Damadını oğul,gelinini kızı yapanlar...

Neden çoğunluğu bir tutup hepsi sömürücü yalaka tipler dediniz anlayamadım,eğer siz evliyseniz o zaman sizde görümceniz ya da kayınbiraderinize göre öyle misiniz anneniz ya da babanız ayrım yapmıyor diye gelinin ya da damadın suçu ne anlayamadım (eğer bile bile yaranmak için bişeyler yapıyolarsa ona lafım yok bunu da belirteyim)
Çünkü o çoğunluk bence öyle farklısına rastlamadım.Yok ben gelinim öyle bir durumum yok.Annemde yengemi benden üstün tutmaz öyle bir durum yok.Benim lafım menfaatcilereydi zaten.

Aynen öyle ben istemem yengeme kötü olsun, ona da iyi olsun ama bana böyle davranarak degil.ikimize de iyi olmak varken bana acımasız davranması zoruma giderdi ki evde 3 abim var bide onların derdi ile ugraşırdım hatta derdim bizim evde küçük olup kız çocugu olacagına kapıda köpek ol daha iyi olursun diye gerçekten de durum bu kadar vahim bir hal almıştı
Hemde hamile halinle o kadar iş güç ☹️

Abin nasıl biri aslında bu tür tiplerin evlatları bence sıkıntılı onlar gelin yada damatlarını sahiplenerek açık kapatıyorlar.
Abim de aynı al birini vur ötekine o da yorgun oldugumu bildigi halde yengem yanında oturur ondan su istemez benden ister kalkıp getireceksin mecbursun der. Ayagıma çivi battı durmadım yine işe gittim o halde bile eve gelince benden hizmet beklerdi bunlara gelin kıymetli evin kızı eziyet çekmeye mahkum ooo neler çektim ailemden anlatsam kitap yazılır

Evlattan daha hayırlı gelinler damatlar da var.
Katiliyorum size bence hic bi anne ayirmaz evlatlarini ama gelininide yere vermea oda onun evladi oluyo ayni sekilde damatlarida benm annem suan damadi bitane var daha yok abim kiskanmaya baslamis bile damadin dilinden hc dusmuyo diye annemde oda sizin gibi oldu bana sen nasil canmsan oda bana ole oldu demis

Var mı böyle tipler etrafınızda?Yani nedir bu anlamış değilim.Tabiki denk tutmak gerekir değer vermek gerekir ama insanın evladı her zaman önde olmaz mı?Ben mi böyle olduğum için garip geliyor anlamıyorum evlat ya nasıl olabilir bu?Hani desen gerçekten evlat gibi bu gelin yada damat hayır hepsi sömürücü yalaka tipler bir faydaları yok hep menfaat.Annem eşimi gerçekten çok sever ama büyük abim arayıp sormasada o benim oğlum der bencede olması gereken bu.Evladı yok sayıp görmezden gelmek mi büyüklük?Neden hep iyi niyetli vicdanlı zararı olmayan insanlar yok sayılır bu nasıl bir adalet?
Kime göre neye göre... kusura bakmayin hem bir ailede gelinim ki kötü seyler yasamis olsam da ogullari icin bircok seye katlandım. Ben katlanmasam kayinvalidem ogluyla gorusebilir miydi? Ben evime almasam yilda bir yada iki idi esimin gitme olanagi isinden gidemezdi. Annemi el üstünde tutarim ama esimin annesini de yaptığı onca seye ragmen hos karşılarım. Simdi kayinvalidem bameni ezmeye calismayip hane halkindan biri gibi davransaydi daha iyi olmaz miydi? Ben gelecekler diye bu kadar kendimi kasmaz, cogu zaman evliligimle suphelere kapılmazdım. Anneme de hep tembih ederim gelinin oldugunda ona benden farksiz davran. Bu gelinlik kizlik cocukluk olaylarını bi aşın artik. Insanliga bakin yahu. Su kisacik hayatta insana deger verin. Valla biz Türk gelin kayinvalideleri görünce ne utanc verici düşünceler ortada geziyor. Elbet problemlerimiz olacak. Ama is deger kismina gelince deger verene de dokunmayacagiz. Yurtdisinda da ayniyiz. Yabancilara bakiyorum Allahim hic mi sorunlari olmaz hepsi gercek aile gibiler. Toplum olarak az degismemiz lazim

Hemde hamile halinle o kadar iş güç ☹
Yok şimdi degil canım şuan evliyim kafam rahat bunlar bekarken yaşananlar şimdi evlenince kıymetli olduk önceden yapmadıkları kalmadı ama. Hatta evlendikten sonra laf açıldı anneme sordum niye böyle yapıyordun sen diye adam akıllı Bi açıklama bile yapamadı ben çok şey yaşadım o evde öyle hale geldim ki annemin karşısına geçip sen beni zaten çoktan kaybettin dedim

Abim de aynı al birini vur ötekine o da yorgun oldugumu bildigi halde yengem yanında oturur ondan su istemez benden ister kalkıp getireceksin mecbursun der. Ayagıma çivi battı durmadım yine işe gittim o halde bile eve gelince benden hizmet beklerdi bunlara gelin kıymetli evin kızı eziyet çekmeye mahkum ooo neler çektim ailemden anlatsam kitap yazılır
Bu konuda size katiliyorum benm abimde boyleydi esinden istemezdi benden isterdi birazcikda götlerinin korkusundan isteyemiyolar bakma sen biliyolar bacilari getircegini ama esleri cemkirecek getirirken ondn bole davraniyolar

Bu konuda size katiliyorum benm abimde boyleydi esinden istemezdi benden isterdi birazcikda götlerinin korkusundan isteyemiyolar bakma sen biliyolar bacilari getircegini ama esleri cemkirecek getirirken ondn bole davraniyolar
Bilemem artık evlendim kurtuldum şimdi de mumla arıyorlar kıymete bindik şaşırıyorum artık bunlar aynı kişiler olamaz diyorum

Bazı büyüklerimiz yapamıyor inşallah bizler nesillerimize daha dikkatli anlayışlı adaletli oluruz
Umarım
Allah yardımcın olsun tez zamanda rahata kavuşursun inşallah...

Umarım

Allah yardımcın olsun tez zamanda rahata kavuşursun inşallah...
Kavuştum zaten evlendim kendi hayatımı kurdum amcamın karısı derdi evlen git bunların derdi çekilmez diye şimdi de diyor en iyisini yaptın kurtuldun sonunda diyo

Kim kime ne yapıyormuş ve siz kime salladınız şu an ben anlamadım ama damadı veya gelinini evladı yerine koyup öz evlatlarına kötü davrananlara yakındınız sanırım? Öyle yapan anne-baba bence de sinir bozucudur ama çözüm nedir bilemedim açıkcası :KK57:

Kime göre neye göre... kusura bakmayin hem bir ailede gelinim ki kötü seyler yasamis olsam da ogullari icin bircok seye katlandım. Ben katlanmasam kayinvalidem ogluyla gorusebilir miydi? Ben evime almasam yilda bir yada iki idi esimin gitme olanagi isinden gidemezdi. Annemi el üstünde tutarim ama esimin annesini de yaptığı onca seye ragmen hos karşılarım. Simdi kayinvalidem bameni ezmeye calismayip hane halkindan biri gibi davransaydi daha iyi olmaz miydi? Ben gelecekler diye bu kadar kendimi kasmaz, cogu zaman evliligimle suphelere kapılmazdım. Anneme de hep tembih ederim gelinin oldugunda ona benden farksiz davran. Bu gelinlik kizlik cocukluk olaylarını bi aşın artik. Insanliga bakin yahu. Su kisacik hayatta insana deger verin. Valla biz Türk gelin kayinvalideleri görünce ne utanc verici düşünceler ortada geziyor. Elbet problemlerimiz olacak. Ama is deger kismina gelince deger verene de dokunmayacagiz. Yurtdisinda da ayniyiz. Yabancilara bakiyorum Allahim hic mi sorunlari olmaz hepsi gercek aile gibiler. Toplum olarak az degismemiz lazim
Yazdığınız şeyle benim değindiğim şeylerin alakası yok.Benim sözüm evladını hiçe sayıp gelini damadı evlat edinenlereydi ne mutlu bir tutanlara zaten.

Yok şimdi degil canım şuan evliyim kafam rahat bunlar bekarken yaşananlar şimdi evlenince kıymetli olduk önceden yapmadıkları kalmadı ama. Hatta evlendikten sonra laf açıldı anneme sordum niye böyle yapıyordun sen diye adam akıllı Bi açıklama bile yapamadı ben çok şey yaşadım o evde öyle hale geldim ki annemin karşısına geçip sen beni zaten çoktan kaybettin dedim
Çok şükür kurtulmuşsun yuvanda bir ömür mutluluklar dilerim🥰

Bilemem artık evlendim kurtuldum şimdi de mumla arıyorlar kıymete bindik şaşırıyorum artık bunlar aynı kişiler olamaz diyorum
Aynne oyle bende evlendim yerim araniyo ama ne fayda ben evden cikdigim ay zaten jersey birbrine girdiki yine herseyi bana sorarlar benm kucugum erkek ona kaldiya isler o arar heo sorar abla sen nasil ediyodun bunu diye oda napsin anca anliyo az eline yuzune bulastiriyo azda becerip yapiyo ama isde napcaksin

Neyin korkusu ki bu ne kadar anlamsız ya ne yengemden iş bekledim nede abim bana demesin dedim saçmalık...

Sohbet etmek istiyorsaniz bir derdim varı kullanmasaniz mi?

Ortada bir dert yok çünkü. Varsa da ortadan değil direkt kişiler üzerinden, sizi etkileyen kısmını yazarsınız bizde ona göre yorum yaparız. Böyle kim kiminle nerede ne yapıyor belli değil.

Back
X