Börekler Damat bohçası böreği- Torku süt sponsorluğunda..

• Konu Sahibi Konu Sahibi aeben
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aeben

Her daim üye :))
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
44.079
77.965
1.123
Merhaba hanımlar .
Kurabiye yarışmasından bu yana katılmamıştım . takip ediyorum ama bir türlü fırsat bulamıyordum ..
Mutluyum burda aranızda olmaktan
Gelelim böreğimize; kurabiyem ve birçok tarifİmde olduğu gibi bu tarifimdede başka tariflere ve ölçüye çok bağlı kalamıyorum . böreğin ismide yine bana ait, tabi şekil olarak bende araştırıp buldum ..

Gelelim tarifimize .. hazır yufkaylada olsa baya uğraştirici bir tarif oldu , özel günlerinizde yapmanızı öneririm
MALZEMELER :

4 adet yufka..
2 yumurta.(birinin sarısı üzeri için )
2 kş yogurt .
bir bardaktan biraz az sıvı yağ.
yr br.süt.

İÇ malzemesi için :
burası aslında size kalmış . benim tarifimde 3 tane farklı iç kulanılıyor . siz daha farkli içler ,yada tek iç kulana bilirsiniz .. ismini damat bohçası koyduğum için kat kat olsun istedim

kıymalı iç :
250 gr kıyma.
1 adet soğan .
baharatlar (damak tadınıza göre )

ıspanaklı iç :
bu iç için kavurduğum kıymadan az ayırarak içine ıspanak kattım
250 gr. kadar.

peynirli iç :
200 gr. kadar beyaz peynir.
maydonoz.

İlk yufkamızı serip hazırladıgımız sostan bir güzel sürüyoruz ..
2 .yufkamızıda serip aynı işlemi yapıyoruz .iç koyacağınız yeri soslamayın ...
burdan sonra belli bir daire şeklinde kesecegimiz için ya göz kararı yada benim kulandığım gibi bir kapla belirleyip ilk harcımız kıymalı içten 1 kaşık ekliyoruz . yaymanıza gerek yok ne kadar toplu olursa börek içinde o kadar iyi olur ..
3. yufkayıda aynı şekilde seriyoruz ve aynı sosla yağlama işlemini yapıyoruz .ve bu seferde 1 kş. ıspanaklı içten ekliyoruz ..
4. yufkayıda aynı şekilde serip aynı soslama işlemini yapıyoruz ve aynı yere bu seferde peynirli içten yaymadan 1 kş. koyuruz .

bu işlemler bittikten sonra , ya göz kararıyla yada kullandıgımız (tencere kapagı vs.)ile daire şeklinde kasiyoruz (zor değil inanın ). sonrasındada resimlerdede açıkça görüldügü gibi kurdanla bir nevi dikiyoruz .

üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp birde çörek otu serpip 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz ..

not:kürdanları çıkarmayı unutmayın ..
Afiyet olsun ..

kıyma ve soğanları kavurup harcımızı kavuruyoruz baharatlarıda ekleyip..
bu harçtan bır kısmıda ıspanagımızı hazırlamak için ayırıyoruz ...

yumurtanın birinin sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz.

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Turpdan yaptığınız gül sunumu çok hoş olmuş:) Başarılar dilerim.

Ellerine sağlık, kusursuz görünüyor, yarışmada başarılar

Ne becerikli hatunlar var yahu.... Başarılar dilerim

sunum konusunda kendimi çok beceriksiz hissediyorum turpa nasıl öyle şekil verdiniz

sunum konusunda kendimi çok beceriksiz hissediyorum turpa nasıl öyle şekil verdiniz
Önce küçük turplardan buldum. robotun ince dilimleme aparatında dilimledim . sert oldugundan az güneşte beklettim yumuşadı . sonrada elimle ve kürdan yardımıyla bu şekli verdim

Önce küçük turplardan buldum. robotun ince dilimleme aparatında dilimledim . sert oldugundan az güneşte beklettim yumuşadı . sonrada elimle ve kürdan yardımıyla bu şekli verdim
ay ben domates kabuğundan bile yapamıyorum sunum konusunda çalışcam :)) bi dahakine artık

bunlardan yiyebilirmiyim lütfen çok güzel görünüyor ve sunum nefis :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…