Damadımızı seçme şansımız var mı?

Ogretmenleriyle konustum demissiniz , hepsi bu iliskiyi desteklemis , sasirdim.
Konunun ilk sayfasini okudum bir de sadece, ona gore yorum yapacagim.
Ben orta okul ogretmeniyim. Ve bu durumda bugune kadsr hicbir velime birakin gorussunler vs demedim. Cok ozur dileyerek soyluyorum, kesinlikle her cocuk bir degil ama bu verecegim ornekler de yasaniyor malesef. Oglen nobetletinde bos siniflarda uygunsuz durumda yakaladigimiz cok ogrencimiz oldu. Savunma olarak da ailemin bile haberi var size ne diyen de cok oldu.
Herkesin aile yapisi bu olaylara yaklasimi farkli. Ama sahsi gorusum ailenin icazeti alindiginda cocuklar daha arsiz davraniyor.
Bunu sizin icin degil genel olarak soyluyorum , sizi uzmekten kirmaktan da cok korkuyorum su an.
Ben de bir anneyim ve ortami gordukce cok korkuyorum inanin.
Allah hepimizin evladina akil fikir versin, hepsini iyi insanlarla karsilastirsin.
Hatta öğretmeni çocuk bizim okulda olsaydı keşke. Dedi. Kontrol altında olurdu diye. Bir de öğretmenler destek vermedi. Yasaklamayın ters teper dedi.

Korkuyorduk evet ama babamdan annemden degil. Benim ailem bir gune bir gun bana sevgilin olacak ya da olmayacak demedi. Sevgiliyle ilgili bir sey gecmedi evimizde. Cok guzel baskisiz bir cocukluk gecirdik hepimiz cunku kalabaliktik birbirimizin derdine kosardik, ic iceydik. Bizim de sinirlarimiz vardi ama sinirlarimiz Islamdi. Ailede aldik bu egitimi, almayadabilirdik de. O zaman nasil yetisirdik bilmem ama boyle yetistik sukrediyorum. Eger baski olsaydi o yaslarda tek basima Istanbuldan kalkip Guneydogu turu yapmazdim, yapamazdim, birakmazlardi, orda da sevgili edinebilirdik sonucta nerden haberleri olacak ama yalan soylemememiz gerektigini biliyorduk.
Sorun burda iste her seyden önce yalanin cirkin bir sey oldugu ogretilmeli cocuklara eminim yalan soylemeyen cocuk hata da yapmaz yapsa bile hemen engellenebilir.
Evladima da dini egitim vermeyi dusunuyorum, nasip olursa tabiki. Cocugum benim gibi olacak diye bir sey de yok elbette, ama ben elimden geleni yapacagim gerisi takdiri Ilahi...
Benim icin cok ters olan bir bakis acisini saygiyla okudum.
Yanlis anlamazsan bir sey danismak istiyorum.
Ileride kiz cocugun, iyi de anne ben bu hayat tarzini benimsemek istemiyorum bence cok sacma, ben evlilik oncesi iliskiyi de cok normal buluyorum dese saygi duyabilecek misin buna? Yoksa belirli kisitlamalar olacak mi o zaman?

Zaten o yüzden öğretmenlerle konuştum. Maalesef hepsi kızınızı kaybedersiniz baskı yapmayın, kendileri ayrılır dedi. Ben de öyle hissettim açıkçası. Uzaklaştı benden iyice. Evin Neşe'si kaçtı. İkimizde mutsuz olduk. Bana düştü olgunluk göstermek. Damat falan demiyorum. Merak ettiğim halde yokmuş gibi davranıyorum, resmiyet kazanmasın diye.
boyle bi mevzu yok gibi davranin.. Yani yuz göz olmayin, arkadas gibiyiz diyerek sizle tum perdeleri aşmasın cocuk.. Erken oldugunu, dogru bulmadiginizi bilsin.. Gelip gelip size iyi bi sey yapiyormus gibi anlatamayacagini bilsin.. Bu cocugu kaybetmek, despotluk yapmak demek değildir.. Bazi gençler yuz bulmaya cok meyilli.. Ve sınırları aşmaya da.. O yuzden dengeyi cok iyi kurmak gerekiyor.. Hem çizgilerini bilecek hem de kisiligi oturacak o cocugun cunku.. (genel konusuyorum, yalnizca bu konu degil)

Benim icin cok ters olan bir bakis acisini saygiyla okudum.
Yanlis anlamazsan bir sey danismak istiyorum.
Ileride kiz cocugun, iyi de anne ben bu hayat tarzini benimsemek istemiyorum bence cok sacma, ben evlilik oncesi iliskiyi de cok normal buluyorum dese saygi duyabilecek misin buna? Yoksa belirli kisitlamalar olacak mi o zaman?

Tabiki de saygı duymayacagim. Cunku ilk basta evlilik oncesi cinselligin yanlis oldugu egitimini vermeyi dusunuyorum. Mahremi bilmesini istiyorum.
Tabiki oldu da bir hata yapti ki insallah yapmaz ama evladimi da cope atmayacagim. Hata insanlar icindir. Ama boyle bir sey yapmamasini asilayacagim insallah da faydali olurum. Allah hayirli evlat versin diye dua ediyorum. Degilse vermesin. Simdilik vermiyor ilerde ne olur bilemem :))

Burada acilan konulara bakarsak; 19 yasindayim evlendim 4 senelik iliskim var. Keske evlenmeseydim deniyor. O zaman ne diyoruz erken baslamissin keske derslerine odaklansaydin.

15 yas bir cocuk icin erken hatta 18 yas bir erken ama bi tik daha tolere edilebilir diye dusunuyorum.

Bu yastaki cocuklar icin dusunmeleri gereken dersleri olmali. En masum iliski bile olsa, ola ki tam sinavdan onceki gun tartisildi , bu onun sinavini da etkiler.

Asiri baskici bir tutum yapamazsin edemezsin gibi emrivaki durumlar, genelde cocukta bu ters tepebiliyor. Asiri serbestlikte bir cocuk icin zararli.

Ikisinin ortasi bir tutumla cocuk daha mantikli bir gidisat sergileyecektir.

Ailenin baskısı sonucu erken evlenen de okuduk ama A AklinYolu1

Ailem sevgili olmama izin vermedi kaçtım evlendim,bunlar da çok, 15 yaşında bir kızın aklı fikri tamamen derslerinde olamaz yaa yaş gereği olamaz bi kere,ergenlik dönemi karşı cinsi tanıma dönemi, sevgilisi olmasa şarkıcı topçu popçu platoniği olur,ha çıkıp onlarla gezemez ya da evlilik öncesi yatamaz,tek kaygı bu ise,ama aptal aşık gibi poster seyreder vardı bizim bi di capriocu,başkasında adamın kartpostalını gördü diye kavga çıkarmıştı,öyle manyak yaşlar bu yaşlar

15 yaşında bir kızın ya ciddi çirkin olmasi lazım ya da Allah tarafından inek olması lazım etliye sütlüye karışmadan 18 20 olması için

Ailem sevgili olmama izin vermedi kaçtım evlendim,bunlar da çok, 15 yaşında bir kızın aklı fikri tamamen derslerinde olamaz yaa yaş gereği olamaz bi kere,ergenlik dönemi karşı cinsi tanıma dönemi, sevgilisi olmasa şarkıcı topçu popçu platoniği olur,ha çıkıp onlarla gezemez ya da evlilik öncesi yatamaz,tek kaygı bu ise,ama aptal aşık gibi poster seyreder vardı bizim bi di capriocu,başkasında adamın kartpostalını gördü diye kavga çıkarmıştı,öyle manyak yaşlar bu yaşlar

15 yaşında bir kızın ya ciddi çirkin olmasi lazım ya da Allah tarafından inek olması lazım etliye sütlüye karışmadan 18 20 olması için
Ben de posterciydim:KK53: ne salakmisim diyorum simdi.. Salsa, trendy gibi dergileri okurdum bir de 15-16 yasinda.. Zaman nasil da akmış..

Ben de posterciydim:KK53: ne salakmisim diyorum simdi.. Salsa, trendy gibi dergileri okurdum bir de 15-16 yasinda.. Zaman nasil da akmış..
Zamaninda salsa dergisine resim gonderirdik
Sevdigimiz unluyle resim birlestirme yaparlardi..
Resmimi tarkanla birlestirip yayinladiklarinda opmustum o resmi epey. Ahahah, hayat guzeldi.

Valla biz korkudan normal erkek arkadas bile edinmezdik. Ben o korkunun ilk basta verilmesini dogru buluyorum, korku derken hani yanlışı aşılamak. 15 yaş sonucta, oh anne baba da biliyor Allah korusun ya hata yaparsa? Sonucta ne kadar gozetebilirsiniz? Bilmiyorum bana biraz ters acikcasi o yaslarda sevgililik falan...

Ben 22 yasinda aileler tanissin, nisan yapalim, biz ciddiyete dokmek istiyoruz derken bile anneme elim ayagim titriyordu.

Cocuk sabun gibidir. Tutmasini bileceksin ne elinden kaciracak kadar sikacaksin ne de elinden dusurecek kadar elini acik birakacaksin.

Ben ne oglumun ne de kizimin daha 14 yasinda bana sevgili edindim diye gelip anlatmasini istemem. Belki hal hareketlerinden anlarim yuzune vurup ayril diye baski yapmam ama bana anlatacak kadar da yuz bulsun istemem.

Baskici bir tutum da zararli demisim degil mi. Ben bi konuya yorum yaparken iki tarafi da dusunerek yorum yaparim. Bu yastaki iliskiler genele bakacak olursak genelde hayat imtihani niteliginde oluyor . Cogu ruh esini 15 yasinda bulmaz. Elde kalan kirik notlarla dolu ya da averajin biraz ustunde bir diploma olur.

Kafasi surekli derslerinde olmasin ama bir iliski de yasamasin. Iliski disinda sosyal bir hayat olmuyor mu? Bunun arkadaslarla gezmesi var, bir spora yazilmasi var, bir muzik kursuna gitmesi var...

Ben 22 yasinda aileler tanissin, nisan yapalim, biz ciddiyete dokmek istiyoruz derken bile anneme elim ayagim titriyordu.

Cocuk sabun gibidir. Tutmasini bileceksin ne elinden kaciracak kadar sikacaksin ne de elinden dusurecek kadar elini acik birakacaksin.

Ben ne oglumun ne de kizimin daha 14 yasinda bana sevgili edindim diye gelip anlatmasini istemem. Belki hal hareketlerinden anlarim yuzune vurup ayril diye baski yapmam ama bana anlatacak kadar da yuz bulsun istemem.
Ben tesadüfen öğrendim. Gayet eski usul çocuğun mektubumu buldum cebinde. Makineye çamaşır atarken.

Baskici bir tutum da zararli demisim degil mi. Ben bi konuya yorum yaparken iki tarafi da dusunerek yorum yaparim. Bu yastaki iliskiler genele bakacak olursak genelde hayat imtihani niteliginde oluyor . Cogu ruh esini 15 yasinda bulmaz. Elde kalan kirik notlarla dolu ya da averajin biraz ustunde bir diploma olur.

Kafasi surekli derslerinde olmasin ama bir iliski de yasamasin. Iliski disinda saglikli bir hayat olmuyor mu? Bunun arkadaslarla gezmesi var, bir spora yazilmasi var, bir muzik kursuna gitmesi var...

Gerilecek birsey yok sohbet tadında yazdım ben polemiğe dönecekse hiç yazmıyım

Hayat olur mu olmaz mı bilmem benim olmadı, sevgilim oldu notlarım da bir ders dışında düşük değildi 3 senelik lise boyunca,15te amaç ruh eşini bulmak da değildir heralde,yani bu kız biz tamamız evlenicez demiyordur, hayatında ders 24 25 yaşına kadar hep olacak, o zaman da notları kötü olabilir, hayatı buna mı endekslemeli insan, kaldı ki ikisini de yürütebilir,çocuğu tanımıyoruz ama annesi notlarında düşme yok dedi

Burada acilan konulara bakarsak; 19 yasindayim evlendim 4 senelik iliskim var. Keske evlenmeseydim deniyor. O zaman ne diyoruz erken baslamissin keske derslerine odaklansaydin.

15 yas bir cocuk icin erken hatta 18 yas bir erken ama bi tik daha tolere edilebilir diye dusunuyorum.

Bu yastaki cocuklar icin dusunmeleri gereken dersleri olmali. En masum iliski bile olsa, ola ki tam sinavdan onceki gun tartisildi , bu onun sinavini da etkiler.

Asiri baskici bir tutum yapamazsin edemezsin gibi emrivaki durumlar, genelde cocukta bu ters tepebiliyor. Asiri serbestlikte bir cocuk icin zararli.

Ikisinin ortasi bir tutumla cocuk daha mantikli bir gidisat sergileyecektir.

Evlilikle sevgililik aynı şey olmadığı için karşı çıkıyor olabilir miyiz?

Evet 15 yaşında bir ergen evlenmemeli, evlilik sorumluluğu, geçim derdi, kaynana sıkıntısı, koca problemi yasamamali. Bu kadar sorumluluğu almamalı omuzlarına. Evlendiği için okulunu bırakmamalı.

15 yaşında sevgilisi olan bir ergenin yaşayacağı en kötü şey ayrılık acisidir. Onu da yaşasın ki öğrensin.

Evlilikle sevgililik aynı şey olmadığı için karşı çıkıyor olabilir miyiz?

Evet 15 yaşında bir ergen evlenmemeli, evlilik sorumluluğu, geçim derdi, kaynana sıkıntısı, koca problemi yasamamali. Bu kadar sorumluluğu almamalı omuzlarına. Evlendiği için okulunu bırakmamalı.

15 yaşında sevgilisi olan bir ergenin yaşayacağı en kötü şey ayrılık acisidir. Onu da yaşasın ki öğrensin.

19 yasinda evlenmis kiz ama 4 senelik iliski var yani 15 yasindan beri. Yazdigim anlasilmiyor mu acaba?

Tabiki de saygı duymayacagim. Cunku ilk basta evlilik oncesi cinselligin yanlis oldugu egitimini vermeyi dusunuyorum. Mahremi bilmesini istiyorum.
Tabiki oldu da bir hata yapti ki insallah yapmaz ama evladimi da cope atmayacagim. Hata insanlar icindir. Ama boyle bir sey yapmamasini asilayacagim insallah da faydali olurum. Allah hayirli evlat versin diye dua ediyorum. Degilse vermesin. Simdilik vermiyor ilerde ne olur bilemem :))

Hata değil ama bile isteye yaptı bunu, senin doğrularını kabullenmedi, öğrettiklerin aklına yatmadi. Hata olarak görmüyor yaşadıklarını ya da yasamadiysa bile bunu hata olarak görmüyor normal, olması gereken bu onun için. Ne yapacaksın?

Bu arada 15 yaşında çocuk bunu annesine söyleyemez bu konuda sağlıklı karar da veremez. 25 yaşında olduğunu düşünelim farazi evladimizin.

Zamaninda salsa dergisine resim gonderirdik
Sevdigimiz unluyle resim birlestirme yaparlardi..
Resmimi tarkanla birlestirip yayinladiklarinda opmustum o resmi epey. Ahahah, hayat guzeldi.
:KK53: lisedeydim o zamanlar, hey gidi gunler.. Utandiran anlar kosesi vardi, onu okurduk:KK53: bi de sarki sozleri cikardi, ne sacmaymis ya

Gerilecek birsey yok sohbet tadında yazdım ben polemiğe dönecekse hiç yazmıyım

Hayat olur mu olmaz mı bilmem benim olmadı, sevgilim oldu notlarım da bir ders dışında düşük değildi 3 senelik lise boyunca,15te amaç ruh eşini bulmak da değildir heralde,yani bu kız biz tamamız evlenicez demiyordur, hayatında ders 24 25 yaşına kadar hep olacak, o zaman da notları kötü olabilir, hayatı buna mı endekslemeli insan, kaldı ki ikisini de yürütebilir,çocuğu tanımıyoruz ama annesi notlarında düşme yok dedi
Notları yükseldi ne yazık ki demeliyim.

Zaten sevgilisi olmasa da alnındaki bir sivilceyi de dert edip notları düşebilir yani,15 yaş yahu, yorumlar saf mantık süzgeciyle geliyo ama 15 yaşında bi kızdan bahsediyoruz,olmamalı olmasa olmuyor mu demenin manası var mı olmuş işte,bu olay özelinde tedirgin olacak bir durum da yok site parkında oturup iki Kaş göz süzseler ne olur yani

Dersleri çok iyi olan iyi okullarda okumuş seri katilimiz de oldu bakınız

Ankaraya geçen geldiğimde metroda biri selam verdi tanımadım,ee ben dilek ön sıra ineklerinden 3 kere göz göze gelmemişimdir lise boyu, tanımadım, eve geldim yıllığa baktım evet varmış öyle biri ama aslında yokmuş gayet

Hersey zamanında güzel dersini de yapsın kalbi de pır pır etsin

Back
X