistik sukrediyorum. Eger baski olsaydi o yaslarda tek basima Istanbuldan kalkip Guneydogu turu yapmazdim, yapamazdim, birakmazlardi, orda da sevgili edinebilirdik sonucta nerden haberleri olacak ama yalan soylemememiz gerektigini biliyorduk.
Sorun burda iste her seyden önce yalanin cirkin bir sey oldugu ogretilmeli cocuklara eminim yalan soylemeyen cocuk hata da yapmaz yapsa bile hemen engellenebilir.
Evladima da dini egitim vermeyi dusunuyorum, nasip olursa tabiki. Cocugum benim gibi olacak diye bir sey de yok elbette, ama ben elimden geleni yapacagim gerisi takdiri Ilahi...

Ben de bunu hissettim çok ilginç. Kendisinin sevmesi yetmiyor. Benim de sevmemi istiyor.
çünkü kendisinin o kişide gördüğü şeyi sizin de görebilmenizi istiyor

ben gene kanının aksine bu yaşlarda flört yaşanmasının çok doğal ve gerekli olduğunu düşünüyorum
kızınızın özel hayatına saygı duyun
peşinde olun tabi yani saldım çayıra yapmayın ama onun güvenini de sarsmayın
aklı başında olmasa zaten gelip sizle paylaşmaz

hayatında özel birinin olması akıllı bir kızın derslerini falan etkilemez
benim varken liseyi de bitirdim üniversiteyi ilk 250 ye girerek kazanmıştım
üniversiteyi de bitirdim kpss yi de kazandım
yani bence şu anda endişelenmeyin

kızınıza imalarda iğnelemelerde bulunmayın ;)

bende ilk erkek arkadasimi anneme söylemistim 15 yasindaydim tabi cok karsi cikmisti kizdi vs vs. ama gencler ne yapar ne eder görüsmenin bir yolunu bulur cünki yasak oldukca dahada cazip gelir bazi seyler.
Sonra annem karismamaya basladi ve benim aklim basima geldi yavas yavas ve kendiligimden ayrildim 7 ay sonra. simdide diyorum o zamanlar ne aptalmisim annemi dinleseydim okadar kavgalar üzüntülerim olmazdi :)
yani demek istedigim baski yapmayin ona güvendiginizi belli edin ama fazla arkadas modunada girmeyin
sürekli takip edin kiziniz anlamadan

Anne olmak zor gerçekten. .
Çocuğu doyuruyorsun ama
Yüreğini değil . .
Ayrılır inşallah. .
Daha çok küçük. .

Ogretmenleriyle konustum demissiniz , hepsi bu iliskiyi desteklemis , sasirdim.
Konunun ilk sayfasini okudum bir de sadece, ona gore yorum yapacagim.
Ben orta okul ogretmeniyim. Ve bu durumda bugune kadsr hicbir velime birakin gorussunler vs demedim. Cok ozur dileyerek soyluyorum, kesinlikle her cocuk bir degil ama bu verecegim ornekler de yasaniyor malesef. Oglen nobetletinde bos siniflarda uygunsuz durumda yakaladigimiz cok ogrencimiz oldu. Savunma olarak da ailemin bile haberi var size ne diyen de cok oldu.
Herkesin aile yapisi bu olaylara yaklasimi farkli. Ama sahsi gorusum ailenin icazeti alindiginda cocuklar daha arsiz davraniyor.
Bunu sizin icin degil genel olarak soyluyorum , sizi uzmekten kirmaktan da cok korkuyorum su an.
Ben de bir anneyim ve ortami gordukce cok korkuyorum inanin.
Allah hepimizin evladina akil fikir versin, hepsini iyi insanlarla karsilastirsin.

Ogretmenleriyle konustum demissiniz , hepsi bu iliskiyi desteklemis , sasirdim.
Konunun ilk sayfasini okudum bir de sadece, ona gore yorum yapacagim.
Ben orta okul ogretmeniyim. Ve bu durumda bugune kadsr hicbir velime birakin gorussunler vs demedim. Cok ozur dileyerek soyluyorum, kesinlikle her cocuk bir degil ama bu verecegim ornekler de yasaniyor malesef. Oglen nobetletinde bos siniflarda uygunsuz durumda yakaladigimiz cok ogrencimiz oldu. Savunma olarak da ailemin bile haberi var size ne diyen de cok oldu.
Herkesin aile yapisi bu olaylara yaklasimi farkli. Ama sahsi gorusum ailenin icazeti alindiginda cocuklar daha arsiz davraniyor.
Bunu sizin icin degil genel olarak soyluyorum , sizi uzmekten kirmaktan da cok korkuyorum su an.
Ben de bir anneyim ve ortami gordukce cok korkuyorum inanin.
Allah hepimizin evladina akil fikir versin, hepsini iyi insanlarla karsilastirsin.
Rica ederim. Fikrinizi istiyorum zaten. Çocuklar aynı okulda değil. Okulumuz çok disiplinli böyle birşeylerin olması mümkün değil. Kibar bir şekilde çocuğunuzun kaydını almanız söylenir. Almazsanız disiplin cezası verilir. Tekrarı durumunda da tasdikname alır çocuk. Öğrencilerin sizinle konuştuğu gibi konuşmaları hayal edilemez.

Back
X