Damgalanmak.

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.256
15.284
448
Bir hırsla açtığım bu konuda kendimi ne kadar ifade edebilirim bilmiyorum. Belki hırslı halim geçince daha net yazabilirim, şimdiden kusura bakmayın.

Bilen pek çok kişi zaten var, bilmeyenler için kendimi kullandırdığım, maddi manevi sömürüldüğüm bir evlilik geçti başımdan. Ama ben boşansam ve yeni bir hayat kursam da bunun baskısından damgasından kurtulamıyorum.

Kimle aramda sürtüşme çıksa “sen zaten elin bilmemnesine yedirdin ona anlayışlıydın noldu sesin bana mı çıkıyor” tarzında cevaplar veriyor bana. Artık bu durumdan bıktım. Tartışma konusu tamamen benim geçmişime evriliyor ve bakıyorum ki tartışılan şey benim “salaklığım” oluvermiş.

Mutsuz bir evliliği bitirip kendime yeni bir hayat kurdum, hatalarımın bedellerini kimseye ödetmedim ama bu eski evlilik denen lanetin belasından kurtulamayacak mıyım? Ölüp gitmem tek çaresi mi? O zaman bile arkamdan söylenir bu gerçi. Şüphem yok.

Dayanamıyorum artık.

İyi de sen bırakmış sin. Ne baskısı bu?

İyi de sen bırakmış sin. Ne baskısı bu?
Mesela biri benden x istedi, ben de hayır demeyi yeni öğrenmiş biri olarak istemiyor olduğumdan hayır dedim. Cevap şu, “senelerce sana değer bile vermeyen itin tekine her şeyi yaptın ama, hasta dedin öyle dedin böyle dedin, bize gelince neyse…”
Kendimi bu hataları yaptığım için hayatımın geri kalanında o şekilde her şeye eyvallah diyerek yaşamaya mecbur hissetmeye başladım.

Önce bir sakin.

Önceki konunuzu bilmiyorum ama size bu şekilde ithamda bulunan ve sizi geçmişinizle vurmaya çalışan insanları da bir an önce hayatınızdan def edin.

Sizin insanların lafını takmaya değil huzur bulmaya ihtiyacınız var. Bunun tek çözümü de tekrar ediyorum sizi huzursuz edenleri hayatnizdan ebediyen sileceksiniz.

Felsefe şu: Az insan , çok huzur

Abim ve bazı arkadaşlarım. Annem babamdan görmedim şükür.
Boşandığınız için sakın ahlanıp vahlanmayın.. 'Kimseye eyvallahım yok' u hissettirin, size nasıl davranacaklarını öğrensinler. Loser değil winnersınız:) kabul edin, siz kabul ederseniz onlarda eder

Tammam en sonunda tekmeyi bastım. Size de mi basayim de. Çok sabirliyim ama eninde sonunda tükenir de.

Seni çok iyi anlıyorum. Bazen cevap vermem itiraz etmem gereken bir durum olunca içimden gelen kontrol edip durduruyorum kendimi. Sanki çıkıp bana işte sen böylesin sinirlisin boşandın diyecekler gibi. Yada para söz konusu olunca elin adamına tüm maaşını verdin kendi ailenden esirgiyorsun gibi bir cevap gelecek gibi hissediyorum. Ailem veya çevremdekiler bu konuyla ilgili en ufak bir imada bulunmadılar ama ben öyle hissediyorum. Bu yüzden eskisi gibi itiraz etmiyorum, rahatsız olduğum veya sinirlendiğim durumları içimde halledip kontrol etmeye çalışıyorum sürekli

E onu defetmişsin başımdan,bunları da defet.
Sana söyleyene desene 'hatalarimdan ders aldim' diye
Abi kim bu arada?? Silinmeyecek bir insan değil benim gözümde abiler ablalar kardeşler. Toksik biriyse,sana zarar veriyorsa sil hayatından bayramdan bayrama mesaj at

Size verebileceğim tek tavsiye madden manen güçlü olun kendinizi kimseye ezdirmeyin.Arada tırnaklarınızı çıkarın gösterin.Bazilari sadece bundan anlar

Size bunu diyen tüm arkadaşlarınızı tek kalemde silin. Abiniz de ne biçim kardeşmiş öyle.. İnsan kardeşini böyle bir yerden vurur mu hiç... abinizle aynı evde yaşamıyorsanız vallahi onunla da kesin iletişimi. Kibar küslüğü yapın yani, zorunda oldukça formaliteden görüşün sadece.

Bu tamamen size kalmış bir durum. Unutmak ve kulagınızı tıkamak isterseniz bunu gayet yapabilirsiniz. Onun bunun ne dediğine umursamayalı yıllar oldu. Ailemden biri dahi canımı sıkıp psikolojimi bozmaya çalışsa onu hayatımdan çıkartıyorum. Beni mutsuz eden insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Bence sizde çevrenizi temizlemeyi deneyin.

Hissettiklerini ben net yaşıyorum işte maalesef

Şimdi arkadaşlarınıza laf düşmez kim onlar ya. Abiye de hadi o asalsktı sen demi asalaksın deyin. Ne hakla konuşuyorlar
Asalak zaten. Sinirli olduğum için söylemiyorum bunu gerçekten öyle. Benim eski hatalarımdan güç alarak daha da asalak olmak buna devam etmek istiyor.

Geçmiş herkesin peşinden bir lanet gibi geliyor maalesef.
Her insan hata yapar. Bir de bazen şans devreye giriyor. Kötü insanlara ortamlara pek denk gelmiyor bazıları sonra “benim hayatım o noktaya gelmedi “ diye kerameti kendilerinde sanıyorlar. Aslında sadece şanslıydılar. Kendileri çok mu mükemmel insanlar.
İnsanlara cevabını verin. Sınırlarını bilmiyorlar.

Biliyorum ki hiçbir zaman bu olaydan bağımsız biri olamayacağım artık. Bu şekilde yaşamak istemiyorum. Keşke bir yolu olsaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…