Damgalanmak.

ne bu hadsizlik pardon sizi kimse geçmişinizle yargılayamaz, çünkü siz kendinizi affettiğiniz andan itibaren konu kapanmıştır nokta. hadi aile desen atsan atılmaz satsan satılmaz, ama böyle toksik insanlar barındırmayın çevrenizde size yazık. hayat başkasının dırdırını çekmek için çok ama çok kısa

Bir hırsla açtığım bu konuda kendimi ne kadar ifade edebilirim bilmiyorum. Belki hırslı halim geçince daha net yazabilirim, şimdiden kusura bakmayın.

Bilen pek çok kişi zaten var, bilmeyenler için kendimi kullandırdığım, maddi manevi sömürüldüğüm bir evlilik geçti başımdan. Ama ben boşansam ve yeni bir hayat kursam da bunun baskısından damgasından kurtulamıyorum.

Kimle aramda sürtüşme çıksa “sen zaten elin bilmemnesine yedirdin ona anlayışlıydın noldu sesin bana mı çıkıyor” tarzında cevaplar veriyor bana. Artık bu durumdan bıktım. Tartışma konusu tamamen benim geçmişime evriliyor ve bakıyorum ki tartışılan şey benim “salaklığım” oluvermiş.

Mutsuz bir evliliği bitirip kendime yeni bir hayat kurdum, hatalarımın bedellerini kimseye ödetmedim ama bu eski evlilik denen lanetin belasından kurtulamayacak mıyım? Ölüp gitmem tek çaresi mi? O zaman bile arkamdan söylenir bu gerçi. Şüphem yok.

Dayanamıyorum artık.
Şu cümleleri kuran kişileri ciddiye alma bile. Ha ciddiye mi aldın en ağır lafları söyle ve iletişimi kes

Şunu anlamıyorum gerçekten bu kadar vizyonsuz, zavallı, basit biri miyim acaba? Yani Louder denince akla gelen ilk şey geçmişimdeki salaklık ve “elin bilmem nesine yediren kadın” mı? Başka bir özelliğim mi yok nedir anlamadım gitti.

kardeşin kardeşe yaptığı kötülüğü 1000 kat el yapmıyor. bunu diyenlere kendisi ağızlarının payını verecekken abinin ettiği lafa bak hele.
bence abini sil at tek kalemde, o zaman diğer arkadaşlarının bir harf etmeye dahi cesaretleri kalmaz.
açıkçası böyle kardeşim olsa şu an hayatımda olmazdı.

Şunu anlamıyorum gerçekten bu kadar vizyonsuz, zavallı, basit biri miyim acaba? Yani Louder denince akla gelen ilk şey geçmişimdeki salaklık ve “elin bilmem nesine yediren kadın” mı? Başka bir özelliğim mi yok nedir anlamadım gitti.

hayır. vizyonsuz olan kendileri.
kendilerince kandırıp kullanabilecekleri biriydin. sen hatalarından ders alıp hayır demeyi öğrenince yolunacak kaz olmaktan çıktığın için bunu hazmedemiyorlar.

Mesela biri benden x istedi, ben de hayır demeyi yeni öğrenmiş biri olarak istemiyor olduğumdan hayır dedim. Cevap şu, “senelerce sana değer bile vermeyen itin tekine her şeyi yaptın ama, hasta dedin öyle dedin böyle dedin, bize gelince neyse…”
Kendimi bu hataları yaptığım için hayatımın geri kalanında o şekilde her şeye eyvallah diyerek yaşamaya mecbur hissetmeye başladım.
Mecbur falan değilsin, istemedigin hic biseye evet deme,bunu diyenlere cevabin, evet zaten o adam o yuzden gitti hayatimdan, istersen sen de gidebilirsin

Bunu diyen anne babanız da olsa uzaklaşın onlardan. Ruhunuzu törpülemekten başka bir şey yapmazlar. Kafanızı dinleyin, kendinize vakit ayırın lütfen.

Mesela biri benden x istedi, ben de hayır demeyi yeni öğrenmiş biri olarak istemiyor olduğumdan hayır dedim. Cevap şu, “senelerce sana değer bile vermeyen itin tekine her şeyi yaptın ama, hasta dedin öyle dedin böyle dedin, bize gelince neyse…”
Kendimi bu hataları yaptığım için hayatımın geri kalanında o şekilde her şeye eyvallah diyerek yaşamaya mecbur hissetmeye başladım.
Abiniz ya da aileniz bile olsa umursamayin herkese eyvallah demeye glmedik bu hayata ki caninizdan vazgecmeye degermi ? Su anda enayi rolu bicenler o zamanda yazik etti kendine vs diyip konusacaklar. 3 gunluk dunya grcmis gecmiste kaldi ani yasamak lazim. Madem gecmiste kalmaya devam edecektiniz neden bosandiniz degil mi

Bu bir klişedir. Maddi manevi fark etmiyor.
Birilerine karşı geçmişte fedakar, verici olunca karşındaki insan onu artık kendine hak olarak görür.
Yaparsın yaparsın bir gün yapmazsın senden kötüsü olmaz.
Durum bu. Eski eş kişisinden bağımsız olarak sen sınır çizmeye başladın, çevrende bunu kaldıramıyor. Dedim ya "hakları" olduğunu düşünüyorlar.
Haklarını vermeyince işte böyle seviye düşüyor.
Çözüm ne? Bıkmadan usanmadan sınırlarını korumak.
İnsanların gözündeki " verici, vur kafasını ekmeğini al" kodlaması kolay geçmiyor.
Bir yerden sonra şansımı deneyeyim ne kaybederim kafası ile devam ediyorlar.
Onların sana biçtiği rol acı olsa da sen o rolden çıkalı çok oldu.
Onların düşüncelerini değiştiremezsin. Önemli olan senin "istemediğin eski seni" onların düşünceleri yüzünden yaşatmaman.
Üzme kendini boşver, hatta sevin değişebildiğin için.
Çok insan tanıyorum lanet ede ede hayır diyemediği için hala kendini kullandırtan.

Bı sakin sista... Geçmişinde jigolo mu tuttun, Bulgar kızlarına avlanan dayılar gibi telefonda malını mı bıraktın naptın da bu insanlar bu cüreti buluyor kendinde?..alt tarafı bı asalakla yanlışlıkla evlenmiş sonra da koymuşsun tekmeyi... Her evlilik içinde az çok birileri daha çok verir, birileri daha çok yer... Mesela burda çalışmayan bir sürü kadın var, onların kocaları da "elin bilmemnesine yediriyor" mu oluyor? Hayır, evlilik birliği içinde öyle gerekiyor. Sen yedirdim de yedirdim , kendimi kullandirdim da kullandirdim diye diye gezersen tabii milletin ağzına laf vermiş olursun. Yapma. Oh iyi yaptım, yedirdiysem kocama yedirdim, boşamasam yine ona yedirirdim , size zırnık vermem...de geç

Son düzenleme:
Bı sakin sista... Geçmişinde jigolo mu tuttun, Bulgar kızlarına avlanan dayılar gibi telefonda malını mı bıraktın naptın da bu insanlar bu cüreti buluyor kendinde?..alt tarafı bı asalakla yanlışlıkla evlenmiş sonra da koymuşsun tekmeyi... Her evlilik içinde az çok birileri daha çok verir, birileri daha çok yer... Mesela burda çalışmayan bir sürü kadın var, onların kocaları da "elin bilmemnesine yediriyor" mu oluyor? Hayır, evlilik birliği içinde öyle gerekiyor. Sen yedirdim de yedirdim , kendimi kullandirdim da kullandirdim diye diye gezersen tabii milletin ağzına laf vermiş olursun. Yapma. Oh iyi yaptım, yedirdiysem kocama yedirdim, boşamasam yine ona yedirirdim , size zırnık vermem...de geç
Öyle gezmiyorum da şöyle diyeyim jigolo tutsam daha iyiydi. Maaile tepeme binen utanmaz sürüsü gibilerdi ve kullandırdım kendimi evet. Bunu da dile hiç getirmiyorum zaten bana fırsat kalmıyor kimsenin ağzından düşmüyor. Ben hatalarımla yüzleşip toparlanmaya baksam da önüme çıkıyor. Bıktım artık.

Bir hırsla açtığım bu konuda kendimi ne kadar ifade edebilirim bilmiyorum. Belki hırslı halim geçince daha net yazabilirim, şimdiden kusura bakmayın.

Bilen pek çok kişi zaten var, bilmeyenler için kendimi kullandırdığım, maddi manevi sömürüldüğüm bir evlilik geçti başımdan. Ama ben boşansam ve yeni bir hayat kursam da bunun baskısından damgasından kurtulamıyorum.

Kimle aramda sürtüşme çıksa “sen zaten elin bilmemnesine yedirdin ona anlayışlıydın noldu sesin bana mı çıkıyor” tarzında cevaplar veriyor bana. Artık bu durumdan bıktım. Tartışma konusu tamamen benim geçmişime evriliyor ve bakıyorum ki tartışılan şey benim “salaklığım” oluvermiş.

Mutsuz bir evliliği bitirip kendime yeni bir hayat kurdum, hatalarımın bedellerini kimseye ödetmedim ama bu eski evlilik denen lanetin belasından kurtulamayacak mıyım? Ölüp gitmem tek çaresi mi? O zaman bile arkamdan söylenir bu gerçi. Şüphem yok.

Dayanamıyorum artık.
Bunu söyleyen hadisizleri hayatınızdan çıkarın. Aklınız başınıza gelmiş olmasa boşanmazdınız değil mi? "Bir defa hatadan döndüm tekrarlamaya da niyetim yok, siz sömürün diye boşanmadım ben" diyebilirsiniz o aklı evvellere

Sakın böyle hissetmeyin, o hayvanımsı mahluklar da aslında eski kocanızın yolundan gitmenin derdinde. Böyle karakteri bozuk insanlarla görüşmeyin

Biliyorum ki hiçbir zaman bu olaydan bağımsız biri olamayacağım artık. Bu şekilde yaşamak istemiyorum. Keşke bir yolu olsaydı.
"ittirin gidin" demek en temiz yoludur. Kırılacaklar diye falan düşünmeyin. Çünkü onlar sizi bu şekilde kırarken düşünmüyor

Abinize ve arkadaşlarınıza para benim param karar benim kararım hayat benim hayatım diyin sizden borç mu aldım sizi kefil mi gösterdim diyin Ben sizden değer beklerken neden akıl alıyorum laf dinliyorum diyin 😒

"ittirin gidin" demek en temiz yoludur. Kırılacaklar diye falan düşünmeyin. Çünkü onlar sizi bu şekilde kırarken düşünmüyor
Aslında benim derdim annem. Abim, annemle yaşıyor ve alkol-madde problemi olan biri, ki şu an (sayemde) çok iyi durumda. Zamanında dava açıp zorunlu tedavi kararı çıkarttırdım, hastaneye yatırdım onu. Haftada 3 kere ölümün eşiğine gelirken şu an yine eskiye göre daha iyi. Bütün mesele buradan çıkıyor. Ben onun ikide bir bira içmesine katlanamıyorum, madde almasına çıldırıyorum. "Biz bu durumdayız ve kenetlendik (annemle ayçiçek yağını bölerek falan kullanıyoruz, gelirim de iyi ama hem borçlarım var hem de hayat aşırı pahalı), senin yaptığına bak, utanmıyorsun, yüzsüzsün" diyorum o da bana saldırıyor. Arkadaşlarımdan da bu şekilde ayan beyan olmasa da ima eden çok oluyor. "Zaten sen şöyle şöyle yapmamış mıydın, şimdi neye ses ediyorsun?" gibi. Delireceğim artık, katlanamıyorum bu duruma.
Abinize ve arkadaşlarınıza para benim param karar benim kararım hayat benim hayatım diyin sizden borç mu aldım sizi kefil mi gösterdim diyin Ben sizden değer beklerken neden akıl alıyorum laf dinliyorum diyin 😒
Borç almak kefil göstermek bir tarafa abime de destek oluyorum. Buna rağmen duyuyorum bu sözleri.

Böyle diyebilecek insanlarla arkadaş olmayı bırak aynı ortamda bile bulunmam nasıl o haddi verdin onlara 🙄 abimde olsa diyemez ya öyle bir şey yüzüne bile bakmam abime de arkadaşıma da kendin kazan kendin ye artık böyleyim işinize geliyorsa gelmiyorsa yallah diyebilmelisin. O kadar zorluğu aşmışsın bunu mu aşamayacaksın lou üzme kendini saçma insanlar için. 🎈

Back
X