Bebek Beslenmesi Danino mu, Sütaş babymix mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
irem özge...haklı olabilirsin....ama büyümix zaten yoğurt değil peynir ben yoğurttan değil danino ve büyümix adlı peynirlerden bahsettim....bu ürünler hazır gıda olmaları nedeniyle ciddi suçlamalara maruz kalsada ciddi kalsiyum kaynakları vede çok yararlı bebekler için..ama hazır gıda olmalarından dolayı bazı katkı maddelerini ne kadar oranda içerirler onu bilemem...

tatlım merhaba bende 2009 mart annesıyım 6. ayından berı yedeırıyorum danınoyu ama kahvaltılarında 1 ku olarak halada verıyorum ya etkısı yok bence korkmadan yedır ıkı cocugumuda onlarla buyuttum yan tesırde etmedı severse yedırebılırsın bence

saol nur canım..vermeye başladım bende...tabiki aklıma takılıyo katkı maddesi konusu ama nede yokki mamalar çokmu masum..mecburen böyle olucak..zaman böyle herşey zararlı..içtiğimi sudan havaya herşey.....

babymix 6.aydan itibaren verilebiliyor, danino 1 yasindan sonra.
bu arada, tupperin yogurtcusu ile yogurt yapan var mi aranizda?

ayrica, konu katki maddesi ve kutulanmaysa, aldiginiz sutte de vardir ve ondan mayalayacaginiz yogurtta da olur. o sutlerden yapiyorsaniz evde kendiniz mayalamassiniz ya da danone vermissiniz farketmez (eger ki babymix ve turevlerinde katki maddesi var, diye iddia ediyorsaniz).
dogal beslendiginden emin oldugunuz hayvanlarin sutunu alin, imkaniniz varsa.

bence evde kendin yapabilrisn üstelik 5 aylık bebeğe hazır yooğurt çok erken

ben doğal inek sütüyle mayalıyorum bebeğime yoğurdumu azıcık sulandırıyorum

babymixte hic katki maddesi yok. ve yogurttan cok daha faydali.

bunu neye dayanarak söylüyosunuz çok merak ediyorum
ne yazıkki günümüzde hazı ve konserve olan herşeyde katkı maddesi vardır kaldıki artık yediğimz domates salatalık bile hormonlu

babymix de yok katkı maddesi. Sn kullnma tarhlerine bakınca anlarsınız.. Çok kısa sede tüketilmeleri gerekiyor babymixlerin. Bizim kendi doktorumuz 5. ayda evde kendin mayala eğer tutturamazsan sütaşın babymxini kullan demişti. Ben kullandım ve test ettim. Üzerinde içeriği yazıyor, hiçbir katkı maddesi yok. Ve üretim tarihi ile tüketim tarihi arası çok kısa..

İçinde katkı maddesi yok hükmünü hiçbir hazır gıda için veremezsiniz.

Labaratuvarda tahlil mi yaptınız da böyle kesin konuşuyorsunuz arkadaşlar. Yapmayın etmeyin.

Siz yedirin bebeğinize ama burada içinde katkı maddesi yok, eminim, yedirin, içirin vs demek doğru değil.

İçinde katkı maddesi yok hükmünü hiçbir hazır gıda için veremezsiniz.

Labaratuvarda tahlil mi yaptınız da böyle kesin konuşuyorsunuz arkadaşlar. Yapmayın etmeyin.

Siz yedirin bebeğinize ama burada içinde katkı maddesi yok, eminim, yedirin, içirin vs demek doğru değil.

kesinlikle katılıyorum alkisalkisalkis ve ayrıca bi arkadasımız yoğurttan daha faydalı diye bir tabir kullanmış dehşete düştüm nasıl evde yapılan doğal birşeyden hazır alınan birşey faydalı olabilir nasıl peşin hüküm verilebilir kızıma yoğurt ve kefir mayalıyorum..yediğimiz herşeyde bir miktar katkı maddesi vardır ama önemli olan bunu en aza indirgemek ya nasıl olsa süttede var onda da var diyerek hazırına yönelmemek bu davranıs bence kolay olanı .. bana gelince bende arada özellikle bi yere gideceksem milupanın organik meyvelerinden yediriyorum ama dediğim gibi arada

Arkadaşlar kesinlikle evde yapılan bazı doğal gıdalar tabiki hazırların yerini tutamaz ama bazı noktalar var dikkat edilmesi gereken;
sütü mayalıyorum demişsiniz bu süt dışarıdan alınan sokak sütlerinden eminim değildir ama paket alınan uzun ömürlü sütlerde hiç sağlıklı değil. Benim görümcem gıda mühendisi adı üstünde "uzun ömürlü süt" yani içinde katkı maddesi var ne yaparsanız yapın bu sütle olan yoğurt ne kadar doğal olabilir ki???

Babymix yoğurdu pastörize edilmiş günlük sütlerden yapılıp gerçekten katkı maddesi olmadan üretiliyor. Ben görümceme güveniyorum ve sağlıklı olanın bu olduğuna inanıyorum. Benim de doktorum hem tek güvenilir marka olarak bunu tavsiye etti. Benim kızım 5. ayda bu yoğurda başladı uzun bir dönemde bu yoğurdu yedi. Bazı markalara güvenelim ama evde yapacağımız ürünler için ana maddelerde de seçici olalım.

Bakın uht ne demektir. Ultra High Temperature. Yani ultra yüksek ısı. Napar bu ultra yüksek ısı. Sütün içindeki zararlı mikroorganizmaları yokeder. Ve sonra 6 katmanlı ambalajın içine konur. Dolayısıyla uzun ömürlü olur. Yani içinde katkı maddesi var diye değil.
Aradaki farkı anlamışsınızdır umarım.
Dolayısıyla uht sütten yapılan yoğurt sağlıklı.

Diğer dışardan alınan hazır yoğurtlar mullaka ve mutlaka katkı maddelidir. Bunun aksine inanmak benim mantığıma uymuyor.

He şöyle bi durum var bende verdim babymix ama acil durumlarda. Hergün tercih etmedim asla.

Bakın uht ne demektir. Ultra High Temperature. Yani ultra yüksek ısı. Napar bu ultra yüksek ısı. Sütün içindeki zararlı mikroorganizmaları yokeder. Ve sonra 6 katmanlı ambalajın içine konur. Dolayısıyla uzun ömürlü olur. Yani içinde katkı maddesi var diye değil.
Aradaki farkı anlamışsınızdır umarım.
Dolayısıyla uht sütten yapılan yoğurt sağlıklı.

Diğer dışardan alınan hazır yoğurtlar mullaka ve mutlaka katkı maddelidir. Bunun aksine inanmak benim mantığıma uymuyor.

He şöyle bi durum var bende verdim babymix ama acil durumlarda. Hergün tercih etmedim asla.

Canım sen baştan bişeylere kendini kapamışsın ve neye inanmak istiyorsan ona inanıyorsun. Kocaman yazıyor babymix de KATKI MADDESİ YOK diye... Kesin konuşuyorum çünkü okudum, doktoruma sordum, kimya mihendisi arkadaşımdan dinledim.. Ama sen neye inamak istiyorsan ona inanmaya devam et..

Haaaaa bu arada herkesin bi labaratuvarı olması gerekmiyor fikir sahibi olabilmesi için.. Ve bişeylerden eminsem

Haaaaa bu arada herkesin bi labaratuvarı olması gerekmiyor fikir sahibi olabilmesi için.. Ve bişeylerden eminsem emin olduğumu da söylerim, yazarım...

ıstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sütün raf ömrünü uzatmak için yapılan pastörizasyon ve UHT'nin bazı hastalık yapan bakterileri ortadan kaldırırken, faydalı bakterileri de yok ettiğini söyledi.

Sütün içindeki faydalı bakterilerin hastalık yapmadıkları gibi, birçok hastalığı da önlediğini, sütün kesilmesini ve ekşimesini sağladığını ifade eden Aydın, ''Süt, çok faydalı bir içecekken pastörizasoyon, UHT ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geliyor'' görüşünü dile getirdi.

Ahmet Aydın, pastörizasyonun, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engellediğini, sindirim enzimlerini tahrip ettiğini ileri sürerek, ''Tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçiyor, vücut da bunları düşman olarak algılıyor ve bağışıklık sistemini tahrip ediyor. ınsan vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalıklara, bağışıklık sistemi hastalıklarına, romatizmal hastalıklara neden oluyor. Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabının altında da süt kullanımı vardır'' diye konuştu.

L Ü T F E N K U T U S Ü T L E R ı ı Y ı A R A Ş T I R I N VE Ç O C U K L A R I N I Z A ı Ç ı R M E Y ı N.......

Arkadaşlar amaç burda en doğrusunu öğrenmekse inanın kutu süt ve kutu sütten yapılmış ürünlerle ilgili yapılmış araştırmaları takip edin. Faydalı diye yıllardır içtiğimiz bu sütler inanın sokaktaki sütlerden daha kötü (sokak sütlerini asla savunmuyorum)

Burda vereceğimiz bilgiler ne kadar çok insana ulaştığını düşünürsek araştırma yapmadan yanıltıcı ve yönlendirici bilgiler vermeyelim.

Back
X