Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar szi bunalrın hangisini veriyorsunuz...ve kaç aylıkken başladınız...5 aylık çokmu erken........
ben 5 aylıkken başalmaıştım tabi ilk önce kendim yapmayı denedim baktım olmuyo sora baybi miks verdim canım eşim sütaşta çalışıyor fabrikasına da gidiyor çok ama çok temiz tavsiye ederim
Ben sizden değilim...
Kayıtlı Üye
ben danino veriyorum, oğluşum 7 aylık oldu

çok seviyor :sm_cool:
ben bir buçuk yaşını geçiyordu vermeye başladığım..7 ay erken değil mi?
sütaş veriyorum...
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
hazır verme canım daha erken...
yapabiliyorsan sen günlük süt ile yap yoğurdunu...
Ben sizden değilim...
Kayıtlı Üye
ben bir buçuk yaşını geçiyordu vermeye başladığım..7 ay erken değil mi?
sütaş veriyorum...
doktorumuz 5 aylıkken başlattı yoğurda. ama sütaş ın kokusu çok hoşuma gitmedi, Daninoya başladım. İlk oğlumda yoğurda çok geç başladım, bilmem ondan mı hala severek yemiyor yoğurdu mirmirmirmir
doktorumuz 5 aylıkken başlattı yoğurda. ama sütaş ın kokusu çok hoşuma gitmedi, Daninoya başladım. İlk oğlumda yoğurda çok geç başladım, bilmem ondan mı hala severek yemiyor yoğurdu mirmirmirmir
canım anladım...ben normalde yoğurdu mayalardım ondan dedim...sütaşın meyveli yoğurdunu veriyorum şimdi günde bir kutu..o da tatlı niyetine yani...normal yoğurdu kastetmemiştim...ama sen normal yoğurt olarak veriyorsun hımm...
Ben sizden değilim...
Kayıtlı Üye
canım anladım...ben normalde yoğurdu mayalardım ondan dedim...sütaşın meyveli yoğurdunu veriyorum şimdi günde bir kutu..o da tatlı niyetine yani...normal yoğurdu kastetmemiştim...ama sen normal yoğurt olarak veriyorsun hımm...
tabi tabi, hani bu danone nin 4 ü birarada olan mavi yoğurtları var ya. normal yoğurdun küçükleri, ondan veriyorum.. ben mayayı tutturamıyorum, makina almak istedim ama garanti olur mu bilmiyorum bilmiyorumkismile
Bende oğluma 5 ay civarlarında sütaş babymix yoğurtla başlamıştım, dr umuz danone de verebilirsin demişti...
Allerji durumuna dikkat etmelisin, eğer kızarıklık olursa özellikle ağız kenarlarında, daha sonra tekrar denersin, biz bir müddet ara verip tekrar başlamıştık şu an oğlum 3.5 yaşında yoğurtla yaşıyor diyebilirim...
bence en iyisi yoğurdu kendimiz mayalamak arkadaşlar hem cokda lezzetli oluyor bende yiyorum arada dayanamıyorum da

nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
benim yaptığım yoğurt günlük sütle böyle akışkan yoğun ama
birde ağdalı gibi oluyor..lastik gibi oluyor kaşıkla bardağa koyarken..
sidede oluyormu ???????????
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
Benim yoğurdumda dediğin gibi düşüyor.
Ben Alyaya 6 aylıkken vermeye başladım evde mayaladığım yoğurdu,kendimizede mayalıyorum zaten.Hazır yoğurt hiç almıyoruz.
Dışarı çıkacaksakda öğünü varsada saklama kabına koyup yediriyorum.Ama acil durumlar için baby mix kullanıyorum ben.
Meyveli yoğurt vermemenizi öneririm. Herşeyi sade olarak alıştırın ki tadları tek tek alsın. Zaten bu kadar küçükken tatlı ihtiyaçları yok. Olan ihtiyacı da meyvelerden alacaklar. Meyveyi ayrı yoğurdu ayrı verin.
Eğer emzirmiyorsanız 5 ay erken değil. Sadece anne sütü aldıysa bebek 6,5 - 7 aylık gibi vermeniz lazım. Yoğurt alerji riski olan bir gıdadır. Az az verin ve vücudunu kontrol edin bebeğin. Herhangi bi reaksiyon yoksa miktarı arttırın.
Evde mayalayamıyorsanız sütaş öneririm.
bende günlğk sütle mayalıyorum ancak kıvamı yapışkan olmuyor hatta 2-3 gündür üstü kaymak tutuyor normal yoğurt kadar katı değil ama kıvamlı tutuyor avent kapları ve tupper kaplarını kullanıyorum cok memnun kaldım ilk baslarda cam kavanozda mayalıyordum hafif sulu oluyordu şimdi süper deneyin derim alkisalkisalkis
arkadaşlar ben yanlış yazdım babymix değil büyümix diycektim bide danino küçük peynirlerden bahsettim...
arkadaşlar ben yanlış yazdım babymix değil büyümix diycektim bide danino küçük peynirlerden bahsettim...
5 aylık bir bebeğe büyümix, danino vb. gibi meyveli yoğurtlar vermemelisin, daha çok erken, sonuçta katkısız dense de hazır gıda kapsamına giriyor..
Yukarıda arkadaşın dediği gibi ek gıdaya geçiş dönemindesiniz tatlarına alışması açısından yoğurt ve meyvelere ayrı ayrı alıştırman gerekir, alıştıktan sonra kendi yaptığın meyveli yoğurtlardan verirsin...
c)hiç biri..kendim mayalayıp veriyorum yoğurdu..raf ömrünü uzatmak için içine bir sürü katkı maddesi koyuyorlar..sizde kendiniz yapıp verin bence.üstelik çok küçük 5 aylık..
valla bu kadar titiz ve hamarat anne olamıyoruz canım malasef....ama yinede s,zlerin fikrini almak istedim..çok zararlı olduğun ainanmadığım sürece herşeyden veriyorum...her anne çocuğunu düşünür depresif polyanna sana sözüm...
Titiz ve hamarat anne olmayı gerektirmiyor ki bu. Olay basit bu kadarlık bebeğe hazır gıda verilmez. Büyümix vs asla verilmez. Yoğurt bile değil onlar biliyorsunuz.
herkes haddini bilecek !
Kayıtlı Üye
fıkırlerımız onemlıyse ben de hazır hıcbır yogurt cesıdını kullanmadım
ılk zamanlar kucuk cam kavanoza mayalarken sımdı 1 ltlık kaplara mayalıyorum kendımızde yıyoruz
duzenlı olarak taze taze gunluk sıse sutten yapıyorum yogurdumu
cok memnunum dısarı cıkarken de zaman seyahat kapları var onları kullanıyorum cok pratık oluyor
mutfak ıslerınde harıkuleade becerıksız olmama ragmen bunu yapabılıyorum
degıl cocukların yetıskınlerın bıle asgarı olcude tuketılmesı gereken hazır gıdalara erkenden baslamak ıstemedım
kısısel tercıhımdır